19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 March 2013

~HATYAI THAILAND - Part 2~


Okeh! Jom kte sambung story telling semalam.. percutian singkat ke Hat Yai Thailand ni dah masuk hari ke3 sebenarnya.. hahaha.. rs mcm ehh.. dh hari ke3.. ye.. hari ke3 dh uols.. sebab hari jumaat tu dh kira sehari.. aci tak?? walaupun hakikatnya kami bertolak jam 8.00 mlm.. huhu..

03.03.2013 (Ahad)

9.00 pagi - Disebabkan semalam pulun habes satu Hat Yai, Ome mmg tak sedar diri.. sedar2 jam dh 9.00 pagi.. should be ckp dgn abg driver amik kami jam 10.00 pagi kat hotel.. sekali boleh la Ome lewat bangun.. seriusss! xsedar diri hokay.. penat sgt agknye.. dh la beg pakaian pun x kemas2 lagi.. ape lagi.. kelam kabut.. iron dh la x d sediakan.. Ome panas hati btol klu org yg keje kat hotel xpandai ckp Inggeris.. haiii laa.. 10x Ome call receptionist ckp nk iron nk iron.. tapi sampai ke sudah x dia baginya.. tudung nkdipakai plak tade yg bergosok.. takkan nk pakai tudung semalam kn.. busukk kowt.. seharian berjalan.. nak plak klu makan mcm budak kecik.. tumpah sana tumpah sini.. hai laa.. atlast pinjam tudung Angah.. hahaha.. sebabnye tudung angah yg jenis xpyh gosok.. yee.. nk bgtau.. sy pakai tudung angah ye.. sebab tudung saya xsempat di gosok.. menchiih!
angah & hubby
angah & juna #mukapenat
happy ko ye Ome
yeahh! kami dh nk blk!
10.00 pagi - check out hotel.. di sebabkan abg driver xsampai lagi, we ols gerak g bfast dulu kat kedai mamak.. caya takk? ade kedai mamak.. huhu.. tapi xbleh blah.. baru jam 10 kowt roti canai dh habesss.. nampak sgttt kn.. nampak sgttt ramai giler org melayu g kedai tu.. sabar je lah.. so, di sebabkan banyak menu yang yg dh hbs (padan muka! sape suh bfast lambat kn) so we ols just mkn simple2.. Ome ngn hubby just makan roti bakar.. n yg lain2 ade yg makan telur setengah masak..euuuwww.. jangan harap Ome nak makan! tidaakkk!!!

11.00 pagi - tunggu punya tunggu.. pelik gak la nape abg driver xsampai2.. rupa2nya jam 10.00 pagi yang di janjikan dgn we ols tu ikut jam Thailand ye kwn2.. faham x? perbezaan masa antara Malaysia dengan Thailand adalah sejam.. kte jam 10.00 pagi.. tp bg Thailand jam 9.00 pagi.. adehhh! sabar je lah.. tp xpelah.. yg pntg pg tu dpt cuci mata lagi sebelum blk.. kebetulan pagi tu ade pasar pagi.. byk kedai2 dh buka.. shopink barang sebelum balik katanya.. hehehe..

11.30 pagi - Robbinson Mall.. act kedai ni ala-ala JJ la.. kat dalam tu ade mcm2 kedai.. kira shopping Mall.. nape kami kesini?? sebabnye adik angah mintak belikan kasut futsal jenama PAN.. puas la dok mencari merata.. abg driver kata kat shoping mall tu mst ade.. mmg x silap.. kami dok bertapa kat dalam kedai tu dkt sejam lebih.. n psti En. Mijie pun terpengaruh beli kasut futsal.. jenama ape? jenama PAN.. only in Thailand ye kawan2.. 

1.00 ptg - Terus berdosop balik ke sempedan.. sepanjang perjalanan kali ni Ome x tido.. menikmati keindahan ciptaan tuhan.. oh yeee.. sepanjang perjalanan jgk Ome jumpa patung2 Buddha yang besarrrrrrrr! huhu.. terkejut makk.. besarnyeee.. 

2.00 ptg - Berhenti sebentar di kedai makanan orang melayu Thailand.. kali ni masakan ala2 Malaysia jgk.. nasi berlauk namanya.. tp di sbbkn time tu, lauk pauk dh habes, kami dpt makan yang bergoreng je.. berghhh.. alhamdulillah.. kenyang.. yg pntg murah.. sedap!

3.00 ptg - Alhamdulillah.. sampai jua kami di sempadan Thailand - Malaysia.. tapiiii sebelum kaki ni balik ke pangkal jalan.. moh ler kte membeli barang-barang kecantikan diri ye.. tade kecantikan sgt.. kedai tu pun x besar mana sebenarnye.. tp klu ikut harga kat Malaysia lebih murah berbanding sempadan Thailand tu.. nama pun barang2 Thailand kn.. kat situ ade mcm2 produk yg dijual.. kebanyakkan untuk mandia.. Ome siap beli scrub... slalu sibuk buat kat spa kn.. tp this time moh kte memanjakan diri di rumah ye.. 

4.30 ptg - yeahhh! masa untuk menghabiskan duit kat Padang Besar plak.. hahaha.. duit baht dh habesss.. so duit Malaysia boleh di korekkk lg.. hehehe.. sempattt kann.. Padang Besar ni Ome xbeli byk brg pun.. just beli 2 helai t-shirt n 2 jersi utk Ome.. x banyakkkk kan? hahaha.. Ome amik jersi putih MU sama dgn En. Hubby n jersi Malaysia... huhuhu.. n d sebabkan kat situ byk jual jersi yg agk murah, Ome pun beli kn jgk utk adik2 jantan Ome dan abg ipar Ome.. senang! buah tangan jersi dari Padang Besar.. hahaha..

6.00 ptg - Berdosuppp untuk pulang kerumah Cumei.. tp sblm tu... jom kte melantak laksa utara.. sedappp ooo.. nak2 waktu tu baru lepas hujan.. perghhh.. terbaik.. tp kakak Ome kata dorg letak belut.. ye kerkkkk??? yukkkkssss.. 
laksa kak sue.. terbaekk dari ladang!
7.00 ptg - Disebabkan dh terlambat sgttt.. En. Cumei bw keta dgn agk laju jgk utk balik kerumahnya di Kangar.. sebabnye kami kena balik KL jgk mlm tu.. wlupun Ome n Hubby cuti, tp angah xdpt cuti daaa.. so, masa untuk pulang ke pangkal jalan ye..im coming home.. im coming home.. yeahhh!

9.00 malam - siap2 terus bertolak balik.. tp sebelum tu singgah jgk kat Sg Dua Pulau Pinang.. Cumei nk amik kereta di rumah atoknya.. oh ye.. dorg singgah kat satu kedai makan ni.. char kuey tiaw telur basuh nama kedai tuh.. tp silalah percaya.. Ome xmkn langsung pun.. sebabnye.. kepala Ome dh sakit.. Ome rs nk loya2 dh.. mgkn terlalu penat agknye kn.. balik tu sepanjang perjalanan mmg bau minyak cap kapak.. hehehe..
 
04.03.2013 (Isnin)

 4.00 pagi - safely arriving at Putrajaya.. bila dapat je letakkan badan ni kat ats katil empuk Ome tu.. terasa nikmattttt! n ape lagi kn.. jom la kte sambungg zzzzzzzzzzzzzzz.. kroooohh.. kroooohhh..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *inshaaAllah.. next trip also Thailand.. tapi meh kte main celup2 air plak ye.. tp kali ni.. mmg trip utk hanimun.. huhuhu.. #Kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...