19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 March 2013

~Pembuli Ocha Omeyna~

sebelum balik.. moh layan sikit video Ocha.. yeahh!


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *percubaan melepaskan diri.. pembuli nya ialah mama Juna! #kbye

~POO PEE OCHA~

hye uols.. hari ni Ome nk update story mory budak ucuk nih.. semalam balik dari keje Ome mtk En. Hubby amik Ome kat ofis.. memandangkan En. Hubby boring dirumah, moh kte bawa En. Hubby jalan-jalan (jalan la sgtt kan..hahaha).. so, destinasi kte adalah bandar baru bangi seksyen 7.. jom kte cekedot apa yang Ome dapat.. lalalala.. 

taraaaa!!!
harganya RM159 ye uols.. huhu..
 hahaha.. inilah dia poo poo pee pee Ocha.. disebabkan ketidaksabaran Ome menanti kepulangan Ocha, so semalam jugak Ome g cari jamban moden ni untuk Ocha.. umakngaihhh.. nasib niat di hati ni nk bawa En. Hubby.. tau tak yang kotak menatang ni besarrrr.. klu Ome yg bawa, mmg terkedek-kedek la jawabnye.. tapi itulah.. kesiaan En. Hubby.. tade niat pun sebenarnya nk buli dia.. tp memandangkan time tu hanya En. Hubby sahaja di depan mata, moh la kte meminta sedikit bantuan ye.. huhuhu.. n yg bestnye En. Hubby teman sampai masuk dalam kedai.. pastu dalam 5 minit lepas tu tengok2 En. Hubby hilang.. rupanya dia dh duduk luar.. bila tnya nape duduk luar.. dia kata ape tau.. "busuk!".. hai laaa En. Hubby.. e2 belum Ome bawa g kedai yg ade anjing tau.. kedai tu hanya jual barang-barang haiwan je.. n yang penting kedai bumiputera ye uols.. nak kata murah tu Ome x pasti la.. almaklumlah.. setakat ni belum lagi survey harga kat kedai lain2.. takpelah.. untuk permulaan kan.. 

so Ocha, lepas ni tolong mummy uk uk dalam ni eh.. tp jgn jadikan tempat mainan plak.. tempat mainan Ocha nanti mummy beli lain k.. mahal sgt la Ocha tempat mainan Ocha tu.. kopak la mummy klu camni.. semalam jgk Ome beli pasir lain untuk Ocha.. sebabnya budak tu kata klu guna smartsift ni hny boleh pakai litter jenis pasir or crystal.. yang jenis kayu yg Ome baru beli tu, nanti Ome hantar rumah ayah.. di sebabkan rumah ayah jgk ade dua ekor kucing, so, x membazir pun sebenarnya.. so, Ome beli pasir crystal 3kg RM25.. pengetip kuku RM12..  biskut rumput RM2.50.. so, total semua RM198.50.. ini belum ada anak sendiri lg ni.. sebab tu la org kata klu ada anak, everything untuk anak kan uols.. 

oh ye.. disebabkan rumah tu ade lagi 3 bilik kosong, mari kte menggunakan salah satu bilik tu untuk Ocha yer.. hahaha.. inilah padahnye klu tade anak.. Ome rs Ome tamo kurung Ocha dalam sangkar.. sebab sangkar tu kecik.. kesian kat dia.. so, Ome rs biar Ome kurung dia dalam bilik.. itupun waktu Ome keje ye.. sebabnye uols, umah Ome tu umah jenis 2 tingkat.. Ome takut klu2 Ocha terjun dari atas.. almaklumlah.. budak tenit tu bukan dia tau pape.. suka2 ati dia je nk berlari ke sana kesini.. seriau ooo terkenangkan klu2 dia jatuh dr atas.. so, untuk keselamatan Ocha.. baiklah Ome kurung dia dalam bilik dia.. dalam bilik tu nnt Ome akan sediakan tempat makan dia.. tempat tidur dia.. tempat uk uk dia.. n tempat mainan dia.. disebabkan Ocha ni anak perempuan, so barang-barang dia Ome nk beli warna finkkk! n termasuk cat tree nih.. shantekkkk! hahaha
adoilaa.. harga menatang ni rm200++ kowt.. huawawaa..
anyone yang tau kowt2 ade org nk jual cat tree ni dgn harga murah, let me know ya.. serius nih.. Ome x tipu.. klu dapat ni, xpyh dah kowt beli katil Ocha dlu.. atleast Ocha boleh tido dalam tu.. lgpun dia kecik je kn.. huhu.. now, everything for Ocha.. giler kn Ome ni.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *mama Ocha kata, mungkin Ocha nk melompat msuk dlm tmpt uk uk tu susah.. jd, mama dia cadang buka pintu dpn tu dulu untuk sementara.. pastu letak carpet welcome kat dpn pintu uk uk tu and letak windchill rainbow.. perghhh.. bagus la idea mama Ocha ni.. #Kbye

