19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 November 2013

~Good News Vs Bad News~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. haiiii uols.. ok.. hari ni ada 2 story telling yang Ome nk corat coretkan kat sini.. uols nk tau yang bad news or good news dulu??? hahh! bad news??? hmmmm.. ok.. moh Ome story telling news hari ni k..
 

Bad News..

Semalam Ome dapat tau.. HERO dah meninggal.. sapa HERO??? ohhh oooo.. Hero ialah kucing jalanan yang di potong dua belah kakinya akibat mencuri ikan di salah sebuah restoran.. nak tahu citer lanjut pasal HERO ni?? uols boleh klik kat sini.. kat sini ada macam2 citer pasal kucing jalananan yang di bela oleh seorang Hamba Allah yang bagi Ome sangatlah baik sebab mampu menjaga HERO selama 9 tahun.. Allhurabi.. tak tahu Ome nk gambarkan perasaan Ome sekarang ni.. sedih.. pilu.. pagi2 lagi dh dok berendam air mata sebab tengok video pasal HERO ni.. tacing habess uols.. walaupun Ome tak pernah bersua atau kenal owner yang menjaga HERO ni tapi Ome pasti dia lagi sedih sbb kehilangan kucing yang paling dia sayang.. uarghhhhh.. hari ni hari nanges saje ke.. pedih dh mata ni dok sedu sedan psl HERO nih.. huhuhu.. apapun, salam takziah pada keluarga HERO.. RIP sayang.. semoga tenang disana.. *sebakkkk gilerrr* :(
X henti2 air mata ni mengalir bila baca blog kakimotong dot com ni.. agk terkejut bilamana semalam dpt berita kucing yg dipotong kakinya d sbbkn curi makanan di salah sebuah restoran dan diselamatkan oleh seorang lelaki yang dipanggil PAPA HERO telah meninggal dunia.. sebab? DR Vet sahkan HERO mati di sebabkan penyakit leukemia yang dihadapinya..Allahurabi.. mgkn akn ada org gelakkan aku sbb nanges hny krn seekor kucing tapi inilah hakikatnya.. saya mampu menanges hanya kerana kucing.. ok fine.. tamo ckp byk2 lagi.. tacing gilerzz!!!

Good News

Actually, good news ni untuk tatapan uols saja.. sebabnya yang good tu untuk Ome.. hehehe.. ok.. jgn marah eh.. hari ni Pakcik Tony buat promo lagi.. kebetulan semalam Fifi dah remind kat Ome.. if Ome nk g Korea (Korea lagiii?? yeee.. Korea lagiii!) bgtau dia.. n kebetulan adik Ome Muadz dan Annas memang dh sebulat suara nk follow.. so, pg ni (yeahh! duit gaji habesssss.. pffffttt) trus laju2 transfer duit kat Fifi.. and finally.. wuuwuwuwuwu.. Feeza Sabri aka Fifi dapat jugak grab ticket ke Korea Selatan.. yuhuuuu.. sila jangan jeles k.. ini semua gara-gara kegilaan me terhadap Lee Jun Ki.. hahaha.. semua org pelik nape Korea Selatan menjadi tempat kegemaran Ome untuk bercuti.. ini jawapannya!! sebab i love Korea Selatan!!! hehehehe.. n inshAAllah.. bln 11 tahun depan (lama lagi oiiit) sekiranya tiada aral melintang, kami akan fly fly away ke Seoul-Jeju Island Korea Selatan.. alhamdulillah.. oh ye.. kali ni En. Hubby Ome nk follow jugak tau.. hoyeahhh!!! semua skali yang join trip ni 12 orang.. memang fifi dh ckp dh.. trip ke Seoul-Jeju dia hanya akan limitkn kepada 12 orang sahaja.. sebab?? e2 kena tanya Fifi.. yg penting thn dpn fifi jugak dpt blk ke kampung halamannya 2x,.. rezeki Fifi uols.. thn ni bln 10 dan 11.. thn dpn dia kn blk ke kampung halamannya di Korea Selatan pada bulan 11 dan 12.. dua2 bulan tu dh org booked awl2 lagi ye.. sekian.. harap maaf! huhuhu.. apapun, hari ni Ome sedih bercampur gembira.. xtau nk ucapkan bagaimana perasaan ni.. cuma yang mampu berkata "TERIMA KASIH YA ALLAH"..

 trip kali ni kerabat pakcik Aminuddin dan makcik Zaharah yang conquer ye.. hehe :D

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah Ya Tuhanku.. Aku bersyukur atas kurniaanMu kepadaku.. Aku bersyukur atas rezekiMu kepadaku.. Ku redha atas takdirMu kepadaku.. Cuma aku memohon kepadaMu Ya Rob.. kau permudahkanlah urusanku samada di dunia mahupun di akhirat kelak.. ameenyarobalamin.. daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...