19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 August 2012

Happy 6th Anniversary My Dear Hubby

Assalamualaikum.. Ncakkk! Selamat pagi.. hokeyyy.. jgn wat2 terkujat ye.. yeee.. hari ni Ome dh start keje.. huhu.. sedih hakakk nok.. nk wat acane kn.. cuti dh tade.. nk x nk kenala gagahkan diri masuk ofis jgk hari nih.. tapi takpe.. keje kerana Allah.. insyAAllah.. keje dari 8 jam rasa mcm 8 minit jerk.. *erkkk.. sob sob sob..

So, mesti ramai lagi yg bercuti sakan kan.. almaklumlah.. klu amik je 3 hari lagi cuti dh dpt direct cuti seminggu.. klu Ome ni bukan student, cuti tu byk lagi.. comfirm! memang Ome cuti hokeyy.. tp d sbbkn cuti yg berbaki tu byk kegunaannya nnt, so, terpaksalah mencargaskan diri datang ke ofis.. perghhh! klu hari2 camni la jln raya.. alangkah bahagianya rasa.. lengang lengeng jd jalan raya.. ofis pun senyap sunyi.. tp mslhnye skg nk cari tempat utk makan.. comfirm la cafe bawah ni tutup kn.. so nk x nk kena lah mencari makanan kat luar.. nk puasa 6 plak x boley.. bendera merah sedang berkibar dgn megah.. hatoyaii! sabau je laahhh..

opppss! terlebey sudah.. act Ome nk story mory psl anniversary Ome n hubby... alhamdulillah.. tahun ni tahun ke6 kami celebrate anniversary bagi tahun 2012.. selepas 6 tahun melayari bahtera perkahwinan yang penuh dengan onak dan duri terasa seperti sekejap je masa ni berlalu kan.. alhamdulillah.. setakat ni kami masih mampu bertahan dan insyAAllah dapat terus bertahan sehingga al-jannah.. insyAAllah.. aminnn.. so tanggal 19 Ogos 2006 menyaksikan dua pasangan merpati yang x brape nk sejoli (En. Hubby kuwus dan saya dumok ye) telah dinikahkan oleh ayahanda Ome sendiri iaitu En. Aminuddin b. Omar.. alhamdulillah.. dengan dua kali nafas (bak kata ustaz, 2x lebih afdaL.. afdaL la sgt kn..padahal??? haha *gelak sorang*) Ome sah menjadi milik Tarmizi bin Abdullah.. hak milik kekal ye kawan-kawan.. tade talian hayat melainkan dengan izin Allah sahaja..
pic ni je yg jmp.. pic laen kat mana ntah.. huhu..
 see! sapa yang beza sgt nih? yg kuwus semakin kuwus yang dumok semakin dumok.. 
uarghhh! *lompat2 bintang*
raya 2012
Apapun, Happy Anniversary Hubby.. Semoga ikatan yang dibina berkekalan untuk selama-lamanya.. oh ye.. semalam En. Hubby telah menghadiahkan Ome sebentuk cincin emas putih.. setelah sekian lamanya, cincin2 merisik dan tunang telah hilang akibat di curi beberapa tahun yang lalu, kini En. Hubby telah menggantikan yang baru.. terima kasih En. Hubby.. sayaaang abg ketat-ketat :D


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *abg, orang nk ucapkan terima kasih kat abg sebab selama org jd isteri abg, abg telah byk berkorban dan sentiasa berusaha untuk membahagiakan org.. org mintak ampun dan maaf sekiranya ade kekurangan yang org xdapat berikan pada abg especially zuriat.. terima kasih kerana sentiasa disisi orang dikala org susah dan senang.. terima kasih abg.. (rs nk nanges nih).. huhu.. daaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuu.. muahhhhhhhhhhhh!

