19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 April 2013

~Daddy Borek Daughter LebaT.. oooooppss~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi guys.. hari ni Ome tertarik untuk share dengan uols video dan juga pica papa & Ocha.. finally! seperti yang Ome janjikan sebelum ni kan.. i will make him love my baby Ocha Omeyna.. & semalam sudah terbukti.. alhamdulillah.. hubby nampaknye semakin sayangkan Ocha.. hihihi.. yang bestnye kan.. Ocha semalam majuk ngn mummy.. sebabnye mummy korek tinge Ocha.. Ocha marah sebab mungkin sakit or geli agknye.. papa balik keje trus dia masuk bilik ikut papa.. pastu tengok2 dh bersandar kat tepi perut papa.. wahhh! mengadu la kononnye tuh?? bluwerkkk.. mummy pedulik ape.. sape suh garu2 telinga.. alkisahnye last week Ome bw Ocha g vet.. doc kata mungkin ada hama dalam telinga dia.. so, doc titikkan ubat dalam telinga dan di atas leher dia.. 2,3 hari lepas tu seriously byk giler kowt tahik telinga dia.. agknye hama-hama tu dh mati kowt.. baru sabtu lps kowt Ome korek telinga dia.. semalam tengok2 dh banyak balik.. ape lagik kn.. sesi bersilat la dengan dia.. n semalam nampak benar marah yang teramat sangat.. nasib la dia xcalar tangan mummy mcm hari tu.. Juna kata klu nk buat pape kat kucing, kena balut dia mcm baby.. amik kain n balut tangan and kaki dia.. supaya dia xbleh cakar.. n secara logiknye mmg berjaya! tapi lepas tu... hahaha.. majuk la dia ngn mummy dia.. but pagi td tgk dia ok la.. dh puas majuk agknye tuh.. helloo baby.. majuk-majuk ngn mummy sape yang bg baby makan? nnt mummy xbg makan baru tau.. nak? huhu..

manjanye la hai.. geget nak?
yer.. rutin harian Ome skg ni??? klu dulu jam 6.45 pun malas giler nk bgn.. but now.. jam 6 kdg2 dh terjaga.. seperti biasa.. pagi kena bagi dia susu.. kalau makanan dia habis, kenalah isi makanan dia.. klu litter box dia ade poo pee kena la 'flush' kan on behalf dia.. kena bersihkan dulu litter box dia supaya nanti senang dia nk membuang hajat yang baru.. lepas tu klu ade masa lebih tu, main jap la dgn dia.. ade satu hari tu jam 5 lbh kowt dia kejut Ome.. dok jilat bibir hidung Ome.. gagahkan diri bangun bg dia susu.. skali boleh plak ajak main.. berlari2 Ome dari bilik dia ke bilik Ome.. sampai en hubby terkejut la.. belum subuh lagi dh buat senaman regangan??? hahaha.. sabar ye En. hubby.. nk wat acane.. isteri tercintamu ini terpaksa melayan anak kamu nih.. 

oh ye.. Ome bg suppliment jgk kat Ocha.. Brewer's Yeast untuk kucing.. normally klu Ome balik tghari, Ome akn bg waktu tu.. tp tgk keadaan jgk la.. klu tak mcm pagi td Ome bg suppliment tu pagi td.. sbb Ome tgk dia xmkn makanan dia, Ome bg Brewer's Yeast tu kat dia.. nasib la dia makan.. nk tahu kelebihan Brewer's Yeast.. uols bleh gunakan khidmat cik google yer.. tapi setahu Ome, doc vet tu ckp suppliment ni untuk bulu dia lembut.. untuk dalaman jugak.. macam manusia jgk.. perlukan suppliment untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan kite.. btol tak? mcm tu jgk kucing ye uols.. nak2 dia sorg je anak tunggal.. hehehe.. n waktu petang ialah waktu makan yang paling Ocha tunggu.. gaulan wet food dan biskut dia tuh.. klu gaul dgn biskut dia tu, melaju jerk.. aishhh.. demand! kopak mummy baby klu mcm ni la gayanye.. everything for Ocha Omeyna.. huhu..

nk citer psl papa dgn Ocha je.. skali boleh plak melalut pasal Ocha kan.. haha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hari ni Ocha kena cucuk vaksin.. yeah! budak ni semakin besar dah Ome tengok.. kaki semakin panjang.. x demok mcm kucing persian lain.. tapiiii cuba tengok tang perut.. muncit macam mama Juna.. ahaks ;p.. #Kbye

2 comments:

Nanis Rajuna said...

Eh eh eh....sesedap rasa nampak ayat last tu. Hello...lu tunggu bai lu tunggu...

oMe aNaT aMiNuddiN said...

muahaha.. #skippinglelaju

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...