~pavlova~

sape penah try ini cake? femes sgt skg ni kn.. nampak macam menarik.. ermmmm.. mana nk dapat kek ni? nk try mamam.. tp org kata satu slice pun lebih kurang rm15.. really??? perrggghhh! nak buat sendiri??? #pengsan10saat hahaha..



let JJCM.. woot woot.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hari minggu ini adalah hari minggu yang padat.. sila bersiap sedia mental dan fizikal ye Ome! wuhuuuu... #kbye

~what do u think? #kejam!~

Assalamualaikum.. Selamat pagi Jumaat.. yeahhh! weekend menjelma lagi.. weeeehooo.. ehhh.. sebelum nk bergumbira sebab esok cuti, meh Ome nk share story dari satu artikel ni.. not sure betul ke tak.. it is reality??? tak tau nak habaq lagu mana.. pagi2 Jumaat yang indah lagi mulia ni dh terbaca story ni.. serius! kalau benda ni betul2 berlaku dalam dunia nih.. Ome lempang laju2 manusia sebegini.. kejammmm oiiii.. aduii.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU  LEBAH.. peace! *semalam jumpa Ocha..  budak kenit tu semakin manja.. xsabar nk bawa Ocha balik.. yuhuuu! SmartSift pun dh beli.. yeahhh! #kbye
terpikir klu Ocha jd mcm ni.. meraunggg mommy Ocha.. huhu.. :(

28 March 2013

~HATYAI THAILAND - Part 2~


Okeh! Jom kte sambung story telling semalam.. percutian singkat ke Hat Yai Thailand ni dah masuk hari ke3 sebenarnya.. hahaha.. rs mcm ehh.. dh hari ke3.. ye.. hari ke3 dh uols.. sebab hari jumaat tu dh kira sehari.. aci tak?? walaupun hakikatnya kami bertolak jam 8.00 mlm.. huhu..

03.03.2013 (Ahad)

9.00 pagi - Disebabkan semalam pulun habes satu Hat Yai, Ome mmg tak sedar diri.. sedar2 jam dh 9.00 pagi.. should be ckp dgn abg driver amik kami jam 10.00 pagi kat hotel.. sekali boleh la Ome lewat bangun.. seriusss! xsedar diri hokay.. penat sgt agknye.. dh la beg pakaian pun x kemas2 lagi.. ape lagi.. kelam kabut.. iron dh la x d sediakan.. Ome panas hati btol klu org yg keje kat hotel xpandai ckp Inggeris.. haiii laa.. 10x Ome call receptionist ckp nk iron nk iron.. tapi sampai ke sudah x dia baginya.. tudung nkdipakai plak tade yg bergosok.. takkan nk pakai tudung semalam kn.. busukk kowt.. seharian berjalan.. nak plak klu makan mcm budak kecik.. tumpah sana tumpah sini.. hai laa.. atlast pinjam tudung Angah.. hahaha.. sebabnye tudung angah yg jenis xpyh gosok.. yee.. nk bgtau.. sy pakai tudung angah ye.. sebab tudung saya xsempat di gosok.. menchiih!
angah & hubby
angah & juna #mukapenat
happy ko ye Ome
yeahh! kami dh nk blk!
10.00 pagi - check out hotel.. di sebabkan abg driver xsampai lagi, we ols gerak g bfast dulu kat kedai mamak.. caya takk? ade kedai mamak.. huhu.. tapi xbleh blah.. baru jam 10 kowt roti canai dh habesss.. nampak sgttt kn.. nampak sgttt ramai giler org melayu g kedai tu.. sabar je lah.. so, di sebabkan banyak menu yang yg dh hbs (padan muka! sape suh bfast lambat kn) so we ols just mkn simple2.. Ome ngn hubby just makan roti bakar.. n yg lain2 ade yg makan telur setengah masak..euuuwww.. jangan harap Ome nak makan! tidaakkk!!!

