19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 June 2012

~suami.. oh suamiku.. ~

Antara rules kami laki bini ialah sape yg bgn tido lambat, dia yg akan kemas katil.. n normallly klu weekdays mmg keje tu di serahkan pada en hubby Ome la.. sbb mmg Ome yg akan bgn dulu dari.. klu weekends plak depends.. kdg2 En. Hubby akn bgn dulu.. n kdg2 Ome yg akn bgn dulu.. tp yg nk di story mory kn kat sini ialah bezanya apabila suami mengemas cadar katil selepas digunakan.. selalunya we ols pakai cadar jenis biasa je.. klu ade bunga2 pun xkesahla cadar tu di letakkan camne pun tetap nampak cadar tu ok jerk.. tade mslh.. n hari tu ms g shopink kat Alamanda, Ome ternampak la ade satu cadar nih.. sgt shantek ok.. n yg bestnye siap ade sale 70%.. So, ape lagikkk.. rembat la satu kn.. dh la shantek.. murah plak tu.. 

so, nk di jadikan citer, sejak pakai cadar ni, ade jerk yg Ome rs x kena.. bila Ome tgk cadar yg dikemaskinikan oleh En. Hubby, Ome rs pelik.. Ome rs mcm laen jerk.. Ome siap ajar okeh.. Ome cakap A.. dia buat B.. Ome ckp B dia wat C.. ade la 2,3 hari camtu.. puas dh bgtau.. sudahnye Ome yg akn susun balik cadar tu.. peel Ome mmg dari dulu smpai skg.. cadar mesti kemas shantek2 ok.. baru ade feel nk landing dgn aman klu balik keje.. motipp? aishhh.. haruslah.. penat2 blk keje.. nmpk katil x terurus.. mst uols pun fenin kn.. 

so, semalam siap En. Hubby argue lagi..dia suh Ome tgk blk pica kat kertas yg balut cadar tu.. Ome geram btol.. Ome siap susun balik.. tunjuk blk cara yg btol.. pastu dia sengih2.. sbb mmg btol la cara susunan yg Ome buat tu kn.. n hari ni.. mcm bese..keje En. Hubby.. tgh siap2 nk g keje, Ome rs ade something wrong somewhere.. Ome pun xfhm la ngn lelaki ni kn.. mmg benda2 mcm ni dorg mmg suka amik remeh kn..  nasibla.. dh nama pun suami kn.. tapi xpelah B.. bak kata Kekna.. yang penting abg nk jgk buat kn.. bukan sume lelaki nk wat keje remeh temeh nih.. uols nk tau ape perbezaannye? let's cekedot..

 agak2 uols bley agak x mana satu cara keje isteri mana satu cara keje suami?

bley x tolong bulatkan mn yg Ome dok paling geram skali? aduyaiii.. sabar je lah..  daripada nk marah trus rs nk ketawa guling2 pun ye gak.. pastu yg xthn nye tu dia bley wat muka x bersalah.. slumber je.. sengih2.. uarghhh.. sabar je lah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *terima kasih En. Hubby kerana sentiasa mendengar dan trus mendengar akan bebelan disebabkan benda2 kecik camni..  hahaha.. nasiblah.. sp suh kawen ngn orang.. huhu.. tata.. weeehuuuuuuuuuu :D

26 June 2012

~jodoh~

Hollaaaaaaaaa.. Assalamualaikum.. hye org2 kampung!!! eceeeewahhh.. gumbira sgttt nmpk Ome ni kn.. ape takkk nyaaaa.. mak jemah dh hbs final exam!!! wehuuuuuu.. azab yg dialami selama 3 minggu ni berakhir jua.. yihakkk.. tp xbley nk suka sgt lg ni.. sbb hujung bln julai ni nk ngadap keputusan plak.. so, uols.. plssss.. doakan Ome ye.. Ome xharapkan utk dptkn anugerah dekan.. apetah lagi best student kn.. cukupla klu Ome lulus dan berjaya utk sambung ke tahun 2 dh sgt bermakna dah.. syukur alhamdulillah.. sbb Ome tau setakat mana Ome berusaha.. ini adalah pengajaran utk Ome.. next year dh xbley main2 dh mcm tahun nih.. seyes! almost weng jgk pale otak ni apabila skru2 semakin longgar.. choooiii lahh.. huhu..

