19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 April 2013

~Hari Keluarga Pok Loh & Cik Lah~

Alhamdulillah.. 23.3.2013 & 24.3.2013 yang lalu, we ols ade buat family day sebelah in law di Kalumpang Resort Tanjung Malim, Perak.. anyone yang pernah sampai ke sana? kalau tak pernah, Ome suggest uols sendiri rasa nikmat ketenangan di sana.. seriously.. sgt2 menenangkan jiwa.. dengan keindahan tumbuh-tumbuhannya.. kesegaran air sungainya.. but!! percayalah uols.. Ome ni sebenarnya hantu air.. pantang nampak air terutamanya air sungai.. comfirm terjun! tapi kali ni Ome x sentuh pun air sungai tu uols.. rugi sgt plak rs.. sbb mmg niat dh lama untuk berkelah dan mandi manda sungai.. tapi ms tu Ome sndri xtau nape tak terjun dalam air sungai tu.. bak kata org tua.. x bernafsu.. boleh? ahaks ;p

Alhamdulillah.. planning yang telah dibuat selama beberapa bulan finally tercapai.. seperti biasa.. family day diadakan untuk mengeratkan lagi silaturahim antara adik badik dan ipar duai... klu family sebelah Ome, uols sndri tau kan, tiap2 tahun dalam kalendar tu mesti wajib makan angin dgn my luv patzi kan.. tp sebelah in law ni agak susah untuk berkumpul.. almaklumlah.. keluarga in law Ome asalnye dari Terengganu.. so ms untuk berjumpa tu sgt la terhad.. so, disebabkan planning yang dirancang ni telah di war2kn sedari awal, so, setiap keluarga wajibla berikan comittment kn.. n alhamdulillah.. semua adik badik hubby Ome ade.. fyuols, adik badik hubby Ome ade 12 orang yer.. 9 orang dh berkeluarga dan 3 orang masih lagi single but maybe dh tak available agknye.. hehe.. 

ni hny sebahagian ye..
hihi.. lawok deme nih..
macam-macam peel
urusetia katanya.. ahaks ;p
lempar buah kelapa.. bukan bowling kelapa.. haha..
sukaneka utk anak sedara jgk!
semangat!
kdg2 mok ayoh over xcited dr anak kan.. hihii..
yeahhh!
tapi sedihnye event ni tak complete dgn kehadiran ayoh & mok tua Ome.. nok wat guane.. mgkn tade rezeki..inshaaAllah.. next family day hopefully mok & ayoh ade skali join family ni.. dah kata family day kan.. so, mcm2 aktiviti yang kami lakukan.. oh ye.. seramai 44 orang ahli keluarga check in on that day yer.. jgn terkejut.. mmg ramai dan meriah sgt tau.. sedikit sebanyak mengubat tekanan stress yang dihadapi apabila sentiasa ade orang di sekeliling kte.. betol x? n alhamdulillah.. family day berjalan dgn lancar.. walaupun, pd petang diadakan sukaneka, hujan turun.. tp dgn slumbernye kami sepakat untuk truskan game.. hahaha.. sgt meriahhh! masing2 menunjukkan bakat terpendam.. seriously.. sgt terhibur dgn karenah ipar duai.. mcm2 gelagat.. mcm2 aksi.. seperti biasa, Ome diberi tanggunjawab sebagai Setiausaha untuk family day ni.. kat ofis setiausaha.. kat umah isteri merangkap setiausaha.. n family event baik sebelah Ome sendiri or sebelah in lawa Ome, Ome mmg dh di cop untuk jadi secretary.. huhuhu.. im proud to be secretary!!! hahaha..

oh ye.. bayaran untuk setiap orang eh??? we ols decided amik package A iaitu RM118 seorang dewasa untuk 2 hari 1 malam.. untuk kanak 12 tahun kebawah RM103.30.. complete.. penginapan, bbq dinner, breakfast, lunch, sukaneka, dan lain-lain lagi turut disediakan.. so bawa diri je.. cumanya 1st day tu kami sepakat adik bradik bawa pot luck untuk mkn tghari.. sgt jimat! klu makan kat kedai rugi ooo.. inilah kebaikan adik badik ramai.. sepakat membawa berkat.. nk tau Ome bawa ape?? ngeh3x.. percubaan pertama.. sokongan dari adik Ome, Angah Angelz.. Angah beriya suh Ome buat ayam kampung golek katanya.. kebetulan mlm sebelum family day tu angah & husband dtg melawat Hubby Ome.. alg2 hubby angah dtg dr Perlis, so, hubby Ome request ayam kampung.. so ape lagik.. angah siap bg resepi.. tp disebabkan bahan2 yang angah ajar tu tade dlm simpanan.. jadi!!!! dgn gabungan meletop Ome & Juna.. jadilah ayam golek Ome & Juna!hihihi.. oh ye.. Cik Juna pun ade malam angah dtg tu sbb angah paksa Juna dtg.. haha.. nasib la makcik tu okey je.. almaklumlah.. dgr ayam golek.. melaju tu makcik tu dtg.. makcik tu kuat makan yer uols.. ahaks.. *larikkkkk

gabungan meletops! ahaks.. rahsianya??? Ome letak byk2 black paper & madu.. hehe :D
alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar.. apa yang diharapkan untuk event ni mmg seperti yang dirancang.. oh ye.. act plan ni dh di maklumkan 2 thn sblm ni.. collection rm20 dilakukan setiap bulan ye.. walaupn nampak sikit lama-lama jadi bukit... alhamdulillah.. semoga next year family ni dapat dilaksanakan setiap tahun... mudah-mudahan.. aminyarobalamin.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * jom pakat dengar medley lagu-lagu 90an.. tangkap layan plak.. huhu.. daaaaaaaa.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...