19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 December 2013

~Welcome to Omeyna's Family~

Hollaaa.. weeehuu.. Ome superexcited! Finally.. Ome dh jadi nanny.. yeahhh! hari ahad Ocha sakit2.. dok panggil la Ojha temankan dia.. tapi si Ojha ni sengal bin sumal.. boleh tak dia buat onar kat Ocha.. org tu diam je la bila dh jd cenggitu.. sebab dia pun confuse dan tak tahu nk buat apa agknya.. yang dia tahu dia sakit.. sian.. dari jam 3 ptg dia dh x keruan.. dok nginyau2.. turun naik turun naik tangga mtk perhatian.. Ome dh sediakan kotak.. dia tak berminat.. last2 Ome tgk dia kuar masuk sauna Ome.. En. Mijie siap ckp kat Ocha "dah.. masuk2.. ikut suka Ocha la nk beranak kat mana.. papa izinkan".. wahhh! sajaknya ayat dia disitu kn.. Ome yang tengok ni, rs takesima jgk la.. last2 Ocha x jd beranak kat situ.. legaaaa.. Ome buka pintu bilik bawah.. bilik keja En. Mijie (gelak dalam hati..hahaha.. padan muka.. td suh kucing tu beranak dlm tempat sauna kn).. Ome tengok mcm cun dh almari dalam bilik tu..memang almari tu kosong.. tade apa2.. Ome amik suratkhabar dan kain, Ome alas.. time tu mmg dia kuar masuk kuar masuk almari tu.. menahan sakit agknya kan.. tiba2 jam 4 Ome tengok ada satu kantung warna hitam terjojol kuar dari muntot dia.. Ome ingt dia dh nk beranak.. so, Ome dh excited.. tapi tunggu punya tunggu jam 9 mlm, Ome tgk dia masih tak beranak.. kantung hitam dh bertukar putih.. Ome panic ok.. last2 Ome bw Ocha g klinik.. nasib la klinik Dr Zul kat Taman Equine buka sampai jam 10.. Apa lagi kan.. berdesuupp  ke Klinik.. odw nk ke klinik, call siap2 Dr ckp suh tunggu.. kot2 la tiba2 klinik tu tutup kn.. Ome takut baby dalam perut Ocha mati lemas je.. 5 minit lepas ckp dgn pembantu di klinik, tiba2 terdengar bunyi "eeeeettttt"... ooemjjiii..oooemjiii.. katala dh kuar sekor? padahal masa cakap dengan pembantu klinik tu, bagitau yang Ocha tak lepas beranak.. patut la sebelum tu ada bau hanyir nauzubillah.. tak tahu nk kata.. xbleh nk focus masa memandu gara2 bau yang sangat la memeningkan.. terpaksa buka tingkap hokay.. rupanya air ketuban dia dh pecah.. n btol.. smpai je kat klinik tu dh kuar sekor.. hahaha.. sabar je lah.. org kata klu kucing beranak dlm keta, kereta tu ada 'ong'.. ye ke? mcm tak caya je.. mcm pelik jew.. ish3x.. 

tengok la budak sengal ni buat apa kat Ocha.. rs nk siku pun ada gak.. huhu..
So, Ome warded kan Ocha sehari di situ.. Disebabkan panik, Ome biarkan Ocha beranak kat klinik tu sampai keluar habes ank2 dia yg dalam perut tu.. yeahhh! cer teka.. cer teka ada berapa ekor? hahhhh! pandaiiiii.. semua sekali ada 4 ekor.. hehehe.. yang peliknya 2 coklat, 1 putih dan 1 hitam.. Ome pelik bin ajaib, apaknya oreng, ibunya coklat belang.. tiba2 ada sekor warna hitam.. Semua dok pakat ckp Ocha banyak jantan.. hellooo.. Ocha dari kecik suka dkt abam kurus gagah perkasa kat luar rumah tu.. di sebabkan dia indoor cat, so, Ome tak bg dia bergaul dgn kucing sebarangan.. cuma masa Ome g Korea ritu, dia terlepas skali dua.. e2pun En. Mijie kata dia dok buat onar dengan abam gagah perkasa tu.. bygkn dgn Ojha pun dia tamo.. setia tuu.. dari kecik sampai ke besar dia mmg dh lama usha abam gagah perkasa tu.. tak sempat nk bawa dia g matting dgn abam2 yang kental2 ala2 brad pitt.. tapi nak buat camna.. yang kurus tapi gagah perkasa mcm papa dia jugak yang dia berkenan.. hahaha.. *klu laki aku baca ni mmg kena siku* lalalalala

