19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 October 2013

~Busan Korea Selatan Day 4 and 5 #Vacation #Chinguya (The End)~

Holla.. Anneyeeoo.. hari ni ingat macam malas giler nk updated holiday dgn chinguya ni kn.. tapi sebab pk part ni yang paling best.. so, meh dekat2 ngn Ome.. Ome sambung story mory untuk hari ke4.. yg ni mmg sangat2 berbaloi oooo.. x tipu.. seriously x tipu.. best! best! hehehe..

20 Oktober 2013

8.00 pagi - Macam biasa sebelum bertolak untuk menikmati keindahan ciptaan Tuhan di tanah Busan, kami breakfast dalam bilik masing-masing saja..  biskut dan nescafe 3 in 1 menjadi pilihan diri ini.. klu suh minum milo, satu hal pulak nk cari toilet kan.. cari toilet tiada masalah.. cara penggunaan toilet tu yang bermasalah ye uols.. susah hokay klu negara tak sediakan pili yang paip untuk pengguna Malaysia macam me ni yang memang perlu sgt menggunakan air apabila berhajat.. aigooo.. xbleh blah klu tade air.. nk suh lecet pakai kertas??? mmg takkk laa weiii.. klu nk buang hajat kecil tu boleh dimaafkan lagi.. tp klu hajat nye besar?? meleleh air mata me ni nakkk.. huhu.. oh ye.. botol kosong akan sentiasa menemani Ome kemana sahaja sepanjang berada di luar motel ye uols.. ohhh hoooo.. atleast sebotol air pun dh memadai untuk mencuci apa yang patut sekiranya untuk membuang hajat kecil.. asalkan berasa hilang bau, rasa dan warnya.. ngeh3x..

Sebenarnya kan.. dalam tentatif program tu pagi2 kami sepatutnya akan melawat sebuah temple buddha.. mengikut perspektif (giler arh guna ayat ni..pdhal tak tahu nk gunakan perkataan yang jitu dan tepat kan..hahaha) yang fifi bagi, temple ni sebuah temple yang betol2 terletak bersebelahan dengan laut.. so, pagi tu bila bincang2 dgn bam bam Juna, Juna kata dia tamo ikut sebab dia rasa mcm xbest je g temple tuh.. n fifi kata nk bw g shopink complex terbesar di Busan.. should be hari ke2 or ke3 we ols akan ke 8 Wonder.. tapi disebabkan masa sangat mencemburui kami.. 8 wonder tu tak dapat nk g pd hari sepatutnya.. tp yang bagusnya si bam bam Juna ni.. dia dh googles dulu tmpt2 menarik nih.. n dia kata dia tamo g temple and shopink complex tu sbb dia kata kat Malaysia pun ada.. so, di sebabkan rasa yg amat teruja bila bam bam Juna kata 8 wonder tu lagi menarik, automatically bincang2 dgn Fifi..  Fifi kata boleh tapi kena bincang dengan kwn2 lain juga.. takut la kwn2 lain x setuju kan.. so, lps bincang2 seme org setuju utk ke 8 wonder tu and pada sebelah petangnya we ols decided untuk shopink kali ke2 kat BIFF Street.. yeahhh!!!  

Train Comel di 8 Wonder :D
9.00 pagi - Seperti yang dipersetujui kami semua ke 8 wonder.. amazing!!!! awwsome!! mmg keputusan untuk ke 8 wonder ni ialah keputusan yang tepat lagi jitu.. mmg betol tempat ni sangat cantik!!! x rugi pun kami dtg ke sini.. masa kami sampai ke sini, mmg ramai dh pengunjung yang dah sampai.. nama pun hari minggu kan.. warganegara Busan pun tak melepaskan peluang utk bawa keluarga datang ke sini.. Seperti yang Ome cakap, negara Korea di penuhi dengan jalan berbukit bukau.. disebabkan 8 wonder ni tempatnya berbukit bukau jgk, we ols decided naik train yang disediakan untuk pergi ke satu stesen ke satu stesen.. kalau suh jln kaki, Ome rasa kaki boleh terbelah ooooo..  dari rasa nk tercabut bawa ke patah takkan nak biarkan sampai terbelah plak kan.. bak kata Fifi.. simpan kepala lutut katanya.. hahaha.. gara-gara dia tak turun ke tempat yang spatutnya.. Fifi shoule be turun untuk melihat kebesaran yang Maha Esa.. Subhanallah.. mungkin daripada pandangan orang lain, tempat tu biasa2 saja.. tapi bagi Ome yang sememangnya pencinta alam semulajadi, mmg worth it sgt untuk sampai ke tempat sebegitu.. ya Allah.. hebatnya ciptaanMU.. seriously Ome tak tipu.. bagi Ome, tempat2 sebegitu ialah tempat untuk tenangkan hati jiwa yang lara.. ehhh.. tapikan pekerja kat situ kata, tempat tu sering menjadi tempat untuk membunuh diri.. umakngaihhh.. tempat pelancongan rupanya tempat meletops untuk warganegara Korea membunuh diri tuuu.. hailahhh.. kesian plak Ome dgr.. macam mana la mereka boleh terpk untuk bunuh diri kat tmpt yang sgt cantik tuh.. cukuplah stakat tenung air laut tu kn.. ish3x.. Fifi!!! rugi hokay awk x turun.. dgn angin yang bukan takat sepoi2 bhs.. hoiii.. ms tu klu dok tepi laut tu mmg rasa nk terjatuh pun... giler la kuat anginnya.. topi yang Ome pakai tu pun hampir tercabut.. huk aloh.. patut ramai yang mati agknya.. niat untuk mencari ketenangan tetapi akhirnya menjadi tragis yang x dpt di simpulkan.. tapi kan uols.. uols jgn terkejut eh.. masa nak naik balik ke ats tu mmg hazaaabbb.. no wonder masa nk turun tu, ada sepasang pengunjung ni lelah bagai.. kesian tgk bf dia dok urut2 belakang gf dia.. rupanya mmg hazabbb.. nsb la selama 3 hari sepanjang di Busan kami dh training berjalan selama 13 jam.. so, rs fitness la jgk.. gagagagaga.. bgs fifi.. bgs.. u mmg hebakkk! ada sebab rupanya kita berjalan selama 13 jam tu.. utk kuatkan otot2 ye... pdhal dia sendiri x turun.. cehhh.. simpan kepala lutut katanya.. hahaha..