11.00 pagi - tunggu punya tunggu.. pelik gak la nape abg driver xsampai2.. rupa2nya jam 10.00 pagi yang di janjikan dgn we ols tu ikut jam Thailand ye kwn2.. faham x? perbezaan masa antara Malaysia dengan Thailand adalah sejam.. kte jam 10.00 pagi.. tp bg Thailand jam 9.00 pagi.. adehhh! sabar je lah.. tp xpelah.. yg pntg pg tu dpt cuci mata lagi sebelum blk.. kebetulan pagi tu ade pasar pagi.. byk kedai2 dh buka.. shopink barang sebelum balik katanya.. hehehe..

11.30 pagi - Robbinson Mall.. act kedai ni ala-ala JJ la.. kat dalam tu ade mcm2 kedai.. kira shopping Mall.. nape kami kesini?? sebabnye adik angah mintak belikan kasut futsal jenama PAN.. puas la dok mencari merata.. abg driver kata kat shoping mall tu mst ade.. mmg x silap.. kami dok bertapa kat dalam kedai tu dkt sejam lebih.. n psti En. Mijie pun terpengaruh beli kasut futsal.. jenama ape? jenama PAN.. only in Thailand ye kawan2.. 

1.00 ptg - Terus berdosop balik ke sempedan.. sepanjang perjalanan kali ni Ome x tido.. menikmati keindahan ciptaan tuhan.. oh yeee.. sepanjang perjalanan jgk Ome jumpa patung2 Buddha yang besarrrrrrrr! huhu.. terkejut makk.. besarnyeee.. 

2.00 ptg - Berhenti sebentar di kedai makanan orang melayu Thailand.. kali ni masakan ala2 Malaysia jgk.. nasi berlauk namanya.. tp di sbbkn time tu, lauk pauk dh habes, kami dpt makan yang bergoreng je.. berghhh.. alhamdulillah.. kenyang.. yg pntg murah.. sedap!

3.00 ptg - Alhamdulillah.. sampai jua kami di sempadan Thailand - Malaysia.. tapiiii sebelum kaki ni balik ke pangkal jalan.. moh ler kte membeli barang-barang kecantikan diri ye.. tade kecantikan sgt.. kedai tu pun x besar mana sebenarnye.. tp klu ikut harga kat Malaysia lebih murah berbanding sempadan Thailand tu.. nama pun barang2 Thailand kn.. kat situ ade mcm2 produk yg dijual.. kebanyakkan untuk mandia.. Ome siap beli scrub... slalu sibuk buat kat spa kn.. tp this time moh kte memanjakan diri di rumah ye.. 

4.30 ptg - yeahhh! masa untuk menghabiskan duit kat Padang Besar plak.. hahaha.. duit baht dh habesss.. so duit Malaysia boleh di korekkk lg.. hehehe.. sempattt kann.. Padang Besar ni Ome xbeli byk brg pun.. just beli 2 helai t-shirt n 2 jersi utk Ome.. x banyakkkk kan? hahaha.. Ome amik jersi putih MU sama dgn En. Hubby n jersi Malaysia... huhuhu.. n d sebabkan kat situ byk jual jersi yg agk murah, Ome pun beli kn jgk utk adik2 jantan Ome dan abg ipar Ome.. senang! buah tangan jersi dari Padang Besar.. hahaha..

