19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 December 2012

~better than yesterday..syukur..~

hollaa.. Assalamualaikum.. alhamdulillah.. seminggu telah berlalu.. setakat ni Ome berjaya menjaga ibu dan ayah.. syukur alhamdulillah.. Allah memberikan kekuatan pada Ome untuk terus berbakti pada ibu dan ayah.. walaupun mula2 tu agk mencabar jgk la.. alhamdulillah.. rutin untuk hari biasa.. telah selesai untuk minggu ni.. ibu pun nampak cool sket berbanding hari sebelum2 nih.. mgkn dia agk tergamam kowt tgk anak dia nanges.. kah kah kah.. ibu.. ibu.. ala sayaaang bangat ibu!

so, esk weekend.. Ome dpt cuti rehat dari ayah dan ibu.. uols ape cite weekend ni? hopefully weekend uols nice2 saje ya.. Ome? ermmmm.. berehat bersama kit kat.. hehehe.. happy weekend guys.. oh ye.. Intensif semakin hampir.. assignment semakin dekat due date.. hopefully Allah permudahkan segalanya.. buku oh buku.. satu hape pun xpegang2 lg.. sabau je la.. dgr2 kata jadual intensif pun dh keluar.. hatoyai.. adeQ nebes! huhuhu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *wake up yesterday stronger than yesterday, face your fears and wipe your tears.. #emotions .. daaaaaaaaaaaa.. chau chin chauuu... weehoooo :D

 lagu peneman dikala drive pepagi ke rumah ibu ayah.. tacing! :D

26 December 2012

~Tabahlah wahai HATI~

Assalamualaikum.. hye uols! sihatt? Ome? alhamdulillah.. sihat.. cuma kadang2 hati dan emosi x brape nk sihat.. oh ye.. klu uols nk tau.. skg ni Ome cuti separuh gaji.. utk sebulan.. alasan??? hehehe.. jaga parents yang sedang sakit.. alhamdulillah.. nasib la Ome ni kerja kerajaan.. so kebajikan pekerja di utamakan.. nak2 klu berkaitan dgn keluarga.. family 1st!!!

Alkisahnye bermula apabila rabu minggu lepas ayah Ome jatuh dari tebing bukit bersebalah hospital Putrajaya.. gara-gara parking penuh, so ayah terpaksa letak jauh sikit dari hospital.. ayah hantar ibu untuk wat rawatan susulan.. ibu plak baru 4 bulan lumpuh separuh badan.. so, nasiblah mmg ayah hampir nk pencen.. ayah lah yang jg ibu selama ni.. hantar ibu wat rawatan. jaga makan minum mandi ibu.. ayah sgt bersabar ok dgn karenah ibu.. almaklumlah.. org tgh sakit kn.. dr ibu xbley berjalan lnsg tapi skg ni alhamdulillah.. atleast ibu bley berjalan.. cumanya kena papah sket.. 

nk di jadikn story mory, baru2 ni ayah plak patah buku lali.. so stlh perbncgn di buat, Ome amik kptsn utk cuti separuh gaji.. utk jaga ibu dan ayah.. klu uols nk tau jaga org separuh lumpuh ni sgt mencabar.. nak2 plak klu dorg ni xbleh berckp.. subhanallah.. hanya Tuhan je yg tau betapa bersabarnya ayah melayan ibu.. dorg nk ckp , tp dorg xbley nk ckp.. kena guna isyarat.. skali kte nk fhm, mmg amik masa.. salah teka, dorg marah mcm hape pun xtau la ome nk ckp... slama ni hny tgk ayah, adik2 kena marah dgn ibu sbb xfhm ibu nk ape.. tapi hari ni?? subhanallah.. seyes ok! Ome tabik spring dgn ayah.. bersabarnye la dia selama ni.. Ome sampai nanges2 la sbb xfhm apa yg ibu nk sampaikan.. nk ketawa pun ye bila di kenang blk keadaan td.. Ome nk cite details mmg panjang citernye.. cuma yg Ome nk tekankn kat sni kesabaran ayah selama menjaga ibu.. seyes! Ome tabikk spring dgn ayah sbb sgt bersabar dgn ibu.. huhuhu..

