19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 July 2013

~BABY GURL ANGELZ~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. Ome masih mampu bernafas untuk terus berada di muka bumi Allah.. Keep smiling and Happy Working guys.. #blessed

Anyway, hari ni Ome nak story mory baby baru Achu.. Achu ialah adik Ome yang ke3 dalam Angelz.. alhamdulillah.. Achu telah selamat melahirkan seorang baby gurl yang diberikan nama Siti Amni Masyirah bt Syaiharani.. yang bestnya kan uols, Achu dh ade sepasang anak.. hoyeahhh! Im happy for u my dear Achu.. Dengan kehadiran orang ke4 dalam rumahtangga mereka, bagi Ome keluarganya dah cukup perfect kan.. so, lepas ni Achu kata nk tutup dulu kilang untuk sementara.. biarkan anak2nya membesarkan dengan penuh kasih sayang.. apapun plan awk Achu, Along sentiasa doakan yang terbaik untuk korang berdua.. inshAAllah..
oh ye.. sebelum kami ke rumah Achu, Ome singgah dulu ke Ikea.. ngidam nak makan meatball.. haha.. ngidam la sgt kan.. dh alg2 odw nk ke Kepong tu, Ome decide nk mkn meatball kat Ikea Damansara.. dh dekat sgt kn dengan kepong.. so, apa lagi.. let's terjah! nak2 lepas ni dh nk puasa.... haruslah kena JJCM sebelum puasa.. klu tak nnt nk solat terawih pun terngiang2 kn.. dh kurang pahala kat situ sebab tak kusyuk.. eceehhhh.. asalan je kan! hahaha..
macam biasa lah.. Juna ialah driver Ome.. disebabkan En. Mijie keje, so, Ome hangkutlah Juna skali.. nasib la Juna boleh "in" dengan kawan2 Ome.. almaklumlah.. makcik tu kan beza umur dengan Ome agk jauh jgk lah.. takut la jgk dia xbleh "in" dengan kwn2 Ome kn..  alhamdulillah.. my Angelz senangi dengan Juna.. sebab Juna ni klu uols tengok, x macam makcik2 pun.. mcm adik2 Ome.. (muntah ijo).. hahaha.. so, disebabkan dh plan dengan angah dan kebetulan plak Ome g mkn kat Ikea berhampiran dengan tempat keje angah.. so decide g amik angah kat ofisnya.. kat Siemens PJ tu je..  alg2 odw kn, pergi satu keta.. jimat! jimat minyak! sekaligus dapat kurangkan kesesakan lalulintas dan pencemaran udara.. ye dak? hahhh! dh mcm pakar kaji alam sekitar.. 
Lepas tengok Achu, decide plak jumpa Ema ngn hubbynya, Mail aka Tomok.. Ome klu dh jmp Angelz, bukan ada satu planning je.. comfirm mmg akan tambah planning.. sebab  jumpa jarang-jarang kn.. so, masa nilah je yang dpt jmp tatap lama2 muka msg2.. nak2 klu dgn Angah.. plan A bertukar jadi plan B.. kebetulan plak, Ema dh nk tutup kedai salonnya di Subang.. so, decide jumpa dkt area2 Selayang...  klu uols nk tahu, Kepong ialah tempat peralihan remaja Ome.. dari Ome darjah 5 hingga tingkatan 3 disitu lah Ome membesar.. dulu Ome tinggal di FRIM.. so, semua kenangan suka duka di situ, sangat menggamit kerinduan Ome.. sebelum keluar dari FRIM tu, sempat jgk bawa Juna round2 dlm FRIM tu.. tunjuk dia rumah lama Ome yang dh dijadikan ofis.. klu uols pernah sampai FRIM, uols tau kot keadaan rumah2 di situ.. horror ok.. umah lama Ome tu panjang ke belakang.. klu dr hall nak toilet tu mmg agk jauh la.. sape2 yang pernah g umah Ome kat FRIM tu dulu, uols akan tau betapa scary nye tu.. huhuhu.. tp alhamdulillah.. selama Ome duduk kat situ, xpnh la di ganggu oleh mana-mana makhluk... tp klu skg ni suh Ome dok situ, mmg Ome tolak mentah-mentah.. takutttt! huhu.. 

no diet! haha.. durian crepe tu sgt sedap!!!!
Bai.. aku upgrade status ko dr driver ke PA aku bai.. boleh? hahaha
Adam & Amni.. mummy love both of u! cumilll!
Bila dah berjumpa dengan Ema dan Angah, mmg we ols ni x reti2 nak balik.. nak2 klu msg2 dh bercerita.. kedai makan tu mmg hingar dgn ketawa kteorg je.. nak2 klu Ome dengan Ema yang ketawa.. hahaha.. maaf ye.. mmg tade istilah cover! ada je story yang buatkan Ome rs nk guling2 kat situ.. beselah.. we just human being rite.. masing2 ada ujian yang hadir dalam hidup kita.. begitu jgk Ema.. Alhamdulillah.. dengan kehiran kami semalam dapat mengembirakan hati yang sedang lara.. dpt la ketawa2.. org kata dpt lupakan sekejap masalah yang membelengu diri masing2 kn.. nak2 Ema skg ni tgh pregnant anak pertama.. apapun Ema, aku doakan ko, Mail dgn bakal baby akan dapat hadapi ujian dan dugaan ini dengan tabah.. i know ukenduit! semoga tabah sahabatku! *baru perasan tak sempat nk bergambar dengan mak buyong.. huhu*

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * SEPI BUKAN BERERTI HILANG.. DIAM BUKAN BERERTI LUPA.. JAUH BUKAN BERERTI PUTUS.. KERANA ADA SATU IKATAN YANG TAK MUNGKIN PUTUS.. PERSAHABATAN.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cau.. #kbye


3 comments:

Nanis Rajuna said...

PA pon PA lah, dan PRS pon yer juga. hehehe... Oooo...nama dia Tomok. Wa memati ingat dia Dato' K bai. Nak ingatkan lu, lain kali warning dulu kalau nak mengilai, takde la kena cubit ketam gambit dengan wa. Tanjat gegel...

OmeAnat Aminuddin said...

stakat lu pny cubit ketam gambit tu tarak hal.. sbb usus wa lagi sakit dok gelak ngilai.. lu klu tgk ponti mengilai dia ade warning x? tade kan? hahhh! baru menyesal kwn dgn wa.. dok ngilai tu mmg salah satu fav wa dgn bff wa.. muahaha..

Nanis Rajuna said...

Lu ni ponti ke masalahnye? Hantu Skuter? wa selalu exercise untuk 6 pack dengan gelak je. Paling teruk pon effect dia, check-in je...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...