19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 April 2013

~ Syafakillah ~

Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. Hari ni Ome masih lagi diberikan nafas untuk terus berada di muka bumi Allah nih.. syukran.. syukran..  amacam uols? sihat? Ome getting better.. hopefully uols berada dalam keadaan sihat walafiat.. ada hadis mengatakan.. sakit itu penghapus dosa-dosa kecil.. jadi.. Ome bersyukur kerana Ome diberikan ruang untuk menghapus dosa-dosa kecil yang Ome lakukan.. syukur alhamdulillah..
oh ye.. sapa-sapa yang masih tak tahu.. sekarang ni Ome diberikan masa seminggu untuk berehat di rumah.. almaklumlah.. kisahnya begini ye uols.. selasa minggu lepas, Ome ke klinik panel hubby Ome di Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah.. act Ome nak buat follow up berhubung masalah wanita yang Ome hadapi sejak 2010.. tahun 2010 yang lalu, Ome memang pernah buat operation untuk buang fibroid di Hospital Pakar KPJ Kajang.. so, disebabkan last year Ome dpt tahu, fibroid ni tumbuh lagi, Ome buat keputusan untuk berubat sendiri dengan cara minum Acai Berry n alhamdulillah after a month, fibroid tu dh hilang.. so, disebabkan fiboroid tu dh hilang, Ome amik keputusan berhenti dulu makan Acai Berry kerana nak lihat sejauh mana berkesannya ACai Berry ni.. disebabkan lately ni Ome rasa badan ni x brape nk sihat, Ome rs peranakan Ome ni sakit, Ome amik keputusan untuk check up balik.. tapi... yang terkejutnya.. lain yang nak di check up.. lain plak yang doc sah kan.. huhu.. nak wat mcm mana kan.. selama ni mmg klu tak sakit teruk, Ome malas nk g klinik.. tapi disebabkan nk follow up tu la Ome gagahkan diri jugak ni ke klinik panel hubby Ome di Bandar Baru Bangi..

Tapi agk terkejut jgk la bilamana Doc sahkan yang Ome suspect appendix.. alamak! hubby baru sebulan operate appendix.. xkn turn Ome plak kan.. nk tak nk, admitted jgk la hari tu.. telefon hubby bgtau yang Ome admitted.. terus dia gelakkan Ome.. boleh??? semua family Ome pakat terkejut la.. ada kwn Ome siap tnya.. "xtahu plak appendix ni penyakit berjangkit..".. hahaha.. nak gelak pun ye bila dia msg Ome.. Ome bukan risau sbb nk operate.. tp risau sape la nk jaga Ocha waktu Ome kat hospital kn.. dh la baru 3 minggu Ome adopt Ocha.. seriously.. dlm byk2 benda yang paling Ome risaukan ialah keadaan Ocha.. sedih ooo.. tp nasib la hubby Ome pandai uruskan Ocha.. n yang penting.. Ocha mcm fhm2 je mummy nye warded.. mlm tu Ome lari skejap balik rumah.. almaklumlah.. kena ajar en hubby uruskan Ocha.. kena ajar waktu bg minum susu.. waktu tghri bg suppliment.. waktu petang bg makan + wet food.. cara-cara flush poo pee Ocha.. huhu..
 
so hari khamis 11.04.2013 jam 10.00 pagi Ome jalan kaki ke bilik operation.. jalan kaki kooo.. rasa kelakar pun ye.. penah x korang jalan kaki masuk bilik operation sendiri? dulu masa kat KPJ, mmg kena usung dari wad sampai bilik operation.. padahal boleh je jln sendiri.. tp lain plak kali ni.. maybe sbb Pusat Rawatan ni x sebesar KPJ.. msk bilik operation tu.. sejuk oooo.. Ome xtau apa yang berlaku lepas nurse pakaikan alat oksigen di muka Ome.. sedar2 Ome dengar nurse sorg ni tnya.. "patient x sedar lagi?".. pastu nurse sorg lagi jawab.. "dah.. baru sedar ni"... baru la Ome sedar dorg tgh usung Ome masuk dalam wad.. nasib dorg x suh jln kaki blk wad.. ehek ehek.. operation around 2 jam jgk la Ome rs.. disebabkan full bius.. skejap je Ome sedar.. pastu tido.. bila bgn buka mata utk mkn ubat je.. pastu smbg tido.. seriously! xlarat! huhu..
2 hari Ome mmg lnsg x blh nk gerak sgt.. nk g toilet pun berpapah.. bila pijak je lantai, terhuyung hayang badan ni rasa.. alhamdulillah.. selama 4 hari Ome di sana.. ada seorang sahabat yang sentiasa menemani Ome.. uols pun tahu kan, keadaan kesihatan family Ome lately ni.. Ibu dan ayah x brape nk sihat.. En. Hubby pulak baru je masuk office setelah 3 minggu operation.. bila mlm mmg Juna akan jaga Ome.. En. Hubby balik sebab dia kena jaga amanah Ome.. En. Hubby kena jaga Ocha.. sbb Ocha bila malam akan tido dgn En. Hubby.. so, bila malam Juna la yg akn ambil alih jaga Ome.. terima kasih Juna.. budi kamu x terbalas.. semoga Allah membalas jasa kamu..

selama 4 hari Ome di hospital.. macam-macam yang Ome boleh simpulkan.. siapa sahabat.. siapa teman di kala susah dan senang.. yang mendoakan kesihatan Ome.. Ome mengucapkan terima kasih sgt-sgt.. Ome faham.. masing-masing ada life masing-masing kan.. masing-masing sibuk dengan keluarga masing-masing.. yang datang ziarah Ome di hospital.. terima kasih.. maaflah kalau Ome xmampu nk lyn.. apepun.. Ome nk pesan kat uols.. kesihatan harus di jaga ya.. kte xtau.. skejap je Allah nak tarik kesihatan kte.. take care uols.. jaga kesihatan uols k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! *"dua nikmat, banyak manusia rugi padanya (kerana mensia-siakannya)iaitu kesihatan dan kelapangan" renung-renungkan dan selamat beramal.. #kbye
hoho.. peminat kak ton.. comey x kak ton??? ahaks.. ocha.. ocha..
ocha : papa lagi ensem la dari ko ady.. mummy : elleh.. jeles lettew mummy peminat ady putra.. ehek ehek..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...