19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 April 2013

~Memories~

Sebelum balik Ome nk share dengan uols beberapa video di Seoul Korea yang sempat Ome amik masa g honeymoon  2011.. masa tu kan penangan Korea merebak dan berleluasa di Malaysia kan.. so, Ome ni salah sorang pencinta drama-drama Korea.. ape lagikkk.. terus la terjah Korea dgn En. Hubby.. hehe :)


time ni mmg sgt teruja yang amat sangat.. alhamdulillah.. syukur dapat melihat kebesaran & kekuasaan Allah di negara orang.. #bleesed salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. PEACE! *switch mode ON! happy weekend guys.. hehe.. #Kbye

~Fly Fly Away~




Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Hari Jumaat Uols.. Semoga hari Jumaat yang mulia ni membawa keberkatan & kerahmatan untuk uols semua.. yeahhh!!! finally.. drama korea I MISS YOU dah siap di khatam jam 2.30 malam tadi.. selepas 2 hari bersedun sedan dari umah bawa ke ofis dan dari ofis bawa ke rumah (sampai kena ejek dgn en hubby) n finally! habesss 21 episode dalam masa 2 hari.. ahaks.. e2la penangan drama korea.. sebakkk dada ni uols.. nak2 drama ni berkisar tentang percintaan sejati ala-ala romeo & juliet.. alahaiii.. hakaakk tacing nokkkk.. #budussskan!

apepun, dari 5 bintang, Ome bagi 4 bintang untuk filem nih.. act jalan citer tu dah ade.. tp beselah.. nama pun drama.. ada la jugak babak x logik dalam drama ni.. terutama bab nak tangkap penjenayah.. alahaiii.. xkn polis Korea cenggitu eh.. ke mmg mana-mana drama klu bab tangkap penjenayah mst faillll! nak-nak klu tgk cite indon.. hatoyaii.. bukan nk kondem, tp sakitttt nau hati ni .. pulak klu drama sampai beratus2 episode tu kn.. no way!!! jgn harap Ome layan.. merepekkk! *sesi meluah rasa plak ka mak jemah?*

oklah.. nama pun drama kan.. pelakon hanya ikut arahan & skrip kan.. biaQ p la.. anyway, inshaAllah klu tiada aral melintang Ome nk berbulan madu #gatal!! hahaha.. just nk mtk doa dari uols.. mudahkanlah urusan  pergi & balik Ome n En. Hubby untuk hanimun kali nih eh.. mudah2an membuahkan hasil! ahaks.. #blushing.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tajuk mcm x sesuai dgn isi cite kn.. guane nih??? berghakkk nanang mung ni Ome oiii. #Kbye 

Love Sick By FT Island

24 April 2013

~I Miss You~

Holla.. Assalamualaikum.. Hye uols.. Alhamdulillah.. Back to Office.. yeahakk! Terima kasih kepada sahabat-sabahat yang mendoakan kesejahteraan & kesihatan Ome.. #blessed

Oh ye.. Skg ni Ome tgh layan drama korea nih.. I MISS YOU.. pelakon lelaki Ome xbrape kenal.. tapi pelakon perempuan ni ialah pelakon fav en Hubby.. Eun Yoon Hye.. comel perempuan nih.. n this guy.. quit encem tapi x setanding la Lee Jun Ki kan.. ahaks :p #gediks




salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *xsabar nk habiskan drama ni sebelum Ome fly fly away.. im ready for 2nd hanimun for this year.. yehakkk! #kbye

22 April 2013

~Jom Mengundi~

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. setelah 4 hari berada di Terengganu.. Hari ni Ome selamat tiba di rumah.. dan di sebabkan terlampau rindu kan budak busyuk nih.. Ome g terjah umah mama angkatnya.. dan hasilnya??? aishhh.. Ome confius.. Ome bela kucing atau Ome bela anak Pak Belang aka Harimau ni??? haduyai.. mengeget je kejenye.. sabor je lah.. huhu..

