19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2013

~Hello 2014~

 
Helloooo World! arrgghhh!!!! Happy New Year!!!  2 penyanyi latar yang hebakk! hahaha.. #IchyOmeyna #BillyOmeyna #NellyOmeyna

Coretan Ikhlasku :-

Cabaran Hidup Telah Ku Tempuhi
Itulah Lumrah Kehidupan Sepanjang Tahun Ini
Segala Memori 2013  Telah Ku Lalui
Akan Ku Simpan Menjadi Kenangan Abadi

Siapa Aku Untuk Menidakkan TakdirNya
Siapa Aku Untuk Menyalahkan  TakdirNya
Semua Yang Berlaku Atas KehendakNya
Atas Takdir Yang Maha Esa
 
Ya Rahman Ya Rahim
Aku Bersyukur Kehadrat Mu
Aku Bersyukur Atas RezekiMu
Aku Bersyukur Atas Nikmatmu
Kerana Kaulah Tuhan Yang Maha Agong

Hello 2014!
Please be nice to me! 

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Azam tahun baru??? Ntah.. selama hidup tak pernah ada azam.. tapi klu ditanya impian.. Impianku untuk menjadi wanita solehah baik di dunia mahupun di akhirat kelak.. tercapai kah impianku?? Moga ada sinar untukku.. ameenyarobalamin.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. selamat tinggal 2013! muaahhh!

let's fighting!!!

24 December 2013

~Welcome to Omeyna's Family~

Hollaaa.. weeehuu.. Ome superexcited! Finally.. Ome dh jadi nanny.. yeahhh! hari ahad Ocha sakit2.. dok panggil la Ojha temankan dia.. tapi si Ojha ni sengal bin sumal.. boleh tak dia buat onar kat Ocha.. org tu diam je la bila dh jd cenggitu.. sebab dia pun confuse dan tak tahu nk buat apa agknya.. yang dia tahu dia sakit.. sian.. dari jam 3 ptg dia dh x keruan.. dok nginyau2.. turun naik turun naik tangga mtk perhatian.. Ome dh sediakan kotak.. dia tak berminat.. last2 Ome tgk dia kuar masuk sauna Ome.. En. Mijie siap ckp kat Ocha "dah.. masuk2.. ikut suka Ocha la nk beranak kat mana.. papa izinkan".. wahhh! sajaknya ayat dia disitu kn.. Ome yang tengok ni, rs takesima jgk la.. last2 Ocha x jd beranak kat situ.. legaaaa.. Ome buka pintu bilik bawah.. bilik keja En. Mijie (gelak dalam hati..hahaha.. padan muka.. td suh kucing tu beranak dlm tempat sauna kn).. Ome tengok mcm cun dh almari dalam bilik tu..memang almari tu kosong.. tade apa2.. Ome amik suratkhabar dan kain, Ome alas.. time tu mmg dia kuar masuk kuar masuk almari tu.. menahan sakit agknya kan.. tiba2 jam 4 Ome tengok ada satu kantung warna hitam terjojol kuar dari muntot dia.. Ome ingt dia dh nk beranak.. so, Ome dh excited.. tapi tunggu punya tunggu jam 9 mlm, Ome tgk dia masih tak beranak.. kantung hitam dh bertukar putih.. Ome panic ok.. last2 Ome bw Ocha g klinik.. nasib la klinik Dr Zul kat Taman Equine buka sampai jam 10.. Apa lagi kan.. berdesuupp  ke Klinik.. odw nk ke klinik, call siap2 Dr ckp suh tunggu.. kot2 la tiba2 klinik tu tutup kn.. Ome takut baby dalam perut Ocha mati lemas je.. 5 minit lepas ckp dgn pembantu di klinik, tiba2 terdengar bunyi "eeeeettttt"... ooemjjiii..oooemjiii.. katala dh kuar sekor? padahal masa cakap dengan pembantu klinik tu, bagitau yang Ocha tak lepas beranak.. patut la sebelum tu ada bau hanyir nauzubillah.. tak tahu nk kata.. xbleh nk focus masa memandu gara2 bau yang sangat la memeningkan.. terpaksa buka tingkap hokay.. rupanya air ketuban dia dh pecah.. n btol.. smpai je kat klinik tu dh kuar sekor.. hahaha.. sabar je lah.. org kata klu kucing beranak dlm keta, kereta tu ada 'ong'.. ye ke? mcm tak caya je.. mcm pelik jew.. ish3x.. 

tengok la budak sengal ni buat apa kat Ocha.. rs nk siku pun ada gak.. huhu..
So, Ome warded kan Ocha sehari di situ.. Disebabkan panik, Ome biarkan Ocha beranak kat klinik tu sampai keluar habes ank2 dia yg dalam perut tu.. yeahhh! cer teka.. cer teka ada berapa ekor? hahhhh! pandaiiiii.. semua sekali ada 4 ekor.. hehehe.. yang peliknya 2 coklat, 1 putih dan 1 hitam.. Ome pelik bin ajaib, apaknya oreng, ibunya coklat belang.. tiba2 ada sekor warna hitam.. Semua dok pakat ckp Ocha banyak jantan.. hellooo.. Ocha dari kecik suka dkt abam kurus gagah perkasa kat luar rumah tu.. di sebabkan dia indoor cat, so, Ome tak bg dia bergaul dgn kucing sebarangan.. cuma masa Ome g Korea ritu, dia terlepas skali dua.. e2pun En. Mijie kata dia dok buat onar dengan abam gagah perkasa tu.. bygkn dgn Ojha pun dia tamo.. setia tuu.. dari kecik sampai ke besar dia mmg dh lama usha abam gagah perkasa tu.. tak sempat nk bawa dia g matting dgn abam2 yang kental2 ala2 brad pitt.. tapi nak buat camna.. yang kurus tapi gagah perkasa mcm papa dia jugak yang dia berkenan.. hahaha.. *klu laki aku baca ni mmg kena siku* lalalalala