6.00 ptg - Berdosuppp untuk pulang kerumah Cumei.. tp sblm tu... jom kte melantak laksa utara.. sedappp ooo.. nak2 waktu tu baru lepas hujan.. perghhh.. terbaik.. tp kakak Ome kata dorg letak belut.. ye kerkkkk??? yukkkkssss.. 
laksa kak sue.. terbaekk dari ladang!
7.00 ptg - Disebabkan dh terlambat sgttt.. En. Cumei bw keta dgn agk laju jgk utk balik kerumahnya di Kangar.. sebabnye kami kena balik KL jgk mlm tu.. wlupun Ome n Hubby cuti, tp angah xdpt cuti daaa.. so, masa untuk pulang ke pangkal jalan ye..im coming home.. im coming home.. yeahhh!

9.00 malam - siap2 terus bertolak balik.. tp sebelum tu singgah jgk kat Sg Dua Pulau Pinang.. Cumei nk amik kereta di rumah atoknya.. oh ye.. dorg singgah kat satu kedai makan ni.. char kuey tiaw telur basuh nama kedai tuh.. tp silalah percaya.. Ome xmkn langsung pun.. sebabnye.. kepala Ome dh sakit.. Ome rs nk loya2 dh.. mgkn terlalu penat agknye kn.. balik tu sepanjang perjalanan mmg bau minyak cap kapak.. hehehe..
 
04.03.2013 (Isnin)

 4.00 pagi - safely arriving at Putrajaya.. bila dapat je letakkan badan ni kat ats katil empuk Ome tu.. terasa nikmattttt! n ape lagi kn.. jom la kte sambungg zzzzzzzzzzzzzzz.. kroooohh.. kroooohhh..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *inshaaAllah.. next trip also Thailand.. tapi meh kte main celup2 air plak ye.. tp kali ni.. mmg trip utk hanimun.. huhuhu.. #Kbye

~SmartSift~

hye uols.. selamat pagi.. oh ye.. sebelum Ome sambung percutian singkat kami ke HatYai Thiland, Ome nk story telling sket pasal menatang nih.. sesiapa yang ade kucing, maybe dah tau pasal menatang nih.. act menatang ni ni ialah salah satu kekdah dimana cara terbaik untuk kurangkan  bau tahi kucing.. Disebabkan dalam rumah tu hanya Ome je pencinta kucing, jadi Ome terpaksa berhabis lebih sket untuk keselesaan En. Mijie.. puas dh Ome ckp dgn dia.. "xbaik B.. nabi pun sayang kucing.." pastu dia mencebikk.. n tiba2 dia bersuara.. "abg bukan xsuka kucing.. abg xsuka bau tahi kucing.. busuk!".. hai la suamiku.. dah nama pun tahi.. klu abg kentut tu pun dh berbau, apatah lagi klu namanya tahi.. huhuhu..


oleh sebab En. Mijie.. Ome rs Ome kena buat sesuatu.. mmg menatang ni agk mahal sket berbanding litter box kucing yg lain.. but i think, cara terbaik kowt yg Ome mampu lakukan untuk keselesaan En. Hubby Ome.. kesian plak kat dia kan.. kan Ome dh ckp.. i will make sure he will love Ocha.. hanya sebab tahi Ocha, patut ke dia xsuka ngn kucing? xpatut.. xpatut.. (sambil jari telunjuk kiri ke kanan).. so, marilah kte mengoverkan bajet untuk Ocha k... anyone.. yang tahu kat mana ade jual menatang ni murah? Ome tgk dalam mudah paling murah org jual RM155.. xtau la klu ade yang lagi murah... n sape tau klu2 ade org nk jual 2nd hand.. for me selagi benda ni boleh pakai beli 2nd hand pun ape slhnye kn.. xmembazir di situ.. boleh beli makanan ocha.. boleh beli mainan ocha.. oh ye.. sabtu ahad ni ade cat show la kat Bangi.. ermmm.. mcm menarik! agk2 ade x org jual smartsift ni kat sana? hopefully ade la org jual menatang nih.. memandangkan this weekend Ome akan amik Ocha dari umah mama angkat nya.. so, Ome nk g cari dulu barang2 apa yang patut.. esp sepit kuku Ocha.. hahaha.. harus kena beli sepit kuku n sepit kuku dia dulu.. kalau takkk?? habislah kerusi2 empuk kat umah tu.. terutama kerusi urut gintell Ome tu.. nak2 klu En. Mijie tau.. aishhh.. Ocha.. please ya.. jgn noti2 sgt.. nnt papa geget Ocha, mummy xtau.. huhuhu..