16 August 2012

~SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA~

hollaa.. Assalamualaikum WBT.. yeahakkk! 3 days to goo.. mesti ramai yg dh pakat nk mula cuti esok kan.. semua pakat nk balik kampung halaman.. begitu jgk Ome.. tapi tahun ni Ome x cuti mcm org lain.. Sume org cuti seminggu.. tapi Ome amik cuti sehari je kot.. e2pun sebab nk blk Kemaman next week.. cuti Ome dh hbs uols.. bulan 10 ni nk ke Tawau plak.. so, kenala berjimat cermat cuti.. nasiblah.. beginilah nasib org klu dah study dan berfamily nih..ini tade anak lagi nih.. klu ade anak nanti? anak sakit nk cuti.. anak sekolah nk cuti.. perghhh.. tgk org2 sekeliling Ome yg ade anak2 tu.. kesian tau.. tabik spring lah pd mereka yg ade anak2 nih.. mcm mn la dorg plan kan.. padahal Ome dpt cuti setahun 25 hari.. e2pun x cukup2 lagi.. hatoyaiii! sabar je lah..

ehhhh.. kn melalut sgt tu.. act Ome nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada uols.. MAAF ZAHIR & BATIN.. Balik raya tu hati-hati di jalan raya ya.. InsyAAllah.. umur panjang kita berjumpa selepas bercuti ya.. jangan makan byk2.. nnt cirits birits (fobia Ome klu ckp psl cirits ni).. have fun ya di kampung halaman... doa Ome sentiasa mengiringi uols..  tahun ni Ome xtau lagi nk wat ke x open house.. rsnye mcm bajet lari.. tapi tape.. insyAAllah.. doakan Ome murah rezeki ya uols.. dapatlah buat open house utk uols.. hehehe


Walau dimana jua uols berada, Ome sentiasa doakan uols sentiasa dalam perlindungan Allah SWT.. hati-hati mana yang drive mlm2 buta.. pagi2 buta.. klu hujan tu jgn speed ya.. (dh mcm nasihat dari ibu2 plak).. salam sayangt teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. bos Ome bg duit raya.. yeahakk! ini la untungnya klu dapat bos lain bangsa.. raya cina pun dpt angpow raya melayu pun dpt jgk.. terima kasih Mr Wong Tin Song! daaaaaaaaaaaaaaaaaa... cau cin cauuuuuuuuuu..

alhamdulillah *terima kasih Mr Wong*

06 August 2012

~sedih ke? jgn sedih2.. Allah sentiasa ada..~

Selamat pagi #sweetheart.. ade yang sedang berduka lara? tension? sedih?? sebab DLCW kalah di tangan Lin Dan? huhuhu.. Ome pun sedih jgk uols.. Ome tgk smpai set ke2 je.. lps tu Ome dh xmampu nk tgk.. sbb Ome stressssssssssss.. tp smlm org kata set3 mmg sgt2 hebat eh? huhu.. takpelah.. nnt klu ade ulangan Ome tgk.. bukan ape.. smlm xmampu nk tgk secara live.. takut xbley terima kenyataan yg Malaysia kalah lagi di tangan China.. tapi ape nk buat.. rezeki bukan berpihak pada Malaysia kn.. who know's satu hari nnt pingat emas akan digenggam jua oleh pemain Malaysia.. insyAAllah.. apepun sebagai rakyat Malaysia, Ome sgt berbangga di lahirkan di Malaysia yang aman damai dan harmoni di samping dapat hidup bersama pelbagai bangsa, agama dan budaya .. Disinilah Ome di lahirkan dan di besarkan.. saya bangga jadi anak MALAYASIA!!!  yeahhh! semangat siott! lalalala.. apepun hari ni Ome nk dendangkan lagu ini kepada sume manusia di dunia nih.. bukan ape.. bagi sesiapa yang sedang berduka lara, stresss, mahupun tgh tension dengan hal-hal duniawi nih, Ome suggest uols dgr lagu nih.. seriously.. sedikit sebanyak lagu ni akan buat uols lebih tenang dan bersemangat untuk melakukan kerja harian .. *chill babe.. chill*

sgt tacing tgk DCLW time nih.. *sebak*
jom pakat dgr lagu nih.. sgt tenang.. *air mata bertakung*

Salam Nuzul Quran uols.. Happy Working pada yang sedang berkerja macam Ome ni.. Daebakkkk!!! *tenung komputer tajam2*.. n pada yang sedang bercuti tu.. cuti la puas2 ye.. g la beli baju raya.. lps ni xpyh la nk bersesak2 kat Jalan TAR tu lagi.. berilah peluang pada kami plak.. minggu dpn dh nak raya..  baju raya Ome act dh ade 4 pasang baju kurung.. tapi tetap nk cari lg 2 helai baju kasual.. ngeh3x.. oklah uols.. have a nice day uols.. tata.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *dari semalam tekak rasa loya.. muntah pun buih2 je.. gler byk angin dalam badan.. nsb perut x sakit sgt.. sabarlah wahai perut.. tggl lagi 12 hari je kot nk berpuasa.. kemon peyot.. kemon.. u can do it!!! daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. weeeeeEEEEhooo :D