tuan tanah yang terlebey excited! #Blessed
hye makwe!
bak kata bam bam Juna "This is by far the most amazing view i has ever seen by my own naked eyes.." uols tengok la klu org yang suka berpuisi ni dh ckp english.. naked eyes.. naked aku tau.. naked eyes tu menatang ape??? #OME (ohmyenglish) hahahaha
oooo.. camerawoman yang amik pic ni sgt brilliant kan.. #kbye
we r happy!!! :D
oh oooo.. pic ni looks like real kan.. adik Ome Annas ni la yang bg idea amik pic mcm gini.. terbaik der..
ooo.. me mmg model sampingan.. tapi time tu je lah.. gagaga..
wahh.. time ni aku plak rs aku yg lebih ensem dr ko bam bam.. hahaha..
ada story di sebalik mamat korea nih.. haha.. malas nk cite.. panjang sgt caption ni nnt.. yg psti.. mamat ni comel! wuuuuu.. *gatai*
ohhh.. kami verangan kami sdg buat MV kat Busan.. e2 yg belagak kacak VS ensem.. lalalala
1.00 ptg - Disebabkan masing-masing kebulur, we ols stop kat satu shopink complex ni.. Lotter rasanya nama shopink complex ni.. tak pasti shopink complex yang sama jgk Fifi nak bawa atau kebetulan mmg lalu area situ.. sbb kan Ome ckp sesi petang ialah sesi untuk menghabiskan duit2 korea yang berbaki tu kn.. sebab ada kiriman kwn2 yang nakkan brg2 dari Busan tak beli lagi.. bila dh sampai shopink complex tu xtau nk makan apa.. nk cari yang comfirm halal?? nan hadoooo.. so, nmpk kedai Lotteria.. kedai makan yg ala2 MCD tu jgk.. ape lagi.. trus order and nyum nyum.. ms tu mmg tawakaltuallah.. bak kata fifi.. jgn curiga.. huhu..
tadi balak Korea kan.. ni pulak amoi Korea.. hahaha.. *kesat air liur  tu bang*
mcm bese.. Nani with kakak! yeahh.. eeee.. geram haku ngn budak tecik nih..
time dalam train comel ni mama dia dok kat tempat lain.. dia nk dok ngn kakak jgk.. hahaha.. miss u sayang..

