19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 May 2012

~selamat pengantin baru muadz & wawa~

holla.. Assalamualaikum uols.. baru sat ni Ome dok meleleh la air mata.. rupanya Norma dh meninggal dunia last week.. ya Allah.. meleleh air mata Ome dok baca hadpate story mory Norma ni.. uols tau x kisah Norma nih? klu uols nk tau lebih details.. uols bley baca di link ni .. kisah benar lagi membenarkan.. di story mory oleh kakak iparnya sendiri.. seyes.. sgt tacing.. apepun semoga arwah Normah di cucuri rahmat ke atasnya.. al-fatihah..

apepun, kita sebagai manusia yang masih bernyawa dan bernafas ni perlu teruskan hidup.. ye dak? ape org putih slalu kata.. life must be go on.. so, hr ni Ome nk story mory psl kehidupan yang baru bermula buat adik Ome.. alhamdulillah.. sabtu malam ahad ritu adik Ome Muhammad Mua'dz b Aminuddin telah selamat diijabkabulkan bersama pasanganya Wawa.. klu uols nk tau, dorg ni dh mula mengenali sejak di bangku sekolah rsnya.. almost 7 or 8 years jgk la dorg ni kenal.. giler pny lame kn? e2lah org kata.. jodoh, ajal maut di tangan DIA yang Maha Berkuasa.. n alhamdulillah.. atas restu kedua ibu bapa lelaki dan perempuan, akhirnya mereka di satukan jugak.. dalam suasana yang serba sederhana n akhirnya adikku kini sudah menjadi suami kepada Wawa.. Dengan hanya sekali lafaz okehh.. abang2 ipar ko pun 2x lafaz muadz oitt.. muahaha.. Congratulations both of u.. Semoga perkahwinan yang dibina berkekalan untuk selamanya.. *aishhhh.. aku rs silap hari bulan adik aku beranak dulu dr aku nih.. huhuhu.. 

 welcome our lovely family Cik Wawa :D
oiit! kurangkan panas baran tu.. jg anak org ni elok2.. huhu;p
 my love patzi ;D
 bergedix bersama pengantin.. ahaks :p

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. *Ome di sini ingin menjemput uols datang ke Majlis Perkahwinan di sebelah pihak lelaki pada 02 Jun 2012 ini bertempat di Dewan Bandar Baru Salak Tinggi. Kehadiran tuan/puan ke majlis ini adalah amat di hargai. daaaaaaaaaaaaa... cau cin cauuuuuuuu.. weehuuuuu :D

25 May 2012

~hadiah besday ome~

holla.. salam jumaat uols.. copp! Ome dh bgtau kerk hadiah2 yg Ome dpt sempena besday Ome? dh kerk? dh kerk? rsnye mcm blum kn.. yeee.. comfirm mmg btol.. Ome x hapdate ag story mory psl hadiah besday kn.. jom! kte cekedot.. ape yg Ome dpt sempena besday Ome yg ke26 nih.. :D

 cincin silver.. nice kn.. :) from kak aida
 coklat with teddy bear.. from Taufik :D
 jam tangan Guess.. sukeeee sgttt! finkkkkk from my kiyoo cinggu Joon :))
novel.. sampai skg xsempat baca.. huhu.. sory kekna.. lps final exam baru aku baca ye.. from my lovely sister FARAH HAYANA AMINUDDIN
 Meja study.. from hubby.. dia ckp blaja ye.. nk final exam dah.. haha:D
from my yayang fawel.. d sbbkn dia tau Ome ni kaki make up.. dia belikan Ome gincu, eyeliner n eye shadow wane ijo.. shantekk! :p

