19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 November 2013

~AKRAB VS LEGO~

Assalamualaikum.. Hollaaaaa.. Omeanat datang lagiii.. hahaha.. oh ye.. lama sangat menyepi.. sebab tak tahu apa yang nk di story mory kn.. but.. hari ni nk story mory psl beberapa perkara yang telah berlaku pada minggu sebelum ni.. Let's cekedot.. 

PENTAULIAHAN AKRAB

Alhamdulillah.. setelah berjaya mengahadiri Kursus Pra AKRAB pada awal dan pertengahan bulan yang lalu, Ome kini telah di tauliahkan sebagai Ahli AKRAB.. who know's bout AKRAB? anyone? kalau nk tahu lebih lanjut sekarang ni xpayah susah2.. google saje.. hahaha.. giler malas nk type panjang lebar.. yang penting cukuplah uols tahu AKRAB bermaksud Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam.. oh ye.. setakat ni Ome takdelah expert dalam menilai dan mendengar masalah-masalah orang.. tapi inshAAllah.. kalau minta pendapat atau pandangan Ome cuba buat yang terbaik.. yerrrr.. AKRAB ini ialah dibawah unit kaunseling.. so, anyone yang rasa perlu meluah perasaan boleh la jumpa Ome k.. inshaAllah.. Ome sedia membantu uols.. hihihi.. kalau Ome tak dapek nk nolong, Ome boleh suggest orang yang lebih mahir dan pakar dalam membantu uols.. eceeehhh.. *tepuk2 dada*

 Berjaya WeterFront Johor Bahru
 Congrats uols! :D


PERTANDINGAN LEGO

hoyeahhh!!! klu ckp psl LEGO semua orang ingat LEGO tu permainan untuk kanak-kanak ribena kan.. salah!!! sapa kata LEGO hanya sesuai untuk kanak-kanak.. inilah masalah orang-orang melayu khususnya.. please think out of the box (kan dh speaking london.. huhuhu).. sebenarnya sempena bulan Inovasi di KeTTHA, bahagian Inovasi telah melaksanakan satu kempen dimana bagaimana untuk berfikiran secara kreatif dan inovatif.. hah!! gtu kekdahnya.. barulah kita dapat melihat betapa gigih dan bijaknya seseorang tu kn.. seriously.. tak rugi pun.. and Ome suggest sgt pada ayah, ibu, papa, mama, daddy, mummy, umi, walid or what eva la yang dinamakan penjaga kepada anak2 tu.. silalah beli LEGO ni.. time2 free tu boleh luangkan masa bersama anak2 main LEGO nih.. worth it! oh ye.. act untuk pertandingan LEGO ni, ada 9 kumpulan yang bertanding.. setiap kumpulan ada 4 orang ahli.. Oleh kerana Ome bekerja di bawah Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, jadi kami telah diberikan task berkaitan dengan cara untuk kita menghijaukan dan menjimatkan tenaga demi masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang.. ahhhh.. lebih kurang gtu la citernya.. sebab Ome tak ingat tajuk yang we ols kena buat.. panjang berjela.. hahaha.. apapun, memang semua group yang bertanding sangat kreatif!! Dan yang paling penting! kami dapat no 3.. yeahhh! *happy*
kreatif tak kami? hehe :D
we did it! yeahhh.. impian kami untuk bina Green Island Resort.. wuuhuuu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*musim meroyan telah tiba.. assingnment banyak menggila.. marilah cekal dan tabah mengharungi tahun ketiga.. daebakkk!!!! daaaaaaaaaaaaaaa #Kbye

 tara!!!! bam bam Awisy!
ohhh..ini anak buah ke3 me.. namanya Muhammad Darwisy Rizkin bin Mohammad Mu'dz.. Muahhh! cayang budak ucuk bam bam ni.. cucu tok ibu tok ayah and nenek! :D

2 comments:

yaTy ♥ said...

farah.. mana opis ko beli lego tu??
murah dok?? nak carik utk bdk2 kat umah tue.. huhuhu..

OmeAnat Aminuddin said...

tak pasti la yaty.. tp yang aku pasti LEGO ni ada jual kat Toycity or Toy R us.. mahal sket la dari mainan laen2 tu.. sbb LEGO kn.. tp byk je LEGO yang murah2 tp bukan brand LEGO la.. klu brand LEGO tu mmg mahal sket...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...