19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 May 2013

~3rd & Last day in Krabi Thailand~

Let's Continue our journey.. yihakkk!

30.04.2013 (Selasa) - Elephant Treking, Elephant Show & Emerald Pool

9.30 pagi - Disebabkan Ome ni pencinta haiwan, Ome decide amik package yang ade gajah.. uols semua tahu kan Thailand di kenali dengan Gajah Putih.. di Hat Yai ritu, Ome dh naik gajah dengan Juna.. sebab tau akan ke Krabi dengan En. Hubby, so En. Hubby bagi peluang kat Ome naik dengan Juna.. (padahal En. Hubby xsuka menantang).. so, masa kat Hat Yai di urut kaki.. kat Krabi no way! kerahan paksaan dilakukan ye.. hahaha.. walaupun ini kali ke2 Ome naik gajah, tapi excitednye mcm 1st time naik gajah.. sebab ape tau.. sebab gajah sangat comellll oooo.. sp kata gajah x comel.. seriously.. comel sgt.. tapi jgn sampai gajah naik minyak ye ols.. dalam masa 50 minit gajah tu bawa kami satu kawasan hutan yang agak mencabar dari elephant treking di Hat Yai dulu.. seriuss! dh ler berlecak.. curamnye Tuhan je yang tau.. seriauuu makkk! yang kelakarnye bila Ome tnya kat hubby, best tak naik gajah.. dengan muka poyonye dia jawab.. " xbest.. lambat".. lambat???? ape dia ingat dia naik kuda kerk nk cepat.. alahaiii.. ini la masalahnye klu bukan seorang pencinta haiwan.. sebekkk je muka dia uols tau.. masa nak sampai kat tempat yang mula2 naik tu, bukan main sengih dia.. dia kata inila last dia naik gajah.. huhuhu.. tamo naik sudah! bluwerkkk.. huhu..



Apr 30, 2013 | elephant treking by ochamey on Keek.com


10.30 pagi - Oh ye.. ada aktiviti bagi gajah makan.. Ome x bagi pun.. sebab takut.. hehehe.. ada satu anak gajah tu comel nk mammm.. aktif bukan main.. masa minah salleh ni nk bg dia makan, dia boleh panjat kayu or halangan kat dpn dia semata2 sbb nk mkn pisang.. kebulur mcm org xbg makan.. sape je lah.. pastu x reti dok diam.. eeeee.. gerammm btol! masa Ome nk amik pic dengan dia, mmg dia dok diam.. tapi telinga dia tu dok kibas2.. sabor jelah.. xdpt gerak sbb penjaga dia tu marah, tp dpt kibas2 telinga pun jadilah.. eeeee.. geram sgt awok ni Ponnie! lepas bagi makan gajah, kami diberi masa untuk tengok elephant show.. oh ye.. Nama gajah ni Nam Khang! bijakkkkk! jinakkk.. yg penting Nam Khang ni x noti mcm Ponnie.. hahaha.. siap ade Elephant Kiss tu.. lawakkk! gerammM! nak bela boleh??? tp nak tambat kat mana?? huhu..


Apr 30, 2013 | jumbo mamam.. by ochamey on Keek.com



Apr 30, 2013 | good girl Nam Khang! by ochamey on Keek.com



yeahhh! i love elephant.. hehe :)
11.30 pagi - Berdesupppp ke Emeral Pool.. dari Elephant Treking tu sejam perjalanan uols.. kali ni bukan Ome yang mabuk.. hubby yang mabuk sebab dorg guna hilux.. mmg open la kan.. en. hubby kata pening sampai rasa nk muntah.. hahaha.. ketahanan mental lemah btol en hubby nih.. tp kan Ome nk ckp dgn uols la.. for me, ke Emerald Pool ni x worth it.. dh ler jauh.. Poolnye pun xbest mana.. airnya x sejuk mcm air sungai kita pun.. dh la amik ms satu jam perjalanan.. dari awal nak sampai ke Emerald Pool tu amik masa 15- 20 minit jalan kaki.. berpeluh-peluhhhh hakakkk! huhu.. so, Ome suggest klu nk amik package ke Emeral Pool tu xpyh la.. lg penat dari Island Hoping.. 