so, anyone, please let me know ya klu tau.. n Ome jgk nk cari cage kecik.. hny untuk kurung Ocha bilamana dia degil.. mama angkat dia kata, cage tu hanya utk hukuman.. klu Ocha noti, Ocha akn di kurung dalam cage.. huhuhu.. sorry Ocha.. Mummy bukan nk dera Ocha tau.. but i know.. Ocha budak baik.. cumanya noti sket.. muahhh.. sayang Ocha! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *pic the latest.. mlm td Ocha bergambar sakan dgn mama dia.. mummy jeles Ocha! Ocha semakin comel.. yang bestnye dia boleh tgk camera tu.. pandainyeeee.. eeeeee.. geget nakkk??? huhu.. #Kbye
memperkenalkan mama angkat Ocha.. terima kasih sebab jaga Ocha sekejap ye.. huhu..

27 March 2013

~Mukadimah Hanimun 2013 di Hat Yai Thailand~

Okey.. act story ni dh lama jugak nk update.. tp x berupdate update.. ade jerk masa yang x kena.. so di sebabkan skg ni Ome tgh free, Ome nk story telling psl percutian singkat kami.. act last year di sebabkan banyak sangat halangan dan kekangan, so destinasi percutian bersama Air Asia yang telah di tempah lebih awal terpaksa di hentikan.. ehh.. betol ke ayat di hentikan? mcm salah jerkk.. hahaha.. #ohmyMelayu

Di sebabkan kekangan yang tak dapat dielakkan, so this year tak banyak tempahan penerbangan di buat.. n yang bestnya percutian singkat kali ni hanya menggunakan kenderaan 4 tayar.. kereta! hehehe.. n yg bestnye planning ni last minute.. act plan nk ke situ sebenarnya dh lama di suarakan oleh jejaka kacak kami ni.. esp En. Mijie.. suka sangat masuk Thailand tu.. tau la bleh cuci mata kn.. so ntah macam mana tiba2, seminggu sebelum nk pergi tu, adik Ome Angah (Angelz) kata nk blk Perlis awl bulan Mac ritu.. so nk jadikn citer, ape lagi kan.. kami ni sepakat ikut angah balik Perlis.. ooh ye.. Angah balik Perlis utk jmp suami tercinta ye uols.. almaklumlah.. percintaan jarak jauh.. ingt blaja je jarak jauh? bercinta pun jarak jauh tau.. walaupun planning last minute... alhamdulillah.. segala yang di rancang menjadi jgk.. malam jumaat 01 Mac 2013 bermula perjalanan kami..  disebabkan nama pun percutian singkat, biar Ome trus buat tentatif program eh.. senang uols nk faham.. hehe :D.. Percutian kali ni hanya ber5 je ye.. Ome, En. Mijie, En. Cumei (suami angah), Angah & my bff.. Juna Jani (cecepat kawen eh.. pasni bleh kte g hanimun beregu).. hehe :D

01.03.2013 (Jumaat)

8.00 mlm - Bertolak dari Putrajaya ke Shah Alam

8.45 mlm - Dinner di rumah angah.. mak dia masak kari.. ammma'! (gosok perut lawan arah jam)

9.30 mlm - Bertolak ke Perlis (di sebabkan ade dua org jejaka, so yg ladies masa untuk membutaaa!)