Sebelum Ome dok bebel pasal budak busyuk nih Ome nak tunjuk beberapa keping pica yang sempat Ome snap semasa pulang ke kampung hubby Ome di Terengganu.. hebakkk! hebakkk! dok tahu langsung plop org kampung lebih hebakkk.. dan yang penting creative!!! Oh ye.. Ini kali pertama Ome mengundi.. masa  umur 21 x sempat daftar.. so, PRU kali ni Ome dapat ngundi.. tapi kan.. nape 5hb Mei??? uarghh.. apepun, sebagai rakyat Malaysia,  jom kita mengundi! #Excited!







im speechless! menuju puncak! :)
 

hahhh! hebakkk dok??? bak kata hubby Ome.. jakun! hehe.. buleh dikata kan setiap kampung we ols g terjah.. seriously wase suka gok nengok.. (hokk alohh.. royak ganu plop doh).. hahaha.. apepun.. marilah kita mengundi.. hak mengundi hak kita bersama.. hijau, biru, putih or apepun uols pangkah nanti.. make sure.. buat pilihan yang tepat demi bangsa, agama dan negara.. ingatlah.. apa yang kita pangkah tu la yang akan mencorakkan kehidupan anak-anak kita.. ecehhhh.. citer mcm dah ade anak plop kan.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *pernah tengok kucing suka main air? mehhh.. Ome kongsi prangai Ocha Omeyna bila dapat air.. eeeeee.. geramm btol la mummy ngn dia nih! #kbye
Ingatlah! Bersatu kita teguh.. Bercerai??? Lu Pk la Sendiri!

17 April 2013

~Gwiyomi Song~

Cute gilerz lagu ni.. boleh wat ringtone nih.. hehe :).. ni gara-gara En. Hubby dok dengar lagu comel nih.. Ome tinjau jugak lagu apa la yang dia dengar.. pelik plak tiba-tiba En. Hubby dok dengar lagu sebegini.. rupanya sebab awek comel ni dok buat aksi kiut.. dr pembacaan katanya lagu ni ditujukan khas untuk suaminya.. tapi seriously.. Ome tgk pun this lady sgt comey! haha.. katanya orang Malaysia. tapi muka mcm org Korea pun yer.. 


amboi En Hubby.. tak kerlip mata tu yer.. wife orang tu B.. jangan.. uhuk uhuk.. nanti I buat satu video khas untuk U keh.. ahaks.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hari ni cite psl Korea je kan.. ahaks.. keep smiling.. ehek ehek... #kbye

~Busan Korea Wait For Me~

hollaa.. Assalamualaikum.. selamat pagi.. hari ni Ome nk keep smiling je.. hahaha.. *cuit bahu*.. bukan ape.. pg2 dpt call dari my besttie ketika di poly dulu.. weeeeee.. nk senyum lagi.. ahahaha.. e2lah agknye nikmat bgn pagi & solat subuh.. rezeki dari Ilahi.. ehek ehek..

tiba - tiba..

All the other kids with the pumped up kicks, You better run, better run, outrun my gun. All the other kids with the pumped up kicks, You better run, better run, faster than my bullet (ooo.. ini ringtone Ome yang terkini ye.. lagu fav)

fifi : hello.. assalamualaikum..
ome : waalaikumsalam.. 
fifi : farah, awk nk g busan? tiket murah skg.. rm500 je pergi balik.. 
(dlm hati terkejut campur nk melompat)
ome : hahh??? bila??? (act dh plan lama nk g Korea dgn fifi ni)
fifi : 17 - 21 Okt ni..
(dlm hati dok kira 17,18, 19, 20 & 21 total 5 hari..okeyla kowt)
ome : ok fifi.. nk ikut!
fifi : comfirm eh?sorg je?
ome : yup.. sorg je.. (dlm hati tertny2 jgk.. ehh.. en hubby bg kerk? tp hari tu dh bncg dgn en hubby.. en hubby kata ok.. sbb dia kenal sgt dgn fifi nih.. lgpun pergi backpackers.. fifi ni suka travel dgn wanita-wanita je.. klu ade lelaki pun terselit sorg dua.. sebabnye klu pergi dgn sume perempuan boleh amik motel yang boleh muat untuk semua wanita-wanita ini.. jimat bykkk ooo!)
fifi : ok.. sy book tau.. 
ome : ok.. tq fifi..

hah!! itulah panggilan yang sgt mengejutkan pagi tadi.. n tiba2 fifi tagged kat fb Ome.. slps stgh jam.. inilah yang dia tagged kat Ome.. En. Hubby.. silalah jeles.. hehehe :)


oh ye.. jgn terkejut.. Fifi ni xsilap Ome masuk ni klu dia betul2 dapat pergi Korea ni, inilah kali ke 3 dia pijak tanah Korea tu ye.. n yg x boleh blah.. bln 11 tu dia nk Korea lagi dgn lain-lain team.. yang tu siap pakej nk ke Jeju Island.. n yg bestnye dia plak jd tour guide.. umakngaih.. sabor je lah.. fifi ni mmg hantu Korea ye kwn2.. sebab tu Ome xcited nk g ngn fifi ni.. sebab dia ni ala-ala berasal dari Korea.. siap pergi belajar ckp Korea ooo.. giler x  giler xcited dia dgn negara Korea tuh??? huhu.. apepun, LEE JUN KI.. wait for me.. #fitaaam! hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ya Allah.. permudahkanlah segalanya untukku.. aminyarobalamin.. jom simpan duit!!! kachinggg! #kbye

