19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 May 2013

~1st day in Krabi Thailand~

Holllaa.. Assalamualaikum.. Im backkk!!! *senyum kambing*.. hehe.. alhamdulillah.. Ome selamat tiba di Malaysia pada 01.05.2013 waktu tempatan 10.30 pagi.. wooot wooot.. #bleesed

28.04.2013 (Ahad)

1.15 ptg - Penerbangan dari KL - Krabi (naik Airasia je.. jimat!)

2.00 ptg - Tiba di Lapangan Terbang Krabi.. Check-in dan amik taxi airport to Hotel.. Hotel we ols menginap ialah Ao Nang Goodwill Hotel.. booking dari Agoda.. senang! semuanya di hujung jari.. hehehe :p

Pesanan Penaja :-

Semasa odw nak ke hotel tu, pemandu akan singgah di salah sebuah travel agent yang menjual aktiviti pakej Island Hoping & sebagainya.. so, bagi sesiapa yang tak book lagi mana-mana package, just bgtau dorg uols TAK MAHU.. or bg je alasan dh siap beli package sebelum sampai situ.. sebabnya semasa di Ao Nang terdapat banyakkk giler pakej yang lebih murah dan jimat.. disebabkan we ols dh terkena, so, Ome nasihatkan uols, jgn terpedaya ye.. jgn sampai masuk dalam ofis depa.. klu dh termasuk tu, dorg akn psyko kita sampai kte kena beli package dorg..  nak tak nak Ome terpaksa jugak beli satu package dari dorang.. klu kat Ao Nang boleh dapat 1000 baht kat situ Ome terpaksa beli 1500 baht untuk package ke Phi Phi Island.. sgt jahat kan.. menchih! Ome ckp Ome tamo tp dorg pushhh.. buat muka x puas hati.. ade sorg aunty tu siap mcm hentak meja tau.. so, make sure uols jangan terpedaya k..

3.30 ptg - Check-in Hotel.. solat-solat.. rehat-rehat.. 
hye awok!
6.00 ptg - Jenjalan.. g cari package untuk hari ke3.. Elephant Trekking + Elephant Show & Emerald Pool.. memang sengaja ambil package stgh hari.. sebab pk keesokannya dh nk balik kn.. so, ptg tu boleh jgk la jenjalan kat area-area Ao Nang.. Package yang Ome dpt tu harganya 900 baht seorang.. yang penting percuma sehari sewa motor dan sehari lagi hanya 150 baht.. okey la kn.. klu kat travel agent yang mula-mula tu dorg letak 1200 baht.. dh la tade bg percuma sewa motor.. mahal plak tuhh.. puihhh! *marah sgttt* huhu..

8.00 mlm - Dinner di kedai Sareefah Tom Yang Goong.. (Tom Yam Kung).. klu dh sampai Thailand x makan Tom Yam mmg tak sah la kan.. baru la betol2 melancong ke Thailand.. walllaa.. sedap! yang penting kedai islam & halal.. dekat je dgn hotel yang Ome menginap.. dalam 100 m dari Hotel Ome.. act jalan kaki pun boleh.. tapi sebab ade barang 'wajib' yang perlu di beli.. so, dh ade motor.. marilah kte merempitt ye.. oh ye.. klu kat sini isi minyak full tank baru rm5 hingga rm6 kn.. kat sana RM10 ooo.. sebab minyak dorang mahal.. klu Malaysia la jual minyak macam tu, mmg dh kena maki hamun kn.. huhu.. no wonder klu tgk kat sana motor lagi banyak dari kereta.. sebab minyak dorang mahal sgtttt.. 

pesanan penaja lagi :

make sure sebelum berangkat barang-barang wajib harus di bawak ye.. jgn sampai jd mcm Ome.. melilau dok cari satu Ao Nang tu.. tiba-tiba En. hubby ckp.. hahh! kat sini mesti ade (pasar malam).. Ome tengok la.. a'ah la B.. mana B tau.. pandaii! hahaha.. baikk punya gantung.. hahaha..  klu x pakai comfirm... wa jadi ala-ala mat salleh oooo.. uols fhm2 sendiri ajelah.. huhu.. #APTB!

9.30 mlm - lepas dh dpt barang-barang yang di hajati.. masa untuk manjakan diri.. kalau kat Malaysia urut kaki stgh jam pun rm30 kn.. kat sana 250 baht (lebih kurang RM26) untuk 1 jam.. giler murah kan.. ape lagiiikk! jom kte massage! huhu.. n En. hubby.. amik Thai Massage.. no worry.. yang urut En. Hubby lelaki.. so, tade la takesima sgt.. almaklumlah.. tmpt urut kaki dgn urut satu badan lain-lain.. so, tadela buruk sangka sgt kan..kan.. ehek ehek :p
11.00 mlm - Puas berurut moh la balik hotel.. sebab esok pagi2 nak kena membangunkan diri.. klu kat sana jam mereka lewat 1 jam dari kita.. klu kat Malaysia jam 6.00 pagi kat sana baru jam 5.00 pagi.. dari awal sampai ke balik dok confius.. timing jam Malaysia dengan jam Thailand.. sabor je lah!

12.00 mlm - zzzzZZZZzzzz (kroooh kroooh)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. Peace! *kandaaa.. dindaaa.. burung pun turut menyanyi.. hehehe.. excited dapat naik motor scooter nih.. sebab masa kat Hat Yai ritu xsempat naik.. dapat bergambar je.. ahaks :p #kbye
yeahh! vroomm.. vroom.. bila dh siap isi minyak nampak ade motor fink tuh!! aishh..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...