hye! kte dah jd keluarga Omeyna.. hehe :D
So, skg ni Ocha dalam mood berpantang ye guys.. alhamdulillah.. nasibla dia pandai jaga anak dia.. nmpk la yang dia sayang sgt kat anak dia.. so, disebabkan kat umah tu ada sekor kucing jantan yg buas bernama Ojha Omeyna.. so, terpaksa la cari sangkar besar supaya Ojha tak kuis2 buat bola anak2 Ocha tu.. so, semalam jgk g la cari sangkar.. uncle yang mmg Ome slalu beli brg2 dorg ni, tak jual yang jenis sangkar tinggi.. yang ada jenis lebar 3 kaki.. so, Ome decided amik je la kn.. skali tiba2 uncle tu kuarkan cage yang dh siap buka dari kotak.. Ome ingat sangkar tu yang nk dijual kn.. rupanya uncle nk kasi pinjam.. dia kata  rugi klu Ome beli tp tak guna.. pakai untuk 3 bulan.. lps 3 bulan kitten tu dh besar, boleh pulangkan blk pd dia.. Ya Allah.. ada lagi manusia yang mcm ni kan.. seriously rasa terharu.. dh la barang2 yg dia jual semenya murah2 belaka.. RC kitten repack klu kedai biasa jual paling murah Ome jumpa rm27 tapi uncle boleh jual rm22... jauh beza kn.. dh la Ome ni jenis beli brg bulus2 ni mcm shopink brg dapur.. skali beli Rm160.. sebulan tu sekurang2nya rm200.. e2 bese dah bg Ome slama jaga ank2 bulus ni.. mmg org kata mcm membazir je.. tp bg Ome setiap makhluk tu ada pembahagian rezeki msg2.. so, kte kongsi rezeki dgn makhluk lain jgk x kira sapa pun makhluk Tuhan tu kn.. and can u see.. Allah tu mudahkan jalan Ome.. dia tahu Ome jarang guna sangkar tu, so, uncle ni la sebagai perantara untuk ank2 bulus ni.. tq uncle.. mmg Ome akn suggest pencinta2 kucing beli brg kat kedai uncle je.. klu nk tahu kedai uncle ni sebenarnya belakang je Klinik Dr Zul kat Taman Equine tu.. klu tahu klinik Dr Zul kat Taman Equine Seri Kembangan tu, uols akan tahu kedai uncle nih.. nama kedai uncle ni Unify Pet Shop... serious.. xrugi pun beli dgn uncle ni.. walaupun dia chinese, tp Ome tak pernah lagi jumpa org kedai yang sebegini tau.. siap dia ckp.. haiyaa... jgn ckp mcm ni laa.. small matter saja.. sebab Ome asyik ucap terima kasih byk kali kat dia.. hahaha.. thank you uncle!!!! muahhh :D.. oh ye.. mmg Ome regular custome uncle nih.. :D

 okeylah.. sekian dulu story mory anak bulus kali ni.. ye.. semalam dh siap2 nk beri nama.. tapi tak tahu jantan betina lagi tapi dh bg nama.. boleh? Ichi Omeyna.. Billy Omena.. Nelly Omeyna dan Olly Omeyna.. welcome to Omeyna's Family! Nanny love so muchoooo! muahhxxx! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * TQ so muchoo my sayam Juna belikan Ome kasut converse merah ni.. seriously suka gilak!!! katanya hadiah birthday Ome yang dh lepas tu.. yeahhhh.. tq sayam..  *lompat2 bintang* daaaaaaaaaaaaa.. #kbye 

#highcut #converse #red

20 December 2013

~GOTCHA!!!~

Morning.. Assalamualaikum..Salam Jumaat uols!

can u see? MAT SEMAH #OjhaOmeyna sedang mengintai.. ooo.. ini kejenya dia.. geget muntot tu kang!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ocha tunggu hari je nak meletops.. hari ni genap 60 hari.. weeee.. mummy excited nk dpt cucu! yeahhh! daaaaaaaaa.. #kbye

13 December 2013

~Suatu Yang Pernah (FJ)~

 Morning.. Assalamualaikum.. Salam Jumaat uols.. Ome nak share lagu yang dikarang oleh Fynn Jamal.. ntah.. lately ni sangat suka tengok life and lagu2 Fynn Jamal ni.. let's cekedot!!!

takkan ku izin tubuh dibuka,
takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku biar tubuh didarah.


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *counting the day! huargghhh.. sebulan je lagi weiii!!!  USM!!! im comingggg..this time four week? 4? 4??? argggggg..  gedegang!!! #Kbye

hye weekend! #selfie #weng #positive #kbye

28 November 2013

~Watch Out!~


Tepuk dada tanya selera.. watch out dude!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nauzubillahminzalik.. daaaaaaaaaaaaaaaaaa #kbye

see u 'there' haters.. *bajet retis dohh* hahaha

~Encik Mimpi - Rindukanlah~



Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Adalah
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *wordless Thursday.. daaaaaaaaa #kbye

25 November 2013

~Good News Vs Bad News~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. haiiii uols.. ok.. hari ni ada 2 story telling yang Ome nk corat coretkan kat sini.. uols nk tau yang bad news or good news dulu??? hahh! bad news??? hmmmm.. ok.. moh Ome story telling news hari ni k..
 

Bad News..

Semalam Ome dapat tau.. HERO dah meninggal.. sapa HERO??? ohhh oooo.. Hero ialah kucing jalanan yang di potong dua belah kakinya akibat mencuri ikan di salah sebuah restoran.. nak tahu citer lanjut pasal HERO ni?? uols boleh klik kat sini.. kat sini ada macam2 citer pasal kucing jalananan yang di bela oleh seorang Hamba Allah yang bagi Ome sangatlah baik sebab mampu menjaga HERO selama 9 tahun.. Allhurabi.. tak tahu Ome nk gambarkan perasaan Ome sekarang ni.. sedih.. pilu.. pagi2 lagi dh dok berendam air mata sebab tengok video pasal HERO ni.. tacing habess uols.. walaupun Ome tak pernah bersua atau kenal owner yang menjaga HERO ni tapi Ome pasti dia lagi sedih sbb kehilangan kucing yang paling dia sayang.. uarghhhhh.. hari ni hari nanges saje ke.. pedih dh mata ni dok sedu sedan psl HERO nih.. huhuhu.. apapun, salam takziah pada keluarga HERO.. RIP sayang.. semoga tenang disana.. *sebakkkk gilerrr* :(
X henti2 air mata ni mengalir bila baca blog kakimotong dot com ni.. agk terkejut bilamana semalam dpt berita kucing yg dipotong kakinya d sbbkn curi makanan di salah sebuah restoran dan diselamatkan oleh seorang lelaki yang dipanggil PAPA HERO telah meninggal dunia.. sebab? DR Vet sahkan HERO mati di sebabkan penyakit leukemia yang dihadapinya..Allahurabi.. mgkn akn ada org gelakkan aku sbb nanges hny krn seekor kucing tapi inilah hakikatnya.. saya mampu menanges hanya kerana kucing.. ok fine.. tamo ckp byk2 lagi.. tacing gilerzz!!!

