19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 May 2013

~Lenka - Everything At Once


Lenka - Everything At Once

As sly as a fox, as strong as an ox
As fast as a hare, as brave as a bear
As free as a bird, as neat as a word
As quiet as a mouse, as big as a house

All I wanna be, all I wanna be, oh
All I wanna be is everything

As mean as a wolf, as sharp as a tooth
As deep as a bite, as dark as the night
As sweet as a song, as right as a wrong
As long as a road, as ugly as a toad

As pretty as a picture hanging from a fixture
Strong like a family, strong as I wanna be
Bright as day, as light as play
As hard as nails, as grand as a whale

All I wanna be oh, all I wanna be, oh
All I wanna be is everything
Everything at once
Everything at once, oh
Everything at once

As warm as the sun, as silly as fun
As cool as a tree, as scary as the sea
As hot as fire, cold as ice
Sweet as sugar and everything nice

As old as time, as straight as a line
As royal as a queen, as buzzed as a bee
As stealth as a tiger, smooth as a glider
Pure as a melody, pure as I wanna be

All I wanna be oh, all I wanna be, oh
All I wanna be is everything
Everything at once

23 May 2013

~Ocha Kembali Terjal~

Selamat Pagi uols.. Assalamualaikum.. Yeahhh! Esok cuti.. Uols buat ape weekend ni? InshAAllah.. sekiranya tiada aral melintang Ome akan menghabiskan masa hujung minggu ni dengan my love Patzi.. 

Alkisahnya planning ni dh dirancang dari akhir tahun lepas.. seperti tiap2 tahun, kami sekeluarga akn jalan-jalan makan angin.. x kira la luar atau dalam negara.. tapi disebabkan last year ada mcm2 rintangan dan halangan, terpaksalah planning ni ditangguhkan hingga ke hari esok.. This time, cuti-cuti with my love patzi hanya di Cherating Pahang.. tapi xkesahlah.. jauh ke dekat ke tak kesah.. Yang penting trip tahunan ni berjalan seperti biasa.. mudah2an perjalanan esok diberkati dan dirahmati Allah hendaknya.. aminyarobalmin..

yoo! lupa plak.. sebenarnya Ome nk kongsi dengan uols keek yang sempat Ome rakam malam kelmarin.. wah3x.. kaki tangan tu masih berjingkit2.. tapi hyper nye la anak Ome sekor tuh.. panjat memanjat je kejenye.. yang Ome x faham tu ada hati lagi tu nk memanjat grill sliding tu.. mmg tarzan la Ome semalam kan.. ape taknya.. klu di watnya jatuh mcm mana? hailaaa Ocha.. doc suh Ocha rest tau.. klu mummy kurung kang Ocha mengamok.. acane mummy nk wat nih.. pagi td pun nyaris2 dia nk jatuh dr tingkat atas.. dok kerabat (panjat bak kata hubby Ome.. org Terengganu pny bahasa.. haha) kerusi dekat tangga tuh.. luluh hati mummy ni Ocha.. sket je lagi nk jatuh.. hailahhh.. Ocha.. Ocha.. Papa siap boleh cakap.. "nak wat guane, dh dia mcm tu" .. helloo En. Hubby.. nnt yang x keruan nya darling U ni hokey.. nk tengok lagi I meroyan tengok Ozha mati? huhu.. Ome tau.. En. Hubby sgt sayangkan Ocha.. klu x, masakan mlm2 si Ocha mesti cari ketiak En. Hubby Ome.. boleh? #hamboi!
always to be.. anak papa..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Jangan disangka orang yang DIAM itu lemah... DIAM itu mungkin tanda dia cuba membendung diri dia daripada berkata perkara yang SIA-SIA.. #muhasabahdiri #kbye

22 May 2013

~Insurans Untuk Haiwan.. Ada tak???~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi uols.. sihat ka? alhamdulillah.. Kita semua masih diberikan nafas untuk terus berada dimuka bumi Allah ni.. #blessed

oh ye.. semalam Ome lupa nk tunjuk kat uols.. salinan XRay yang telah dibuat pada Ocha semalam.. jangan xtau ye uols.. haiwan pun mcm manusia jugak.. rawatan untuk haiwan skg ni dh semakin maju.. ehhh.. Ome nk tanya uols.. kepada pencinta-pencinta kucing ni.. ada x insuran untuk haiwan? insuran perlindungan? kalau ada Ome nak amik lah.. bukan apa tau uols.. uols ingat rawatan haiwan ni murah? hallooo.. treatment untuk haiwan2 kesayangan kita ni pun boleh tahan tau.. atleast kalau ada insuran perlindungan boleh jugak cover kalau2 kte ni tgh sesak kan.. klu manusia ade insuran perlindungan, should be haiwan pun kena ada insuran perlindungan la kan.. atleast medical card untuk haiwan2 kesayangan ni kn.. ermmm.. ada sape2 yang nak buat insuran perlindungan untuk haiwan tak? kalau ada Ome org pertama yang akan daftarkan untuk Ocha.. huhu..
comey je kan kaki dia.. hihihi ;)
tomey btol kaki dia.. kuwuss.. huk3x
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *En. Hubby tanya semalam.. nak cari kucing satu lagi ke.. Ome dok pk gak.. hmmmmm.. patut tak Ome carikan kawan untuk Ocha ye uols??? uols rasa??? daaaaaaaaaaa.. #kbye

21 May 2013

~crack??? hailaahh.. Ocha.. Ocha.. ~

Holla... Disebabkan risau yang sangat melampau.. finally Ome amik keputusan untuk bawa Ocha g jumpa doctor.. Alhamdulillah.. syukur.. syukur.. dapat bos yang sangat memahami.. Terima kasih Mr Wong.. sebabnya Bos Ome izinkan Ome untuk bawa Ocha g klinik.. #blessed!

