19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 May 2013

~2nd day In Krabi Thailand~

holla.. meh Ome sambung story mory Ome semasa honeymoon di Krabi Thailand baru-baru nih.. sebelum Ome nyanyuk dan terlupa (gara-gara terlupa bawa barang 'wajib').. hatoyai.. sabor je lah..

29.04.2013 (Isnin) - Trip to Phi Phi Island
selipar pun lupa bawa.. #APTB!
hubby & wife
sketch by GURU
9.30 pagi - Island Hoping Time! Masa untuk menghitamkan diri.. huhu.. masa ni segala sunblock dh ditepek kat badan dan muka.. almaklumlah.. puas dok makan aura white.. xkn tamo protect skin kan.. dengan en hubby2 kena tepek sunblock.. hahaha.. pedulik! panas kat sana lain macam.. pelik! tade angin.. x macam pantai kita.. panas2 pun still ade angin.. tapi kat sana panas nye panas terikk.. talak tahann oo.. huhu..
10.30 pagi - 1stly we ols landed at Bamboo Island.. kat sini kami diberi masa setengah jam untuk snorkeling.. mmg xcited jugak la bila dah lama x berendam dalam air laut.. tapiiiiiiiiii! xsampai 15 minit Ome naik ke darat.. Ome ingat Ome je yang naik.. rupanya En. Hubby awal2 dh naik ke darat.. hahaha.. terus kteorg dok kat tempat berteduh.. gilernye puteri dan putera lilin kan.. sebabnye ikan xbrape nk byk.. xbest! tp Ome x nafikan air lautnye jernih.. boleh nampak pasir kat dalam laut tu.. mula-mula terpikir gak.. apesal skejap sgt tour guide ni bagi masa kan.. rupanya2 kat situ xbrp best nk snorkeling.. no wonder laaa.. huhu..






11.00 pagi - berdesup ke Tiger Cave.. tapi kat sini kami just dapat lihat dari dalam kapal.. sebabnya area ni tempat pembiakan sarang burung.. so, di sebabkan nak jaga sarang burung tu, tourist x dibenarkan untuk ganggu sarang burung nih.. Ome pun xtau nama cave tu di panggil tiger cave.. sbb nye teruja tengok air dalam laut.. xdengar sgt pun tourist guide tu cakap ape.. hahaha..selepas dh puas tengok Tiger Cave dalam 15 minit, kami di bawa melihat lagoon bay x silap Ome.. ade stgh kapal dibenarkan untuk snorkeling di kawasan tu.. tp kami x dibenarkan snorkeling di situ.. sebab tourist guide kata dia lebih utamakan keselamatan kami.. sebabnye dia takut kapal-kapal x nampak orang yg snorkeling area situ.. almaklumlah.. terlalu banyak kapal-kapal yang lalu lalang di situ.. oh ye.. kat situ tade pantai ye uols.. so, kena terjun dari speed boat klu2 rs nk snorkeling kat situ.. selepas ke Lagoon Bay kami di bawa ke Monkey Bay.. kat sini pun kami x dibenarkan snorkeling.. hanya boleh lihat monyet2 dan beri makan pada monyet2.. ehhh.. monyet2 kat situ comel2 uols.. dumok2 belaka.. Ome ckp kat en hubby.. monyet tu comel.. en hubby kata dh hari-hari org lalu lalang situ bg makan.. acane x demok.. oh ye x ye kn.. tp mmg comel.. hihihi :p

12.00 tgh - landed to Maya Bay.. hahhh! kat sini la Leonardo Decaprio shooting dalam movie The Beach.. act Ome rs mcm xpnh tgk pun cite tu.. Ome dok la baca dlm blog.. x tengok pun xpelah.. yang penting dpt jugak jejakkan kaki ni kat tempat popular tuh.. *fofular la sgtt* tapiiii.. seriously! tempat ni sangat cantik.. no wonder dijadikan tempat shooting.. bila Ome amik pica dgn En. Hubby mmg terserlah kecantikan tempat nih.. 