Good News

Actually, good news ni untuk tatapan uols saja.. sebabnya yang good tu untuk Ome.. hehehe.. ok.. jgn marah eh.. hari ni Pakcik Tony buat promo lagi.. kebetulan semalam Fifi dah remind kat Ome.. if Ome nk g Korea (Korea lagiii?? yeee.. Korea lagiii!) bgtau dia.. n kebetulan adik Ome Muadz dan Annas memang dh sebulat suara nk follow.. so, pg ni (yeahh! duit gaji habesssss.. pffffttt) trus laju2 transfer duit kat Fifi.. and finally.. wuuwuwuwuwu.. Feeza Sabri aka Fifi dapat jugak grab ticket ke Korea Selatan.. yuhuuuu.. sila jangan jeles k.. ini semua gara-gara kegilaan me terhadap Lee Jun Ki.. hahaha.. semua org pelik nape Korea Selatan menjadi tempat kegemaran Ome untuk bercuti.. ini jawapannya!! sebab i love Korea Selatan!!! hehehehe.. n inshAAllah.. bln 11 tahun depan (lama lagi oiiit) sekiranya tiada aral melintang, kami akan fly fly away ke Seoul-Jeju Island Korea Selatan.. alhamdulillah.. oh ye.. kali ni En. Hubby Ome nk follow jugak tau.. hoyeahhh!!! semua skali yang join trip ni 12 orang.. memang fifi dh ckp dh.. trip ke Seoul-Jeju dia hanya akan limitkn kepada 12 orang sahaja.. sebab?? e2 kena tanya Fifi.. yg penting thn dpn fifi jugak dpt blk ke kampung halamannya 2x,.. rezeki Fifi uols.. thn ni bln 10 dan 11.. thn dpn dia kn blk ke kampung halamannya di Korea Selatan pada bulan 11 dan 12.. dua2 bulan tu dh org booked awl2 lagi ye.. sekian.. harap maaf! huhuhu.. apapun, hari ni Ome sedih bercampur gembira.. xtau nk ucapkan bagaimana perasaan ni.. cuma yang mampu berkata "TERIMA KASIH YA ALLAH"..

 trip kali ni kerabat pakcik Aminuddin dan makcik Zaharah yang conquer ye.. hehe :D

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah Ya Tuhanku.. Aku bersyukur atas kurniaanMu kepadaku.. Aku bersyukur atas rezekiMu kepadaku.. Ku redha atas takdirMu kepadaku.. Cuma aku memohon kepadaMu Ya Rob.. kau permudahkanlah urusanku samada di dunia mahupun di akhirat kelak.. ameenyarobalamin.. daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

20 November 2013

~AKRAB VS LEGO~

Assalamualaikum.. Hollaaaaa.. Omeanat datang lagiii.. hahaha.. oh ye.. lama sangat menyepi.. sebab tak tahu apa yang nk di story mory kn.. but.. hari ni nk story mory psl beberapa perkara yang telah berlaku pada minggu sebelum ni.. Let's cekedot.. 

PENTAULIAHAN AKRAB

Alhamdulillah.. setelah berjaya mengahadiri Kursus Pra AKRAB pada awal dan pertengahan bulan yang lalu, Ome kini telah di tauliahkan sebagai Ahli AKRAB.. who know's bout AKRAB? anyone? kalau nk tahu lebih lanjut sekarang ni xpayah susah2.. google saje.. hahaha.. giler malas nk type panjang lebar.. yang penting cukuplah uols tahu AKRAB bermaksud Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam.. oh ye.. setakat ni Ome takdelah expert dalam menilai dan mendengar masalah-masalah orang.. tapi inshAAllah.. kalau minta pendapat atau pandangan Ome cuba buat yang terbaik.. yerrrr.. AKRAB ini ialah dibawah unit kaunseling.. so, anyone yang rasa perlu meluah perasaan boleh la jumpa Ome k.. inshaAllah.. Ome sedia membantu uols.. hihihi.. kalau Ome tak dapek nk nolong, Ome boleh suggest orang yang lebih mahir dan pakar dalam membantu uols.. eceeehhh.. *tepuk2 dada*

 Berjaya WeterFront Johor Bahru
 Congrats uols! :D


PERTANDINGAN LEGO

hoyeahhh!!! klu ckp psl LEGO semua orang ingat LEGO tu permainan untuk kanak-kanak ribena kan.. salah!!! sapa kata LEGO hanya sesuai untuk kanak-kanak.. inilah masalah orang-orang melayu khususnya.. please think out of the box (kan dh speaking london.. huhuhu).. sebenarnya sempena bulan Inovasi di KeTTHA, bahagian Inovasi telah melaksanakan satu kempen dimana bagaimana untuk berfikiran secara kreatif dan inovatif.. hah!! gtu kekdahnya.. barulah kita dapat melihat betapa gigih dan bijaknya seseorang tu kn.. seriously.. tak rugi pun.. and Ome suggest sgt pada ayah, ibu, papa, mama, daddy, mummy, umi, walid or what eva la yang dinamakan penjaga kepada anak2 tu.. silalah beli LEGO ni.. time2 free tu boleh luangkan masa bersama anak2 main LEGO nih.. worth it! oh ye.. act untuk pertandingan LEGO ni, ada 9 kumpulan yang bertanding.. setiap kumpulan ada 4 orang ahli.. Oleh kerana Ome bekerja di bawah Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, jadi kami telah diberikan task berkaitan dengan cara untuk kita menghijaukan dan menjimatkan tenaga demi masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang.. ahhhh.. lebih kurang gtu la citernya.. sebab Ome tak ingat tajuk yang we ols kena buat.. panjang berjela.. hahaha.. apapun, memang semua group yang bertanding sangat kreatif!! Dan yang paling penting! kami dapat no 3.. yeahhh! *happy*
kreatif tak kami? hehe :D
we did it! yeahhh.. impian kami untuk bina Green Island Resort.. wuuhuuu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*musim meroyan telah tiba.. assingnment banyak menggila.. marilah cekal dan tabah mengharungi tahun ketiga.. daebakkk!!!! daaaaaaaaaaaaaaa #Kbye

 tara!!!! bam bam Awisy!
ohhh..ini anak buah ke3 me.. namanya Muhammad Darwisy Rizkin bin Mohammad Mu'dz.. Muahhh! cayang budak ucuk bam bam ni.. cucu tok ibu tok ayah and nenek! :D

06 November 2013

~HAPPY BIRTHDAY EN TARMIZI ABDULLAH~

Alhamdulillah.. hari ni genap umur en suami saya, TARMIZI BIN ABDULLAH yang ke-33 tahun.. 