alhamdulillah.. walaupun dh 26 thn.. tp Ome masih lagi dpt hadiah tau.. jgn jeles! hehe.. Ome jgk dpt kad besday dari my lovely Angah.. one n only k yg msh bg kad besday.. TQ syg.. along appreciated sgt n yg penting pulut kuning tu.. huhu.. sgt tacing ok.. act ade lagi satu hadiah yg Ome lupa nk amik pica.. hadiah ni dari my yayang Nadia.. OMG! mcm mn bley terlupa daa.. maybe sbb ms dpt hadiah tu Ome baru lps mamam kat library.. ms tu xsempat nk buka n tangkap gambar.. sorry yayang.. hadiah u i dh simpan baekk pny atas meja study.. konon la klu study nnt black out.. i dh tau dh nk guna ape sbg alternatif blaja.. hehe.. nk tau ape yayang Nad bg Ome hadiah? nnt Ome update keh.. sume hadiah2 ni sgt bermakna..  x lupa juga kepada sume kwn2 yg wish n doakan yg baik2 utk Ome samada dekat FB.. twitter.. or kiriman sms skalipun.. seyes! doa uols sgt bermakna..  Terima kasih kerana sentiasa di samping Ome..  sentiasa membahagiakan Ome.. Terima kasih sgt2!! luv uols so much!!! Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * sgt serabut skg ni.. final exam lagi seminggu je.. tp satu hape x masuk dlm pale otak nih.. klu bley pandai dgn minum air rebusan buku2 tuh.. dh lame Ome buat uols.. helpp meeee.. uarghhh.. doakan Ome ye uols.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuu .. :)

13 May 2012

~layan perasaan~

jom! lyn lagu nih.. musicnya sgt tacing! 




salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nunite everyone.. mimpi indah.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuu.. Weeeehooo :D

~alergic atau scabies~

holla.. mlm ni tiba2 rs nk update entry Ome ni.. sbb dis week mmg Ome akan bz the whole week.. Ome tade di sini sepanjang minggu nie.. insyAAllah 2 hari berada di Kuching Sarawak n 4 hari lagi berada di pulau.. wah3x.. mesti uols ckp "sajakkknye la hai Ome ni kn".. dok bercuti sakan.. dh nk final exam sibuk nk cuti sakan kn.. hellloo.. Ome nk betolkn keadaan di sini.. 2 hari Ome di Kuching sbb Ome ade Bengkel KIK la uols.. kira tugas rasmi la ni kn.. n 4 hari tu mmg btol Ome nk g bercuti.. hehehe.. jgn marah naa.. uols pun tau.. byk2 tempat klu nk cr ketenangan, laut la destinasi Ome kn.. so, mmg btol! kali ni destinasi ketenangan Ome di Pulau Perhentian.. dh 2 kali Ome smpai Pulau Redang.. n kali ni nk merasa suasana di Pulau Perhentian.. Ome x pasti sama kerk x situasinya.. but hopefully everything will goes smoothly.. doakan perjalan Ome pergi dan balik ye uols.. nk ape? cenderahati? huhu.. memang.. memang Ome tau.. duit gaji bulanan Ome tu mmg utk belikan uols cenderahati kn.. hahaha.. *suka ayat kak aida nih.. terbaikkk lah! hihih;p

hah! jom kte ke topik asal.. lately ni klu uols nk tau.. Ome berhadapan dgn kegagatalan kulit yang amat sgt.. sekejap kat betis.. sekejap kat peha.. sekjap kat lengan.. skejap kat pok tek (fhm2 sdnri sudahh).. n d latest kat leher nih.. perghhh.. gatalnye hanya Tuhan je yg tau.. start rs gatal2 ni 2 minggu yg lps.. mula2 tu hubby yg kena.. n now giliran Ome.. mula2 pergi klinik doc suh tukar cadar.. sapu / mop rumah.. takut2 la ade hama kn.. so, mmg balik tu we ols kejekn cadar/tilam tuh.. tukar amik yg baru.. pelik jgk.. sblm2 ni xpnh lagi katil/ tilam tu ade hama.. dh la baru tukar cadar baru kn.. so, xpelah.. think positif.. takut2 la ms jemur kain tu sblm ni, cadar tu pnh jatuh kn.. so tukar la cadar baru.. mop lantai.. kira wat la ape yg patut kn.. ms ni ome pun kena gak gatal2.. tp xla seteruk smlm.. klu Ome tunjuk pica ni pun uols geli kot.. perghh.. mmg terbaikkk! tingat ms kena kat poly dulu.. seminggu oo dpt cuti.. satu badan naik bintik2 nih.. gatalnye x hengatt! n now dpt merasa lagi.. hahaha..