blurrrr.. hehe :)
shantekk kan? Maya Bay..
1.00 ptg - Masa untuk makan!!!! Nama tempat ni Phi Phi Lay iaitu destinasi utama Phi Phi Island.. kat sini kami diberikan masa selama 2 jam untuk berjalan-jalan di kawasan sekitar pulau tu.. mereka sediakan makan tengahari utk tourist yang dtg... oh ye.. no worry.. kat situ mmg halal.. tourist mat salleh pun makan makanan yang sama.. sebab depa buat buffet.. bg mat salleh yang xmkn nasi tu, dorg sediakan spagetti.. so, xpyh nk demand sgt.. makan aje apa yang di sediakan ye.. yang penting! tom yam tetap ade.. huhu..

3.00 ptg - hoyeahh! time to snorkeling.. Ome x ingat la apa nama tempat ni.. tapi tade tempat untuk boat berhentikan kami ye uols.. kat sini nk snorkeling kena terjun.. sbb kami snorkeling kat tengah - tengah laut.. yeeee! haruslah pakai jaket keselamatan.. Ome xpandai berenang.. hahaha.. tp Ome salute la tgk mat minah salleh nih.. dorg xpyh nk pakai life jacket.. slumber badak je berenang.. melompat2 dari ats dek speed boat tuh.. huhu.. kat sini jgk boleh bg roti kat ikan ye uols.. Ome paling geli klu ikan-ikan tu dtg dekat2.. nak bg makan ikan tapi takut.. acane tuh??? hahaha.. yg jahatnye tourist guide tu boleh campak roti tu dkt Ome.. ape lagi.. mcm pirahna Ome tgk ikan2 tu.. aishhh.. sabor je lah.. nsb x panic.. klu panic??? ade gak mati lemas kan.. huhuhu.. dlm stgh jam dh puas snorkeling baru la Ome naik ke kapal.. e2pun sebab ape tau dok lama-lama dalam laut tu? sebab Ome xbleh dok dlm speed boat yang terbergerak.. nk tgk Ome muntah hijau, suh la dok dlm boat yang x gerak2 kat tgh2 laut tu.. ye!! Ome mabuk laut.. tp e2pun ade dlm 15 minit jgk Ome dok ats boat yang x gerak2 tu.. Ome g kat hujung boat yg open air tu.. Ome berjemur sementara nk tunggu tourist lain naik balik.. panas memang panas.. tp nk wat camne.. kat situ Ome sorg je melayu yg dok berjemur.. yg lain mat salleh.. slumber je berjemur dgn 2 piece.. ade yg siap baring kat sblh Ome.. wah-wah ko.. tau la putih melepak.. aishhh.. sabor je lahh.. huhu..

tiger fish! peace!
5.00 ptg - alhamdulillah.. setelah sehari dok berjemur kat pantai.. we ols sampai la hotel..  ape lagik.. lepas bersihkan diri mandi & solat.. terus rehatkan diri.. penat ooooo.. berjemur satu hari.. malam tu ade agenda lain plak.. Ome nk story telling kat sini.. tp malu.. biarlah Ome n hubby je yang simpan memori tuh.. hahaha.. yang pasti.. Ome terhibur dengan aktiviti tuh.. hahaha.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *org kata klu dh sampai Krabi wajib tengok aktiviti tuh.. klu tak.. pelancongan ke Krabi x complete katanya.. kui kui kui.. #Kbye

2 comments:

___fina___ said...

salam..nak tanya..island hopping tu kamu ambik pakej apa eh..sbb byk kan pakej yg ada...

OmeAnat Aminuddin said...

waalaikumsalam..

hye fina.. sorry kalau saya dh terlambat reply msg u nih.. anyway, island hoping tu saya ambil pakej phi phi island.. ini kerana phi phi island ialah salah satu island yang popular di krabi.. no worry.. kat kawasan krabi tu ada banyak agen2 yang jual pakej dan ada di antara pakej phi phi island ni hanya 1000bath.. yg pntg u kena pakai survey.. ok! have a nice trip..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...