15 April 2013

~ Syafakillah ~

Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. Hari ni Ome masih lagi diberikan nafas untuk terus berada di muka bumi Allah nih.. syukran.. syukran..  amacam uols? sihat? Ome getting better.. hopefully uols berada dalam keadaan sihat walafiat.. ada hadis mengatakan.. sakit itu penghapus dosa-dosa kecil.. jadi.. Ome bersyukur kerana Ome diberikan ruang untuk menghapus dosa-dosa kecil yang Ome lakukan.. syukur alhamdulillah..
oh ye.. sapa-sapa yang masih tak tahu.. sekarang ni Ome diberikan masa seminggu untuk berehat di rumah.. almaklumlah.. kisahnya begini ye uols.. selasa minggu lepas, Ome ke klinik panel hubby Ome di Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah.. act Ome nak buat follow up berhubung masalah wanita yang Ome hadapi sejak 2010.. tahun 2010 yang lalu, Ome memang pernah buat operation untuk buang fibroid di Hospital Pakar KPJ Kajang.. so, disebabkan last year Ome dpt tahu, fibroid ni tumbuh lagi, Ome buat keputusan untuk berubat sendiri dengan cara minum Acai Berry n alhamdulillah after a month, fibroid tu dh hilang.. so, disebabkan fiboroid tu dh hilang, Ome amik keputusan berhenti dulu makan Acai Berry kerana nak lihat sejauh mana berkesannya ACai Berry ni.. disebabkan lately ni Ome rasa badan ni x brape nk sihat, Ome rs peranakan Ome ni sakit, Ome amik keputusan untuk check up balik.. tapi... yang terkejutnya.. lain yang nak di check up.. lain plak yang doc sah kan.. huhu.. nak wat mcm mana kan.. selama ni mmg klu tak sakit teruk, Ome malas nk g klinik.. tapi disebabkan nk follow up tu la Ome gagahkan diri jugak ni ke klinik panel hubby Ome di Bandar Baru Bangi..

Tapi agk terkejut jgk la bilamana Doc sahkan yang Ome suspect appendix.. alamak! hubby baru sebulan operate appendix.. xkn turn Ome plak kan.. nk tak nk, admitted jgk la hari tu.. telefon hubby bgtau yang Ome admitted.. terus dia gelakkan Ome.. boleh??? semua family Ome pakat terkejut la.. ada kwn Ome siap tnya.. "xtahu plak appendix ni penyakit berjangkit..".. hahaha.. nak gelak pun ye bila dia msg Ome.. Ome bukan risau sbb nk operate.. tp risau sape la nk jaga Ocha waktu Ome kat hospital kn.. dh la baru 3 minggu Ome adopt Ocha.. seriously.. dlm byk2 benda yang paling Ome risaukan ialah keadaan Ocha.. sedih ooo.. tp nasib la hubby Ome pandai uruskan Ocha.. n yang penting.. Ocha mcm fhm2 je mummy nye warded.. mlm tu Ome lari skejap balik rumah.. almaklumlah.. kena ajar en hubby uruskan Ocha.. kena ajar waktu bg minum susu.. waktu tghri bg suppliment.. waktu petang bg makan + wet food.. cara-cara flush poo pee Ocha.. huhu..
 