Jam 1 time rehat, Ome pun laju2 la balik rumah amik Ocha.. hailahhh.. lagi kesian Ome tengok dia.. terhencut-hencut dia jalan.. sayuuuu.. sayu hati mummy nih.. lepas bg Ocha mkn dulu N make sure dia uk uk dulu (sbb takut jd mcm Ozha hari tu.. uk uk dlm carry)..  so, cpt2 bw Ocha g spital.. kakak & adik Ome suggest doctor kat nilai.. the problem is, hari sabtu ritu Ome dh bw Ocha g klinik kat Puchong tu.. so, anything boleh refer pd doc yang sama kn.. 
Lepas discuss dgn doc.. Doc tny samada nk buat Xray or just bg ubat tahan sakit.. if 3 - 5 hari x okey jgk, dtg blk N baru buat Xray.. Disebabkan trauma dengan kematian Ozha, Ome amik keputusan untuk terus suh doc buat Xray kat Ocha.. N finally.. Doc kata memang nampak crack.. tapi x teruk sampai kena buat surgery.. so, doc suggest make sure jangan bagi dia main selama 6 minggu.. sebab tulang yang retak tu akan bercantum dengan sendirinya.. Doc suh Ome kurung Ocha.. memandangkan Ocha tade cage.. jd Ome amik keputusan kurung Ocha dalam biliknya je.. lagipun Ocha x suka dikurung.. odw pergi klinik & balik rumah pun dia x dok dlm cage dia.. dia dok ats riba Ome.. hahhh! nak tgk Ome bw slow.. time ni la.. comfirm!!! x kena AES.. hehehe.. almaklumlah.. bw 70km/j.. huhuhu.. 

setiap kali g klinik tu, bukan Ocha je kembang2 ekor sebab takut.. dengan Ome2 skali kembang2 kaki tangan.. almaklumlah.. kat situ penuh anjing.. mcm2 jenis anjing ade.. yg Ome geram np la dorg x mskkan dlm cage mcm kucing tuh.. dok tarik2 la anjing tu dgn tali leher nye tuh.. kdg2 Ome tgk bukan tuan nya yg tarik anjing tu, anjing tu yg tarik tuannya.. Ome ni dh la fobia dgn anjing.. klu nampak anjing 100m pun dh kumat kamit mulut nih.. dok baca surah2.. mcm nampak hantu.. tapi kan ada sekor anjing ni supe mcm bulldog.. bising nk mampuhhh.. sakit tu buat2 la cara sakit..setiap kali org lalu lalang mmg dia akan menyalak.. Ome??? lagi la Ome takut.. dh la dia duduk dpn cashier.. ms Ome nk byr tu, tuan dia mcm xfhm2 plak kan.. bleh siap dia kata no worry.. konon2 dia dh pegang kuat2 la anjing tu.. Ome lalu lalang dpn dia.. ingt dia nk sergah kn.. so, bersiap sedia je la.. tp Ome pelik.. sikit pun dia x menyalak.. dlm hati.. dh knp ko bulldog? td punyala ko menyalak org lalu lalang dpn ko kn.. sampai ade sorg customer lelaki ni siap kena geget kaki tau.. nasib la customer lelaki ni pakai suar panjang.. lps tu bulldog tu kena tampa la dgn owner dia kn..  hahaha..
nampak macam comel kan? tapiiii.. huhu..
hmmmmm.. bila dh bw jmp Doc lega sket hati Ome nih.. Hailahhh Ocha.. get well soon ya baby.. biarlah prangai baby mcm monyet pun.. mummy x pedulik dah.. x tahan tgk Ocha murung je.. sebakkk mummy tgk Ocha murung je.. get well soon ya baby.. mummy lebiuuu.. muahhhh.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *kak aida kata anjing tu takut sebab dia nampak antu kat Ome? hahaha.. lawak ar akak nih.. yg mama Ocha plak kata sebab anjing tu tau klu dia sergah Ome, Ome akan terkencing2  kat situ.. puihhh.. x logik btol tau.. Ome rs dia tangkap cintan ngn Ome kot?? ehhh.. #kbye

~She's Getting Better But.. hailaahh Ocha Omeyna~

Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Happy Working Guys.. Ome sebenarnya rindu kat Ocha.. hailahhh.. sejak dia sakit nih, we ols husband & wife mmg x senang hati la.. semalam balik keje, tengok Ocha still melepek atas katil.. tapi Ome lega sebab dia dah start makan.. cumanya dia x aktif mcm dulu.. klu tak mcm monyet.. huarghhh.. baby.. cepat la sembuh.. hati mummy x keruan dibuatnya tau tak.. semalam En. Hubby pun balik awal..Gara-gara nak lihat perkembangan kesihatan budak kenit nih.. punyala sayangnya dia kat Ocha ni kan.. N semalam jugak En. Hubby skali lagi menakutkan Ome.. nak tau kenape?

semalam Ome dan En. Hubby tertido.. sementara menunggu maghrib tu, sebab En. Hubby puasa.. so, kami laki bini tertido.. tiba2 En. Hubby kejut Ome.. "yang.. bangun yang.. tengok nih".. Ome yang dengar sore En. Hubby cenggitu trus melompat dari katil.. Ome tnya.. nape? nape? pastu En. Hubby kata.. "eh.. tadelah.. ingatkan tadi Ocha dh meninggal.. sebab maybe ms En. Hubby angkat dia tu, dia melembikkan badan dia.. so, x gerak2.. Ome yg baring sebelah En. Hubby mmg dh rs nk meraung2 dh.. hailaahhh.. Ocha.. Ocha.. jgn la wat mummy susah hati cenggini.. cepat lah baikk.. 
Sejak Ocha sakit nih.. Ome rs mcm nk amik cuti je.. jaga budak tuh.. tiba2 kn semalam Ome tgk dia jalan terhencut2.. Ome pelik bin ajaib la.. makan skg ni dh start berselera... cumanya dia jalan terhencut2.. aishhh.. memang tghri ni Ome kena balik jgk.. kena bw dia g klinik lagi.. Ome takut dia terjatuh je.. sebab tu kaki dia sakit.. tp yang peliknya bila jmp doc elok je dia jalan dpn doc.. mcm x sakit.. tp bila kat umah??? aduhhhh.. gugur jantung mummy ni Ocha.. janganlah main2 mcm nih.. 
my dear Ocha Omeyna.. yg slalu buat mummy x senang duduk.. get well soon baby..
anyway guys.. have a good day.. stay strong Ome.. stay strong.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *portal USM ni wat pasai plop.. guane nok study nih? (alasan malas study kan).. muahaha.. muahaha.. muahaa.. #ehhh #kbye

19 May 2013

~Rest In Peace My Manja Ozha Omeyna~

Assalamualaikum.. Holla gusy.. Happy Weekend.. amacam hari weekend uols? semalam ialah hari Ome untuk sabar dan tabah.. seriously.. meraung gak la semalam gara-gara Ozha.. ye.. Ozha Omeyna dah tade uols.. semalam Ozha meninggal.. Ome terkilan sebab tak sempat nk bawa Ozha ke klinik lagi untuk pemeriksaan kali ke2.. planning mmg semalam nk bawa 2  ekor tu ke klinik yang lebih pakar kat Puchong tu.. St Angel.. skali ape nak buat.. Ome xpasti jam berapa Ozha meninggal.. 
Jam 8 pagi Ome ada jengah2 tengok Ozha.. Ome siap boleh dok hagah2 dia lagi.. sebab Ome tengok mata dia bulat.. x macam malam kelmarin.. Ome bagi ubat.. Ome suapkan air zam zam dalam mulut dia.. Ome sapu air zam zam tu kat ubun2 kepala dia.. tapi apakan daya.. Allah lebih menyayanginya.. Ome redha.. pasrah.. cuma terkilan sebab x sempat nk bawa dia ke hospital dan tak tahu punca dia mati sebenarnya.. Lepas wat breakfast untuk hubby, jam 9 lbh Ome naik bilik untuk siap2.. skali xsempat Ome nk bg mkn kat dia, Ome tgk dh terbujur kaku dia dpn toilet.. mcm mana Ome tinggalkn dia sebelum Ome msk.. mcm tu la dia baring.. comey aje tgk dia mati dalam keadaan mcm tu..

