19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 July 2013

~Penangan Ojha Omeyna.. #APTB~

Ome penah story telling x kat uols yang Ome adopt anak baru.. Jantan! namanya Ojha Omeyna.. hailahhh.. Ojha.. Ojha.. ingatkan Ocha tu prangai nye dh mcm jantan.. melompat sana.. melompat sini.. mcm onyettt.. rupanya sekor ni lagi mcm onyett.. n now Ome mmg kdg2 pggl dia onyet.. nama pendek sempena monyet + kenit.. ye.. sgt kenit ini budak.. (pic budak ni setaka ni tak ada.. sebab bila nak amik gambar susah sangat.. xreti dok diam.. so hanya ada video.. hehe)
Last 3 days x salah Ome.. nk dijadikan citer tgh dok melepak tgk tv, dia boleh dtg jerkah Ome dengan cakaran maut dia.. cisss!!! nasib tak kena tendang dengan mummy Ojha.. yang sedihnya tu tempat yang dia cakar tu betol2 dkt muka Ome.. haiyoooo.. Ojha.. dh la skg ni mummy tgh pakai produk yang membuatkan muka mummy ni mengelupas.. Ojha plak g tambah lagi luka kat muka mummy.. seriously! klu gila time tu mmg dh kena sepok dh budak kenit tu.. tp pk perikemanusiaan.. takkan sebab luka nak aniayai haiwan kan.. kesabaran itu perlu ada ya kawan2.. e2lah Tuhan nak train Ome supaya bila ada anak nanti, boleh bersabar.. klu takkkkk.. haiyoooo.. xtau nk kata lah.. mmg budak2 kat umah tu mengajar Ome erti kesabaran.. huhuhu..
nampak X? nampak X? tak nampak ke? meh sini Ome close up sket!
hahhh! yg kat batang hidung tu ada 2 garisan.. yg kat sblh pipi tu pun ada garisan.. nampak dah? hahaha.. pandai anak mummy wat gurisan trengkas.. saaaayanggg dieee nih! huhuhu..
Lihatlah raut wajahku.. hahaha.. alhamdulillah.. masuk hari ke3, makin hilang cakaran ni.. nasib la tak dalam mana dia cakar.. budak2 tengah nak membesarkan.. mcm tu kucing ye uols.. kena banyakkkkkkkkkk bersabar... Ojha.. Ojha.. lepas kes hari tu, trus potong kuku dia yang panjang dan halus tu.. dh la halus tajam plak tu.. kejenye mmg asyikla menggigit dan mencakar.. jgn cakap.. kat tangan kaki ni penuh kesan calar balar.. Ocha pun x ganas mcm ni.. spesis keturunan ape kau ni Ojha.. muka dh la macam kucing SPHINX.. kurang bulu.. telinga capang ke atas.. tau x kucing ape? kucing yg tade bulu tuh.. aiyarkkk.. mmg kucing tade bulu tu ganas2 ke? assabarulminalimannn.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nasib la masa cuci muka dan pakai toner tu tak pedih mana.. klu tak mmg satu taman tu dengar mummy jd tarzan Ojha.. hadoyaiii.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. #Kbye

wajah terkini.. huhu.. kesan cakaran makin hilang.. hehe :)

2 comments:

ShaSa RosSa said...

ahahaha..tu standard beb..belum berdarah lagi..aku berdarah woo..menitik2x...hadiah dr anak2x..ak smpai sekarang pun still ade parutnya kt tangan..memang tak ilang.. :p

OmeAnat Aminuddin said...

mau tak darah beb.. tapi tadelah sampai menititk2.. hadoyaiii.. trauma aku dibuatnya.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...