see! geli kan.. xpsti ape puncanya.. tp smlm bl dh smpai ke muka2 pun gatal kn, trus berdesup p jmp doc blk.. n doc tu agk terkujat jgk la tgk leher Ome ni.. n trus dia bg inject kat muntot.. wallaaa.. sedappp! hahaha.. dh lama x kena inject muntot ni.. last kena ms cirit birit 2 minggu thn lps.. n kali ni kena inject lagi.. mmg sedap! huhuhu.. blk dr tu rs kurang skt gatalnye.. klu x ? aiyarkkk! lu pk la sendirii.. ;p



blk rumah nmpk jgk la bintik2 merah ni surut.. merah satu leher.. dh mcm love bite! huhu.. doc kata ni bukan scabies dh ni.. ni alergic! wahhhh.. alergic ka? alergic ape pulak ni.. bl pk2 blk kn ape yg Ome mkn kelmarin ye.. oh ye.. lately ni mmg Ome suka melantak sushi.. bley di katakan setiap mggu org shushi king tu akn menatap wajah comel nih.. ngeh3x.. so, mulai semalam ok.. hubby dh azankn Ome.. dia dok tazkirah Ome ooo.. dia kata jgn mkn makanan laut! n doc pun suh Ome pantang wat ms ni.. jd kepada sushi kesygn ome.. uols tggu kepulangan Ome ye.. wat ms ni bg ome rehat dulu ye.. bl dh btol2 baik esok lusa Ome terjah blk uols k.. sayaaang uols.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *jiwa kacau.. bygknlah dari td Ome nk print out boarding pass esok ke Kuching.. tekan punat sana.. tekan punat sini.. btol kn suis.. skali tgk2 USB Cable x connect ngn lappy.. ehhhh! smpai mati pun x kn berfungsi print tu la Ome.. aduyaiiii.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuu.. fly fly away.. :D

08 May 2012

~misi mencari motor~

kih3x.. hr ni uols baca la entry Ome ni sampai lebam ye.. byk rupanye story mory yg Ome simpan jd lebam.. tggl nk berkulat je lagi.. silap hari bulan mmg jd ulat.. ngeh3x.. oh ye.. skg ni.. Ome sedang mencari motor.. sbb ape? hr tu.. dok borak2 la ng hubby Ome.. dia ckp ape tau ngn Ome.. "yang.. ape kata kte beli motor.. senang sikit klu nk g mkn kerk.. nk g mesjid kerk.. naik motor jerk.. xpyh nk bw keta.. nk g pasar pun naik motor lagi senang (mcm la masakkkkk kn nk g pasar)".. hahaha.. so, nk di jadikan story nye.. Ome tnya blk.. nk beli motor ape? pastu hubby ckp " superbike la.. dh alg2 nk beli motor" .. dlm hati Ome? g mesjid naik superbike? Apprilla pulak tu.. wahhh3x.. hagak2 la kn.. nk g mesjid naik superbike.. kang di buatnye kain pelekat tu tertanggal.. x naya? *burung berterbangan.. lalalalal..  hehe :D

so, smlm we ols g la melunaskan misi yang satu ni.. act nk kata satu keperluan tu x la jgk.. tp bila mengikut kehendak dan nafsu lebih2 lagi bl g jerk kedai motor tu.. ada mcm2 motor.. trus nafsu nk beli motor tu membuak2.. apakah??? tp mmg Ome dh lame x merempit.. sblm kawen dulu slalu gak la merempit.. hellooo.. ini minah rempit okehh.. xcaya? tny kwn2 Ome.. rempit x rempit sgt la kn.. kah3x.. poyo gilos kan.. xbley blah.. n nk di jd kn story telling nih.. Ome ternampak ade satu motor nih.. shomel gilak! Ome xpnh dgr n tgk brand nih.. tp motor ni menarik hati Ome.. bl test motor tu, rs mcm nk nyanyi sambil verangan.. (akulah cinderella.. cinderella. lalalalala).. vley? ;p


shomell kn? seyes.. Ome suka.. tp hubby ckp.. lawaknye.. huhu.. tgh dok pk2 lagi nih.. motor ape yg sesuai utk Ome n hubby bw? ade yg ckp Novou LC.. ade yg ckp Ego pun dh memadai.. bukan nk g mana pun kan.. stakat nk g mesjid (ini baru btol nk g mesjid.. yapedaa), nk g kedai, nk g beli brg kecik2.. agk2 malas nk drive.. jom la kte dating naik motor ye b.. barulah lagi romantis.. auuuuummmm.. ngeh3x..

so, ade cadangan? sebelum Ome rembat sebijik motor nih.. klu ikut hati Ome suka tgk Novou LC tu.. tp hubby ckp.. Yaang.. beli yang murah dah la.. bukan nk bw g jalan jauh pun.. stakat nk g mesjid je pun.. baiklah b.. SYMP.. kang x ikut ckp suami kata derhaka plak kn.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ome dh bygkn bw motor ni sambil pakai helmet finkkkkkk.. nsb la motor ni tade wane finkkk.. klu x.. lu pk la sendri hubby!!! ngeh3x.. daaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuu.. 