so hari khamis 11.04.2013 jam 10.00 pagi Ome jalan kaki ke bilik operation.. jalan kaki kooo.. rasa kelakar pun ye.. penah x korang jalan kaki masuk bilik operation sendiri? dulu masa kat KPJ, mmg kena usung dari wad sampai bilik operation.. padahal boleh je jln sendiri.. tp lain plak kali ni.. maybe sbb Pusat Rawatan ni x sebesar KPJ.. msk bilik operation tu.. sejuk oooo.. Ome xtau apa yang berlaku lepas nurse pakaikan alat oksigen di muka Ome.. sedar2 Ome dengar nurse sorg ni tnya.. "patient x sedar lagi?".. pastu nurse sorg lagi jawab.. "dah.. baru sedar ni"... baru la Ome sedar dorg tgh usung Ome masuk dalam wad.. nasib dorg x suh jln kaki blk wad.. ehek ehek.. operation around 2 jam jgk la Ome rs.. disebabkan full bius.. skejap je Ome sedar.. pastu tido.. bila bgn buka mata utk mkn ubat je.. pastu smbg tido.. seriously! xlarat! huhu..
2 hari Ome mmg lnsg x blh nk gerak sgt.. nk g toilet pun berpapah.. bila pijak je lantai, terhuyung hayang badan ni rasa.. alhamdulillah.. selama 4 hari Ome di sana.. ada seorang sahabat yang sentiasa menemani Ome.. uols pun tahu kan, keadaan kesihatan family Ome lately ni.. Ibu dan ayah x brape nk sihat.. En. Hubby pulak baru je masuk office setelah 3 minggu operation.. bila mlm mmg Juna akan jaga Ome.. En. Hubby balik sebab dia kena jaga amanah Ome.. En. Hubby kena jaga Ocha.. sbb Ocha bila malam akan tido dgn En. Hubby.. so, bila malam Juna la yg akn ambil alih jaga Ome.. terima kasih Juna.. budi kamu x terbalas.. semoga Allah membalas jasa kamu..

selama 4 hari Ome di hospital.. macam-macam yang Ome boleh simpulkan.. siapa sahabat.. siapa teman di kala susah dan senang.. yang mendoakan kesihatan Ome.. Ome mengucapkan terima kasih sgt-sgt.. Ome faham.. masing-masing ada life masing-masing kan.. masing-masing sibuk dengan keluarga masing-masing.. yang datang ziarah Ome di hospital.. terima kasih.. maaflah kalau Ome xmampu nk lyn.. apepun.. Ome nk pesan kat uols.. kesihatan harus di jaga ya.. kte xtau.. skejap je Allah nak tarik kesihatan kte.. take care uols.. jaga kesihatan uols k.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace yo! *"dua nikmat, banyak manusia rugi padanya (kerana mensia-siakannya)iaitu kesihatan dan kelapangan" renung-renungkan dan selamat beramal.. #kbye
hoho.. peminat kak ton.. comey x kak ton??? ahaks.. ocha.. ocha..
ocha : papa lagi ensem la dari ko ady.. mummy : elleh.. jeles lettew mummy peminat ady putra.. ehek ehek..


09 April 2013

~Daddy Borek Daughter LebaT.. oooooppss~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi guys.. hari ni Ome tertarik untuk share dengan uols video dan juga pica papa & Ocha.. finally! seperti yang Ome janjikan sebelum ni kan.. i will make him love my baby Ocha Omeyna.. & semalam sudah terbukti.. alhamdulillah.. hubby nampaknye semakin sayangkan Ocha.. hihihi.. yang bestnye kan.. Ocha semalam majuk ngn mummy.. sebabnye mummy korek tinge Ocha.. Ocha marah sebab mungkin sakit or geli agknye.. papa balik keje trus dia masuk bilik ikut papa.. pastu tengok2 dh bersandar kat tepi perut papa.. wahhh! mengadu la kononnye tuh?? bluwerkkk.. mummy pedulik ape.. sape suh garu2 telinga.. alkisahnye last week Ome bw Ocha g vet.. doc kata mungkin ada hama dalam telinga dia.. so, doc titikkan ubat dalam telinga dan di atas leher dia.. 2,3 hari lepas tu seriously byk giler kowt tahik telinga dia.. agknye hama-hama tu dh mati kowt.. baru sabtu lps kowt Ome korek telinga dia.. semalam tengok2 dh banyak balik.. ape lagik kn.. sesi bersilat la dengan dia.. n semalam nampak benar marah yang teramat sangat.. nasib la dia xcalar tangan mummy mcm hari tu.. Juna kata klu nk buat pape kat kucing, kena balut dia mcm baby.. amik kain n balut tangan and kaki dia.. supaya dia xbleh cakar.. n secara logiknye mmg berjaya! tapi lepas tu... hahaha.. majuk la dia ngn mummy dia.. but pagi td tgk dia ok la.. dh puas majuk agknye tuh.. helloo baby.. majuk-majuk ngn mummy sape yang bg baby makan? nnt mummy xbg makan baru tau.. nak? huhu..

