19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 December 2012

~Durian Crepe Lover~

Holllaaa.. Assalamualaikum uolss.. Selamat Pagi.. hari ni 12.12.12.. Apa yang menarik tentang tarikh ni??? errmmm.. Ome mengharapkan hari ini akan menjadi hari yang terbaik dan terhebat dalam hidup Ome.. who know's rite.. tiba2 duit 10 juta jatuh dari langit.. kah kah kah.. gilernye pnya verangan! huhuhu.. anyway hari ni Ome tamo story psl tarikh ni.. hari ni Ome nk story telling dgn uols pasal sejenis makanan yang baru2 ni famous di pasaran.. jom kte cekedot!

tengok je dah terliuq!

sedapp!

heaven!!!

Haaahh!!! uols tau apa benda ni??? inilah sejenis makanan yang dinamakan DURIAN CREPE.. Klu uols nk tau Ome ni bukan lah seorang pencinta durian.. bak kata orang-orang kte ni la "hantu durian".. klu dulu time kecik2 suka gak makan durian, tp skg ni.. hatoyai.. bau durian pun rs nk fitaam.. nk2 plak klu beli n bawa balik ke rumah.. comfirm satu kereta semerbak dgn bau durian kan.. hari tu Ome dh try.. hubby Ome beli durian nk di bawa ke rumah family Ome di Salak Tinggi.. Odw nk ke rumah ibu tu, Ome mmg dh rs loya2 dah.. menahan rs loya sampai meleleh2 air mata.. nk buka tingkap time tu hujan plak tengah lebat.. uols bayangkan muka Ome time tu.. ya Allah.. seyes ye.. Ome mmg rs nk fitam dah.. nasib En. Hubby Ome time tu lalu jalan shortcut.. n yang penting tak jem.. almaklumlah.. time2 peak hour.. orang tgh baru balik nk blk keje.. mmg mendapat la klu jem kn.. 

Actually hari tu ade lagi seorang kawan Ome dh penah bagi Ome rs Durian Crepe ni.. Tapi Ome xsuka.. Mungkin sebab orang yang buat Durian Crepe tu x pandai buat agknye la.. xkena dengan selera Ome.. n tiba2 kawan yang sorang lagi ni plak nk dijadikan citer  nk bg Ome rasa jgk Durian Crepe ni.. Bila orang nak bagi takkan kte nk tolak plakkan.. nak2 plak kawan yang nak bagi.. nnt kata apa plak kawan Ome tu kn.. So nak dijadikan citer, kawan Ome ni pun bg jgk pd kakak Ome.. Dari sehari ke sehari dia nk anta.. tp beselah.. Ome kan zibi women.. so kawan Ome ni anta dulu kat kakak Ome.. kebetulan dia mmg nk anta tempahan kat kawasan sini.. Seyesly, 1st time kawan Ome bg tu, Ome x brp suka Durian Crepe nih.. almaklumlah.. Ome bukan pencinta durian.. nak2 plak klu durian tu dh bercampur.. bubur durian, pengat durian.. durian kek.. cekodok durian.. ape2 je la durian yang telah bercampur.. memang Ome xbrp nk suka dan makan.. tapi ntah macam manakan Ome g rasa jgk Durian Crepe yang kawan Ome ni bg kat kakak Ome.. terus ko masuk dalam mulut ni rs mcm "oh.. heavennya".. sedapppp! dari  dia nk bg Ome sebungkus utk buat rasa, terus Ome order 5 bungkus terus.. hahaha.. Ome bukan nk puji sebab dia kawan Ome ye. tp klu Ome cakap Ome xsuka, mmg Ome x kn sentuh makanan tu.. sape je yg kawan dgn Ome dorg mmg tau Ome jenis cerewet sket bab makan.. 

Kalau uols xpecaya, uols sendiri boleh hubungi kawan Ome ni yer.. Tapi bila dah beli dan uols rs x sedap menigkut selera uols, xboleh la pulang balik kan.. sebab ini bukan kedai baju.. boleh tukar-tukar dalam masa 3 hari.. masing-masing ade selera masing-masing kan.. Bagi Ome skali dah xsuka, xpyh beli dah.. tapi klu suka, ape salahnye order n order n order sampai la rasa puasss! btol x.. Ome order 5 bungkus pun xcukup.. nnt Ome nk tempah lagi.. yeahhH! salam sayang teramat sayang..  KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *utk sebarang tempahan boleh hubungi  Diyana Aziz @ 0125599822 (putrajaya...bangi...Kajang).. daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuu.. Weeehoooo :D 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...