19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2013

~WE R SO CONFIDENT~

Holla... Ingat TAK en3 sebelum ni Ome cakap yang Ome dengan Juna mengalami sindrom blur, sengal, stupido dan overCONFIDENT.. nak tahu apa yang berlaku??? hahahaha.. seriously mmg rasa sakai sgt.. jom ikuti kisah kami.. punggahhh!!! #APTB!

Semalam Ome dengan Juna ke Pavi KL.. alkisahnya nk jumpa Fifi aka BFF Ome masa Ome belajar kat poly dulu.. sebabnya en3 yang sebelum ni Ome jgk bgtau uols kn bulan 10 ni inshAAllah sekiranya tiada aral melintang Ome, Juna, adik Annas (LilBro) akan ke Busan Korea Selatan.. tapii.. bukan kami ber4 je.. tapi ber 18.. hahaha.. mmg rombongan cik Melah sungguh kn.. semuanya kwn2 si Fifi.. Fifi dah booking kan tiket utk kami 18 orang ni kesana pada pertengahan bulan 10 ni.. inshAAllah.. 

Tapi bukan itu isu utamanya.. isu utamanya apabila kami decided utk naik kenderaan awam.. sebabnya uols sendiri tau kan Ome mmg paling xsuka drive dalam kawasan KL tuh.. aishhh.. seboleh2nya nk elak dr bw keta.. nak2 g tempat yang crowded dengan manusia.. mmg mcm2 alternatif Ome akan gunakan utk tidak bw keta... ngeh3x.. so, nk dijadikan story morynya we ols parking keta kat LRT Sg. Besi dan jalan laju2 dengan CONFIDENT nya naik la LRT Sg Besi.. 
LRT oh LRT
CONFIDENT!!! hhahaha..
Masa nk beli tiket tu, tengok kaunter tade org.. so, g la kat mesin nk beli tiket.. mmg dh prepared duit syiling kot2 klu kaunter penuh boleh la guna mesin je kn.. dulu2 setahu Ome klu nk guna mesin kena pakai syilling.. so, sebelum kuar umah tu mmg Ome korek tabung en hubby yang penuh dgn duit syilling tu.. hahaha.. sampai je kat mesin tu kami ber2 dh pandang satu sama lain.. sbb pening dgn mesin tu.. gilernye perak (jakun) .. agk lama jgk la nk beli tiket tu.. ms tu msg2 blur.. rsnya mcm baru je lg naik LRT.. tp d sbbkn blur terus g beli ticket ke LRT KL Sentral.. bila tengok direction sebenar2nya weols dh salah.. hahaha.. kat situ mmg dh sumpah seranah dh.. sebabnya xtau dan xingt lnsg yg LRT mana ada menghala ke KL Sentral.. lgpun klu menghala blk ke KL Sentral kira weols dh patah balik.. sebabnya should be weols trus amik direction ke Jalan Hang Tuah.. Jalan Hang Tuah tukar LRT amik Monorail menghala ke Bukit Bintang.. so, dri Bukit Bintang trus je jalan kaki ke Pavi.. sampai!!! e2 sebenarnya direction yg benar lagi membenarkan..

PERHATIAN.. ini direction terkini di mesin ya..


syilling.. wang kertas.. mesin dh terima semua ya.. PERHATIAN!
Tapi disebabkan weols, yang sgt overCONFIDENT mengalami tahap ke "blur" an yang tak tahu nk kata apa kn.. kena la kuar balik kat LRT Jalan Hang Tuah and beli tiket naik monorail plak.. klu tak seorang hanya kena byr rm2.90 dari LRT Sg Besi dan sampai di Monorail stesen Bukit Bintang.. Part yang paling bangang skali kat Stesen Bukit Bintang.. nyaris gak la bergado dengan pak guard yang bajet bagus.. ni pun kes over CONFIDENT. hanya kerana kesilapan Ome salah masukkan duit syilling dlm mesin pengimbas keluar dari stesen tu, Ome di marah2 Pak Guard.. Ome pelik mula2 nape pintu pengimbas tu tak buka2.. rupanya Ome silap yang Ome CONFIDENT g masukkan duit syilling 50 sen.. malu tu satu hal.. tp yg lg malu bila pak guard yang tak tahu pape tiba2 sound.. Dia ckp mana bukti yang Ome dh beli ticket... act skg ni dorg x guna ticket.. tp dorg guna ticket mcm bentuk token.. bentuk syilling..  kebetulan dlm poket seluar Ome ada duit 50 sen.. d sbbkn kebiadapan pak guard tu, mmg Ome sound balik pak guard tuh.. Ome ckp ngn dia klu ye pun, xpyh nk marah2.. ckp elok2.. lgpun bukan Ome sengaja g masukkan duit 50 sen tu.. bila check blk dlm poket seluar mmg token tu ada dalam seluar Ome.. sbb Ome g masukkan duit 50 sen.. mmg jadah haaar sgt la pintu pengimbas tu nk buka kan.. ms tu mmg rs nk sumpah seranah.. apa? dia ingat dia pak guard dia berkuasa sgt??? nak2 dia ckp dialek kelantan.. perghhh! lagi bara-bara la kan jiwa ni.. Ome ni dh ler agk allergik sket dgn org Kelantan.. bukan nk kata apa.. tp seriously kebanyakan eh Ome jumpa org Kelantan ni, ada satu sikap dia yang sgt annoying.. seriously!!!! astagfiruhallazim.. mengucap..mengucap.. Ome minta maaf sgt.. tp seriously mmg sgt2 allergik.. nk2 klu yg sgt biadap tu.. perghhh.. rs nk cakarrr je muka dia.. tp pk SATU MALAYSIA sgttttttt kan.. terus sabar sabar dan sabar.. 

