19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 May 2012

~alergic atau scabies~

holla.. mlm ni tiba2 rs nk update entry Ome ni.. sbb dis week mmg Ome akan bz the whole week.. Ome tade di sini sepanjang minggu nie.. insyAAllah 2 hari berada di Kuching Sarawak n 4 hari lagi berada di pulau.. wah3x.. mesti uols ckp "sajakkknye la hai Ome ni kn".. dok bercuti sakan.. dh nk final exam sibuk nk cuti sakan kn.. hellloo.. Ome nk betolkn keadaan di sini.. 2 hari Ome di Kuching sbb Ome ade Bengkel KIK la uols.. kira tugas rasmi la ni kn.. n 4 hari tu mmg btol Ome nk g bercuti.. hehehe.. jgn marah naa.. uols pun tau.. byk2 tempat klu nk cr ketenangan, laut la destinasi Ome kn.. so, mmg btol! kali ni destinasi ketenangan Ome di Pulau Perhentian.. dh 2 kali Ome smpai Pulau Redang.. n kali ni nk merasa suasana di Pulau Perhentian.. Ome x pasti sama kerk x situasinya.. but hopefully everything will goes smoothly.. doakan perjalan Ome pergi dan balik ye uols.. nk ape? cenderahati? huhu.. memang.. memang Ome tau.. duit gaji bulanan Ome tu mmg utk belikan uols cenderahati kn.. hahaha.. *suka ayat kak aida nih.. terbaikkk lah! hihih;p

hah! jom kte ke topik asal.. lately ni klu uols nk tau.. Ome berhadapan dgn kegagatalan kulit yang amat sgt.. sekejap kat betis.. sekejap kat peha.. sekjap kat lengan.. skejap kat pok tek (fhm2 sdnri sudahh).. n d latest kat leher nih.. perghhh.. gatalnye hanya Tuhan je yg tau.. start rs gatal2 ni 2 minggu yg lps.. mula2 tu hubby yg kena.. n now giliran Ome.. mula2 pergi klinik doc suh tukar cadar.. sapu / mop rumah.. takut2 la ade hama kn.. so, mmg balik tu we ols kejekn cadar/tilam tuh.. tukar amik yg baru.. pelik jgk.. sblm2 ni xpnh lagi katil/ tilam tu ade hama.. dh la baru tukar cadar baru kn.. so, xpelah.. think positif.. takut2 la ms jemur kain tu sblm ni, cadar tu pnh jatuh kn.. so tukar la cadar baru.. mop lantai.. kira wat la ape yg patut kn.. ms ni ome pun kena gak gatal2.. tp xla seteruk smlm.. klu Ome tunjuk pica ni pun uols geli kot.. perghh.. mmg terbaikkk! tingat ms kena kat poly dulu.. seminggu oo dpt cuti.. satu badan naik bintik2 nih.. gatalnye x hengatt! n now dpt merasa lagi.. hahaha..



see! geli kan.. xpsti ape puncanya.. tp smlm bl dh smpai ke muka2 pun gatal kn, trus berdesup p jmp doc blk.. n doc tu agk terkujat jgk la tgk leher Ome ni.. n trus dia bg inject kat muntot.. wallaaa.. sedappp! hahaha.. dh lama x kena inject muntot ni.. last kena ms cirit birit 2 minggu thn lps.. n kali ni kena inject lagi.. mmg sedap! huhuhu.. blk dr tu rs kurang skt gatalnye.. klu x ? aiyarkkk! lu pk la sendirii.. ;p



blk rumah nmpk jgk la bintik2 merah ni surut.. merah satu leher.. dh mcm love bite! huhu.. doc kata ni bukan scabies dh ni.. ni alergic! wahhhh.. alergic ka? alergic ape pulak ni.. bl pk2 blk kn ape yg Ome mkn kelmarin ye.. oh ye.. lately ni mmg Ome suka melantak sushi.. bley di katakan setiap mggu org shushi king tu akn menatap wajah comel nih.. ngeh3x.. so, mulai semalam ok.. hubby dh azankn Ome.. dia dok tazkirah Ome ooo.. dia kata jgn mkn makanan laut! n doc pun suh Ome pantang wat ms ni.. jd kepada sushi kesygn ome.. uols tggu kepulangan Ome ye.. wat ms ni bg ome rehat dulu ye.. bl dh btol2 baik esok lusa Ome terjah blk uols k.. sayaaang uols.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *jiwa kacau.. bygknlah dari td Ome nk print out boarding pass esok ke Kuching.. tekan punat sana.. tekan punat sini.. btol kn suis.. skali tgk2 USB Cable x connect ngn lappy.. ehhhh! smpai mati pun x kn berfungsi print tu la Ome.. aduyaiiii.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuu.. fly fly away.. :D

1 comment:

naomei said...

alergic @ memang gatal....huhuhuuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...