En Hubby.. I wish.. Abang sentiasa dipanjangkan umur, di murahkan rezeki dan bahagia dunia akhirat.. semoga abang sentiasa dapat menjadi suami yang terbaik, anak yang soleh kepada kedua ibu bapanya dan menantu yang baik untuk ayah dan ibu orang juga.. orang sentiasa doakan perkahwinan ini dirahmati dan diberkati.. berikan orang kekuatan untuk menepis anasir yang tak elok diluar sana agar orang terus dapat berjuang  mengukuhkan perkahwinan ini yang telah kita bina selama 7 tahun.. berikan kekuatan dan sokongan padu untuk orang terus berkhidmat menjadi isteri yang solehah dan dapat membahagiakan abang di dunia mahupun di akhirat kelak.. salam kasih salam cinta untukmu suamiku.. have a blast day En hubby! Happy Birthday !!! :D muaahhhhh

tuan tanah bersama hubby di sisi.. auwwww.. ngeh3x..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. *kadang-kadang terfikir tak kenapa kte ni hidup dengan pelbagai masalah? pernah tak kita terfikir kenapa kita diuji dengan pelbagai ujian? sebab Allah sayang kita.. sebab Allah sentiasa ingin lihat kita selalu mengingatiNya.. selalu meminta padaNya.. selalu dekatkan diri kita padaNya.. so, moral of the story, bertabahlah wahai hamba Allah.. inshAAllah.. Allah menolong hambaNya yang sabar.. #selfreminder daaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

30 October 2013

~Busan Korea Selatan Day 4 and 5 #Vacation #Chinguya (The End)~

Holla.. Anneyeeoo.. hari ni ingat macam malas giler nk updated holiday dgn chinguya ni kn.. tapi sebab pk part ni yang paling best.. so, meh dekat2 ngn Ome.. Ome sambung story mory untuk hari ke4.. yg ni mmg sangat2 berbaloi oooo.. x tipu.. seriously x tipu.. best! best! hehehe..

20 Oktober 2013

8.00 pagi - Macam biasa sebelum bertolak untuk menikmati keindahan ciptaan Tuhan di tanah Busan, kami breakfast dalam bilik masing-masing saja..  biskut dan nescafe 3 in 1 menjadi pilihan diri ini.. klu suh minum milo, satu hal pulak nk cari toilet kan.. cari toilet tiada masalah.. cara penggunaan toilet tu yang bermasalah ye uols.. susah hokay klu negara tak sediakan pili yang paip untuk pengguna Malaysia macam me ni yang memang perlu sgt menggunakan air apabila berhajat.. aigooo.. xbleh blah klu tade air.. nk suh lecet pakai kertas??? mmg takkk laa weiii.. klu nk buang hajat kecil tu boleh dimaafkan lagi.. tp klu hajat nye besar?? meleleh air mata me ni nakkk.. huhu.. oh ye.. botol kosong akan sentiasa menemani Ome kemana sahaja sepanjang berada di luar motel ye uols.. ohhh hoooo.. atleast sebotol air pun dh memadai untuk mencuci apa yang patut sekiranya untuk membuang hajat kecil.. asalkan berasa hilang bau, rasa dan warnya.. ngeh3x..

Sebenarnya kan.. dalam tentatif program tu pagi2 kami sepatutnya akan melawat sebuah temple buddha.. mengikut perspektif (giler arh guna ayat ni..pdhal tak tahu nk gunakan perkataan yang jitu dan tepat kan..hahaha) yang fifi bagi, temple ni sebuah temple yang betol2 terletak bersebelahan dengan laut.. so, pagi tu bila bincang2 dgn bam bam Juna, Juna kata dia tamo ikut sebab dia rasa mcm xbest je g temple tuh.. n fifi kata nk bw g shopink complex terbesar di Busan.. should be hari ke2 or ke3 we ols akan ke 8 Wonder.. tapi disebabkan masa sangat mencemburui kami.. 8 wonder tu tak dapat nk g pd hari sepatutnya.. tp yang bagusnya si bam bam Juna ni.. dia dh googles dulu tmpt2 menarik nih.. n dia kata dia tamo g temple and shopink complex tu sbb dia kata kat Malaysia pun ada.. so, di sebabkan rasa yg amat teruja bila bam bam Juna kata 8 wonder tu lagi menarik, automatically bincang2 dgn Fifi..  Fifi kata boleh tapi kena bincang dengan kwn2 lain juga.. takut la kwn2 lain x setuju kan.. so, lps bincang2 seme org setuju utk ke 8 wonder tu and pada sebelah petangnya we ols decided untuk shopink kali ke2 kat BIFF Street.. yeahhh!!!  