Bila Ozha dah meninggal pagi tu.. mmg tersedu sedan la di buatnya kan.. cepat2 bw Ocha g hospital.. alhamudulillah.. Ocha getting better.. doc ckp berkemungkinan besar antibiotik yang sebelum ni, xsesuai untuk dorang.. mmg ada sesetengah kucing yg mana antibiotik yang diberikan x sesuai dengan antibodi badan mereka.. Ome pelik giler uols.. bukan makin elok.. makin teruk.. mlm sebelum tu mmg Ozha ade muntah air.. tp Ome ingat dia dh ok sebab dia boleh minum air sendiri.. klu tak.. makan minum pun dorg tamo uols..
so, pengajaran untuk Ome lepas nih.. Ome dh tau dh klu dorg sakit demam cpt2 bw ke hospital yang lebih pakar.. ingat manusia je ade hospital pakar uols.. haiwan pun ade hospital pakar hokey.. mama Ocha ade kata, klu sesetengah klinik haiwan bila tengok kucing demam sampai 40 darjah celcius.. dorang akan di warded kan.. tapi itulah... seriously Ome pelik.. nape doc yang 1st skali Ome pegi tu, dorg x wardedkan Ozha dan Ocha nih.. terkilan! sgt terkilan.. tapi Ome redha.. Ome pasrah.. ada la hikmahnya kn..
Untuk mummy's, mama's, papa's, daddy's to all ur manja.. please take care ur baby's ya.. Walaupun 2 ekor "monyet" tu bukan darah daging Ome sendiri, but dorg jugak makhluk Allah.. baru seminggu Ome beli Ozha tu.. xsempat nk manjakan dia.. xsempat nk beri kasih sayang kat dia.. Dia dh pergi dulu.. klu Ocha pun pergi dulu semalam.. xtau la Ome nk ckp mcm mana.. seriously.. sedih tahap dewa kowt.. aishhhh... sabar je lah..

gonna miss u baby..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ozha.. mummy gonna miss u baby.. luv u baby.. daaaaaaaaaaaa.. #kbye

17 May 2013

~Get Well Soon Anak2ku~

Morning.. Hoyeahh.. Macam esok x keje kan.. apepuntakboleh! Ome risau gilak.. Dengan kesihatan 2 ekor "monyet" nih.. hailahhh.. Masing-masing tamo makan.. nak tak nak mmg Ome paksa jugak la dorg makan.. esp si Ozha.. dah 2 hari x makan.. melepek je kejenye.. si Ocha plak pg td Ome bw g klinik.. gara-gara semalam dia pun melepek je sebelah en. Hubby.. anak papa ye uols.. tido nk sebelah papa je.. ngade! hailahhh.. risaunye.. bila nak baik 2 ekor "monyet" nih.. huhuhu..

Ocha.. Ozha.. cepat la baik.. mummy risau nih..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!* dua2 ekor "monyet" ni suhu badan 40 darjah celcius.. ada apa2 petua tak kalau kucing demam? risaunyeee... daaaaaaaaaaaa.. #kbye

15 May 2013

~Ocha Omeyna VS Ozha Omeyna~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi uols.. uols sihat? Alhamdulillah.. getting better.. Act kelmarin Ome dah start sakit tekak.. bila dah sakit tekak.. mula la suara pun dah bertukar kan.. Ome ni dah la secretary.. Bila secretary kerjanya menjawab panggilan telefon.. Bila kena jawab panggilan masuk automatik suara pun supo ponde.. tau dok ponde tu mende? huhuhu.. aka LadyBoy terus la kan.. nk wat mcm mana.. Redha ajelah.. memang skang ni musim orang tak sihat la.. Ome pun on off on off.. sekejap rasa mcm dh ok.. sekejap plak rs mcm nk demam balik.. bila nak gagahkan g klinik, memang malas tahap cipan.. huhu.. kesimpulannya mari kita merawat diri sendiri dengan minum ais.. hahaha.. yerr uolss.. Ome rasa dh bape banyak aiskrim Ome telan.. Orang kata kalau sakit tekak, makan aiskrim.. hahhh! ape lagiikkk.. ngeh3x.. Ome ras petua ni menjadi la uols.. ape taknya.. alhamdulillah.. pagi semalam mmg sore supo ponde.. tapi bila malam beransur baik.. #blessed

oh ye.. mukadimah hari ni panjang sket.. almaklumlah.. dh lama rs x story telling kat sini.. anyway, uols mst dh tau kan hari ni Ome nk bebel ape kat entry ni.. hahhh! bijakkk.. penantian untuk mencari kawan untuk Ocha akhirnya kesampaian jugak.. rezeki Ome agknye.. Ome dapat beli seekor lagi kucing persian untuk berkawan dengan Ocha.. & Ome panggilnya Ozha.. kah kah kah.. dh mcm kembar plak kan.. lainnnn sangat 2 ekor "monyet" tuh.. sekor bulu lebat, sekor bulu pendek.. sekor cerah.. sekor gulap.. ekekekek.. nampak sangat bukan kembar kan..  nama je seakan-akan kembar.. n yang paling ketara sekor tu mmg sebijik mcm monyet.. melompat2 je kejenye.. nasib la brg2 kat umah tu x tonggang terbalik dikeje kannya.. tapi langsir Ome.. tak dapat diselamatkan.. habessss.. sape lagi klu bukan Ocha.. suka la memanjat langsir Ome sampai kat atas.. pastu dok tenggek atas grill tu.. haiiilahhh.. Ocha.. Ocha.. yang sekor ni lagi plak manja giler.. mcm baby uols.. dia bukan menginyau.. tapi mcm mengadu... ntahlah.. bunyinye halus bebenor.. tapi demand nak mammm.. makan nk wet food je.. klu dry food tu mampuuihh dia nk makan.. 