02.03.2013 (Sabtu)

3.00 pagi - Tiba di Perlis.. rumah keluarga cumei (suami angah).. excited tgk tempat anak ayam bertelur.. #jakun
itu namanya ayam belanda ye kawan2.. #turkeychicken #mrbeanchicken
ayam kampung.. oh ye.. adik saya ni ternak ayam kampung ye.. sesiapa yang berminat nak order ayam kampung boleh direct call adik saya ni di talian 0196416232 nama sebenarnye Mohd Khalis..
comelkan.. 

5.30 pagi - Bersiap-siap untuk masuk Thailand.. yeahh.. (ada satu incident tu Ome terjaga jam 5.30 pagi.. Ome rasa macam bunyi azan.. konon2 bangun terus g ambil wudu' nak solat subuh.. tiba2 jam 6.15 pagi tu Ome dengar lagi bunyi azan.. rupanya kat kampung memang dorang azan 2x.. 1st untuk reminder.. 2nd betul2 masuk waktu solat.. ape lagi.. solat balik lah kan! huhu..

9.00 pagi - Di sebabkan angah dah lama tak jumpa sang suami.. dorang yang bangun lambat.. tapi xpe.. tuan  rumah.. along faham.. PJJ.. jarak jauh kan.. masa untuk bermanja.. eheek ehekk.. *gelak jahat*

9.30 pagi - Kte breakfast dulu!!! cari money changer.. tukar duit baht terus.. dah mahal la skg ni.. klu dulu RM10 = 9 bath kan.. skg ni RM10 - 10.50 baht.. rugi rm1.00.. huhuhu..

10.00 pagi - Tunggu abg ape ye namanye.. xingat ape nama abg tu.. org Thailand.. act yang arrange utk  pengangkutan adalah sang suami angah.. aka Cumei.. sehari RM150.. so kami amik dua hari  RM300.. oh ye.. disebabkan percutian singkat ni hanya kami ber5.. so sedang elok sangat.. kereta yang di bawa adalah toyota wish.. untuk 6 seater .. 

10.30 pagi - Berdosupppp masuk Thailand.. hoyeahh.. lepas masuk Thailand.. masing2 trus senyap.. sebabnya mengantok yang amat.. sepanjang perjalanan ke Hat Yai mmg kami tidooooo.. hahaha.. dari seberang Thailand ke Hat Yai mengambil masa sejam  ye uols.. 

mukadimah hanimun ye
anak pakcik Jani #bff
Angah & Cumei
12.00 tgh - Sedang elok kami sampai, terus Check In Hotel.. Resigency Hotel Hat Yai.. Hotel ni di booking oleh Angah ye.. memang trip kali ni Ome xpyh pk pape.. bw diri, duit dan beg pakaian je.. yang lain sume telah di uruskan.. hehe :D

1.00 ptg - laparrrrr.. ape lagikk.. jom kte mencekik! laparrrzzzzz.. waktu lunch ni harga untuk 6 orang makan? ermmm.. agk mahal tap berbaloi.. almost 1057 bath.. lebih kurang dlm rm160 klu convert duit Malaysia.. sebabnye? kteorg blasah baekk pnya makanan.. teruja msk Thailand.. habessss.. hahaha..
lazat! ketam lembut tu mmg sgt lembut tau..
see.. mau x sampai rm150.. haha..
2.00 ptg - Berdesuppp poiie Sami Island.. terletak lebih kurang setengah jam perjalanan dari HatYai.. Sami Island terletak di Songkla Thailand.. mesti pelik panas2 buta p pantai buat ape kan.. ntah la eh.. org  kata klu dh sampai Hat Yai kena jejakkan kaki ni ke pantai Sami ni.. so di sebabkan kami ni mengejar masa.. oleh itu, kami ikut pilot je.. kemana abang tu bawa, kami follow.. hehehe.. oh ye..  kat sana Ome jumpa ade satu aiskrim ni.. maveles!!! aiskrim ni diletakkan dalam kelapa..pastu di tambah (topping) dengan mcm2 jenis bahan dalam tu.. tp mcm bese.. Ome letak ape yg Ome suka jerk.. kacang! haha.. 

