19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 January 2013

~Alhamdulillah.. Terima Kasih Allah~

Hollaa.. Assalamualaikum.. perghhh.. berhabuk sangat dah blog Ome ni kan uols... puhhhh puhhhh.. bersawang x hengat nih.. huhuhu.. nk wat acane kn uols.. almost 3 weeks Ome xberkesempatan untuk update sebarang story mory untuk entry nih.. sowy klu2 ade yg menanti celoteh moteh dari Ome.. bukan sengaja or suka2 ati tamo update.. tp klu uols dh baca entry sebelum ni, uols mst faham.. n now Ome nk story mory sket selepas hampir sebulan mengalas tanggungjawab yang di amanahkan nih.. let's we cekedot! yeahhh! :D

Alhamdulillah.. syukur yang x terhingga kehadrat Allah SWT... kerana berkesempatan dan diberi peluang untuk menjaga ibu dan ayah yang x berapa nk sihat lately nih.. condition ibu ayah??? setakat ni ibu semakin pulih.. nampak jgk la perkembangan ibu dari dulu langsung xboleh berjalan dan kini dapat berjalan menggunakan tongkat.. hahh! ckp psl ibu uols ingat lagi x entry sebelum nih? yg Ome kata Ome x faham langsung apa la yang ibu nk ckp dan bgtau bilamana Ome  xfaham bahasa isyarat ibu.. serius! Ome sedih giler kowt time tu.. but alhamdulillah sgt2.. kini Ome semakin faham ibu.. bukan sebab ibu dh boleh bercakap mcm org lain tau.. tp Ome dpt tangkap sikit2 apa yang ibu cuba sampaikan.. 1st time Ome dapat faham apa yang ibu cuba sampaikan Ome rs nk melompat-lompat.. hahaha.. serius ok! cuba bayangkan eh, Ibu hanya dapat sebut perkataan "nampak" "naik" "sudah" "takmo" "ini" "ya Allah".. dan ada la beberapa word yang dia sebut tapi tade kena mengena langsung hokay dengan apa yg cuba nk di sampaikan.. tp dengan berkat kesabaran selama beberapa minggu menjalankan tanggungjawab yang diberikan ini, automatik Ome faham dan dapat tangkap sikit2 apa yang ibu cuba sampaikan.. seriusssss!!! im happpyyyy guyss.. happy sebab dapat teka apa yang ibu cuba bgtau.. klu uols berada tempat Ome, Ome rs uols tacing kowt.. sedih ooo bilamana dapat memahami ibu.. bila dapat jawab apa yang ibu cuba sampaikan.. huhuhu.. *kesat air hidung kat baju*

condition ayah plak??? ermmmm.. setakat ni Ome rs ayah pun semakin sembuh.. luka operate hari tu nampak semakin kering.. setiap 2 hari Ome akan bawa ayah g klinik berhampiran untuk cuci luka ayah.. almaklumlah... ayah ade diabetis.. so Doc sarankan setiap 2 hari kena cuci luka operate tu.. n alhamdulillah.. luka operate ayah semakin baik.. cuma kaki ayah bengkak mungkin d sebabkan kesan operate hari tu.. hopefully next appointment nanti, ayah dah dapat letakkan kakinya ke tanah.. doakan ye uols kesihatan ibu dan ayah Ome semakin pulih.. doakan kalian amat2 Ome hargai..