hye! sayalah Ozha Omeyna.. :)
so, skg ni mmg si Ocha lagi gembira la kn.. sbb klu dh bg Ozha wet food xkn si Ocha xdapat.. klu dulu wet food tu Ome bg waktu mlm je.. siang Ome bg dry food.. tp skg ni xkira dh.. pagi petang wet food + dengan biskut diorang tuh.. e2pun mula2 si Ozha ni tamo mkn biskut tuh.. sabor je lah.. maintenance kucing ni sebenarnya sama je Ome rs dengan ade anak.. serious uols.. tapi xpe.. Allah berikan kte rezeki, so, kita share rezeki kta dengan org lain.. btol x? walaupun 2 ekor "monyet" tu bukan orang tapi Ome dh anggap mereka ni mcm anak Ome sendiri.. & i love them so much! sejak ade dorg ni, tadelah Ome bosan sgt dok kat umah.. ade je keje & rutin harian yg Ome buat skg nih.. ape ingat jaga kucing ni senang? pg2 nk kena bg makan.. blk keje kena bg dorg mkn dulu.. &  klu mlm dorg lapar lagi, kena bg mkn lg.. skg ni paling2 kurang Ome bg 2x.. pagi & petang.. tp klu dorang lapar, malam pun Ome bagi.. klu x dumok jgk xtau la.. si Ocha tu Doktor cakap dia nampak kurus, tapi bila pegang, mampat.. e2 yg sedap peluk tuh.. si Ozha ni pulak nampak besar sebab bulu tebal tapi bila pegang ringan sgt.. nk2 bila dia menanges.. mtk perhatian.. comel sgtt.. menanges? yeee uols.. dia suka nanges.. mcm baby tuh.. alahaii.. Ome xtau nk ckp mcm mana cara dia nanges tu.. yang pasti bukan menginyau tau.. huhuhu.. 

love both of them
untuk pengetahuan uols, ms mula2 Ome bw balik Ozha ni.. depa ni dok la bergadoh.. mula2 Ome ingat si Ozha ni garang.. rupanya sampai ke hari ini si Ocha tu dok tibai Ozha.. sabor je lah.. Ome geram, dua2 ekor tu Ome potong kuku.. nak2 si Ocha.. nasibla semalam Ome berjaya potong kuku dia.. waktu tgh landing2 kasi dia belaian sambil tu Ome potong kuku dia.. ingat senang nk potong kuku kucing nih? coiii.. klu nasib malang tu, siap kena geget.. nak2 si Ocha tu.. hadoyaiii.. gigi nye tajam.. smlm ms main2 dengan dia, dok geget jari Ome.. mmg berdarah terus.. itulah penangan jaga kucing nih.. klu tade cakaran halus dr 2 ekor "monyet" ni, mmg x sah.. ade je tanda2 parut cakar kat tangan kaki ni tau.. ade tu plak sampai kat bahu2 pun ade.. nk wat camne.. nama pun bela kucing.. skg ni Ocha dh kurang la tibai si Ozha tu.. mgkn dia dh mula redha dengan kehadiran Ozha.. almaklumlah.. 2 bulan dia dok ngn Ome sekor je kat umah.. tiba2 Ome bw balik org lain.. dia dengki & sgt la jeles ye uols.. Ozha tu di tibainye sampai lari atas almari.. nasib la Ozha ni pandai bawa diri.. kdg2 nampak la jgk dia mcm nk amik hati si Ocha ni.. tapi Ocha??? aishhhh.. degil! keras kepala! anakkk sape tu??? huhu...

Hari tu ade jugak terfikir, kalau seminggu ni Ocha masih tak boleh terima Ozha, Ome nk jual balik Ozha tu.. tapi alhamdulillah.. Ome tengok Ocha dengan Ozha makin ok.. walaupun kadang2 dtg jgk sawan si Ocha tu dok tibai la si Ozha, tapi x seteruk ms mula2 ritu.. Ome selalu doa lepas solat supaya lembutkan hati Ocha terima Ozha seadanya.. serious uols.. Ome xtipu.. Ome siap baca al-fatihah & hembus kat telinga Ocha.. kah kah kah.. mesti uols baca pun mcm lawak kan.. tapi nak wat mcm mana.. kucing pun makhluk Allah kan.. Ome percaya sedikit sebanyak doa Ome  membantu untuk Allah lembutkan hati Ocha.. hehehe.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Sebesar-besar keaiban (keburukan) adalah kamu mengira keburukan orang lain, sedangkan keburukan itu terdapat dalam dirimu sendiri.. fikir-fikirkanlah dan selamat beramal.. #kbye

10 May 2013

~Happy Birthday Nur Farhani Batrisyia~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Jumaat sayang-sayangness (bunyi macam happy je kan).. mau x happy.. hari jumaat menandakan hari minggu menjelma.. yihakkk.. dua hari cuti rasa sangat bermakna ooo.. anyway, kepada yang bekerja.. happy working guys.. pleaseeee.. keep smiling.. #senyumkambing
anyway, hari 10 Mei 2013 bersamaan dengan 29 Jamadilakhir tahun 1434H.. hari ini hari lahir anak buah Ome.. Nur Farhani Batrisyia Ashari Bastian.. Mama wish semoga Hani dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik... semoga menjadi anak solehah kepada ibu dan ayah.. Mama lebiuhhhhh.. muahhh!
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * mission has to complete before 15 Mei.. sempat ke takk ni?? redah kasi pecahh! #kbye

07 May 2013

~Mummy Love U Ocha Omeyna~

hahaha.. sudah.. sudah.. xpyh nk tacing2 sgt Ome.. kemon.. yang nak kawen bukan En. Hubby mu itu.. jgn nk tacing sgt eh.. hahaha.. anyway, just nk share dgn uols aksi dan lagak terkini Ocha Omeyna.. semakin hari ade je peel dia yang membuatkan Ome ketawa berdekah-dekah.. seriously!!! klu orang lain yang ade anak tu, happy dengan keletah anak2nya.. begitu juga Ome.. n yang kelakarnya dia mcm dah tau dah sape papa dia.. sapa mummy dia.. sapa mama angkatnya.. n sesiapa je la yang muncul di depannya.. klu org yg x dikenalinya tu muncul dpn dia, bukan takat badan, dengan ekor2 nya skali mengembang.. tanda protect diri la kunonnye tuh.. puihhh..
 


 
klu kte tgk anak-anak org esp anak kakak Ome si anis bam bam tu suka la dok tumpahkan air kan.. macam tu jgak la Ocha.. pantang nampak air dalam cawan.. lepas cubaan untuk minum menggunakan cawan, akibat x puas hati agknye, di tolaknye cawan tu.. ape lagikk.. tumpah la air tu kn.. yg x bleh blah tu, lepas dh tumpahkan air, dia boleh lari.. bila Ome tengok dia kecik besar kecik besar, trus x jadi nk marah.. sebab ape??? sebab dia buat muka comel.. haillahhhh.. ocha.. ocha.. sabar je la mummy dengan prangai kamu nih.. 

