19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 June 2013

~Welcome to the Pet World~

Hollaa.. Assalamulaikum.. Selamat Pagi.. aiyarkkk.. Jerebu semakin teruk kan uols.. uols sihat dak ni? Ome alhamdulillah.. sihat walafiat.. cuma kekadang tu sakit gedik datang.. boleh? huhu.. Muor dan Ledang di Johor telah di wartakan sebagai darurat.. n sekolah di sekitar Putrajaya, Selangor, Johor dan Melaka dah di tutup untuk sementara waktu.. aiyarkkk.. bestnya.. bila kte2 ni nk dpt cuti jgk eh? huhu.. serius waktu skg ni Ome tengah ngntok tahap cipan.. hari ni Ome puasa ganti.. 4 hari lagi x ganti uols.. kebetulan hari ni jgk jatuh Hari Nifsu Syaaban.. So, di galakan berpuasa sunat kan..Selamat Berpuasa kepada yang sedang berpuasa tu ya.. sabar.. hari masih muda.. huhu.. *mata ini seperti di gam gajah.. ngntok!*

Semalam Ome g Pet World di Exhibiton Mid Valley.. excited! ape taknya.. dapat tengok macam2 jenis haiwan yang dipelihara.. ada menatang tu sebijik mcm landak.. seriau plak Ome tengok.. tp sebenarnya menatang tu x bahaya.. nama menatang tu  Hedgehog.. 1st time Ome tengok.. e2pun sebab ade sepasang couple ni bawa untuk bergambar.. serius cumil.. tp takut Ome nk pegang.. sebab landak ni kategori landak.. klu dh nama pun landak haruslah dia ade duri kat badan dia kn.. Juna kata x sakit.. tp Ome ade baca dalam blog2 org, katanya sakit jgk.. so, tamo amik risiko.. tengok dr jauh.. hehehe
nampak macam comel kan..
Bayaran masuk pameran tu RM5.. act ni kali ke3 kot Ome tengok pameran haiwan.. sebelum2 ni xpulak pnh kena bayar.. tp xkesah la.. mungkin RM5 ni donation untuk haiwan2 ni kn.. banyakkkk giler hanjing uols.. ada yang besar.. ada yang kecil.. ada yang comel.. ada yang comot.. macam2 jenis anjing ade.. Ome klu tengok anjing yang jaga kebun, jaga umah tu mmg Ome takut.. sebab ada pengalaman kena kejar anjing kn.. tp klu jenis yg comel2 tu  Ome suka.. klu boleh nak pegang.. ada je org2 melayu yang pegang anjing2 tu.. tp Ome x yakin la.. malas nk samak-samak.. serious sangat cumil!!! rs nk picit2 pun ye.. uols klu g pameran haiwan ni uols jgn terkejut eh.. anjing2 lalu sebelah kte je.. relaxxx je.. tp ade satu scene tu Ome tgh nk byr litter untuk Ocha.. Ome nampak la sekor anjing bulldog ni.. cumil mmg cumil.. tp mgkn sbb dia bulldog kn.. Ome tengok ajela tp dlm hati ckp.. ishhh.. garangnya muka ko ni bulldog.. so, masa Ome berpalling ke belakang tu, anjing ni boleh plak berdiri sebelah Ome.. terkejut monyet Ome di buatnya.. kebetulan masa tu Juna depan mata.. mmg peluk habesss la.. klu boleh dukung, mmg Ome suh Juna dukung.. giler punya fobia Ome dgn anjing2 ni.. org2 sekeliling Ome terus gelakkan Ome.. Juna kata nasib dia yang dok dpn Ome time tu.. klu  pakcik perut buncit yang dok sebelah Ome tu??? mmg beruntung pakcik tuh.. hahaha.. sabar je lah..

 


free je.. aksi gedik! haha



Jun 23, 2013 | si dumok! gewaam! by ochamey on Keek.com



 
Lepas jadi cenggitu trus fobia.. dr langsung x takut, trus jd takut lalu sebelah anjing.. xkesahla yang cumil ke yang x cumil ke.. takut bukan sebab kena geget tp takut sebab malas nk samak balik.. boleh? hehe.. seriously uols.. cumil.. siap ada yang pakai baju.. macam2 gelagat.. eeeee.. gewamm! enjoy mmg enjoy.. puas hati jgk sbb dpt beli litter untuk Ocha.. litter untuk uk uk.. klu se bag 5liter tu rm14 selalu Ome beli.. tp kat sana mahal sket rm16 tapi beli 2 percuma 1.. so jimat jgk kan? wet food pun dpt jgk.. Ocha semakin ngegade lately nih.. Ome rs dia start nk menggatal.. ape taknya.. hari2 dok bersinggung dpn sliding tu dok bercintun dengan bf dia.. Ocha.. Mummy nk letakkan syarat2 untuk Ocha.. nk kawen? bolehhh..  syaratnya tunggu Ocha dh cukup 6 bulan.. & bf Ocha tu mesti handsome mcm Lee Jun Ki hokay.. hehehe.. 

rules for dating my daughter.. haha..
Bos Ome tnya Ome, pergi x Pesta Flora kat Putrajaya ni.. Ome cakap "saya suka haiwan dari bunga".. terus dia gelakkan Ome.. huhu.. Ome cakap Ome g Pet World nih.. Ome xsuka bunga sebab bagi Ome bunga ni x brapa nk serasi dengan jiwa Ome.. boleh? baik Ome layan kucing dari dok hadap bunga kan.. kan... nak2 lepas exam ni kn.. masa untuk hilangkan stress katanya! huhu.. Oh ye.. hari ni En. Hubby balik dari Terengganu.. candak sotong katanya.. hailahhh.. En. Hubby.. muntah ke dak tuh..? hopefully perjalanan abg selamat pergi & selamat pulang ya.. walaupun En. Hubby Ome tade.. Weekend Ome tetap dipenuhi dengan aktiviti.. Hari sabtu pergi umah ayah.. seperti biasa.. melaporkan diri bertugas dan  berkhidmat (masak) untuk ayah dan ibu.. Ptg tu blk dr umah ayah sempat singgah umah kawan Juna.. tengok kucing! we finding NEMO! hehe.. kucing lagi.. mesti uols bosan kan.. xhabes2 kucing je Ome ni.. nak wat mcm mana.. Kucing la penenang jiwa raga Ome uols.. nak2 dgn adanya Ocha skg nih.. nk kemana-mana klu bermalam tu, kena pk 10x.. pk sape nk bg mkn Ocha.. sp nk tengok2kn Ocha.. dh mcm anak uols.. klu nk bw ke hulu ke hilir pyh jgk kn.. nsb la klu Ome blk kmpung or g mana2 dgn En. Hubby, Juna la yang tlg tgk2kn Ocha.. terima kasih mama Juna! jasamu dikenang.. Ingatkan nak kahwinkan Nemo dengan Ocha.. tapiii.. huk3x.. Nemo dah di KASI kan.. huhu.. xpelah Ocha.. nnt Mummy carikan Ocha bf yang encem lagi taough k.. :)


hye.. nama saya Nemo.. hensem x saya?



 
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *this week turn Ome plak nk fly fly fly.. hmmmm.. En. Hubby dh bg green light.. ke mana??? tungguuu.. nnt Ome update ya... daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. #kbye

besar kan? xtau jenis baka apa.. tp x garang mcm anjing orang buat untuk keselamatan tuh..
geram btol Ome tengok dia nih.. mcm arwah ozha.. cumanya bulu dia pendek.. Ozha bulu panjang.. :(
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...