dulu boleh beli dua hala.. skg ni sehala je ye.. PERHATIAN!!!
TOKEN!!! eeeeee.. tengok je token ni mst rs tension..  grrrrr!!!!
citer tak habes takat tu.. lepas weols dh diskuss dgn Fifi.. jalan2 area2 situ.. mmg nk trus blk.. tade dh pk nk singgah KLCC.. Berjaya Time Square.. tade dah.. tade.. sebab mmg pk nk g area2 situ je.. tp kteorg sempat wat foot massage.. almaklumlah.. kaki dh rs nk terbelah.. ni belum lagi jalan2 satu Busan.. hadoiii.. rs nk patah kaki ni.. tp xpe.. exercise!!! 10 ribu langkah maaaaa.. so, masa nk pulang tu konon2 mcm dh CONFIDENT.. dh tahu salah silap kn.. trus la beli token nk balik ke stesen LRT Sg Besi.. ok.. cun.. RM2.90 seorang.. naik la Monorail.. skali dlm pd naik monorail tu ada sekeluarga org Arab tanya ngn budak laki ni.. Monorail ni nk ke Imbi ke.. budak laki tu kata bukan.. side yang sebelah lagi.. Ome tanya Juna.. bukan monorail yang kte naik ni mmg nk menghala ke Imbi? Juna pun buat muka pelik.. tp sbb CONFIDENT sgt kn.. so, wat dek je lah.. sekali tiba ada satu stesen ni, Juna ckp.. "U, i rs kte dh silap naik monarail.. should be kte naik yang the other side" (btol la budak laki tu kata oiiii).. trus Ome pandang luar and tgk signage kat atas pintu msk Monarail.. yesss lahhh!!! CONFIDENT sgtt.. trus lari2 keluar blk amik monorail yang the other side.. nampak tak kat situ? betapa CONFIDENT nya kami?? nampak tak nampak tak??? 
Pengimbas Masuk (IN)
Pengimbas Keluar  (Out)
hahahah.. citer x habes kat situ ye uols.. lepas dh sampai kat stesen Jalan Hang Tuah.. we ols g kat pengimbas keluar.. ok.. Ome keluarkan token.. ok comfirm! token.. tp nasib Ome x mskkn lagi.. Ome tengok pengimbas keluar tu.. ehh.. kn nk naik LRT blk ke Sg Besi.. klu dh msk token acane token tu nk keluar balik.. Ome pandang kiri kanan.. cari org jaga kaunter.. tade org jaga kaunter.. trus Ome ckp kat Juna.. cuba u try dulu.. kot2 token tu keluar dari dpn plak.. yg si Juna tu pun blur tahap tenuk kn, ikut la je la apa yang Ome ckp kn.. bila dia keluar dari pintu tu, automatik kepala Ome teringat.. woii badigol (utk diri sendiri) bukan ke klu nk melalui LRT Sg besi tu just jalan je.. xpyh nk masukkan token tu.. sbb skg ni LRT dgn monorail dh satu link.. so, mmg ada laluan nk ke LRT plak.. (tgh type ni mmg gelak2 guling sbb yg ni mmg tahap CONFIDENT yang paling terserlah.. hahaha).. trus si Makcik ni g beli token baru.. dlm ms dia g beli token baru, Ome mmg dh gelak2 guling kat situ.. seriously.. mmg rs mcm bongokss sgt.. xpsl2 rugiiiii rm1.20 kat situ kn.. nasib rm1.20.. klu rm12?? x ke mmg kena sumpah seranah??? hahahaha.. 

nampak tak? nampak tak??? muka org CONFIDENT! puihhhh
hadooiii.. seriously semalam mmg lawak nak mampuuiihhh.. rs mcm bukan org Malaysia pun ye.. Ome rs bangla indon lagi pandai guna pengangkutan awam tu.. puihhhhh!!! sabar je lah.. sekian.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Juna!!! aku rs mulai hari ni kte jgn bw keta lagi.. kte naik pengangkutan awam.. seriously smpai ke hari ni aku rs mcm bodoh sgt.. hahahahah.. #kbye

heiiii hang jebat!!!! puihhhh.. *melepaskan tensioN*  keep smilling..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...