baru-baru ni jugak Ocha buat peel comelnye.. nk tau dia wat ape.. meh kte tengok keek yang sempat Ome record dan upload baru-baru ni.. seriously.. comel sgttt.. hahaha.. walaupun En hubby suka sakat Ocha, tapi Ocha sgt manja dengan En. Hubby.. setiap malam dia mesti tido kat sebalah kepala En. Hubby.. haillahh Ocha.. pengubat hati lara mummy nih.. Mummy love U ocha Omeyna.. muahhh!
oh maaf.. papa sgt sexy di situ.. hehe :p
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * oh ye.. nk share keek dari kakak Ome yang sempat rakam masa we ols celebrated besday Ome & Hani.. hihihi.. #kbye

~Wanita & Poligami~


Hollaaa.. Seperti biasa bila dah siap story mory di entry Ome, Ome suka blogwalking.. almaklumlah.. Ome xbrape nk suka sangat baca surat khabar mahupun tengok berita di TV. sebab ape?? ntahlaa.. isu ini Ome tamo timbulkan.. tapi yang pasti Ome gemar membaca blog-blog di laman sesawang.. termasuklah kisah-kisah artis.. bukan untuk bz body ye uols.. tidak sama sekali.. tetapi setiap story mory yang di coretkan untuk dijadikan pengajaran & iktibar untuk Ome.. So, baru sekejap ni Ome dok terbaca kisah salah seorang artis lelaki yang bagi Ome, mmg ada rupa.. dan yang penting orangnya turut berilmu dari segi agama..

haillahhh.. luluh plak hati ni bila baca kisah terbaru dirinya.. Ome x mo la sampaikan story mory yang tiada kesahihannya.. tapi Ome nk tekankan kat entry Ome kali ni berkisah tentang wanita yang memberi keizinan kepada suaminya untuk BERPOLIGAMI hanya kerana ingin memberikan peluang untuk suaminya mempunyai zuriat.. seriously, sangat tacing oooo bila baca.. kalau btol la Dayana ni memberikan keizinan kepada Ashraf untuk berkahwin lagi untuk mendapatkan cahaya mata, Ome nk tabik springgg!!! seriously.. sedikit sebanyak Ome faham prasaan wanita-wanita yang berharap untuk memberikan zuriat kepada suaminya.. mulia sungguh hatimu wahai wanita-wanita ini.. Ome doakan semoga kalian tabah dan sabar ya..  #tacingggggg!!!!

Ome baca dari Beautiful Nara.. huhu
Sabarlah Wahai Isteri.. sabar k.. kalau boleh hug dah lama Ome hug Dayana nih.. sob sob..
Ome??? dulu pernah la jugak Ome bincang dengan En. Hubby perkara ni.. keputusannya?? kalau sudah tertulis di lauh mahfuz yang Ome perlu bermadu.. Ome redha.. e2 ketentuanNYA kan.. cuma yang Ome mampu berdoa, semoga Ome diberikan kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi liku-liku sebagai hambaNYA.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. setakat ni En. Hubby belum lagi mengemukakan rayuan untuk berpoligami.. walaupun hampir 7 tahun kami melayari bahtera sebagai suami dan isteri, En. Hubby tidak pernah pulak terlintas difikirannya untuk bertanya soal ni pada Ome.. Maaf En. Hubby sekiranya isterimu ini tidak mampu menjadi isteri yang baik..tidak mampu memberikan mu zuriat BUAT MASA INI YE.. xtau la klu akan dtg.. kan.. kan.. (sedap kan hati)... walau apepun, isterimu ini sentiasa mendoakan hubungan ini berkekalan hingga jannah..inshaaAllah.. ameenyarobalamin.. sob.. sob.. #kbye


~Celebrated Birthday With My Love Patzi~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi uols.. amacam PRU13 baru2 ni? hangat ke hangit??? uols jalankan tanggungjawab uols untuk negara tak??? apepun, alhamdulillah.. selesai sudah kan.. tahniah kepada Y.A. B. DS Najib kerana berjaya mengekalkan Barisan Nasional sekaligus menjadi Perdana Menteri Malaysia. Kepada para pemenang, tahniah Ome ucapkan.. semoga YB semua dapat menjalankan amanah yang diberikan dengan rasa tanggungjawab demi memartabatkan Malaysia di mata dunia.. InshaaAllah.. Kepada semua rakyat Malaysia, kekalkan perpaduan di antara kita semua.. baik melayu, cina, india, iban, kadazan or ape2 ajelah bangsa yang ada di Malaysia, pupuklah semangat cinta untuk saling menyayangi antara satu sama lain.. stop being racism gusy.. we need each other.. please respect each other.. We are Malaysian! *let's hugs friend*
Butki Tanggungjawab untuk Negara telah dilaksanakan..
Saya menentang sekeras-kerasnya RACISM!!! Stop it guys.. We are Malaysian!
Happy Birthday to me.. Happy Birthday to me.. Happy Birthday to me.. Happy Birthday to me.. (tiba-tiba kan).. hehehe.. alhamdulillah.. Hari mengundi juga jatuh Hari Lahir Ome yang ke 27 tahun (nombor x menjanjikan apa.. yang pentingkan kekalkan awet muda.. setuju??? puihhhh.. terimalah kenyataan Ome oit..huhuhu).. yerr kwn2.. 05.05.2013 ialah Hari Jadi Ome.. alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT kerana masih memberikan peluang dan ruang untuk Ome bernafas di muka bumiNya ini.. syukur.. syukur.. terima kasih ya Allah.. #bleseed

On that day, Ome dirai kan oleh my love Patzi.. sponsored by daddy Aminuddin.. kebetulan hari jadi anak buah Ome, Farhani Batrisyia juga pada bulan Mei ini iaitu pada 10 Mei yang akan datang.. so, dah alang2 kami bersua, let's celebrate together.. woooot wooot.. ohh ye.. kali ni  ayah blanje kami makan di Secret Recipe Alamanda.. tapi sayangye En. Hubby ku yang kacak sgt tu xdpt nk join sebab En. Hubby Ome balik kampung untuk mengundi.. dan Cik Wawa, wife adik Ome pun xdapat rai bersama-sama sebab bekerja di hari mengundi.. kira My Love Patzi x completed on that day.. Nak buat macam manakan.. walaupun begitu, Ome bersyukur kerana My Love Patzi berada di sisi Ome.. Terima kasih sayang-sayangness.. I love My Love Patzi.. muahhhh! Terima kasih daddy Aminuddin.. Love U ayah!!! Love ibu!!! inshaaAlah.. Love  dunia akhirat.. 
My <3 patzi="" span="">









