19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2013

~TEGAR OR TEAGAR~


hye!!! saya tuan tanah.. nama saya Ome.. :D
Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat pagiiii uols.. kte selalu sgt sebut kn monday blues.. monday bluesss.. tapi uols tau tak Nabi Muhammad SAW lahir pada hari Isnin? hahhh!!! rupa2nya perkara yang selalu kte sebut tu rupanya adalah salah satu perkara yang tak elok.. bila di pk2 kn blk.. betol jgk Ustaz Kazim Elias ckp tuh.. bila hari isnin je monday blues.. bila hari isnin je monday bluess.. tp sebenarnya hari Isnin tu la hari yang patut kte gembira sebab Nabi lahir pada hari isnin.. jadi! mari kte bergembira ye uols.. skg ni kte tukar word monday bluesss tu happy monday!!!! yuhuuuu.. *keep smilling*

 

oh ye.. hari ni Ome nk story telling psl Tegar.. Tegar atau Teagar??? hahhh! mst uols confius kan.. klu ms sekolah dulu kte belajar konsonan A, E, I, O, U kn.. tapi uols tau kn yang konsonan E jugak ada 2 makna.. satu bunyi nye ER.. satu lagi bunyi mcm bunyi huruf A.. tp lebih kepada mcm bunyi EA.. arghhh.. wat eva la kn.. cikgu Ome plak yang pening hari nih.. hahaha.. samada bunyi Tegar atau Teagar, ikut suka uols nk sebut mcm pun.. tp klu ikut dr interview dari empunya diri bunyinya Tegar.. bukan Teagar..bila sebut psl bunyi ni mst Ome tingat hubby Ome.. klu blk kampung mst akn lalu satu area ni namanya GEBENG.. klu uols org pantai timur yang slalu blk ke Kuantan Pahang uols akn prasan ada satu tempat ni namanya GEBENG.. kat situ Ome slalu kena marah dgn hubby sebab dia kata Ome sebut salah.. hahaha.. sabar je lah.. smpai lani hokay setiap kali lalu situ mst kena marah.. dia kata Ome salah sebut nama tempat tuh.. yolah en. Hubby.. lps ni klu lalu area situ, adinda akan cuba sebut btol2 ye.. GEABENG!!! bukan GEBENG ye uols walaupun ejaannya Gebeng.. hahaha..

so, berbalik pada Tegar.. uols pnh tgk budak kecik 12 tahun yang berasal dari Subang Indonesia nih? Muka comel macam tempe.. serious.. cumil! tau tak yang mana satu?? alaaa.. yang nyanyi lagu aku yang dulu bukanlah yang sekarang.. dulu ditendang sekarang ku di sayang.. hahh!! pandai.. Ome rs bukan kte2 je suka lagu nih malahan kanak2 ribena pun suka dgr lagu nih..walaupun masih anak2 sgt ini budak, tp Ome suka tengok pada kejayaan demi kejayaan yang dia perolehi.. d sbbkn lagu yang dibawanya itu, telah membuatkan dirinya boooommm!!! seee!!! uols nampak x kat situ..  betapa hebatnya rezeki dari Allah Taala.. kunfayakun.. klu Allah kata Allah nk ubah nasib seseorang tu anytime anywhere anybody tak boleh pertikaikan kuasa Allah.. betol???

so, note to my self.. rezeki itu datang dari Allah.. jgn give up! jgn rs diri tu x sempurna kerana kat luar sana tu lagi ramai yang x sempurna hidupnya tapi boleh berjaya... tapi boleh hidup bahagia.. am i rite??? sekian.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! mode for today.. daebakkk!!! *oh ye.. semalam ialah hari blur, stupido, overconfident Ome dan Juna.. hahahaha.. seriously!!! we are senget!! hadoiii.. APEPUNTAKBOLEH!!! #kbye 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...