~SEMINAR ASPIRASI KESETIAUSAHAAN~

 Dewi Aleeya - Black

ehhh uols.. ome nk tny uols.. entry sblm ni Ome ade story telling x ngn uols yang Ome g Seminar Aspirasi Kesetiausahaan? apeee??? tade ??? ish3x.. nmpk sgt Ome malas nk hapdate blog.. ngeh3x.. meh sini rapat2 sikit ngn Ome.. Ome nk story telling ngn uols.. selama 5 thn berkhidmat di jabatan kerajaan ini.. inilah pertama kali dalam hidup Ome, Ome rasa di hargai sebagai Setiausaha Pejabat.. di pejabat yang baru plak tuh.. pergghhh.. mmg rs vangga okeh jd PA ni.. rs sgt2 di hargai.. n penghargaan dan peluang ini telah diberikan oleh bos Ome di KeTTHA ni.. thank you MR Wong Tin Song.. kerana selama 2 tahun ini beliau berjaya membuatkan Ome percaya bahawa karier sebagai Setiausaha ni sebenarnya sangat di hargai.. alhamdulillah.. bos Ome berikan peluang yang mana mmg sjk dr Ome blaja kat poly lagi Ome mengidam nk pegi kursus2 sebegini.. n doa Ome dimakbulkan.. TQVM Mr. Wong! 

seyes ye Ome katakan.. lps pindah dari ofis lame tu Ome bahagia bekerja di sini.. alhamdulillah.. walaupun secara jujurnya bos Ome yang baru ni pada mulanya agak dingin dengan Ome.. tapi alhamdulillah..  skg ni Ome dh bleh rs "keserasian" tu ade antara kami.. yelah.. pegi la mn2 jabatan pun kn.. org kata nk mulakan sesuatu "hubungan" antara bos dgn PA tu kdg2 memakan masa.. ehhh.. sp kata Ome xpnh kena marah.. penah ok.. sampai satu tahap mula2 tu, Ome rs mcm nk pindah ofis lagi.. klu uols nk tau bos Ome ni sgt garang & tegas.. bygkn lah klu org nk jumpa dia mst orang akn tny Ome "mood bos baik x hari ni?".. hari2 okeh.. kdg2 smpai Ome senyum jerk lihat telatah staf2 sini.. n alhamdulillah jugak.. lately ni jgk, kebanyak staf2 sini sudah mula menyukai bos Ome.. dorg kata bos Ome dh byk berubah.. dh jarang2 nk marah.. klu dulu org kata mcm singa.. but now.. he's look like profesional.. n hopefully berterusan la gamaknye ye.. klu x bos.. im quit! ehhh slh.. Ome nk transfer ofis laen! hehehe:D

oh ye.. dh terlalut dh ni.. act nk story mory psl seminar yang Ome pegi last 2 weeks.. 22- 24 April yang lalu.. seyes! sgt have fun.. n terasa diri ini sgt di hargai.. n we ols berkampung di Grand Season Hotel KL selama 3 hari 2 malam.. seyes! mcm2 info yg Ome dpt.. n yg plg penting siap ade dinner.. OMG! mcm xcaya.. ingat senang ke nk dpt peluang mcm ni.. swasta n berbayar okeh.. ingt senang2 hati je badan kerajaan ni nk lpskn kursus2 swasta yang berbayar ni.. contohnye mcm ofis lame Ome.. n yg peliknye nk g kursus dalaman pun payah.. bak kata officer sn.. PA kena selalu kat tempat untuk angkat telefon.. dlm hati Ome rs nk &^%@#!.. nk kata stupid blaja bertingkat2.. ehhhh.. Ome x mksdkn ex bos Ome kn.. bukan.. bukan.. ex bos Ome dulu sgt baik.. Ome syg ex bos lama Ome.. tp hny segelintir manusia  kat situ jerk yg buat Ome rs mcm "bodohnye jd PA ni".. "mencinya jd PA ni" "np la ms blaja dulu aku amik course ni".. but now.. SAYA BANGGA JADI SETIAUSAHA PEJABAT! :D