Becoming Birthday Girl.. Farhani Batrisyia..
Wish Ome di hari lahir Ome??? Ome takmo mintak lebih2.. Ome tahu setiap yang berlaku dalam hidup Ome ade hikmah di sebaliknya.. Ome hanya doa semoga diberikan kesihatan yang baik dan bahagia di dunia mahupun di akhirat.. banyak lagi liku-liku dan onak duri yang Ome pasti perlu Ome harungi.. hopefully, Ome diberikan kekuatan dan tabah untuk menjadi hambaNya.. InshaAAllah.. Kepada sahabat-sahabat yang wish birthday dan mendoakan yang baik-baik untuk Ome.. Ome mengucapkan terima kasih.. Terima kasih Terima kasih Terima kasih.. :)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *En. Hubby hadiahkan Ome ape??? wooot wooot.. i Love pinkk! yihakkk.. TQ en Hubby.. Love U until jannah.. ameeen.. #kbye
TQ En. Hubby!!! saaayang diie! hehe :p

03 May 2013

~Mengapa Perlu Mengundi?~

Holla.. Assalamualaikum.. Salam Jumaat uols.. Amacam? dh bersedia untuk memangkah??? ngeh3x.. masih ada yang atas pagar? xtau nak memilih calon pilihan?? Ome??? biarlah rahsia.. wooot.. wooot.. #excited!

saya warga Putrajaya.. uols?
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *sebab apa kita patut mengundi? mari kita renung-renungkan bait-bait nasihat dari Prof. Dr Muhaya.. selamat mengundi!


02 May 2013

~3rd & Last day in Krabi Thailand~

Let's Continue our journey.. yihakkk!

30.04.2013 (Selasa) - Elephant Treking, Elephant Show & Emerald Pool

9.30 pagi - Disebabkan Ome ni pencinta haiwan, Ome decide amik package yang ade gajah.. uols semua tahu kan Thailand di kenali dengan Gajah Putih.. di Hat Yai ritu, Ome dh naik gajah dengan Juna.. sebab tau akan ke Krabi dengan En. Hubby, so En. Hubby bagi peluang kat Ome naik dengan Juna.. (padahal En. Hubby xsuka menantang).. so, masa kat Hat Yai di urut kaki.. kat Krabi no way! kerahan paksaan dilakukan ye.. hahaha.. walaupun ini kali ke2 Ome naik gajah, tapi excitednye mcm 1st time naik gajah.. sebab ape tau.. sebab gajah sangat comellll oooo.. sp kata gajah x comel.. seriously.. comel sgt.. tapi jgn sampai gajah naik minyak ye ols.. dalam masa 50 minit gajah tu bawa kami satu kawasan hutan yang agak mencabar dari elephant treking di Hat Yai dulu.. seriuss! dh ler berlecak.. curamnye Tuhan je yang tau.. seriauuu makkk! yang kelakarnye bila Ome tnya kat hubby, best tak naik gajah.. dengan muka poyonye dia jawab.. " xbest.. lambat".. lambat???? ape dia ingat dia naik kuda kerk nk cepat.. alahaiii.. ini la masalahnye klu bukan seorang pencinta haiwan.. sebekkk je muka dia uols tau.. masa nak sampai kat tempat yang mula2 naik tu, bukan main sengih dia.. dia kata inila last dia naik gajah.. huhuhu.. tamo naik sudah! bluwerkkk.. huhu..



Apr 30, 2013 | elephant treking by ochamey on Keek.com


10.30 pagi - Oh ye.. ada aktiviti bagi gajah makan.. Ome x bagi pun.. sebab takut.. hehehe.. ada satu anak gajah tu comel nk mammm.. aktif bukan main.. masa minah salleh ni nk bg dia makan, dia boleh panjat kayu or halangan kat dpn dia semata2 sbb nk mkn pisang.. kebulur mcm org xbg makan.. sape je lah.. pastu x reti dok diam.. eeeee.. gerammm btol! masa Ome nk amik pic dengan dia, mmg dia dok diam.. tapi telinga dia tu dok kibas2.. sabor jelah.. xdpt gerak sbb penjaga dia tu marah, tp dpt kibas2 telinga pun jadilah.. eeeee.. geram sgt awok ni Ponnie! lepas bagi makan gajah, kami diberi masa untuk tengok elephant show.. oh ye.. Nama gajah ni Nam Khang! bijakkkkk! jinakkk.. yg penting Nam Khang ni x noti mcm Ponnie.. hahaha.. siap ade Elephant Kiss tu.. lawakkk! gerammM! nak bela boleh??? tp nak tambat kat mana?? huhu..


Apr 30, 2013 | jumbo mamam.. by ochamey on Keek.com



Apr 30, 2013 | good girl Nam Khang! by ochamey on Keek.com



yeahhh! i love elephant.. hehe :)
11.30 pagi - Berdesupppp ke Emeral Pool.. dari Elephant Treking tu sejam perjalanan uols.. kali ni bukan Ome yang mabuk.. hubby yang mabuk sebab dorg guna hilux.. mmg open la kan.. en. hubby kata pening sampai rasa nk muntah.. hahaha.. ketahanan mental lemah btol en hubby nih.. tp kan Ome nk ckp dgn uols la.. for me, ke Emerald Pool ni x worth it.. dh ler jauh.. Poolnye pun xbest mana.. airnya x sejuk mcm air sungai kita pun.. dh la amik ms satu jam perjalanan.. dari awal nak sampai ke Emerald Pool tu amik masa 15- 20 minit jalan kaki.. berpeluh-peluhhhh hakakkk! huhu.. so, Ome suggest klu nk amik package ke Emeral Pool tu xpyh la.. lg penat dari Island Hoping.. 



Apr 30, 2013 | Emerald Pool Krabi by ochamey on Keek.com

Emerald Pool.. tada apa yang menarik pun uols..
3.00 ptg - Masa untuk menidurkan diri.. seriously!!! memang sampai je hotel terus kami laki bini pengsan.. 2 jam tido x sedarkan diri.. jam 5.30 trus mandi & solat.. nasib boleh buat jama' kan.. klu takkk? mmg kelaut solatnya.. trus siap2 keluar jenjalan.. almaklumlah.. esk pagi2 dh nk bertolak balik.. flight ke KL jam 9.00.. jam 7 pagi kami dh bertolak dari hotel.. sebelum balik, kami g jenjalan area Ao Nang Beach.. makan pancake aka roti canai.. yang org kata sedap sgt tuh kn.. for me?? ntahlah.. bg Ome tadelah sedap mana pun.. mcm roti canai kte jugak.. tinggal lagi ade flavour.. ckp je nk flavour ape.. Ome amik banana pancake.. okeyla stakat nk rasa.. tp klu kata teringang2 tu stakat ni tade plak.. sedap lagi som tam dorg.. hehehe :) yee.. sy bukan pencinta makanan ye..almaklumlah.. org kampung.. #ehhh


okey la.. not bad..
8.00 mlm - sepatutnya kami kena hantar balik motor tu kat owner jam 7 ptg.. tp disebabkan malam masih muda, kami mintak sewa lagi 2 jam.. hahaha.. kami ke Ao Nang Beach untuk cari massage! massage! di sebabkan duit Thai masih berbaki, moh la kte skali lg massage ye sebelum balik.. kali ni Ome amik package Thai Massage.. should be tak boleh urut kan sebab baru lepas operation ritu.. tapi sebab, badan ni dh sakit2, Ome tawakal je.. tempat berurut sebelah2 je ngn En. Hubby.. walaupun kali ni perempuan yang urut, Ome accept lagi la.. sebabnye org yg urutnye pun mcm mak2 org.. kah kah kah.. yang penting dia urut sebelah Ome.. huhuhu.. 