manjanye la hai.. geget nak?
yer.. rutin harian Ome skg ni??? klu dulu jam 6.45 pun malas giler nk bgn.. but now.. jam 6 kdg2 dh terjaga.. seperti biasa.. pagi kena bagi dia susu.. kalau makanan dia habis, kenalah isi makanan dia.. klu litter box dia ade poo pee kena la 'flush' kan on behalf dia.. kena bersihkan dulu litter box dia supaya nanti senang dia nk membuang hajat yang baru.. lepas tu klu ade masa lebih tu, main jap la dgn dia.. ade satu hari tu jam 5 lbh kowt dia kejut Ome.. dok jilat bibir hidung Ome.. gagahkan diri bangun bg dia susu.. skali boleh plak ajak main.. berlari2 Ome dari bilik dia ke bilik Ome.. sampai en hubby terkejut la.. belum subuh lagi dh buat senaman regangan??? hahaha.. sabar ye En. hubby.. nk wat acane.. isteri tercintamu ini terpaksa melayan anak kamu nih.. 

oh ye.. Ome bg suppliment jgk kat Ocha.. Brewer's Yeast untuk kucing.. normally klu Ome balik tghari, Ome akn bg waktu tu.. tp tgk keadaan jgk la.. klu tak mcm pagi td Ome bg suppliment tu pagi td.. sbb Ome tgk dia xmkn makanan dia, Ome bg Brewer's Yeast tu kat dia.. nasib la dia makan.. nk tahu kelebihan Brewer's Yeast.. uols bleh gunakan khidmat cik google yer.. tapi setahu Ome, doc vet tu ckp suppliment ni untuk bulu dia lembut.. untuk dalaman jugak.. macam manusia jgk.. perlukan suppliment untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan kite.. btol tak? mcm tu jgk kucing ye uols.. nak2 dia sorg je anak tunggal.. hehehe.. n waktu petang ialah waktu makan yang paling Ocha tunggu.. gaulan wet food dan biskut dia tuh.. klu gaul dgn biskut dia tu, melaju jerk.. aishhh.. demand! kopak mummy baby klu mcm ni la gayanye.. everything for Ocha Omeyna.. huhu..

nk citer psl papa dgn Ocha je.. skali boleh plak melalut pasal Ocha kan.. haha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hari ni Ocha kena cucuk vaksin.. yeah! budak ni semakin besar dah Ome tengok.. kaki semakin panjang.. x demok mcm kucing persian lain.. tapiiii cuba tengok tang perut.. muncit macam mama Juna.. ahaks ;p.. #Kbye

08 April 2013

~SIAPA YANG BAIK HATI PASTI KU TERIMA~

Putih-putih melati ali baba.. merah-merah jelita miaw miaw.. siapa yang baik hati cinderella.. mama jadi patung tonggeng! ehhh.. mcm tu ke lagu zaman kanak2 kte dulu.. pastu msg2 senyap... syaratnye jgn sape2 yg nampak gigi.. sape nmpk gigi dia kalah.. mainan nye mcm tu kan??? kan??? ke salah??? hahaha.. wat eva la.. itu zaman kanak-kanak pny mainan.. tp nk di story kn bukan mainan zaman kanak-kanak.. tapi lagu zaman kanak-kanak yang dimodenkan.. mula2 dgr lagu ni, Ome xsuka.. tapi lama-lama sedap plak halwa (bahasa ape la ko guna ni Ome oiii) telinga ni dengar.. jom! kte layan lagu nih sebelum balik keje.. jom hayati lirik nih.. cekedot!

hahhh! part yang paling Ome suka.. Putih-putih melati.. Merah-merah delima.. Siapa yang baik hati.. Pasti ku terima.. yer.. siapa yang baik hati Ome terima dia seadanya yer.. tapi siapa2 yang backstabber.. nyahhh kau dari sini.. i don't need u!!! garang x? garang x? ahaks.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * #ichoosearightchoice, Juna kata grammar Ome salah.. n dia betulkan grammar Ome dgn menyebut I've made a right choice.. terima kasih cikgu.. klu nk tau.. she is my english teacher.. almaklumlah.. sy ni budak kampung.. Juna tu budak bandar.. ehhh.. ape kena mengena? sp yg lahir kat KL sape yang lahir dr Melaka? hahaha.. #kbye

~Hari Keluarga Pok Loh & Cik Lah~

Alhamdulillah.. 23.3.2013 & 24.3.2013 yang lalu, we ols ade buat family day sebelah in law di Kalumpang Resort Tanjung Malim, Perak.. anyone yang pernah sampai ke sana? kalau tak pernah, Ome suggest uols sendiri rasa nikmat ketenangan di sana.. seriously.. sgt2 menenangkan jiwa.. dengan keindahan tumbuh-tumbuhannya.. kesegaran air sungainya.. but!! percayalah uols.. Ome ni sebenarnya hantu air.. pantang nampak air terutamanya air sungai.. comfirm terjun! tapi kali ni Ome x sentuh pun air sungai tu uols.. rugi sgt plak rs.. sbb mmg niat dh lama untuk berkelah dan mandi manda sungai.. tapi ms tu Ome sndri xtau nape tak terjun dalam air sungai tu.. bak kata org tua.. x bernafsu.. boleh? ahaks ;p

