19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 July 2013

~Wad Psykatri Hospital Kuala Lumpur~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat Berhujung Minggu guys.. ada yang bekerja  Sabtuday ni? Kalau ada yang bekerja Ome ucapkan selamat bekerja ya.. kerja dengan tenang ya.. ya.. ya.. jangan sedih-sedih.. just happy with our rezeki.. eceehh.. dh mcm pakar kaunseling kan.. tak buleh blah.. haha..

anyway, story mory Ome hari ni berkaitan dengan psykologi.. uols tau apa itu psykologi? klu tak tau google and search okay.. sebelum ni Ome pernah sebut pasal GALAU.. aka JIWA KACAU.. Kali ni, Ome sendiri dapat melihat sendiri pesakit2 sebenar Jiwa Kacau ni di Hospital Kuala Lumpur.. Bagaimana eh Ome nk gambarkan perasaan Ome time tu.. susah Ome nak cakap.. yang pasti perasaan bercampur baur.. klu uols nak tahu, Sister aka Ketua Jururawat yang bagi briefing pada hari tersebut tu mengatakan bahawa, lately ni kebanyakkan yang dimasukkan ke dalam wad tersebut adalah dari kalangan remaja.. kesiaaann tak weiii?? seriussss! Ome kesian.. memamg Ome tengok, yang masuk wad tu kebanyakkan muda-muda belaka.. dan yang paling Ome kesian skali yang ada rupa paras tu.. muka dh cantik.. dh comel.. dh handsome.. tapiiiii.. hmmmmm.. sedikit sebanyak bila Ome dapat lihat sendiri keadaan mereka, mmg insaf uols.. sebabnya sebagai manusia kita diberikan akal fikiran yang waras.. sifat yang diberikan oleh DIA dh cukup sempurna.. tetapi we are human being rite.. sering melakukan kesilapan.. ada hati ada perasaan.. apabila jiwa terganggu.. inilah jadinya.. 
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *uols tahu tak berhadapan dengan bangunan wad psykatri ini ada logo dua ekor ular yang sedang berbelit antara satu sama lain.. uols tahu tak apa makna disebalik simbol logo ni? act Ome pun xtau tapikan Juna kata ular adalah melambangkan snakes are known as international medical assosiation.. tapi nape tak guna tikus ke? tak guna katak ke.. bukan selalu makmal gunakan tikus atau katak sebagai kajian? hmmmm.. so, klu uols rajin, boleh la search eh.. nape dorg gunakan lambang ular... lambang tu dari tahun 1957 hingga kini masih berdiri kukuh kat depan bangunan tuh.. hahaha.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnn cauuuu.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...