01 August 2012

~MV pilihan Ome minggu ni~


MV pilihan Ome minggu nih.. lagu nih! lagu yang dahulunya dinyanyikan oleh Alleycats dan telah dinyanyikan semula oleh Adira dengan arrangement muzik yang agak menyentuh kolbu.. tiba2 rasa tacing.. ngn alunan suara Adira yang mendayu-dayu.. perghhh.. sebakkkk.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sekejap je kan dah minggu ke2 berpuasa.. lepas ni dh kena msk kelas balik.. haiyarkkk! malasnyeeee.. daaaaaaaaaaaaa.. caaauuu cinnnn cauuuuuuuuuuuuu.. weeeehoooooOOooo :D

~Finally! Done For 1st Year~

Morning.. Selamat pagi #Sweetheart.. uols sihat? dah lama Ome x membebel kat sini kan.. takde story telling yg nk di story kn la uols.. but! hari ni Ome nk story telling pasal result final exam yang baru jerk Ome terima semalam.. nk tau ape kesudahannya??? weeeeeeeeeeee.. 1 hour b4 bley check tu, mmg gigil tatoott uols.. dada ni berombak ibarat tsunami.. hanya Tuhan je yang tau betapa gugupnya la jantung ni.. yeee uols.. Ome xtipu.. serius! rs mcm amik result SPM.. uols tau kn mcm mn rs amik result SPM dulu.. e2la yg berlaku pada Ome smlm.. *dup dap dup dap*

So, masa tgk result tu agak terkujat jgk la uols.. apa yang Ome target lebih dari apa yang Ome dapat.. walaupun Ome bukanlah antara salah sorang calon Dekan, tapi Ome dh sgt2 bersyukur dengan result yg Ome trima.. Ome bgtau ea.. cite ni habis kat sini je la eh (ehhh! mcm kenal ayat nih) Ome mmg study last minit je uols.. seriously! esok nk exam, sehari b4 exam tu la baru la terhegeh2 dok baca buku.. baru la terhegeh2 buka VC yg lect upload dalam portal.. mcm yg Ome ckp sblm ni.. Ome tadelah terpk utk dapat Anugerah Dekan apatah lagi Best Student kn.. Ome bley ckp klu dh lulus tu syukur alhamdulillah.. n Allah perkenankan lah doa Ome uols.. dgn pointer yg Ome dpt tu, meskipun org lain akan kata "alaaa.. xde la gempaQ sgt result tu" tapi Ome pedulik ape.. yang pntg Ome sgt bersyukur.. *Terima Kasih Allah*


Alhamdulillah.. Walaupun baru tahun pertama.. Ome nk ucapkan terima kasih pada sahabat-sahabat baik Ome iaitu  Joon, Aida, Farel, Ct (kakak! Ome windu kakak), Nadia, Shamsul dan Kay.. bg Ome tiada mereka Ome x mungkin bley buat yang terbaik untuk exam ni.. terima kasih kerana saling tolak menolak (pushh) dari belakang utk trus berikan semangat dikala down.. Terima kasih kerana saling memberikan kerjasama dalam menyiapkan tugas-tugas berkumpulan..  suka duka Ome bersama mereka sepanjang tahun lepas akan Ome jadikan memory terindah dalam hidup Ome.. n Ome jugak nk ucapkan terima kasih pada Pensyarah2 dan Kawan2 USM yang lain yang x jemu2 memberikan pertolongan / tips2 di ruangan Facebook untuk Ome dan kawan2 menempuh final exam yang sgttttt stresssssssssssss! 9 paper dh settle.. ade lagi 3 tahun (insyAAllah) dan ade lagi 106 jam mata kredit yang perlu di tempuhi.. *wish me luck*

 inilah result tahun pertamaku.. lalalala..
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAN MADU LEBAH.. peace! * Done for 1st year.. ade lagi 3 tahun yang perlu ditempuhi.. sepanjang tahun pertama pelbagai dugaan onak duri yang ditempuhi.. semoga segalanya dipermudahkan Allah.. Ya Allah.. Berikan aku kekuatan dalam menempuhi segala onak duri ranjau yang berlaku dalam hidupku.. kerana aku percaya.. KAU LAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnnn cauuuuuuuuu.. weeehhoOOOoo :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...