11.00 mlm - masa untuk tidurrrr! lepas packing segala mak nenek brg, trus msk tido.. jam 6 dh kena get ready untuk ke airport.. wahhh! baru 4 hari xsabarnye nk blk Malaysia.. seriously ye uols.. bg Ome stakat 4,5 hari dok negara org ni dh cukup memadai.. Ome xbleh dok lama-lama negara org.. rs x selesa.. nk makan susah.. rs mcm lain lah.. bak kata pepatah.. bumi dipijak langit dijunjung.. Malaysia is the best!!! 

01.05.2013 (Rabu) - Time to go back! yiipiieee! 

Masa untuk pulang.. yahooo! alhamdulillah.. jam 10.30 pagi kapal terbang touch down bumi Malaysia.. perjalanan kami selamat pergi & balik.. alhamdulillah.. syukur.. syukur.. terima kasih ye uols kerana doakan perjalanan kami.. apepun, Terima Kasih kepada penduduk-penduduk Thailand.. Ome respect kat dorang.. yang penting mereka boleh bertutur dalam Bahasa Inggeris.. pedulik la kan broken english ke ape kan.. yang penting faham.. makcik, pakcik, muda mudi boleh berckp bhs inggeris! *tabikkk spring! 

salam sayang teamat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. percutian kali ni sangat berbaloi! skali lagi bersyukur kerana dapat melihat kebesaran dan kekuasaan Yang Maha Esa.. syukran syukran! #kbye



~2nd day In Krabi Thailand~

holla.. meh Ome sambung story mory Ome semasa honeymoon di Krabi Thailand baru-baru nih.. sebelum Ome nyanyuk dan terlupa (gara-gara terlupa bawa barang 'wajib').. hatoyai.. sabor je lah..

29.04.2013 (Isnin) - Trip to Phi Phi Island
selipar pun lupa bawa.. #APTB!
hubby & wife
sketch by GURU
9.30 pagi - Island Hoping Time! Masa untuk menghitamkan diri.. huhu.. masa ni segala sunblock dh ditepek kat badan dan muka.. almaklumlah.. puas dok makan aura white.. xkn tamo protect skin kan.. dengan en hubby2 kena tepek sunblock.. hahaha.. pedulik! panas kat sana lain macam.. pelik! tade angin.. x macam pantai kita.. panas2 pun still ade angin.. tapi kat sana panas nye panas terikk.. talak tahann oo.. huhu..
10.30 pagi - 1stly we ols landed at Bamboo Island.. kat sini kami diberi masa setengah jam untuk snorkeling.. mmg xcited jugak la bila dah lama x berendam dalam air laut.. tapiiiiiiiiii! xsampai 15 minit Ome naik ke darat.. Ome ingat Ome je yang naik.. rupanya En. Hubby awal2 dh naik ke darat.. hahaha.. terus kteorg dok kat tempat berteduh.. gilernye puteri dan putera lilin kan.. sebabnye ikan xbrape nk byk.. xbest! tp Ome x nafikan air lautnye jernih.. boleh nampak pasir kat dalam laut tu.. mula-mula terpikir gak.. apesal skejap sgt tour guide ni bagi masa kan.. rupanya2 kat situ xbrp best nk snorkeling.. no wonder laaa.. huhu..






11.00 pagi - berdesup ke Tiger Cave.. tapi kat sini kami just dapat lihat dari dalam kapal.. sebabnya area ni tempat pembiakan sarang burung.. so, di sebabkan nak jaga sarang burung tu, tourist x dibenarkan untuk ganggu sarang burung nih.. Ome pun xtau nama cave tu di panggil tiger cave.. sbb nye teruja tengok air dalam laut.. xdengar sgt pun tourist guide tu cakap ape.. hahaha..selepas dh puas tengok Tiger Cave dalam 15 minit, kami di bawa melihat lagoon bay x silap Ome.. ade stgh kapal dibenarkan untuk snorkeling di kawasan tu.. tp kami x dibenarkan snorkeling di situ.. sebab tourist guide kata dia lebih utamakan keselamatan kami.. sebabnye dia takut kapal-kapal x nampak orang yg snorkeling area situ.. almaklumlah.. terlalu banyak kapal-kapal yang lalu lalang di situ.. oh ye.. kat situ tade pantai ye uols.. so, kena terjun dari speed boat klu2 rs nk snorkeling kat situ.. selepas ke Lagoon Bay kami di bawa ke Monkey Bay.. kat sini pun kami x dibenarkan snorkeling.. hanya boleh lihat monyet2 dan beri makan pada monyet2.. ehhh.. monyet2 kat situ comel2 uols.. dumok2 belaka.. Ome ckp kat en hubby.. monyet tu comel.. en hubby kata dh hari-hari org lalu lalang situ bg makan.. acane x demok.. oh ye x ye kn.. tp mmg comel.. hihihi :p

12.00 tgh - landed to Maya Bay.. hahhh! kat sini la Leonardo Decaprio shooting dalam movie The Beach.. act Ome rs mcm xpnh tgk pun cite tu.. Ome dok la baca dlm blog.. x tengok pun xpelah.. yang penting dpt jugak jejakkan kaki ni kat tempat popular tuh.. *fofular la sgtt* tapiiii.. seriously! tempat ni sangat cantik.. no wonder dijadikan tempat shooting.. bila Ome amik pica dgn En. Hubby mmg terserlah kecantikan tempat nih.. 


blurrrr.. hehe :)
shantekk kan? Maya Bay..
1.00 ptg - Masa untuk makan!!!! Nama tempat ni Phi Phi Lay iaitu destinasi utama Phi Phi Island.. kat sini kami diberikan masa selama 2 jam untuk berjalan-jalan di kawasan sekitar pulau tu.. mereka sediakan makan tengahari utk tourist yang dtg... oh ye.. no worry.. kat situ mmg halal.. tourist mat salleh pun makan makanan yang sama.. sebab depa buat buffet.. bg mat salleh yang xmkn nasi tu, dorg sediakan spagetti.. so, xpyh nk demand sgt.. makan aje apa yang di sediakan ye.. yang penting! tom yam tetap ade.. huhu..