Train Comel di 8 Wonder :D
9.00 pagi - Seperti yang dipersetujui kami semua ke 8 wonder.. amazing!!!! awwsome!! mmg keputusan untuk ke 8 wonder ni ialah keputusan yang tepat lagi jitu.. mmg betol tempat ni sangat cantik!!! x rugi pun kami dtg ke sini.. masa kami sampai ke sini, mmg ramai dh pengunjung yang dah sampai.. nama pun hari minggu kan.. warganegara Busan pun tak melepaskan peluang utk bawa keluarga datang ke sini.. Seperti yang Ome cakap, negara Korea di penuhi dengan jalan berbukit bukau.. disebabkan 8 wonder ni tempatnya berbukit bukau jgk, we ols decided naik train yang disediakan untuk pergi ke satu stesen ke satu stesen.. kalau suh jln kaki, Ome rasa kaki boleh terbelah ooooo..  dari rasa nk tercabut bawa ke patah takkan nak biarkan sampai terbelah plak kan.. bak kata Fifi.. simpan kepala lutut katanya.. hahaha.. gara-gara dia tak turun ke tempat yang spatutnya.. Fifi shoule be turun untuk melihat kebesaran yang Maha Esa.. Subhanallah.. mungkin daripada pandangan orang lain, tempat tu biasa2 saja.. tapi bagi Ome yang sememangnya pencinta alam semulajadi, mmg worth it sgt untuk sampai ke tempat sebegitu.. ya Allah.. hebatnya ciptaanMU.. seriously Ome tak tipu.. bagi Ome, tempat2 sebegitu ialah tempat untuk tenangkan hati jiwa yang lara.. ehhh.. tapikan pekerja kat situ kata, tempat tu sering menjadi tempat untuk membunuh diri.. umakngaihhh.. tempat pelancongan rupanya tempat meletops untuk warganegara Korea membunuh diri tuuu.. hailahhh.. kesian plak Ome dgr.. macam mana la mereka boleh terpk untuk bunuh diri kat tmpt yang sgt cantik tuh.. cukuplah stakat tenung air laut tu kn.. ish3x.. Fifi!!! rugi hokay awk x turun.. dgn angin yang bukan takat sepoi2 bhs.. hoiii.. ms tu klu dok tepi laut tu mmg rasa nk terjatuh pun... giler la kuat anginnya.. topi yang Ome pakai tu pun hampir tercabut.. huk aloh.. patut ramai yang mati agknya.. niat untuk mencari ketenangan tetapi akhirnya menjadi tragis yang x dpt di simpulkan.. tapi kan uols.. uols jgn terkejut eh.. masa nak naik balik ke ats tu mmg hazaaabbb.. no wonder masa nk turun tu, ada sepasang pengunjung ni lelah bagai.. kesian tgk bf dia dok urut2 belakang gf dia.. rupanya mmg hazabbb.. nsb la selama 3 hari sepanjang di Busan kami dh training berjalan selama 13 jam.. so, rs fitness la jgk.. gagagagaga.. bgs fifi.. bgs.. u mmg hebakkk! ada sebab rupanya kita berjalan selama 13 jam tu.. utk kuatkan otot2 ye... pdhal dia sendiri x turun.. cehhh.. simpan kepala lutut katanya.. hahaha..

tuan tanah yang terlebey excited! #Blessed
hye makwe!
bak kata bam bam Juna "This is by far the most amazing view i has ever seen by my own naked eyes.." uols tengok la klu org yang suka berpuisi ni dh ckp english.. naked eyes.. naked aku tau.. naked eyes tu menatang ape??? #OME (ohmyenglish) hahahaha
oooo.. camerawoman yang amik pic ni sgt brilliant kan.. #kbye
we r happy!!! :D
oh oooo.. pic ni looks like real kan.. adik Ome Annas ni la yang bg idea amik pic mcm gini.. terbaik der..
ooo.. me mmg model sampingan.. tapi time tu je lah.. gagaga..
wahh.. time ni aku plak rs aku yg lebih ensem dr ko bam bam.. hahaha..
ada story di sebalik mamat korea nih.. haha.. malas nk cite.. panjang sgt caption ni nnt.. yg psti.. mamat ni comel! wuuuuu.. *gatai*
ohhh.. kami verangan kami sdg buat MV kat Busan.. e2 yg belagak kacak VS ensem.. lalalala
1.00 ptg - Disebabkan masing-masing kebulur, we ols stop kat satu shopink complex ni.. Lotter rasanya nama shopink complex ni.. tak pasti shopink complex yang sama jgk Fifi nak bawa atau kebetulan mmg lalu area situ.. sbb kan Ome ckp sesi petang ialah sesi untuk menghabiskan duit2 korea yang berbaki tu kn.. sebab ada kiriman kwn2 yang nakkan brg2 dari Busan tak beli lagi.. bila dh sampai shopink complex tu xtau nk makan apa.. nk cari yang comfirm halal?? nan hadoooo.. so, nmpk kedai Lotteria.. kedai makan yg ala2 MCD tu jgk.. ape lagi.. trus order and nyum nyum.. ms tu mmg tawakaltuallah.. bak kata fifi.. jgn curiga.. huhu..
tadi balak Korea kan.. ni pulak amoi Korea.. hahaha.. *kesat air liur  tu bang*
mcm bese.. Nani with kakak! yeahh.. eeee.. geram haku ngn budak tecik nih..
time dalam train comel ni mama dia dok kat tempat lain.. dia nk dok ngn kakak jgk.. hahaha.. miss u sayang..

phewiiit!! balak kacak balak kacak! puihhhhh.. *perut tu sila cover lebih* #kbye
im thinking of u.. ecewahhh.. ooo. me rs cumil kasut hijau tuh.. tp kasut tu la yang buatkan kaki ni terus rasa nk terbelah masuk hari ke4.. sekian.. bam bam.. ambik arh kasut tu.. kecik arh kasut tu ngn aku.. huhu..
we rock yaw!!! puihhh..
2.30 ptg - hahhh!!! sepatutnya we ols kena bertemu kembali kat situ jam 2.30 ptg.. tapi ntah mcm mana boleh terpisah.. alahaiiii.. nsb la time tu kami ber6.. n yg bestnya adik Ome and kwnnya mmg mcm dh expert giler la kn kat area situ.. oooo.. klu uols nk tahu hari ke3 xsilap Ome, si Bam bam Juna ni sesat.. dia balik sendiri ke Motel sebab tak sht.. last2 dia sesat.. nasib kembali ke pangkal jalan kan.. so, dia pun dh expert sgt jalan kat Busan.. amazing!!! ada hikmah sesat yer.. wuhuuuu! tanpa Fifi disisi kami ber6 memberanikan diri menyusuri Busan.. pandaiiinya.. hahaha.. rupanya Fifi mmg sengaja berhenti kat area shopink complex tu.. sbb shopink complex tu dekat sgt dgn BIFF Street.. tempat shopink yang Ome rasa murah sgt la berbanding kat Seoul dulu kn.. sepatutnya we ols kena berkumpul balik kat Nampo Station (satu2 nya stesen subway yang Ome ingat..hahaha) jam 5.30 ptg untuk makan malam di Dusil tempat makan turkey yg sedap tu kn.. tp kami ber6 amik keputusan utk teruskan misi untuk habiskan duit..nafsu shopink melebihi nafsu makan.. gagagaaga.. so, mcm bese.. cpt2 cari line tenet.. search wifi.. n send whatsapp kat Fifi ckp yang kami tamo follow dorang g makan.. kami nak teruskan misi utk shopink.. oh ye.. disebabkan kaki ni rasa nk terbelah di sebabkan panjat bukit bukau ketika di 8 wonder, Ome trus tukar kasut dgn Juna.. ms tu klu boleh berkaki ayam mmg Ome buat.. tapi apakan daya.. so, just change kasut dgn bam bam Juna.. ms tu la baru rasa kasut tu kecik dari bese.. pdhal kaki dh nk terbelah.. nsb la kaki bam bam ni lg kecik dari Ome.. and kebetulan kasut dia lagi besar skt dr Ome.. perghh.. legaaaaa.. klu tade kasut dia, Ome rasa Ome mmg dh buka kasut.. pedulik arh.. xpun g je cari selipar kat BIFF Street tu.. hahaha