Alhamdulillah.. planning yang telah dibuat selama beberapa bulan finally tercapai.. seperti biasa.. family day diadakan untuk mengeratkan lagi silaturahim antara adik badik dan ipar duai... klu family sebelah Ome, uols sndri tau kan, tiap2 tahun dalam kalendar tu mesti wajib makan angin dgn my luv patzi kan.. tp sebelah in law ni agak susah untuk berkumpul.. almaklumlah.. keluarga in law Ome asalnye dari Terengganu.. so ms untuk berjumpa tu sgt la terhad.. so, disebabkan planning yang dirancang ni telah di war2kn sedari awal, so, setiap keluarga wajibla berikan comittment kn.. n alhamdulillah.. semua adik badik hubby Ome ade.. fyuols, adik badik hubby Ome ade 12 orang yer.. 9 orang dh berkeluarga dan 3 orang masih lagi single but maybe dh tak available agknye.. hehe.. 

ni hny sebahagian ye..
hihi.. lawok deme nih..
macam-macam peel
urusetia katanya.. ahaks ;p
lempar buah kelapa.. bukan bowling kelapa.. haha..
sukaneka utk anak sedara jgk!
semangat!
kdg2 mok ayoh over xcited dr anak kan.. hihii..
yeahhh!
tapi sedihnye event ni tak complete dgn kehadiran ayoh & mok tua Ome.. nok wat guane.. mgkn tade rezeki..inshaaAllah.. next family day hopefully mok & ayoh ade skali join family ni.. dah kata family day kan.. so, mcm2 aktiviti yang kami lakukan.. oh ye.. seramai 44 orang ahli keluarga check in on that day yer.. jgn terkejut.. mmg ramai dan meriah sgt tau.. sedikit sebanyak mengubat tekanan stress yang dihadapi apabila sentiasa ade orang di sekeliling kte.. betol x? n alhamdulillah.. family day berjalan dgn lancar.. walaupun, pd petang diadakan sukaneka, hujan turun.. tp dgn slumbernye kami sepakat untuk truskan game.. hahaha.. sgt meriahhh! masing2 menunjukkan bakat terpendam.. seriously.. sgt terhibur dgn karenah ipar duai.. mcm2 gelagat.. mcm2 aksi.. seperti biasa, Ome diberi tanggunjawab sebagai Setiausaha untuk family day ni.. kat ofis setiausaha.. kat umah isteri merangkap setiausaha.. n family event baik sebelah Ome sendiri or sebelah in lawa Ome, Ome mmg dh di cop untuk jadi secretary.. huhuhu.. im proud to be secretary!!! hahaha..

oh ye.. bayaran untuk setiap orang eh??? we ols decided amik package A iaitu RM118 seorang dewasa untuk 2 hari 1 malam.. untuk kanak 12 tahun kebawah RM103.30.. complete.. penginapan, bbq dinner, breakfast, lunch, sukaneka, dan lain-lain lagi turut disediakan.. so bawa diri je.. cumanya 1st day tu kami sepakat adik bradik bawa pot luck untuk mkn tghari.. sgt jimat! klu makan kat kedai rugi ooo.. inilah kebaikan adik badik ramai.. sepakat membawa berkat.. nk tau Ome bawa ape?? ngeh3x.. percubaan pertama.. sokongan dari adik Ome, Angah Angelz.. Angah beriya suh Ome buat ayam kampung golek katanya.. kebetulan mlm sebelum family day tu angah & husband dtg melawat Hubby Ome.. alg2 hubby angah dtg dr Perlis, so, hubby Ome request ayam kampung.. so ape lagik.. angah siap bg resepi.. tp disebabkan bahan2 yang angah ajar tu tade dlm simpanan.. jadi!!!! dgn gabungan meletop Ome & Juna.. jadilah ayam golek Ome & Juna!hihihi.. oh ye.. Cik Juna pun ade malam angah dtg tu sbb angah paksa Juna dtg.. haha.. nasib la makcik tu okey je.. almaklumlah.. dgr ayam golek.. melaju tu makcik tu dtg.. makcik tu kuat makan yer uols.. ahaks.. *larikkkkk

gabungan meletops! ahaks.. rahsianya??? Ome letak byk2 black paper & madu.. hehe :D
alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar.. apa yang diharapkan untuk event ni mmg seperti yang dirancang.. oh ye.. act plan ni dh di maklumkan 2 thn sblm ni.. collection rm20 dilakukan setiap bulan ye.. walaupn nampak sikit lama-lama jadi bukit... alhamdulillah.. semoga next year family ni dapat dilaksanakan setiap tahun... mudah-mudahan.. aminyarobalamin.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * jom pakat dengar medley lagu-lagu 90an.. tangkap layan plak.. huhu.. daaaaaaaa.. #kbye