hye! kte dah jd keluarga Omeyna.. hehe :D
So, skg ni Ocha dalam mood berpantang ye guys.. alhamdulillah.. nasibla dia pandai jaga anak dia.. nmpk la yang dia sayang sgt kat anak dia.. so, disebabkan kat umah tu ada sekor kucing jantan yg buas bernama Ojha Omeyna.. so, terpaksa la cari sangkar besar supaya Ojha tak kuis2 buat bola anak2 Ocha tu.. so, semalam jgk g la cari sangkar.. uncle yang mmg Ome slalu beli brg2 dorg ni, tak jual yang jenis sangkar tinggi.. yang ada jenis lebar 3 kaki.. so, Ome decided amik je la kn.. skali tiba2 uncle tu kuarkan cage yang dh siap buka dari kotak.. Ome ingat sangkar tu yang nk dijual kn.. rupanya uncle nk kasi pinjam.. dia kata  rugi klu Ome beli tp tak guna.. pakai untuk 3 bulan.. lps 3 bulan kitten tu dh besar, boleh pulangkan blk pd dia.. Ya Allah.. ada lagi manusia yang mcm ni kan.. seriously rasa terharu.. dh la barang2 yg dia jual semenya murah2 belaka.. RC kitten repack klu kedai biasa jual paling murah Ome jumpa rm27 tapi uncle boleh jual rm22... jauh beza kn.. dh la Ome ni jenis beli brg bulus2 ni mcm shopink brg dapur.. skali beli Rm160.. sebulan tu sekurang2nya rm200.. e2 bese dah bg Ome slama jaga ank2 bulus ni.. mmg org kata mcm membazir je.. tp bg Ome setiap makhluk tu ada pembahagian rezeki msg2.. so, kte kongsi rezeki dgn makhluk lain jgk x kira sapa pun makhluk Tuhan tu kn.. and can u see.. Allah tu mudahkan jalan Ome.. dia tahu Ome jarang guna sangkar tu, so, uncle ni la sebagai perantara untuk ank2 bulus ni.. tq uncle.. mmg Ome akn suggest pencinta2 kucing beli brg kat kedai uncle je.. klu nk tahu kedai uncle ni sebenarnya belakang je Klinik Dr Zul kat Taman Equine tu.. klu tahu klinik Dr Zul kat Taman Equine Seri Kembangan tu, uols akan tahu kedai uncle nih.. nama kedai uncle ni Unify Pet Shop... serious.. xrugi pun beli dgn uncle ni.. walaupun dia chinese, tp Ome tak pernah lagi jumpa org kedai yang sebegini tau.. siap dia ckp.. haiyaa... jgn ckp mcm ni laa.. small matter saja.. sebab Ome asyik ucap terima kasih byk kali kat dia.. hahaha.. thank you uncle!!!! muahhh :D.. oh ye.. mmg Ome regular custome uncle nih.. :D

 okeylah.. sekian dulu story mory anak bulus kali ni.. ye.. semalam dh siap2 nk beri nama.. tapi tak tahu jantan betina lagi tapi dh bg nama.. boleh? Ichi Omeyna.. Billy Omena.. Nelly Omeyna dan Olly Omeyna.. welcome to Omeyna's Family! Nanny love so muchoooo! muahhxxx! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * TQ so muchoo my sayam Juna belikan Ome kasut converse merah ni.. seriously suka gilak!!! katanya hadiah birthday Ome yang dh lepas tu.. yeahhhh.. tq sayam..  *lompat2 bintang* daaaaaaaaaaaaa.. #kbye 

#highcut #converse #red

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...