8.00 mlm - Bayangkanlah brp lama kami dok heaven shopink kat BIFF Street tuh.. balik2 dari shopink baru la rasa lapar kan.. yer.. dinner pun makan kat Lotteria jgk.. nk wat camne.. kat situ je yg Ome rasa tahap kehalalannya menyakinkan.. nk makan kat tmpt lain mmg ragu2.. huhuhu.. yeahhh! misi tamat untuk hari ke4.. balik2 Motel trus packing2 brg.. giler arh.. mcm mana keadaan pergi ke Busan, mcm tu jgk keadaan balik dari Busan.. penuhhhh.. full giler bag kami tu!!! pdhal makanan yang kami bw boleh dikatakan hampir habes.. hahaha.. gara-gara shopink la kan.. Ome puas hati sebab dpt beli calendar 2014 2015 sebab ada pic Lee Jun Ki.. wlupun tak dpt menatap oppa Lee Jun Ki, tp bg Ome satu kepuasan berada di tanah Busan Korea Selatan.. btol la kata Fifi.. Korea is the best!!!! :D

21 Oktober 2013 (Isnin)

4.00 pg - Bersiap-siap mandi untuk balik ke pangkal jalan ye.. holiday semakin tamat!! disebabkan penerbangan pulang jam 10.30 pagi, so jam 6.00 pagi tepat waktu Korea ye uols (jam 5 pagi waktu Malaysia) kena check out Motel untuk sampai di Airport sebelum jam 8.. alhamdulillah.. dipermudahkan Allah SWT.. kebetulan ada satu bas ni mmg straight menghala ke Airport Gimhae Busan.. Hampir 45 minit juga rupanya perjalanan dari Busan Station ke Airport Gimhae nih.. 

10.30 pagi - Alhamdulillah.. selama 5 hari 4 malam kami menyulusuri setiap tanah Busan.. syukur padaMu ya Rab.. indah sungguh ciptaanMu.. inshaAllah.. next year, kena simpan duit ke Jeju Island.. semua orang pelik apa yang bestnya Korea.. nape Korea jugak yang menjadi pilihan destinasi Ome.. padahal awek dan balak2 sana sepet2 je matanya (ehhh.. tiba2 terasa kan) pdhal AA tu banyak je buat promosi ke negara2 lain kan.. nape Korea jugak yang menjadi pilihan Ome??? hmmmmmmmmm.. Ome pun takde jawapan yang khusus.. cuma yang Ome tahu, Ome suka Korea.. mungkin sebab Lee Jun Ki? hahaha.. #kbye

time to say goodbye.. anneyeoo Busan.. till we meet again.. gonna miss this memory.. saranghae Busan..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Ome rasa macam nk bergabong meletup je ngn Fifi.. buka satu restoran halal di Busan Korea.. giler punya payah nk cari kedai halal.. haishhhh.. adakah impian dan harapan ini dimakbulkan DIA YANG MAHA ESA? Huhuhu.. verangan lebey je kn.. nexttt!!! Jeju Island.. wohohooooo.. daaaaaaaaaaaaa.. #Kbye

29 October 2013

~Busan Korea Selatan Day 3 #Vacation #Chinguya~

Anneyehaseyoo.. morning.. tanpa berlengah lagi moh kte sambung story mory Ome sepanjang di Busan.. so, here day 3.. :D

19 Oktober 2013 (Sabtu)

8.00 pagi - oh ooo.. gumbiranyaaa.. dapat bangun lewat sikit dari a day b4.. kebetulan mmg time ni bendera merah sedang berkibar-kibar dengan megahnya.. so, amik kesempatan  tido lebih sket.. n kebetulan hari ke3 kuar lambat sikit dari biasa.. almaklumlah.. kelmarin dah menapak almost 13 jam kan.. so, hari ke3 konon2 hari untuk chill and relax aje.. tapi takde maknanya yer.. klu uols nk tahu hari ke3 ni hari mendaki.. .klu semalam hampir tercabut kaki ni, tapi hari ni rasa nak patah kaki dibuatnya.. gagagaga.. hamikkk!

morning!!! hehe.. hari ni lebih ladies dari hari sebelum ye.. weeeee.. shantek tak kak tonnn.. wuwuwuw..
9.00 pagi - Macam beselah.. lepas breakfast dalam bilik masing2 kami pun menyulusuri stesen Busan ke tempat yang seterusnya.. Next Destination is Busan Tower.. yeahh!!! oh ye.. kat sini ada sebuah tower macam KL Tower.. tapi rasnya KL Tower di Malaysia lebih tinggi berbanding di Busan nih.. Kerllaasss kau jah.. KL Tower di Malaysia pun tak pernah sampai.. Busan Tower di Korea Selatan dah jejak dulu kan.. hahaha.. kat sini ada apa??? act kat sini ialah tempat terbaik untuk melihat sekitar Busan.. boleh nampak laut.. boleh nampak bangunan-bangunan yang tersergam indah.. Kira boleh nampak satu Busan macam kte nampak satu KL klu kte naik KL Tower tu (cehh.. ye kerk.. pdhal x pnh naik pun kan KL Tower tuh.. #Kbye).. n yg bestnya bg mana-mana pasangan boleh memeterai janji cinta mereka di sini.. kat situlah ada mangga-mangga cinta.. tapi sayangnya.. Cintaku di Malaysia waktu nih.. tak boleh nak memeterai janji2 cinta di situ.. huhu.. kat situ boleh beli mangga berbentuk love.. tulis atas mangga love tu and then mangga kan setiap pagar-pagar yang disediakan.. siap!!! Ome pun tak pasti motip and ape kejadiannya kan dorg buat mcm tu.. tp mungkin sekadar untuk memeterai cinta.. hahhh!! gtu kekdahnya ya.. 