malas nk story panjang2 sbnrnye.. uols tgk la pica2 yg Ome sempat snap k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ome xmenang lucky draw.. tp Ome dpt hadiah saguhati.. top 8 untuk pakaian yang mengikut tema.. n temanya.. "PESONA BINTANG".. kena wat cat walk okeh.. tp style Ome mcm org baru blk dr menoreh getah.. bley? Mcm xcaya.. kelakar pun ye gak.. kui3x..  n artis utk mlm dinner tu  Black Mentor.. bila dia nyanyikan lagu Dewi Aleeya tu.. menusuk kolbu.. rs mcm dia nyanyikan utk Ome plak.. buley? ngeh3x..  daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuu..  :D




oh ye.. reunion kecil.. kwn2 poly Ome ;)
barisan top 8
 eceeehh.. geli makkk nyahh.. haha
 kiri kanan kiri kanan
 rs spt model.. ekekek;p
jd la.. tempat ke6.. :D

setiausaha cemerlang gemilang terbilang seluruh Malaysia :D

07 May 2012

epy besday Ome!

holla.. selamat pagi.. selamat hari isnin uols.. yeee.. ome fhm.. stp kali hari isnin, akn muncul la muka2 toye uols tu kn.. monday bluess.. always menghantui kte kn uols.. so, untuk merenggangkan monday blues ni.. apa kata uols ikut senaman ome ni.. meh sini.. kte try senaman muka nih.. 1st of all uols pandang muka uols kat cermin.. xkesah la cermin mata kerk.. cermin tandas kerk.. xkesah la cermin ape yg ade kat dpn mata uols tu kn.. n then uols kembangkan pipi uols mcm ikan nemo.. xtaw? meh sini Ome tunjuk contoh.. mmg sgt kiut.. ulang sebanyak 10x.. insyaAllah.. terapi ini akan berkesan.. n kesannya? uols akan comel mcm Ome.. bley? kah3x..


merepek apa tak tauuu.. haha.. yeeee !!! now im 26 years old.. gler x vangga.. dh semakin tua.. tapi muka tetap look likes baby face kan.. kan.. (mata ke atas tgn di bahu).. haha.. klu uols nk tau, tanggal 5 Mei 1986 lahirlah seorang bayi comel yang diberikan nama FARAH SYUHAIDAH BINTI AMINUDDIN.. xcaya? ape? nmpk mcm umur 16 thn? eleleley.. ngade tau! ome tau ome sweet 16...  hik3x.. ehhh !! jom ! ome bg tgk surat beranak Ome.. khas utk tatapan uols..


see! slalu org bg ic je kn.. kali ni hny utk tatapan uols.. Ome kepilkan surat beranak.. takut uols xcaya kn.. muahahaha.. gilos!

oh yeee.. Malam sabtu hari tu ibu ayah ade wat makan2 secara kecil2an.. sorry la uols.. Ome xbley nk invite ramai2.. sbb mmg event ni hny kecil2an sajo.. hny jiran2, kwn2 dan sedara mara yg terdekat jerk yg dtg.. sbb mmg last minit planning.. tiba2 plak ayah suh buat.. so atas permintaan.. ikut ajelah.. bl ms lagi nk berkumpul anak beranak kn.. thank you ayah! thank you ibu! n event ni pun dibuat bukan sbb besday Ome jerk.. we ols nk celebrate jgk besday anak buah Ome si Hani tu.. almaklumlah.. besday dia ngn ome beza 5 hari jerk  pun.. ome 5 mei.. dia 10 Mei.. so, kebetulan bulan ni Mother's Day kn.. so, we ols celebrate skali.. 3 in 1.. jimat! hehe:D


hahhhh! mst uols tertny2 jgk kn.. ape la hadiah besday yg Ome dpt utk thn ni.. errmmm.. utk hadiah besday Ome story kat next entry okeh! sbb ade lagi 2,3 hadiah yg x di collect sepenuhnya lagi.. bley?? ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yowww! *alhamdulillah.. masih bernafas untuk meneruskan perjuangan sebagai hambaNYA.. terima kasih kepada my luv patzi, pecinta2 ome, bff ome, n sume la yang wish yang baik2 utk Ome.. tanpa uols sapelah Ome.. luv uols!!! daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuu.. :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...