lately ni emosi Ome mmg sgt x stabil... penat tu jgn ckp la kn.. dgn assignment yg bertimpa2.. e2 yg sedih + touching tu x hengat dunia.. sampaikn ms mandi td pun berjurai2 air mata.. sbb rs bersalah marah ibu dan rs sedih sbb kena marah jgk sbb xfhm ibu nk ape.. ahahaha... apepun,  terima kasih kepada insan2 yg sentiasa di sisi ketika susah dan senang.. yg bertanya keadaan ayah.. bertanya keadaan ibu.. terima kasih sbb mendoakan kesihatan ibu dan ayah Ome.. Allah sahaja yang dpt membalas kebaikan korg.. 

hohoho.. jgn xtau.. nama panggilanku dari kakakku.. bibik! bibik ko pggl aku na.. summa'! skg ni ome punch card sblm jam 8 pagi dan blk umah sblm jam 10 malam.. klu weekend ayah dan ibu bg cuti.. katanya suh i rehat.. ehehehe..
skg ni bukan saja jd surirumah tangga.. tapi Ome kini merangkap jururawat.. tade lah jururawat sgt kn.. tp boleh la stakat nk masak.. nk mandikan ibu.. nk bg ibu ubat.. klu ibu dulu kecik2 boleh jaga kte, knp kte xbleh nk jaga ibu kte kn??? apepun, kepada uols yg masih ada ibu dan ayah.. hargai lah mereka selagi mereka atau kita belum menutup mata utk slamanya k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ya Allah.. berikanlah kekuatan dan ketabahan kepadaku untuk aku terus berjuang sebagai seorang anak, isteri, dan juga pelajar.. berikan aku kekuatan ya Allah dalam menempuh dugaan dan ujian yang KAU telah takdirkn untuk ku.. aku terima dugaan dan ujianMU.. cuma ku mohon... KAU berikanlah ketabahan dan kekuatan kepadaku..aminyarobalamin.. -xoxo-

be strong ome! muka je nmpk ganas tapi dalam hati ni bertaman-taman tau!huhuhu
#Taurus Song for This Month

17 December 2012

~Aquaria KLCC~

Dah alang-alang dok story mory psl anak2 buah Ome.. moh kte sambung story.. tp sebenarnya dh terbalik.. sebelum pergi Hulu Langat tu, 2 minggu sebelum tu Ome dh bawa anak2 buah Ome ni g jenjalan.. kebetulan time tu ibunya kursus di Johor.. so Ome kesian kat anak buah Ome yg sulung tu.. sbbnye Ibunya dok la berjanji nk bawa dia g main snow walk kat iCity tu.. tp sampai kesudah xbw2.. tp bgs jgk dia xbw.. sbb baru2 ni Ome terbaca satu blog dari tuan tanah yang dh bawa family nye kesana.. nk tau citer ape.. uols boleh baca sendiri.. perghhh!! Ome yg baca ni pun sakit jiwa dengar.. alhamdulillah ibu dia xbw budak2 ni kesana.. *cekik darah* #klik


So, nak dijadikan story morynye.. Seperti bese Hubby Ome keje.. so Ome ni teringin sgt sebenarnye nk masuk Aquria nih.. nama je org KL.. nak2 klu tempat2 kat Putrajaya ni.. hahaha.. 10 tahun hokay dok Putrajaya ni.. Ome rs sekali je kowt Ome pnh jejak Taman Botani n Wetland tu.. e2pun sebab ade event ape ntah Ome xhengat.. klu tak??? mmg takkk la Ome nk g kn.. so, bilamana tingat kat budak2 ni, Ome jd kesian pun ye.. teruslah tny ibu dia boleh x Ome nk bw budak2 ni g sana.. n Ibu dia mmg lagi la suka kan.. nsb baik dpt kakak yg x kedekut nk pinjam anak dia.. alasan nk msk sendiri mmg tak.. so kte gunakan budak2 ni sbg alasan utk msk k.. hehehe..