ehhhh.. jom! Ome nk story mory psl jodoh.. alhamdulillah.. sorg lg org penting dlm hidup yg telah melangsungkan perkahwinan nya bersama insan yang sgt dicintai.. sp lg klu bukan adik Ome merangkap bff Ome.. ehhh.. mst uols pelik.. bukan ritu Ome dh story telling ke adik kandung Ome, Muadz tu dh kawen.. ni adik mn lagi pulakkan.. act Angah ialah kwn baik Ome dr sekolah lagi.. we ols dh berkawan lama.. so, Ome dh anggap angah ni mcm adik Ome.. ingat x Ome pnh story telling psl Angelz?? yup.. ni la slh sorg Angelz Ome.. alhamdulillah.. dengan skali lafaz je, Siti Nur Fadhliah telah menjadi hak milik kekal kepada Mohd Afiq Khalis.. (yang.. btol ke nama cumei ni? klu slh ampun kn mak jemah.. huhuhu).. 

 with her family.. shantekkkk kn adik Ome..
 flower gurls tade.. gedix gurls ade.. haha..

Apepun, sebagai sorang kakak dan sahabat kepada beliau, Ome nk wish Selamat Pengantin Baru Angah & Khalis.. Semoga jodoh kalian berpanjangan hingga akhir hayat dan dikurniakan zuriat yang soleh mahupun solehah.. keep in touch darling.. along always luv u! muaaaaaaaaaaahh..salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * prasan x kali ni pica x byk.. seyes.. choiii sgguh! angah!!! np gambar angelz tade kali ni??? uarghhhh.. nk nangess.. nk nangesss...  sob sob :(


05 June 2012

~bulan stressssss!~

hollaaa.. Assalamualaikum.. uolssss!!! Ome sgt stresssss.. bulan ini ialah bulan stresssssssssss.. huhuhu.. baru 2 hari ngadap paper.. Ome rs skru pale otak Ome ni semakin longlai.. jgn hbs je exam ni nnt, Ome trus sewel.. ms tu uols jgn terkujat tau... uargghhh.. minggu ni saje Ome kena ngadap 4 paper.. n yg x bestnye setiap hari plak tu ade paper.. n yg xbestnye plak lagi.. paper2 yg kena hadapppp ni sume paper killer!!!! ini buatkan Ome semakin down donw n down.. uarghhhhhhhhhhhh.. rs nk nanges pun ye.. tp di tahan2 jerk air mata.. redha dan pasrah je la yang bley Ome ckp skg nih.. e2lah.. org sibuk nk study.. kte sibuk nk study kn.. hamikkkkkkkkkkk.. 


semalam plak hari pertama bendera merah berkibar2 dgn megahnye.. n yg xbestnye plak.. sejam sblum exam tu dh muntah2 plakkk.. almaklumlah.. prangai Ome bila dtg bulan nih... mst muntah sbb angin dalam perut ni dh naik kat kepala.. di tambah pulak dgn stress nk exam.. mmg mendapatttt! uols! Ome pelukan doa uols.. doakan kejayaan Ome ni ye.. Ome xtau nk ckp ape.. bukan tamo dpt 3.0 ke atas.. tp Ome bley ckp.. xdpt anugerah dekan nk dpt anugerah student terbaikkk mmg jauh skali.. tp doakan Ome lepas sume subjek k.. Ome tamo repeat paper.. sbb bukan senang nk blaja part time nih.. susahhhhhhhhhhhhhhhhhhh! hanya tuhan je yang tau.. tp Ome xkn puas asa.. doakn Ome ye.. daebakkkkk!!!!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * 7 papers to goooooo.. ya Allah.. berikan aku kekuatan.. n berikan ingatan yang baik untukku.. rs mcm org tua dh nih.. bykkk sgt mkn semuttt agknye.. hatoiiii.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuuuu.. weeeeeeeeeehooooo :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...