~mila feat nubhan - cinta kasih~

holaa.. selamat pagi isnin.. Assalamualaikum.. Happy working guys.. sebelum Ome nk story telling  banyak benda (byk kerk?hehe) Ome nk share lagu ni ngn uols.. last episode last week, sp tgk drama Cinta Qaseh? act nk kata hari2 Ome tgk tu tadelah.. tapi jalan citernye Ome tau & faham.. nak2 pelakon utamanya Ady Putra kannn.. pengsan! huhu.. oh ye.. Ome peminat Ady Putra  ye.. bukan Aaron Aziz.. ehek ehek.. Walaupun Ady Putra x menang sebarang award ABPBH last nite but x kesah la.. kan.. kan.. Jom layan Ost drama ni.. tacing plak dengar lagu ni.. huhu.. 

anyway sape yang tgk ABBPH semalam?? klu nk suh Ome komen byk benda kowt nk komen.. tapi... biarlah Ome simpan.. tp performance penyanyi2 semalam mmg mantop! esp lagu2 lama 90's.. seksa.. ramalanku benar belaka.. segalanya ku terima.. umpama mimpi dalam mimpi.. perghh! lagu tangkap jiwang tuhh.. haha.. tp bila tny part paling kelakar??? haruslah bila Johan parody kn lagu sayang tu.. astagfiruhalazim.. seriously kelakar nak mammmpuihhh.. haha.. sabar je lah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * Teman Pengganti VS Aku Maafkan Kamu .. Lagu sedih bleh bertukar gembira.. gara2 Johan ganggu konsentrasi Black.. hahaha.. Johan.. Johan.. #kbye



05 April 2013

~Let's Keek!~

Selamat Pagi.. Assalamualaikum.. Salam Jumaat! hihihi.. jom kte senyummmmm! hahh! kan comey tuh.. anyway, just nk sharing dengan uols.. disebabkan Ome ni suka sangat social hub ni.. selain dari FB, Twitter, Blogger, Insta, Whatsapp, LINE, Viber, Tango and so on.. Ome jugak nk share dengan uols app terbaru.. kalau dulu asyik post pic je.. This time moh kte tinjau video plak.. baru real kan.. selain dari update video Ocha kat sni, Ome akan jgk update kat keek! apepun, nk tengok real Ocha and Mummy Ocha.. jangan segan silu cekedot kami di link ni k.. boleh follow jugak yang mana suka tengok kaletah Ocha Omeyna tuh.. #SoLet'sKeek!
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *dah bulan 4??? lg 2 bulan nak final exam! tidakkkk! huhu.. #kbye
selamat menempuh!! hwaiting!


03 April 2013

~Ocha playing with mummy~

SELAMAT HARI RABU.. hehehe.. dah 2 hari Ome kursus.. tapi tengahari tetap lari balik jenguk si budak uchuk nih.. nak share dgn uols bila Oche weng.. haha.. geram btol tgk die nih.. aishhh..

playing time!

alhamdulillah.. En. Hubby macam dh suka kat Ocha.. n yg bestnye Ocha  tidur dgn papa yer.. disebabkan budak uchuk ni suka tidur kat kaki.. jadi dh 2 mlm Ome tgk Ocha tidur belakang En. hubby.. pg2 Ome tgk En. Hubby peluk Ocha walaupun budak Uchuk ni kecik je.. yeahhh!!! tapi syaratnye sebelum tidur kena basuhkan kaki, tangan dan buntot Ocha dulu yer.. ahaks :p.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ape ke hei la budak ni. suka sgt ongges jari tangan dan kaki.. sabor je lah.. #Kbye

penat makan.. itu yang muka selenge tuh.. hihihi..