Seriously! mmg sgt shantek ini ikan2.. dh nama pun aquria.. mmg mcm2 haiwan yg hidup dalam air la yg ade dalam tu kn.. nk cari badak air mmg x jmp meskipun badak ni suka dalam air ye.. so jgn plak g cari badak air.. mmg sampai ke sudah x jmp2.. tapi!!! dalam tu ade ular & pelbagai serangga.. termasuk labah2.. scary oooo.. tp anak2 buah Ome sgt slumber badak.. ade sekor katak besar.. umakngaihhh! anak buah Ome yg si Anis tu bukannya dia reti geli or takut.. sabau je lah..

we are @ Aquria KLCC dude!

tata shark.. ehh.. budak paling baekk!

nanny juna terlebey excited! lalalala..

mama n kidz

nanny Juna yo!

inilah padahnya kalau terlalu taksub dengan shark.. hatoyai..
Bagi yang ade anak2 tu.. xrugi kowt skali skala bawa anak2 uols msk tempat2 cenggini.. biar dorg kenal kehidupan di dalam air..nak2 plak klu ade anak2 yg baru sekolah tu kn.. sgt bagus untuk tumbesaran mereka.. jangan ckp la kn.. kdg2 bila dh msk tempat2 cenggini.. comfirm! parents lebih excited dr anak.. xcaya??? pegi la tgk sendiri.. hahahaha.. sebab kteorg pun nmpk lg excited dr budak2 nih.. hihihi ;p.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! * kali pertama bw budak2 ni x rs nk fitam sgt.. tp kali ke2 bawa g Hari Keluarga tu mmg btol2 rs nk pitam.. naik darah Ome dibuatnya.. huhuhu.. daaaaaaaaa.. chauuu chin chauuuu.. weeeehooOOOo :D

~Nanny oh Nanny~

wat ur feelink rite now?
Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Monday Bluess? no no no.. make sure hari ni uols lebih happy dari biasa k.. anyway, Ome nk story telling psl Hari Keluarga ofis Ome yang diadakan di Impian Rimba Resort Hulu Langat, Selangor.. uols pnh pegi? act klu sebut Sg Congkak & Sg Gabai, memang dua tempat ni tempat favourite Ome untuk bermandi manda.. almaklumlah kn.. Ome ni ni 'hantu air'.. nak-nak plak air sungai.. perghhh! fav Ome tuh.. so nk di jadikan citer, kebetulan ofis Ome buat Retreat khas untuk department Ome ni sajo.. 

Sepatutnya Ome bawa hubby Ome.. tp sebab tarikh nk pergi tu tarikh hubby Ome standby & bekerja, Ome mintak kawan baik Ome teman Ome.. sebabnye??? hahh! sebabnya Ome bawa 2 orang anak buah Ome yg sangat baekkk nih.. huhuhu.. seyes ye.. sangat menguji kesabaran.. Ome tabik spring kat semua mother's in th world sebab mengandung, melahirkan malah membesarkan anak2 mereka dengan penuh kasih sayang.. Ome jaga 2 hari pun Ome nk fitaam.. uhuhuhu.. sabau je la.. nasib baik lah Ome bw kawan Ome ni sebagai peneman & nanny kepada anak2 buah Ome ni dikala Ome ade meeting.. huhuhu..

Bukan saje ade meeting ye uols.. kat sana kami jgk buat aktiviti sampingan.. Ini kerana kami dapat eratkan silaturahim antara kawan-kawan.. almaklumlah.. Ome ni kan Personal Assistant.. mmg Ome jarang keluar dari bilik Ome ni melainkan klu nk distribute surat or ke toilet.. selain dari tu.. mmg terperap je la Ome dlm kamarku yg kecil ni.. lalalalaa.. aktiviti kami di sana? makan durian, bbq, karoeke, lucky draw, sukaneka.. n yg paling penting.. terjun dalam sungai.. walaupun air sungai disana cetek2, tp derasnye x hengat dunia.. seriau btol tgk anak2 buah Ome yg x reti dok diam ni dok  bersuka ria dalam sungai tu.. sabau je lah.. anak orang ooiitttt.. klu anak sendri pun dh risau, ini kan plak anak org.. takutttt!

anak org arab ni sgt adorable hokay.. rs mcm nk picit2! ohhh.. ms ni verangan ala2 mommy gtu.. hihihi ;p

time ni x terjun ag.. bersabar sbb ramai ofismate kan.. behave ok.. behave.. hahaha..