hahaha.. takde kheje namanya nih.. eskalator pun jadilah.. yer..org yg dok dpn tu mmg huntung sgttt.. yg pic org blakang suam2 kuku je.. ciss..
can u see the Tower? yeahhh.. we r here dude! chhheessss!!!
sampaikan cintaku padanya..walaupun sengsara namunku merindu.. ehhh.. #kbye
yeahhh! u make me happy la sayang.. ini cinta hati me ketika berada di Busan.. miss u Nani!! next year kte ketemu di Jeju Island yer sayang.. muahh!
inilah mangga2 cinta.. me?? sob sob sob.. nexxxtttt!!! huhu..
Walaupun kau jauh dimata.. tetapi kau tetap dihatiku.. cewahhhh.. puihhh!
This is Busan yaw!! :D
cantik kan area ni.. masa ni menuju next destination.. kawasan ni ala-ala macam di Nami Island..rasanya kalau waktu daun gugur ni mmg terbaikk der.. patut g lambat sket kan.. klu autumn in my heart ni mmg kasi gegarrr.. huhu..
11.00 pagi - Selepas dah syookk tengok panorama Busan, terus zasssss ke tempat membeli belah.. yeahhh!!! masa untuk shopinkkk! honestly eh Ome ckp... klu ckp bab souvenir berbanding di Seoul dulu, Ome rasa Busan lagi murah.. So next destination is BIFF Plaza.. kat sinilah ada pelbagai jenis barangan di jual.. sepajang area Nampo tu lah kami dapat melihat pelbagai jenis barangan dijual untuk dijadikan souvenir.. antara souvenir yang Ome beli antaranya ialah fridge magnet, book mark, t-shirt dan lain-lain lagi lah.. tapi kali ni Ome xbeli byk sgt souvenir sebab macam yang Ome kata.. this time Ome pergi dengan package bajet.. so, faham2 la kan.. cut cost katanya.. hahaha.. klu kat seoul dulu, RM400  untuk souvenir.. sahaja ya.. kat Seoul mmg mahal belaka.. so, jgn terkejut la kan klu souvenir uols beli tu x lbh x kurang sekurang2nya RM200 tu.. it's normal guys.. nk2 klu uols 1st time sampai tempat2 tu.. of course uols akn beli lebih kn.. tp untuk Ome, mmg Ome beli cukup2 je.. lgpun souvenir yg Ome beli 2 thn lepas kat Seoul tu pun lebih kurang sama je.. so, no point nak beli lagi kan.. kat sini la kami tawar menawar dgn satu kedai ahjumma ni.. mcm bese.. Fifi la yang akan communicate dgn ahjumma ni.. klu nak suh kami??? mcm ayam dgn itik la jawabnya.. rasanya dkt 2 jam jgk la kami dok berkampung di kedai ahjumma tu.. sedangkan masa tu dh janji dgn sesiapa group if ada yang berpecah so we ols akan berjumpa kembali di Nampo Station jam 2 ptg.. hailaah.. rupanya 3 jam masa yang diperuntukkan untuk shopink x cukup wei.. keluar2 dari kedai ahjumma tu dh jam 2.15 ptg.. mmg la dh terlambat kan.. bila kira2 balik, rupanya adik ome dgn kawannya saja yang takde dlm group tu.. cepat2 g Nampo Station.. oh ye.. kat sana tade line ye uols.. Especially sesiapa pengguna MAXIS.. yang ada hanya pengguna CELCOM dan DIGI.. so, nk berhubung hanya dengan whatsapp.. Bila nk whatsapp perlu ada line tenet kan.. nasiblah boleh dikatakan pergi kemana sahaja mereka peruntukan WIFI.. ohemji.. mmg terbaik kan.. laju2 la Ome search wifi and Ome dapt whataspp dari adik Ome yang dorg dh sampai Nampo Station.. pandai plak tu depa dok cari jalan nk kesana.. kami ni dok la sesat cari jalan.. tapi jangan risau.. spt yang Ome ckp sblm ni warganegara Korea Selatan ni mmg sgt membantu orangnya.. alhamdulillah.. lps jumpa jalan laju2 cari Nampo STation.. Ome cari adik Ome.. sudahhh!! tade plak mangkuk hayun ni.. search lagi Wifi.. demN! tenet macam snailpig.. almost half an hour menunggu adik Ome reply.. rupa2nya dia ckp dia dh sampai Motel.. wahhh.. sajaknyaa.. org dok tunggu dia kat Nampo STation tu.. dia boleh balik MOtel.. dia kata dia ingat kteorg dh blk tinggalkan dia.. so, dia balik la.. haduyaii.. tanya fifi, lepas tu kte nak kemana kan.. Fifi kata kte kena sampai di Gamcheon.. untuk melihat keindahan CULTURE VILLAGE.. Di sinilah uols boleh melihat rumah-rumah setinggan yang dahulunya kawasan perumahan penduduk miskin tetapi kini telah bertukar menjadi tempat pelancongan.. serious mmg cantik kawasan ni.. alhamdulillah.. nasiblah adik Ome ni boleh tahan bijaknya kan.. budak lelaki kn.. lps bg arahan jumpa di stesen di sekian-sekian, terus kami kena ambil bas ke Gamcheon nih.. Ome tak ingat stesen apa.. nnt uols refer blk eh tentatif program yang Ome bagi sebelum2 nih.. Disebabkan kaki ni dh nk tercabut, Ome decided dok saja di pangkin yang diberikan.. Dorang seme ambil keputusan untuk bergambar di kawasan sekitar culture village tuh.. seriously kaki ni mmg rasa nk tercabut.. nak2 kawasan tu berbukit bukau kata kau.. Ome ngn beberapa kakak yang join trip ni pun amik keputusan untuk rehat je.. bukak kasut, keluarkan makanan yang dh spend dalam bag, terus melantak.. ms tu rasanya cuaca mmg dh semakin sejuk.. oh ye.. masa menunggu kawan2 lain dok beli belah kat kedai ahjumma di BIFF Street, Ome and the gang siap bersila dpn kedai ahjumma tu.. keluarkan roti dan tuna.. ngappp!!! rupanya kami x mkn lagi tenghari.. patut la lapar semacam.. org sekeliling tgk kami dh mcm peminta sedekah.. ehhh.. bila lagi nk wat prangai buruk mcm tu kan.. Disebabkan kami mengejar untuk ke next destination, yang mana nk solat tu, kenalah solat dulu kn.. dorang solat kat pangkin yang kami conquer duduk tuh.. lepas msg2 dh kenyangkan perut, masa untuk berganjak untuk destinasi seterusnya.. yerr.. hari ke3 tu mmg tak balik bilik... terussssssssssss jalan menuju satu destinasi ke satu destinasi.. mau rasa nk patah kaki nih.. ehhh.. masa kami naik bas nk ke culture village ni kami naik bas mini.. bayangkalah bas mini tu macam sardin bila kami rombongan cik jemah ni naik.. umakngaihhh.. ms tu rs mcm pelarian pun ye.. nasibla tak lama dok dalam tu.. tapi tabik spring la kat ahjussi yang bawa bas tu.. nk ke culture village tu punyala tinggi bukit bukau.. dia boleh bawa mcm F1.. nasib x tergolek dog di buatnya.. terbaikk la ahjussi.. terima kasih la atas pemanduan yang sangat berhemah tu.. hahaha..
depan kedai ahjumma.. see.. mmg dh siap bersimpuh.. masa ni temankan Nani colouring.. hahaha..
Belakang tu bukan lukisan ye uols.. Yang tu rumah-rumah setinggan yang dh dijadikan kawasan pelancongan.. cantik kan? i like colourfull!
Sekitar Culture Village.. cantik giler!
Ini adik Fifi.. Afifah namanya.. comel! lagi comel dari kakak dia.. ehhh.. biane Fifi.. u always comel in my heart.. gagaga..
mcm painting wall je kat belakang tu kan kan kan..
ohhhh ooo.. muka tuan tanah yang tak larat giler.. tengok la bukit bukau tuh.. :(
gagagaa.. dh mcm pelarian kan.. dalam bas ni derr.. mcm sardin dh bas tuh.. hihihi..
muka maintain happy walaupun dh mcm sardin.. ms tu sgt berdoa semoga jangan ada sesiapa yang melepaskan carbon kentutatan dioksida.. seriously klu ada yang buat mcm tu mmg muntah hijauuuu.. huhuhu..
nampak kedai belakang tu??? mcm dalam drama korea bese kte tengok.. jumpa jgk satu kedai mcm tu kat Busan nih.. hehe..

