19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 January 2012

~hello hello & love love love by FT Island~

last week bos tade kat ofis.. keje Ome bkn nye dok baca buku..pdhal esk dh nk g Penang kn.. tp tau dak Ome wat ape? sp yg tau n kenal sgt Ome, jawapan uols mmg tepat.. ape lagik?? lyn drama korea online.. klu dulu tiap2 bln Ome akn beli dvd Korea.. but noW? Teknologi di hujung jari kan.. ape guna psg tenet kat umah mahal2 tu.. klu xsempat hbs kat umah, dok lyn plak kat ofis.. pdhal ofis ni bkn sume web bley msk kn.. tp org kata ape.. usaha tangga kejayaan.. mmg Ome cari sampai ke lubang cacing jgk web2 yg bley tgk drama korea ni secara online kn.. ye!!! skg ni klu Ome nk tgk drama korea, mmg Ome tgk online jerk.. walaupun subtitles dlm Bhs Inggeris, tp Ome tgk jgk.. klu yg xfhm tu, Ome buka dictionary.. bgs x? bgs x? bkn negatif jerk kn.. but ade jgk positifnye tgk drama korea ni kn? kn? hahaha..

last week baru jerk Ome habiskan 16 episode drama He's Beautiful.. dlm ms 3 hari jgk sbb tenet kat ofis ni kdg2 ok..kdg2 sengal.. klu sengal tu mmg Ome rs nk hempuQ2 pc nih..tp pk pc kerajaan.. aishh.. xpsl2 kena byr plak kn..  tp klu tenet kat umah.. aishh.. jgn ckp.. klu bleh satu hari bley hbs, mmg Ome hbskn.. tp sbb kte ni ade tanggungjawab jgk kn.. so, mmg plg awl Ome pnh hbskn utk 16 episode utk dua hari berturut2.. ms tu mmg comfirm la tade org nk ggu ketenteraman Ome.. e2pun pukul 1 o 2 pg baru tido tau.. gara2 drama Korea! huh!

mst uols kata Ome ni ketinggalan zaman kan.. He's Beautiful tu dh lame dh kat tv.. yeeee! mmg Ome lambat.. sbb time tu xminat dgn Jang Geun Suk.. hahaha.. kn Ome kata, Ome dh tgk Mary Stayed Out All Night kn.. Ome tgk He's Beautiful tu pun sbb Jang Geun Seuk.. Ome jarang tgk drama yg Ome x kenal or xbape kenan dgn pelakon lelaki tu.. dh nama pun nk kena hadap 16 episode.. haruslah cari pelakon yg encem2 n shantek2 kn.. baru la dtg feelink tu kn.. sehari x tido pun xpelah..rela ok! hihihi;p

n haruslah Mr. Hubby Ome insan yg sgt memahami wife tershintanye nih.. dia pun xbley nk ckp ape dh.. wife dia ni terlalu obses sgt dengan drama2 korea nih..  ehh! Ome nk share dgn uols lagu2 yg Ome suka.. lately ni asyik la ulang lagu2 nih.. lagu2 dr FT Island.. ekceli mula2 Ome xbp kenal sgt FT Island nih.. Ome dgr lagu2 Ft Island ni pun sbb ade kawan Ome yg suka gler ngn leader group nih n selalu jerk dia share MV FT Island ni kat Facebook.. nama leader group ni Lee Hong Ki.  Dia pun berlakon dlm citer He's Beautiful nih.. dlm citer tu dia sgt kelakar n cute.. tp bl tgk MV FT Island ni, bley thn jgk mamat nih..  n yg pntg lagu2 dia mmg sgt best.. jom kte layaannn :D *suka dgr suara husky dia nih..seyes! mengusik kalbu..

by FT Island

Kalau uols perasan lagu2 ni mst ade sebut kupai kupai.. mula2 Ome ingt kupai kupai tau.. Ome tertny2 jgk kupai kupai tu ape.. tp bl Ome tgk ade satu MV ni siap ade subtitiles, n kebetulan ms tu dok tgk ngan hubby.. pny la yakin nyanyi n sebut kupai kupai..skali hubby Ome ckp.. "gudbye gudbye" lah.. Ome trus bangkang.. almaklumlah.. i akn over yakin kn.. skali Ome tgk la MV tu, trus Ome blushing.. kah3x.. mmg goodbye lah.. np dia sebut mcm kupai kupai? seyess.. mmg kelakar.. sjk tu gelak kat diri sndri.. n klu uols nk tau, calleringtone Ome lagu hello hello nih.. klu ayah call jerk, mst dia panggil Ome kupai kupai.. means ape tu? btol la Ome pun dgr kupai kupai kn? hahaha.. sgt lawak ok..

ayah Ome punya la anti bl dia call Ome n dgr lagu nih.. bp kali dia suh Ome tukar.. hahaha.. sory la ayah.. anakmu ini sgt suka dgn lagu nih.. ayah dgr la utk seketika ni ye..nnt dh ade lagu fav baru, ala tukar calleringtone laen plak ye.. hihihih.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Ome tgh cari pakej ground only ke Padang Indonesia lah.. errmm.. lagi sbln jerk nk jejak Padang ni.. passport pun x renew lagi nih.. adehhh.. blk dr Penang la baru renew.. daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuu... WeeeeeeeEEEEhoooo :D

4 comments:

HarLisz said...

mana lagu bad woman - FT Island aku nyah

oMe aNaT aMiNuddiN said...

aku x anta lagi ka?aiyarkk..lupe la tuh.. jap ea.. jap.. ehhh! apesal ko suka lagu ni? sgt tacing ok lagu nih..kwang3x..

eKa said...

ala ome...cer share dgn eka.ome tgk kat website mana.eka tgk kat maadu tp lambt gile dia nak loading...ke line tenet eka yg poblem

oMe aNaT aMiNuddiN said...

Sometimes tenet jgk maenkn peranan eka.normally ome suka tgk kat drama crazy.. N sometimes ome suka tgk kat jacinda..eka g kat google n search jacinda entertainment.kat situ mcm2 cite korea ade.. Ome xpnh buka maadu sbb loading mmg lame..ome bkn penyabar orgnye.. Jd cr alternatif laen..hehe;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...