budak2 ni sgt happy bila dpt menan.. kebetulan anak slh sorg staff celebrate besday..
 apepun, pengalaman manis ni sgt bermakna utk Ome.. 2 hari jd nanny.. sgt2 menguji kesabaran.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *to all mummy's in the world! penghargaan untuk uols.. tabik springs utk uols k! hihihih.. daaaaaaaaa.. chauuu chinnn chauuuu... weeehoooo :D

12 December 2012

~Durian Crepe Lover~

Holllaaa.. Assalamualaikum uolss.. Selamat Pagi.. hari ni 12.12.12.. Apa yang menarik tentang tarikh ni??? errmmm.. Ome mengharapkan hari ini akan menjadi hari yang terbaik dan terhebat dalam hidup Ome.. who know's rite.. tiba2 duit 10 juta jatuh dari langit.. kah kah kah.. gilernye pnya verangan! huhuhu.. anyway hari ni Ome tamo story psl tarikh ni.. hari ni Ome nk story telling dgn uols pasal sejenis makanan yang baru2 ni famous di pasaran.. jom kte cekedot!

tengok je dah terliuq!

sedapp!

heaven!!!

Haaahh!!! uols tau apa benda ni??? inilah sejenis makanan yang dinamakan DURIAN CREPE.. Klu uols nk tau Ome ni bukan lah seorang pencinta durian.. bak kata orang-orang kte ni la "hantu durian".. klu dulu time kecik2 suka gak makan durian, tp skg ni.. hatoyai.. bau durian pun rs nk fitaam.. nk2 plak klu beli n bawa balik ke rumah.. comfirm satu kereta semerbak dgn bau durian kan.. hari tu Ome dh try.. hubby Ome beli durian nk di bawa ke rumah family Ome di Salak Tinggi.. Odw nk ke rumah ibu tu, Ome mmg dh rs loya2 dah.. menahan rs loya sampai meleleh2 air mata.. nk buka tingkap time tu hujan plak tengah lebat.. uols bayangkan muka Ome time tu.. ya Allah.. seyes ye.. Ome mmg rs nk fitam dah.. nasib En. Hubby Ome time tu lalu jalan shortcut.. n yang penting tak jem.. almaklumlah.. time2 peak hour.. orang tgh baru balik nk blk keje.. mmg mendapat la klu jem kn.. 

Actually hari tu ade lagi seorang kawan Ome dh penah bagi Ome rs Durian Crepe ni.. Tapi Ome xsuka.. Mungkin sebab orang yang buat Durian Crepe tu x pandai buat agknye la.. xkena dengan selera Ome.. n tiba2 kawan yang sorang lagi ni plak nk dijadikan citer  nk bg Ome rasa jgk Durian Crepe ni.. Bila orang nak bagi takkan kte nk tolak plakkan.. nak2 plak kawan yang nak bagi.. nnt kata apa plak kawan Ome tu kn.. So nak dijadikan citer, kawan Ome ni pun bg jgk pd kakak Ome.. Dari sehari ke sehari dia nk anta.. tp beselah.. Ome kan zibi women.. so kawan Ome ni anta dulu kat kakak Ome.. kebetulan dia mmg nk anta tempahan kat kawasan sini.. Seyesly, 1st time kawan Ome bg tu, Ome x brp suka Durian Crepe nih.. almaklumlah.. Ome bukan pencinta durian.. nak2 plak klu durian tu dh bercampur.. bubur durian, pengat durian.. durian kek.. cekodok durian.. ape2 je la durian yang telah bercampur.. memang Ome xbrp nk suka dan makan.. tapi ntah macam manakan Ome g rasa jgk Durian Crepe yang kawan Ome ni bg kat kakak Ome.. terus ko masuk dalam mulut ni rs mcm "oh.. heavennya".. sedapppp! dari  dia nk bg Ome sebungkus utk buat rasa, terus Ome order 5 bungkus terus.. hahaha.. Ome bukan nk puji sebab dia kawan Ome ye. tp klu Ome cakap Ome xsuka, mmg Ome x kn sentuh makanan tu.. sape je yg kawan dgn Ome dorg mmg tau Ome jenis cerewet sket bab makan.. 

