19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 March 2013

~POO PEE OCHA~

hye uols.. hari ni Ome nk update story mory budak ucuk nih.. semalam balik dari keje Ome mtk En. Hubby amik Ome kat ofis.. memandangkan En. Hubby boring dirumah, moh kte bawa En. Hubby jalan-jalan (jalan la sgtt kan..hahaha).. so, destinasi kte adalah bandar baru bangi seksyen 7.. jom kte cekedot apa yang Ome dapat.. lalalala.. 

taraaaa!!!
harganya RM159 ye uols.. huhu..
 hahaha.. inilah dia poo poo pee pee Ocha.. disebabkan ketidaksabaran Ome menanti kepulangan Ocha, so semalam jugak Ome g cari jamban moden ni untuk Ocha.. umakngaihhh.. nasib niat di hati ni nk bawa En. Hubby.. tau tak yang kotak menatang ni besarrrr.. klu Ome yg bawa, mmg terkedek-kedek la jawabnye.. tapi itulah.. kesiaan En. Hubby.. tade niat pun sebenarnya nk buli dia.. tp memandangkan time tu hanya En. Hubby sahaja di depan mata, moh la kte meminta sedikit bantuan ye.. huhuhu.. n yg bestnye En. Hubby teman sampai masuk dalam kedai.. pastu dalam 5 minit lepas tu tengok2 En. Hubby hilang.. rupanya dia dh duduk luar.. bila tnya nape duduk luar.. dia kata ape tau.. "busuk!".. hai laaa En. Hubby.. e2 belum Ome bawa g kedai yg ade anjing tau.. kedai tu hanya jual barang-barang haiwan je.. n yang penting kedai bumiputera ye uols.. nak kata murah tu Ome x pasti la.. almaklumlah.. setakat ni belum lagi survey harga kat kedai lain2.. takpelah.. untuk permulaan kan.. 

so Ocha, lepas ni tolong mummy uk uk dalam ni eh.. tp jgn jadikan tempat mainan plak.. tempat mainan Ocha nanti mummy beli lain k.. mahal sgt la Ocha tempat mainan Ocha tu.. kopak la mummy klu camni.. semalam jgk Ome beli pasir lain untuk Ocha.. sebabnya budak tu kata klu guna smartsift ni hny boleh pakai litter jenis pasir or crystal.. yang jenis kayu yg Ome baru beli tu, nanti Ome hantar rumah ayah.. di sebabkan rumah ayah jgk ade dua ekor kucing, so, x membazir pun sebenarnya.. so, Ome beli pasir crystal 3kg RM25.. pengetip kuku RM12..  biskut rumput RM2.50.. so, total semua RM198.50.. ini belum ada anak sendiri lg ni.. sebab tu la org kata klu ada anak, everything untuk anak kan uols.. 

oh ye.. disebabkan rumah tu ade lagi 3 bilik kosong, mari kte menggunakan salah satu bilik tu untuk Ocha yer.. hahaha.. inilah padahnye klu tade anak.. Ome rs Ome tamo kurung Ocha dalam sangkar.. sebab sangkar tu kecik.. kesian kat dia.. so, Ome rs biar Ome kurung dia dalam bilik.. itupun waktu Ome keje ye.. sebabnye uols, umah Ome tu umah jenis 2 tingkat.. Ome takut klu2 Ocha terjun dari atas.. almaklumlah.. budak tenit tu bukan dia tau pape.. suka2 ati dia je nk berlari ke sana kesini.. seriau ooo terkenangkan klu2 dia jatuh dr atas.. so, untuk keselamatan Ocha.. baiklah Ome kurung dia dalam bilik dia.. dalam bilik tu nnt Ome akan sediakan tempat makan dia.. tempat tidur dia.. tempat uk uk dia.. n tempat mainan dia.. disebabkan Ocha ni anak perempuan, so barang-barang dia Ome nk beli warna finkkk! n termasuk cat tree nih.. shantekkkk! hahaha
adoilaa.. harga menatang ni rm200++ kowt.. huawawaa..
anyone yang tau kowt2 ade org nk jual cat tree ni dgn harga murah, let me know ya.. serius nih.. Ome x tipu.. klu dapat ni, xpyh dah kowt beli katil Ocha dlu.. atleast Ocha boleh tido dalam tu.. lgpun dia kecik je kn.. huhu.. now, everything for Ocha.. giler kn Ome ni.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *mama Ocha kata, mungkin Ocha nk melompat msuk dlm tmpt uk uk tu susah.. jd, mama dia cadang buka pintu dpn tu dulu untuk sementara.. pastu letak carpet welcome kat dpn pintu uk uk tu and letak windchill rainbow.. perghhh.. bagus la idea mama Ocha ni.. #Kbye

2 comments:

Miss Wawai said...

salam:) nak tanya, camana nak ajar kucing langgar pintu tu eh. cz kucing sy x reti lagi nak langgar untuk masuk, untuk kluar, reti pulak...hehe. hope awak dpt share! ;)

wawaiyus.blogspt.com

oMe aNaT aMiNuddiN said...

waalaikumsalam.. mula2 sy buka pintu tu.. sebab kucing sy mula2 pun x pandai masuk klu ade pintu tu.. maybe sbb dia berusaha nk keluar kan.. sbb tu dia reti pulak nk keluar.. tp klu nk msk tu dia xnmpk pintu masuk.. e2 yg agk payah rsnye.. untuk sehari dua awk biarkan pintu tu terbuka.. n then agk2 mcm dia dah pandai keluar msk awk psg blk cermin tuh.. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...