ape yg di cebikkan.. aishh..
aiskrim plus kelapa.. sedap!


indahnye la kan..
bukti! Sami Island! #tahanpanasnikauu
#goodbyeallmemories
3.00 ptg - Berdesup ke Chang Puak Camp.. ade ape kat sini? di sebabkan teruja tengok gajah, Ome tingin sangat nk naik gajah.. so, ape lagikkk! jom naik gajah.. hahaha.. oh ye.. Ome naik gajah dengan Juna.. sebabnye En Mijie x suka binatang.. so disebakan dia xsuka binatang & dia lebih tertarik dgn awek2 Thailand, Ome bagi peluang kat dia urut kaki.. kaki je En. Mijie.. jgn nk lebey2.. so Ome naik gajah dgn Juna.. pengalaman pertama yang x dpt dilupakan.. Gajah sangat besar!!! seriusss.. cuakkk jgk oooo.. dibuatnya gajah tu naik hangin.. x melambung kami dibuatnye.. dalam stgh jam gajah tu bawa kami bersiar2.. harga naik gajah? 500 bath seorang.. convert sendiri lah.. ehehehe.. 
us.. nampak x couple PJJ dgn bukan PJJ.. manja PJJ lebih sikit.. ahaks :p
ohhh hooo.. motor fav Ome masa kat sana.. comel gilakk! finkkk
my lovely Angah.. lebiu sis!
my giler2 bff.. Juna Jani
nampak x muka sape yg paling teruja? hahaha.. comel kan gajah ni.. Ome panggil dia Jumbo.. ahaks :p
angah & juna.. love both of u! #bff
excited! tau x sebab ape? sebab kami berjaya duduk atas gajah! yeahhh!
5.00 ptg - Selepas menikmati keindahan melihat gajah (indahhh sgtt).. terus abg tu bawa kami ke Ice Dome Hatyai.. kunon2 tamo masuk masing2.. esp yang lelaki.. adehh.. tolong la.. bukan senang ooo nk sampai.. act Ice Dome ni sama dengan je dgn I-City.. sape pnh masuk yang kat I-City Shah Alam tu..? Ome xpnh masuk situ.. tp org kata kat situ bayaran nye cekik darah.. wallahuallam.. so disebabkan yang kat ICity tu xpnh sampai jom la kte berpelukan di Ice Dome Hat Yai.. tiket harga sorg RM35.. ok la kan.. tapi kan yang kelakarnya kat xsmpai stgh jam pun kteorg berlari keluar.. nak2 budak lelaki 2 org tu.. xsampai 15 minit.. Disebabkan kami waktu tu pakai selipar.. hny mampu berada kat dalam tu dalam 20 minit kowt.. seriusss! sejuk nak mampoiihhh.. so lps ni agk2 sape yg nk msk tu, sila pakai kasut bertutup.. klu boleh pakai stokin! nk amik gambar pun payah.. jari jemari krem.. perghhh! sejukkkkkk!!!

hubby n me :) #mukakenapaksamasukhahaha
hanimun lagi deme nih
xtahannn.. tgn dh kena simpan dalam perut
bgs jgk bawa photographer ni kn.. ehhh.. hihihi
comolot dgn penyu #angah&juna
mmg time gini polok je cara terbaik... En Hubby dh lari ye time ni.. #hampess
xtau nk ckp ape.. nampak x muka happy tu.. kelakar giler.. #me&angah