Apr 30, 2013 | Emerald Pool Krabi by ochamey on Keek.com

Emerald Pool.. tada apa yang menarik pun uols..
3.00 ptg - Masa untuk menidurkan diri.. seriously!!! memang sampai je hotel terus kami laki bini pengsan.. 2 jam tido x sedarkan diri.. jam 5.30 trus mandi & solat.. nasib boleh buat jama' kan.. klu takkk? mmg kelaut solatnya.. trus siap2 keluar jenjalan.. almaklumlah.. esk pagi2 dh nk bertolak balik.. flight ke KL jam 9.00.. jam 7 pagi kami dh bertolak dari hotel.. sebelum balik, kami g jenjalan area Ao Nang Beach.. makan pancake aka roti canai.. yang org kata sedap sgt tuh kn.. for me?? ntahlah.. bg Ome tadelah sedap mana pun.. mcm roti canai kte jugak.. tinggal lagi ade flavour.. ckp je nk flavour ape.. Ome amik banana pancake.. okeyla stakat nk rasa.. tp klu kata teringang2 tu stakat ni tade plak.. sedap lagi som tam dorg.. hehehe :) yee.. sy bukan pencinta makanan ye..almaklumlah.. org kampung.. #ehhh


okey la.. not bad..
8.00 mlm - sepatutnya kami kena hantar balik motor tu kat owner jam 7 ptg.. tp disebabkan malam masih muda, kami mintak sewa lagi 2 jam.. hahaha.. kami ke Ao Nang Beach untuk cari massage! massage! di sebabkan duit Thai masih berbaki, moh la kte skali lg massage ye sebelum balik.. kali ni Ome amik package Thai Massage.. should be tak boleh urut kan sebab baru lepas operation ritu.. tapi sebab, badan ni dh sakit2, Ome tawakal je.. tempat berurut sebelah2 je ngn En. Hubby.. walaupun kali ni perempuan yang urut, Ome accept lagi la.. sebabnye org yg urutnye pun mcm mak2 org.. kah kah kah.. yang penting dia urut sebelah Ome.. huhuhu.. 

11.00 mlm - masa untuk tidurrrr! lepas packing segala mak nenek brg, trus msk tido.. jam 6 dh kena get ready untuk ke airport.. wahhh! baru 4 hari xsabarnye nk blk Malaysia.. seriously ye uols.. bg Ome stakat 4,5 hari dok negara org ni dh cukup memadai.. Ome xbleh dok lama-lama negara org.. rs x selesa.. nk makan susah.. rs mcm lain lah.. bak kata pepatah.. bumi dipijak langit dijunjung.. Malaysia is the best!!! 

01.05.2013 (Rabu) - Time to go back! yiipiieee! 

Masa untuk pulang.. yahooo! alhamdulillah.. jam 10.30 pagi kapal terbang touch down bumi Malaysia.. perjalanan kami selamat pergi & balik.. alhamdulillah.. syukur.. syukur.. terima kasih ye uols kerana doakan perjalanan kami.. apepun, Terima Kasih kepada penduduk-penduduk Thailand.. Ome respect kat dorang.. yang penting mereka boleh bertutur dalam Bahasa Inggeris.. pedulik la kan broken english ke ape kan.. yang penting faham.. makcik, pakcik, muda mudi boleh berckp bhs inggeris! *tabikkk spring! 

salam sayang teamat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. percutian kali ni sangat berbaloi! skali lagi bersyukur kerana dapat melihat kebesaran dan kekuasaan Yang Maha Esa.. syukran syukran! #kbye



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...