uols nk tau apa kerja Ome sepanjang jaga ibu dan ayah???  hehehe.. klu uols nak tau pagi-pagi sampai je umah ayah, Ome akan kemas katil cadar ibu ayah dulu.. lipat selimut.. betulkan kedudukan bantal.. lps tu tukar uniform (kain batik + t-shirt).. almaklumlah.. surirumahtangga katanya.. kenalah pakai uniform.. klu panas bleh kibas2 kain tu.. angin akan masuk dengan lajunye.. hahaha.. n then trus siapakn bfast.. normally Ome beli je bfast sblm sampai tu.. senangkn.. hehehe.. pastu mandikan ibu.. comey2kn muka ibu dgn bedak.. ape? org sakit la kena comey2kn dia slalu.. supaya mukanya sentiasa comey.. hihihihi.. pastu klu agk2 lantai kotor Ome pastikan Ome sapu dulu dan mop.. almaklumlah.. kdg2 anak kakak Ome suka sepahkan umah tok ibu dan ayahnye.. nama pun budak kn.. kejenye menyepahkan umah.. tp bgs jgk tu.. mmg segala peluh kuar dari badan.. tp lps tu badan sakit2.. penangan exercise katanya.. ngeh3x.. lps selesai tugas mengeluarkan peluh anak dara, time tu keluarkan peluh mak dara pulak.. sesi masak memasak.. hahaha.. sebenarnya Ome jarang masak.. tp uols jgn xtau.. skill memasak Ome xpnh padam dr ingatan hokay.. sampaikan adik Ome yang bongsu tu siap ckp lg... "ko masak ke ni kak? pandai jgk ko masak, aku ingat ko xpandai masak".. mksdnya ape uols? hahaha.. lu pk sendiri.. xbleh blah tau ko dik.. wlupun akak jarang masak, tp sedap kn akak masak? e2lah rahsia akak.. saje jarang masak sbb nk bg korg rindu masakan akak.. ngeh3x..

so lepas masak tu, Ome kena g amik anak buah Ome si hani balik dr sekolah.. budak tu dh msk 6 tahun hokay! thn dpn dh darjah 1.. hatoyai.. mcm x caya.. klu jln dgn dia mmg org ingt mcm kakak dgn adik.. bley? prasan sgttt! puithhh.. tp silap besar sbb dia pggl Ome mama.. so trus org ingt dia anak Ome.. yg xtahan tu, ade skali tu ibu dia kena amik dia dr sekolah.. cikgu tu ingat ibu dia tu makcik dia.. hahaha.. cikgu.. cikgu dah silap org nih.. gara2 anak buah Ome pggl Ome dpn cikgu dia mama, trus tertukar org.. cikgu pun agknye confius.. sp la mak budak ni sbnrnye.. hehehe :D.. so klu tghari ialah time utk tido.. ms tu la Ome charge blk bateri.. almalumlah.. klu blk umah ingt bleh tidur? nan hadooo.. sbbnye malam ialah waktu untuk ngadap assignment yang memeningkan pale otak.. kdg2 jam 3 pg baru dpt letakkan pale kat bantal.. terbaikk kan! N ptg plak wajib ade tea time ye uols.. n selama beberapa hari tu jgk puas giler Ome makan cempedak goreng! OMG! fav Ome.. sampai rs muak jgk la nk wat cempedak goreng lg.. boleh? hihihi.. sebelum maghrib skali lg kena mandikan ibu.. make sure sebelum balik kena settlekn ibu.. klu sempat Ome lipat baju.. klu x sempat Ome biarkan utk tugas esknye.. n tugas tambahan juga akan dilakukan sekiranya ada appointment dengan Doc.. 

e2lah rutin harian Ome.. alhamdulillah.. Ome dan adik bradik di pilih untuk membalas jasa ibu ayah yang mmg tak terbalas sebenarnya uols.. pengorbanan mereka tu x ternilai.. tp alhamdulillah.. syukur sebab diberikan kekuatan dan ketabahan dalam menjalankan tanggungjawab sebagai seorang anak.. alhamdulillah.. n lepas ni Ome pas beten pada kakak Ome.. bukan sebab Ome sengaja nk lepas tangan ye uols.. ini sebab Ome akan kembali ke USM Penang untuk kursus intensif.. n kali ni kursus Intensif Ome selama 3 minggu.. Ome perlu hadapi mid term.. perghhh! terbaik sangat la.. n dalam masa 3 minggu tu comfirm.. kepala Ome akan dihentak2 ke dinding.. jgn terkejut klu Ome blk Putrajaya nnt, Ome demam.. hehehe..

apepun, Ome mohon doa kan kesihatan ibu dan ayah Ome ye uols.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Hye USM Penang.. Hye Mid Term.. Pls be nice to me.. huhuhu.. daaaaaaaaaaaaaaa.. caaau cinnnn caaaaaaauuu.. weeehhoooo :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...