phewiiit!! balak kacak balak kacak! puihhhhh.. *perut tu sila cover lebih* #kbye
im thinking of u.. ecewahhh.. ooo. me rs cumil kasut hijau tuh.. tp kasut tu la yang buatkan kaki ni terus rasa nk terbelah masuk hari ke4.. sekian.. bam bam.. ambik arh kasut tu.. kecik arh kasut tu ngn aku.. huhu..
we rock yaw!!! puihhh..
2.30 ptg - hahhh!!! sepatutnya we ols kena bertemu kembali kat situ jam 2.30 ptg.. tapi ntah mcm mana boleh terpisah.. alahaiiii.. nsb la time tu kami ber6.. n yg bestnya adik Ome and kwnnya mmg mcm dh expert giler la kn kat area situ.. oooo.. klu uols nk tahu hari ke3 xsilap Ome, si Bam bam Juna ni sesat.. dia balik sendiri ke Motel sebab tak sht.. last2 dia sesat.. nasib kembali ke pangkal jalan kan.. so, dia pun dh expert sgt jalan kat Busan.. amazing!!! ada hikmah sesat yer.. wuhuuuu! tanpa Fifi disisi kami ber6 memberanikan diri menyusuri Busan.. pandaiiinya.. hahaha.. rupanya Fifi mmg sengaja berhenti kat area shopink complex tu.. sbb shopink complex tu dekat sgt dgn BIFF Street.. tempat shopink yang Ome rasa murah sgt la berbanding kat Seoul dulu kn.. sepatutnya we ols kena berkumpul balik kat Nampo Station (satu2 nya stesen subway yang Ome ingat..hahaha) jam 5.30 ptg untuk makan malam di Dusil tempat makan turkey yg sedap tu kn.. tp kami ber6 amik keputusan utk teruskan misi untuk habiskan duit..nafsu shopink melebihi nafsu makan.. gagagaaga.. so, mcm bese.. cpt2 cari line tenet.. search wifi.. n send whatsapp kat Fifi ckp yang kami tamo follow dorang g makan.. kami nak teruskan misi utk shopink.. oh ye.. disebabkan kaki ni rasa nk terbelah di sebabkan panjat bukit bukau ketika di 8 wonder, Ome trus tukar kasut dgn Juna.. ms tu klu boleh berkaki ayam mmg Ome buat.. tapi apakan daya.. so, just change kasut dgn bam bam Juna.. ms tu la baru rasa kasut tu kecik dari bese.. pdhal kaki dh nk terbelah.. nsb la kaki bam bam ni lg kecik dari Ome.. and kebetulan kasut dia lagi besar skt dr Ome.. perghh.. legaaaaa.. klu tade kasut dia, Ome rasa Ome mmg dh buka kasut.. pedulik arh.. xpun g je cari selipar kat BIFF Street tu.. hahaha

8.00 mlm - Bayangkanlah brp lama kami dok heaven shopink kat BIFF Street tuh.. balik2 dari shopink baru la rasa lapar kan.. yer.. dinner pun makan kat Lotteria jgk.. nk wat camne.. kat situ je yg Ome rasa tahap kehalalannya menyakinkan.. nk makan kat tmpt lain mmg ragu2.. huhuhu.. yeahhh! misi tamat untuk hari ke4.. balik2 Motel trus packing2 brg.. giler arh.. mcm mana keadaan pergi ke Busan, mcm tu jgk keadaan balik dari Busan.. penuhhhh.. full giler bag kami tu!!! pdhal makanan yang kami bw boleh dikatakan hampir habes.. hahaha.. gara-gara shopink la kan.. Ome puas hati sebab dpt beli calendar 2014 2015 sebab ada pic Lee Jun Ki.. wlupun tak dpt menatap oppa Lee Jun Ki, tp bg Ome satu kepuasan berada di tanah Busan Korea Selatan.. btol la kata Fifi.. Korea is the best!!!! :D

21 Oktober 2013 (Isnin)

4.00 pg - Bersiap-siap mandi untuk balik ke pangkal jalan ye.. holiday semakin tamat!! disebabkan penerbangan pulang jam 10.30 pagi, so jam 6.00 pagi tepat waktu Korea ye uols (jam 5 pagi waktu Malaysia) kena check out Motel untuk sampai di Airport sebelum jam 8.. alhamdulillah.. dipermudahkan Allah SWT.. kebetulan ada satu bas ni mmg straight menghala ke Airport Gimhae Busan.. Hampir 45 minit juga rupanya perjalanan dari Busan Station ke Airport Gimhae nih.. 

10.30 pagi - Alhamdulillah.. selama 5 hari 4 malam kami menyulusuri setiap tanah Busan.. syukur padaMu ya Rab.. indah sungguh ciptaanMu.. inshaAllah.. next year, kena simpan duit ke Jeju Island.. semua orang pelik apa yang bestnya Korea.. nape Korea jugak yang menjadi pilihan destinasi Ome.. padahal awek dan balak2 sana sepet2 je matanya (ehhh.. tiba2 terasa kan) pdhal AA tu banyak je buat promosi ke negara2 lain kan.. nape Korea jugak yang menjadi pilihan Ome??? hmmmmmmmmm.. Ome pun takde jawapan yang khusus.. cuma yang Ome tahu, Ome suka Korea.. mungkin sebab Lee Jun Ki? hahaha.. #kbye

time to say goodbye.. anneyeoo Busan.. till we meet again.. gonna miss this memory.. saranghae Busan..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Ome rasa macam nk bergabong meletup je ngn Fifi.. buka satu restoran halal di Busan Korea.. giler punya payah nk cari kedai halal.. haishhhh.. adakah impian dan harapan ini dimakbulkan DIA YANG MAHA ESA? Huhuhu.. verangan lebey je kn.. nexttt!!! Jeju Island.. wohohooooo.. daaaaaaaaaaaaa.. #Kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...