Kalau uols xpecaya, uols sendiri boleh hubungi kawan Ome ni yer.. Tapi bila dah beli dan uols rs x sedap menigkut selera uols, xboleh la pulang balik kan.. sebab ini bukan kedai baju.. boleh tukar-tukar dalam masa 3 hari.. masing-masing ade selera masing-masing kan.. Bagi Ome skali dah xsuka, xpyh beli dah.. tapi klu suka, ape salahnye order n order n order sampai la rasa puasss! btol x.. Ome order 5 bungkus pun xcukup.. nnt Ome nk tempah lagi.. yeahhH! salam sayang teramat sayang..  KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *utk sebarang tempahan boleh hubungi  Diyana Aziz @ 0125599822 (putrajaya...bangi...Kajang).. daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuu.. Weeehoooo :D 

06 December 2012

REVIEW TWILIGHT BREAKING DOWN PART 2 VS LAGENDA BUDAK SETAN 2 - KATERINA

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. happy working uols.. hahaha.. happy pulak hari ni.. lama dah Ome x corat coret kat entry ni kan.. anyway hari ni Ome nk story mory review movie yang Ome ngadap 2 minggu nih.. n both movie jugak ialah movie yang ditunggu-tunggu Ome.. yeahakkk! 


First skali Ome nk review movie Twilight Breaking Down Part 2.. rasanya uols tau kowt Ome ni peminat tegar movie nih.. dari 1st movie lagi Ome dh tgk cite ni.. rsnye 5 tahun yang lepas kowt... xpenah skali pun miss dari tgk.. n kali ni lagi la Ome teruja.. last episode kowt.. wajiblah tonton kn... n rsnye sume orang dh tgk filem ni.. bg Ome filem ni lagi best dari part 1.. almaklumlah.. kali ni Bella dah jd vampire.. n dpt plak anak yg comey nk mammm tu kn.. aiyarkkk.. sgt cantik ini budak.. betapa hebatnye ciptaan Allah ni kan.. seyes.. bg Ome budak ni sgt comey, cantik, kiut miut.. ehhhh.. semuanya lah.. n yg paling Ome nk sgt tgk haruslah bf Ome yg encem lagi macho tu.. Edward Cullen! hoyeahh! sgt la teruja ok tgk Edward.. walaupun hakikatnya badan Jacob sgt uuuuuu.. machooo ooo.. hahaha.. 

For me, cite ni lebih puas hati.. n sesiapa yang belum tengok tu, di persilakan ke panggung berhampiran uols.. Ome tamo cite panjang2.. Ome nk uols tgk sendri.. ade aksi mendebarkan.. yang pasti uols xkn menyesal.. ***** untuk movie nih! Ome nk repeat sebenarnye tgk cite nih.. tapi xtau bile.. beli DVD je la jawapnye nanti.. Edward!!! wait for me! yihakkkk! :D

2nd movie yang Ome sangat nantikan.. Lagenda Budak Setan 2.. hohohoho.. berbeza sangat jalan ceritanya dengan Twilight.. tapi ada satu persamaan.. dua2 citer ni berkisahkan tentang 2 orang kanak-kanak.. tapi LBS2 sangat tacing giler babasss! mula2 tu mcm bosan sket.. sbb rs mcm lambat sgt cite ni nk hbs.. tp ending story ni sgt la menghibakan.. LBS2 ni bikin Ome nanges ooooo.. meleleh2 air mata ni bercucuran.. hatoyaiii.. Ome klu cite ade kena mengena ngn kanak-kanak & nak2 plak cite tu psl kematian, seyesss! meleleh air mata air hidung nih.. nsb la air lain xkuar.. puittth! double meaning la plak! huhuhu.. n Ome jgk tamo review panjang2.. jalan citernye mmg sgt tacing.. n yg bestnye plak ade lagi sambung LBS3.. yg tu tahun depan pny story.. bile tgk preview LBS3 ni Ome rs lagi mengayat hati kowt.. shiaaan dgn Kasyah.. byk sgt dugaannya.. inilah yang dinamakan takdir.. so, untuk movie ni Ome bg **** .. 

Ok uols.. jang lupa ya.. saksikan filem2 ini berhampiran pawagam anda.. selamat menonton! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *semakin Allah sayangkan hambaNya, semakin kuat ujian buatnya.. daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuu.. weeehoooo :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...