Pangkin yang di conquer oleh kami.. hahahaha.. masa ni dh start sejukkk.. rs klu lama lagi kat situ boleh beku.. sejuk yang amat!!!
5.00 ptg - Next Destination is Dadaepo Fountain Show.. hahhh! ehhhh... mmg terbaik lah.. kat sini Ome rasa stakat ni belum ada lagi kan Malaysia buat.. tapi kat sinilah tempat untuk orang awam atau pelancong melihat fountain (dalam bhs melayu panggil ape eh.. ome tengok dictionary bermaksud MATA AIR.. ye kerk? mcm pelik je bunyinya).. Fountain ni ala-ala menari mengikut rentak lagu... oh yeee.. Dadaeopo ni betol2 bersebelahan dengan laut.. spt yang Ome ckp.. cuaca di tengah malam mmg bertambah sejuk... ohemjiii.. Ome tak boleh nak ambil pic banyak2.. xbleh nak amik video banyak.. sebabnya sejuknya sampai ke sum sum tulang.. we ols smpai sana jam 7 mlm.. dari culture village tu kami kena naik bas.. nasibla ada Fifi.. boleh baca bhs Korea.. serious klu Ome diletakkan kat situ sorg2 mmg ada yang nanges tak berlagu.. jgn xtau dalam bas pun ada peta untuk setiap stesen.. tapi kelakar hokay dorang p letak dalam tulisan Korea.. ape kejadiannya foreigner mcm kami yang buta tulisan Korea ni nk fhm kan.. sampai kat sana mmg dh menggigil dh tangan ni.. waktu tu rs klu ada En. hubby mmg dh peluk habesss dh tu.. tp kesian.. kawan Ome jadi mangsa pelukan Ome.. tapi kesan haba kami ber2 tak brapa nk menjadi. last2 dua2 menggigil-gigil tahan sejuk.. Idora siap usap2 lengan OMe kasi panas.. tapi x berkesan jgk.. lastly masuk toilet panaskan badan dan jari jemari menggunakan mesin pemanas tangan.. hahaha.. bolehhhh.. pedulik.. dh tak tahan sgt kata kauu.. Ome rasa time tu mgkn 8 or 10 darjah celcius je kot.. seriously sejukkk!!! uhuhuhu..
it's a fountain show!!! weeeeeee
hebakkkk!!!
9.00 mlm - Disebabkan seharian suntuk berjalan.. dan keadaan yang sangat sejuk, lepas je habis fountain show tu terus zassss balik ke tempat penginapan.. perjalanan balik mengambil masa lebih kurang sejam jgk la.. rupanya nk Dadaepo ni boleh tahan gak la jauhnya.. sampai je dalam bilik Motel, mandi-mandi terus landing atas katil.. oh ye.. perut berkruk krak kruk krak.. rupa2nya adik Ome and the gang kuar g makan kat satu tempat ni ala2 mcD.. Fifi kata boleh makan tapi just ambil yang seafood.. LOTTERIA x silap Ome nama fast food restaurant nih.. ape lagi kan.. trus la order.. lepas makan mmg saat yang dinanti telah tiba.. letak hp kat tepi siap2.. baca doa.. terusss.. zzzzzzzzzZZZZzzzz.. 

 2 jenis pengangkutanyang kami gunakan sepanjang berada di Busan Korea.. Bas dan Subway.. terbaikk! ohh.. time ni almost 11 mlm.. mmg bas dan subway dh x ramai penumpang.. so kami jgk la yang conquer!!! hoorayyy.. hehe :D
hahahaha.. sekian.. untuk perjalanan hari ke3.. Ome rasa hari ke3 ni hari yang paling lama berjalan.. mmg rasa nk patah kaki hakakkk ni dikk.. huhuhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*Hasrat* daaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...