19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 March 2013

~my dear Ocha~

Assalamualaikum.. hye uols.. sihat? Ome? alhamdulillah..sihat alhamdulillah.. cuma lately ni je kdg2 rs mcm nk demam.. but sometimes rasa mcm ok.. ntahlah.. musim kot kan skg ni.. ramai Ome tgk x sihat.. apepun.. Ome doakan uols sihat sejahtera la yer.. #GETWELLSOON

Ohh yerr.. hari ni Ome nk kenalkan family members baru Ome.. aka MyLovePatzi.. taraaaaaa! welcome Ocha! #Adopt #newcat 

geget nak???
tomey x? tomey x? alhamdulillah.. finally! en mijie benarkan Ome pelihara 'anak angkat' baru nih.. ahaks :p .. setelah puas di goda dan di pujuk akhirnya En Mijie benarkan Ome bela Ocha.. n this is an advance birthday present for this year.. lalala.. sesiapa yg tak tau.. dulu Ome ade bela sekor kucing.. n Ome namakan nya Bella.. but x sampai beberapa bulan Ome kena operate and di sebabkan masalah kesihatan tu, Ome terpaksa letakkan Bella di rumah ibu ayah Ome.. n now Bella di pelihara oleh family Ome.. ikutkan hati Ome nk je amik balik Bella tu.. tp sebab pk Bella dh sgt serasi dgn keadaan family Ome n yg penting dia dapat keluar masuk rumah tu sesuka hati dan dapat pijak tanah, so Ome malas la nk amik Bella balik.. takut nnt dia x selesa sebab kucing2 Ome, Ome xkn bg dia main kat luar rumah.. maksud Ome, Ome lebih suka klu kucing tu di lepaskan hny dalam rumah supaya nanti kucing Ome x busuk.. n yang paling penting! x hilang.. e2 yg Ome takutkan sgt.. sebabnya dh 2 ekor anak Bella hilang.. sebab ape? sebab anak2 Bella tu kacukan dr persian.. klu tgk anak Bella Bobo dgn Kiki tu baka persian.. konon tamo jual.. sayang.. atlast dua2 hilang.. sabar je lah..

hopefully Ocha akn serasi dengan Ome.. Ome beli Ocha melalui mudah.com.. act Ocha ni mix persian.. mak Bangel.. ayah persian.. tp Ome xrs Ocha ni persian.. sebab baka mak dia tu terserlah sgt.. kdg2 tgk dia mcm anak harimau pun ye.. dgn bulu yg mcm marble.. colournye je yg warna grey.. klu oren Ome rs mmg sebijik dh mcm anak rimau.. noti? yeee.. mula2 je dia takut.. lepas tu mcm x cukup tanah.. dok berlari keliling rumah.. sabar je lah.. n yg plg penting.. kuat makan! letak makanan dia dlm bekas tu.. skali hadap je hokayy.. yg tahan tu siap tgn2 dia msk dlm mangkuk makanan dia.. ya Allah. sabar je lah.. hopefully Ocha akan serasi.. Ome tgh excited ni.. tunggu dpt gaji.. gaji masuk je trus ingt nk g beli tempat tidur Ocha.. klu ikut hati nk je bw skali tidur dlm bilik Ome tu.. tp En. Mijie x bagi oooo.. jeless lettew.. huhu..

ingat nak wat mcm ni.. haha..
oohh ye.. buat masa ni mak angkat Ocha yg jaga Ocha.. sebabnye last week En Mijie dikejarkan ke hospital kerana operation appendix.. so d sebabkan takut jangkitan pada operation En. Mijie, mak angkat Ocha sendri sebulat suara nk jaga Ocha.. mst uols pelik nape x tunggu En. Mijie baik baru bela Ocha kan.. sebenarnya Ome decide bela Ocha pun secara drastik.. pg isnin ritu Ome dok tgk byk sgt org post psl kucing.. n semestinya niat nk bela kucing ni dh lama di pendam.. tp sebelum ni xdpt green light dr En. Mijie.. jd setelah mendapat mandat dari En Mijie, terus Ome buat keputusan nak beli Ocha.. n yg penting harga Ocha xsampai beribu-ribu.. n Ome sgt puas hati sebab Ocha sgt aktif.. yg penting! comellll! inshaaAllah.. bila En. Mijie dh keje, mak angkat Ocha kata dia akn pulangkan Ocha pada Ome.. huhuhu.. #SYMP


perghhh.. hari ni betul2 wat karangan kan.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. kegembiraan madu lebah.. peace! *Ocha.. please be a good girl ya dear.. i will luv u baby.. daaaaaaaa.. #kbye

2 comments:

ShaSa RosSa said...

HEHE..akhirnya ko bela jugakk...haii ocha!!nanti boleh kwn dgn anak autie..nmenyer shimo n shiro..ehehehe.. :)

oMe aNaT aMiNuddiN said...

kannn.. finally! haha.. hai auntie.. ocha sgt noti.. nanti boleh la aunty bw shimo n shiro dtg umah mummy kte.. hehe:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...