19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 May 2013

~crack??? hailaahh.. Ocha.. Ocha.. ~

Holla... Disebabkan risau yang sangat melampau.. finally Ome amik keputusan untuk bawa Ocha g jumpa doctor.. Alhamdulillah.. syukur.. syukur.. dapat bos yang sangat memahami.. Terima kasih Mr Wong.. sebabnya Bos Ome izinkan Ome untuk bawa Ocha g klinik.. #blessed!

Jam 1 time rehat, Ome pun laju2 la balik rumah amik Ocha.. hailahhh.. lagi kesian Ome tengok dia.. terhencut-hencut dia jalan.. sayuuuu.. sayu hati mummy nih.. lepas bg Ocha mkn dulu N make sure dia uk uk dulu (sbb takut jd mcm Ozha hari tu.. uk uk dlm carry)..  so, cpt2 bw Ocha g spital.. kakak & adik Ome suggest doctor kat nilai.. the problem is, hari sabtu ritu Ome dh bw Ocha g klinik kat Puchong tu.. so, anything boleh refer pd doc yang sama kn.. 
Lepas discuss dgn doc.. Doc tny samada nk buat Xray or just bg ubat tahan sakit.. if 3 - 5 hari x okey jgk, dtg blk N baru buat Xray.. Disebabkan trauma dengan kematian Ozha, Ome amik keputusan untuk terus suh doc buat Xray kat Ocha.. N finally.. Doc kata memang nampak crack.. tapi x teruk sampai kena buat surgery.. so, doc suggest make sure jangan bagi dia main selama 6 minggu.. sebab tulang yang retak tu akan bercantum dengan sendirinya.. Doc suh Ome kurung Ocha.. memandangkan Ocha tade cage.. jd Ome amik keputusan kurung Ocha dalam biliknya je.. lagipun Ocha x suka dikurung.. odw pergi klinik & balik rumah pun dia x dok dlm cage dia.. dia dok ats riba Ome.. hahhh! nak tgk Ome bw slow.. time ni la.. comfirm!!! x kena AES.. hehehe.. almaklumlah.. bw 70km/j.. huhuhu.. 

setiap kali g klinik tu, bukan Ocha je kembang2 ekor sebab takut.. dengan Ome2 skali kembang2 kaki tangan.. almaklumlah.. kat situ penuh anjing.. mcm2 jenis anjing ade.. yg Ome geram np la dorg x mskkan dlm cage mcm kucing tuh.. dok tarik2 la anjing tu dgn tali leher nye tuh.. kdg2 Ome tgk bukan tuan nya yg tarik anjing tu, anjing tu yg tarik tuannya.. Ome ni dh la fobia dgn anjing.. klu nampak anjing 100m pun dh kumat kamit mulut nih.. dok baca surah2.. mcm nampak hantu.. tapi kan ada sekor anjing ni supe mcm bulldog.. bising nk mampuhhh.. sakit tu buat2 la cara sakit..setiap kali org lalu lalang mmg dia akan menyalak.. Ome??? lagi la Ome takut.. dh la dia duduk dpn cashier.. ms Ome nk byr tu, tuan dia mcm xfhm2 plak kan.. bleh siap dia kata no worry.. konon2 dia dh pegang kuat2 la anjing tu.. Ome lalu lalang dpn dia.. ingt dia nk sergah kn.. so, bersiap sedia je la.. tp Ome pelik.. sikit pun dia x menyalak.. dlm hati.. dh knp ko bulldog? td punyala ko menyalak org lalu lalang dpn ko kn.. sampai ade sorg customer lelaki ni siap kena geget kaki tau.. nasib la customer lelaki ni pakai suar panjang.. lps tu bulldog tu kena tampa la dgn owner dia kn..  hahaha..
nampak macam comel kan? tapiiii.. huhu..
hmmmmm.. bila dh bw jmp Doc lega sket hati Ome nih.. Hailahhh Ocha.. get well soon ya baby.. biarlah prangai baby mcm monyet pun.. mummy x pedulik dah.. x tahan tgk Ocha murung je.. sebakkk mummy tgk Ocha murung je.. get well soon ya baby.. mummy lebiuuu.. muahhhh.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *kak aida kata anjing tu takut sebab dia nampak antu kat Ome? hahaha.. lawak ar akak nih.. yg mama Ocha plak kata sebab anjing tu tau klu dia sergah Ome, Ome akan terkencing2  kat situ.. puihhh.. x logik btol tau.. Ome rs dia tangkap cintan ngn Ome kot?? ehhh.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...