yeahhh! polok..polokk.. masa ni kalau boleh skiping mmg nk skipping.. huhu..
 2 orang lelaki yang sgt comel.. haha..
5.30 ptg - Disebabkan terlalu sejuk, xsampai 30 minit kami berlalu ke destinasi seterusnya..  iaitu destinasi yang Ome nk pegi jgk.. tugas Ome ialah google.. mana tempat yang menarik untuk dilawati.. hahaha.. so jom kte ke Floating Market.. klu uols nk tau Floating Market ni macam2 jenis makanan yang dijual di atas sampan.. n yg menariknya ade pelbagai jenis makan di tawarkan dengan harga berpatutan.. Ome teruja bukan sebab ape tau.. sebab salute dgn org2 Thailand ni.. dorg bekerja keras untuk mencari sesuap nasi.. respect! kat sini juga disediakan ruang untuk solat.. Ome rs majoriti penduduk di situ adalah beragama islam..
this is floating market!
time ni xtau ade event ape.. ckp Thailand je.. mana nk faham.. yg penting lagu yang dorang menarikan tu lagu dari Noraniza Idris ye.. majoriti yang dtg sni org Malaysia.. amik hati la tue.. hehe :D
comey comey..
muka dh penat sebenarnya time nih.. nk pengsan!
7.00 ptg - Bersiap-siap untuk pulang balik ke Hat Yai.. Oh ye.. Chang Puak Camp & Ice Dome tu dekat-dekat aje ye uols.. sebab tu abg tu bawa kami jalan-jalan kat Sami Island dulu.. kira dia turun dari atas ke bawah.. faham? xfaham tgk balik peta Thailand k.. hehehe.. so selepas bersejuk sejan & terasa lapar.. terus kami di bawa ke tempat makan.. laparrr oooo.. kebulurr.. nak2 pegi tempat panas.. pegi tempat sejuk.. boleh migraine di buatnya.. sebelum pulang, abg tu bawa g satu gerai makan ni.. xingat ape nama tempat makan tu.. yg psti lebih seronok dari makan tghari.. yg penting.. lebih murahhhhh.. hahaha.. sedappp... #dagingharimau #somtam #pulut #sup ehh.. macam2 la jenis makanan yang ade.. yg pasti semua orang air yang sama.. hehehe.. sebab tu lebih murah agknye..

kemana aje pergi mst jmp kucing.. n kucing ni sgt comel!
berbaloi!
org lapor!
nyummey! sedap2x.. nampak simple je kn.. tapi kenyang.. #alhamdulillah
7.30 mlm - yeahhh! alhamdulillah.. tamat sudah perjalanan untuk hari pertama.. tapi kami x terus balik bilik ye uols.. kami terjah kedai-kedai kat pekan tu.. nk kata pekan x pekan la.. bandar hat yai kott.. huhu..disebabkan kaki ni dh sakit-sakit akibat berjalan sehari suntuk, Ome, hubby, angah n hubby dia amik keputusan untuk urut-urut.. n Juna??? disebabkan dia bujang, dia tamo ganggu kami ni, dia amik keputusan untuk jalan kat area situ sorang2 hokay.. Ome risau jgk.. tp dia ingat dia tampan & kental.. tak boleh nk halang.. klu dia budak baru nk msk darjah 1 boleh jgk Ome tarik tinge dia kn.. alhmadulillah.. selesai 2 jam berurut Ome nampak dia dh duduk kat area ruang menunggu.. Juna selamat membeli belah sorang diri! aishhh.. klu hilang ape nk ckp kat mak pak dia??? sabor je lah.. org ajak urut tamo.. #degil!
pink lady complex.. pantang btol nampak pink pink nih..
muka ceria angah.. xreti penat kome nih..jom jalan lagi..
suasana malam.. kat sini la syurga beli belah.. hehe :D
12.00 malam - jom pulang ke kamar masing2.. walllaaa.. masa untuk rehatttt! kroooooohhhh.. kroooooohh..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*ingatkan percutian singkat boleh habiskan satu page..rupanya tak boleh lahhh.. panjang sgt nih.. so esk Ome sambung lagi k.. #kbye
cuba teka apa yang xkena? hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...