01 April 2013

~Ku Ingin Kita Lama Pacaran Disini~

 pengubah asal lagu ni.. #tabikspring!!!
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng
Kau sayangku … kau cintaku .. kau pacarku diriku
Kau cantikku .. kau manisku .. kau lucuku diriku
Neng neng nong neng
Kau genitku .. kau nakalku .. kau tetap jadi sayangku
Kau seksiku .. kau cantikku .. kau manjaku diriku

Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng
Kau tawaku .. kau tangisku .. kau dramaku diriku
Kau terangku .. kau gelapku .. kau hidup dan matiku

Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng
Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu

Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu

Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu
sesi panjat memanjat.. eeee.. geram btol budak ni.. dok cium bibir mummy.. dok cium hidung mummy... shaayang die!
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nak cari jaring.. nak jaring.. kena jaringkan tingkap! sebab budak ni suka memanjat.. ingat nk buka je tingkap bilik tu bg angin masuk.. sekali boleh plak dia memanjat kat tingkap tu.. aishh.. Ocha.. Ocha tu anak perempuan.. bukan anak lelaki tau.. grrrrr.. mummy beli je jaring.. nanti mama yang pasangkan yer.. huhu..

~Serius.. Kelakar Giloss! #parody~


penah tengok? seriusss! gelak guling2 di buatnya.. hatoyai.. sabor je lah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *neng nong neng nong nang neng nong neng.. hatoyai.. best plak lagu nih.. hahaha.. #kbye

#blessed
#alhamdulillah

~time to play!~

ncakkk! tampa nak?

maafla klu lately ni asyik story mory pasal Ocha jer.. bukan ape.. Ome geram tengok budak nih.. comel gilak.. rs nk geget2 jerk.. huhu.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *buat masa ni kena selalu balik tengahari untuk jenguk Ocha.. memandangkan budak ni suka memanjat.. Ome takut ntah hape hape lagi dia buat dalam bilik tu.. kesiann die yer.. klu ade sekor lagi bleh jd peneman dia.. hmmmm.. #kbye

~Residence Ocha Omeyna #finkkk!~

Selamat Pagi.. Assalamualaikum.. hye uols.. happy working! hohoho.. jgn malas.. jgn blur2.. mulakan hari anda dengan senyuman yang paling manisssss.. hehehe.. yer.. hari ni Ome happy sikit.. bgn pg2.. cari 'anak' dulu.. welcome home Ocha Omeyna.. semalam baru je Ome amik Ocha dari umah mama angkatnya.. alhamdulillah.. Ocha sedang cuba menyesuaikan diri dengan rumah baru.. n yang penting.. dia pandai guna tangga ye.. ade la jugak percubaan dia nk melompat dari atas ke bawah.. tp Ome sempat menggunakan suara cord C (bak kata mama angkat dia... hahaha..) aishhh.. nyarisss! sabor je lah.. n nasib baik pandai plak mengikut kata tuh.. satu-satu dia gunakan anak tangga untuk turun.. U r amazing la Ocha.. bijakkk sgt budak nih!
hye budak ucuk!
oh yer.. d sbbkan Ocha ni anak dara.. semua barang-barang Ocha yang sempat Ome belikan adalah warna finkkk! hamikkkk.. maaflah.. inilah padahnya kalau dapat mummy yang gilerkan kaler finkk! hahaha.. nk tengok ape yang Ome belikan untuk Ocha.. Let's cekedot! #silamuntahfink hahaha..

tempat beradu Ocha..
rantai Ocha..
ni utk ikat langsir eh.. motip? supaya bilik Ocha terang.. ikat langsir pun kiut gler kan.. tapi satu je guna.. satu lagi letak dalam tempat tido dia.. konon2 utk bantal Ocha.. ahaks :p
carpet utk dpn jamban Ocha.. yela.. konon2 bila kaki dia kotor dia kesat kat carpet tu dulu.. muahaha
tempat mamam n tempat minum.. ngeh3x..
yeahh! cat tree Ocha.. murah aje.. RM37.. xpyh nk beli sampai beratus2..
mainan untuk gigit n sepak.. abaikan ghost Ocha tu.. sibuk je.. time org nk amik pic dia pun sibuk nk inteprem..
roller.. sp yg ade kucing dorg tau la utk ape.. :)
baldi utk letak litter
penyepit kuku..  disebabkn keje nye asyik mencakar.. moh potong kuku!
sudu macam2 boleh guna
decoration bersama mummy Ome!.. haha
alas tamo bagi kotor
kerusi ni utk Ocha manjat masuk dalam litter box.. litter box smartsift tu tinggi sangat untuk Ocha panjat..
taraa!!! finally! rs mcm nk beli lagi decoration tu.. nk tampal kat dinding tu.. rs mcm kosong plak.. huhu..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Kau sayangku, kau cintaku, kau pacarku, diriku yeah..Kau genitku, kau nakalku, kau tetap jadi sayangku..Neng neng nong neng neng neng nong.. #kiutglerlagunih! #kbye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...