19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 May 2013

~Rest In Peace My Manja Ozha Omeyna~

Assalamualaikum.. Holla gusy.. Happy Weekend.. amacam hari weekend uols? semalam ialah hari Ome untuk sabar dan tabah.. seriously.. meraung gak la semalam gara-gara Ozha.. ye.. Ozha Omeyna dah tade uols.. semalam Ozha meninggal.. Ome terkilan sebab tak sempat nk bawa Ozha ke klinik lagi untuk pemeriksaan kali ke2.. planning mmg semalam nk bawa 2  ekor tu ke klinik yang lebih pakar kat Puchong tu.. St Angel.. skali ape nak buat.. Ome xpasti jam berapa Ozha meninggal.. 
Jam 8 pagi Ome ada jengah2 tengok Ozha.. Ome siap boleh dok hagah2 dia lagi.. sebab Ome tengok mata dia bulat.. x macam malam kelmarin.. Ome bagi ubat.. Ome suapkan air zam zam dalam mulut dia.. Ome sapu air zam zam tu kat ubun2 kepala dia.. tapi apakan daya.. Allah lebih menyayanginya.. Ome redha.. pasrah.. cuma terkilan sebab x sempat nk bawa dia ke hospital dan tak tahu punca dia mati sebenarnya.. Lepas wat breakfast untuk hubby, jam 9 lbh Ome naik bilik untuk siap2.. skali xsempat Ome nk bg mkn kat dia, Ome tgk dh terbujur kaku dia dpn toilet.. mcm mana Ome tinggalkn dia sebelum Ome msk.. mcm tu la dia baring.. comey aje tgk dia mati dalam keadaan mcm tu..

Bila Ozha dah meninggal pagi tu.. mmg tersedu sedan la di buatnya kan.. cepat2 bw Ocha g hospital.. alhamudulillah.. Ocha getting better.. doc ckp berkemungkinan besar antibiotik yang sebelum ni, xsesuai untuk dorang.. mmg ada sesetengah kucing yg mana antibiotik yang diberikan x sesuai dengan antibodi badan mereka.. Ome pelik giler uols.. bukan makin elok.. makin teruk.. mlm sebelum tu mmg Ozha ade muntah air.. tp Ome ingat dia dh ok sebab dia boleh minum air sendiri.. klu tak.. makan minum pun dorg tamo uols..
so, pengajaran untuk Ome lepas nih.. Ome dh tau dh klu dorg sakit demam cpt2 bw ke hospital yang lebih pakar.. ingat manusia je ade hospital pakar uols.. haiwan pun ade hospital pakar hokey.. mama Ocha ade kata, klu sesetengah klinik haiwan bila tengok kucing demam sampai 40 darjah celcius.. dorang akan di warded kan.. tapi itulah... seriously Ome pelik.. nape doc yang 1st skali Ome pegi tu, dorg x wardedkan Ozha dan Ocha nih.. terkilan! sgt terkilan.. tapi Ome redha.. Ome pasrah.. ada la hikmahnya kn..
Untuk mummy's, mama's, papa's, daddy's to all ur manja.. please take care ur baby's ya.. Walaupun 2 ekor "monyet" tu bukan darah daging Ome sendiri, but dorg jugak makhluk Allah.. baru seminggu Ome beli Ozha tu.. xsempat nk manjakan dia.. xsempat nk beri kasih sayang kat dia.. Dia dh pergi dulu.. klu Ocha pun pergi dulu semalam.. xtau la Ome nk ckp mcm mana.. seriously.. sedih tahap dewa kowt.. aishhhh... sabar je lah..

gonna miss u baby..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ozha.. mummy gonna miss u baby.. luv u baby.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...