3.00 ptg - hoyeahh! time to snorkeling.. Ome x ingat la apa nama tempat ni.. tapi tade tempat untuk boat berhentikan kami ye uols.. kat sini nk snorkeling kena terjun.. sbb kami snorkeling kat tengah - tengah laut.. yeeee! haruslah pakai jaket keselamatan.. Ome xpandai berenang.. hahaha.. tp Ome salute la tgk mat minah salleh nih.. dorg xpyh nk pakai life jacket.. slumber badak je berenang.. melompat2 dari ats dek speed boat tuh.. huhu.. kat sini jgk boleh bg roti kat ikan ye uols.. Ome paling geli klu ikan-ikan tu dtg dekat2.. nak bg makan ikan tapi takut.. acane tuh??? hahaha.. yg jahatnye tourist guide tu boleh campak roti tu dkt Ome.. ape lagi.. mcm pirahna Ome tgk ikan2 tu.. aishhh.. sabor je lah.. nsb x panic.. klu panic??? ade gak mati lemas kan.. huhuhu.. dlm stgh jam dh puas snorkeling baru la Ome naik ke kapal.. e2pun sebab ape tau dok lama-lama dalam laut tu? sebab Ome xbleh dok dlm speed boat yang terbergerak.. nk tgk Ome muntah hijau, suh la dok dlm boat yang x gerak2 kat tgh2 laut tu.. ye!! Ome mabuk laut.. tp e2pun ade dlm 15 minit jgk Ome dok ats boat yang x gerak2 tu.. Ome g kat hujung boat yg open air tu.. Ome berjemur sementara nk tunggu tourist lain naik balik.. panas memang panas.. tp nk wat camne.. kat situ Ome sorg je melayu yg dok berjemur.. yg lain mat salleh.. slumber je berjemur dgn 2 piece.. ade yg siap baring kat sblh Ome.. wah-wah ko.. tau la putih melepak.. aishhh.. sabor je lahh.. huhu..

tiger fish! peace!
5.00 ptg - alhamdulillah.. setelah sehari dok berjemur kat pantai.. we ols sampai la hotel..  ape lagik.. lepas bersihkan diri mandi & solat.. terus rehatkan diri.. penat ooooo.. berjemur satu hari.. malam tu ade agenda lain plak.. Ome nk story telling kat sini.. tp malu.. biarlah Ome n hubby je yang simpan memori tuh.. hahaha.. yang pasti.. Ome terhibur dengan aktiviti tuh.. hahaha.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *org kata klu dh sampai Krabi wajib tengok aktiviti tuh.. klu tak.. pelancongan ke Krabi x complete katanya.. kui kui kui.. #Kbye

~1st day in Krabi Thailand~

Holllaa.. Assalamualaikum.. Im backkk!!! *senyum kambing*.. hehe.. alhamdulillah.. Ome selamat tiba di Malaysia pada 01.05.2013 waktu tempatan 10.30 pagi.. wooot wooot.. #bleesed

28.04.2013 (Ahad)

1.15 ptg - Penerbangan dari KL - Krabi (naik Airasia je.. jimat!)

2.00 ptg - Tiba di Lapangan Terbang Krabi.. Check-in dan amik taxi airport to Hotel.. Hotel we ols menginap ialah Ao Nang Goodwill Hotel.. booking dari Agoda.. senang! semuanya di hujung jari.. hehehe :p

Pesanan Penaja :-

Semasa odw nak ke hotel tu, pemandu akan singgah di salah sebuah travel agent yang menjual aktiviti pakej Island Hoping & sebagainya.. so, bagi sesiapa yang tak book lagi mana-mana package, just bgtau dorg uols TAK MAHU.. or bg je alasan dh siap beli package sebelum sampai situ.. sebabnya semasa di Ao Nang terdapat banyakkk giler pakej yang lebih murah dan jimat.. disebabkan we ols dh terkena, so, Ome nasihatkan uols, jgn terpedaya ye.. jgn sampai masuk dalam ofis depa.. klu dh termasuk tu, dorg akn psyko kita sampai kte kena beli package dorg..  nak tak nak Ome terpaksa jugak beli satu package dari dorang.. klu kat Ao Nang boleh dapat 1000 baht kat situ Ome terpaksa beli 1500 baht untuk package ke Phi Phi Island.. sgt jahat kan.. menchih! Ome ckp Ome tamo tp dorg pushhh.. buat muka x puas hati.. ade sorg aunty tu siap mcm hentak meja tau.. so, make sure uols jangan terpedaya k..

3.30 ptg - Check-in Hotel.. solat-solat.. rehat-rehat.. 
hye awok!
6.00 ptg - Jenjalan.. g cari package untuk hari ke3.. Elephant Trekking + Elephant Show & Emerald Pool.. memang sengaja ambil package stgh hari.. sebab pk keesokannya dh nk balik kn.. so, ptg tu boleh jgk la jenjalan kat area-area Ao Nang.. Package yang Ome dpt tu harganya 900 baht seorang.. yang penting percuma sehari sewa motor dan sehari lagi hanya 150 baht.. okey la kn.. klu kat travel agent yang mula-mula tu dorg letak 1200 baht.. dh la tade bg percuma sewa motor.. mahal plak tuhh.. puihhh! *marah sgttt* huhu..

8.00 mlm - Dinner di kedai Sareefah Tom Yang Goong.. (Tom Yam Kung).. klu dh sampai Thailand x makan Tom Yam mmg tak sah la kan.. baru la betol2 melancong ke Thailand.. walllaa.. sedap! yang penting kedai islam & halal.. dekat je dgn hotel yang Ome menginap.. dalam 100 m dari Hotel Ome.. act jalan kaki pun boleh.. tapi sebab ade barang 'wajib' yang perlu di beli.. so, dh ade motor.. marilah kte merempitt ye.. oh ye.. klu kat sini isi minyak full tank baru rm5 hingga rm6 kn.. kat sana RM10 ooo.. sebab minyak dorang mahal.. klu Malaysia la jual minyak macam tu, mmg dh kena maki hamun kn.. huhu.. no wonder klu tgk kat sana motor lagi banyak dari kereta.. sebab minyak dorang mahal sgtttt.. 

pesanan penaja lagi :

make sure sebelum berangkat barang-barang wajib harus di bawak ye.. jgn sampai jd mcm Ome.. melilau dok cari satu Ao Nang tu.. tiba-tiba En. hubby ckp.. hahh! kat sini mesti ade (pasar malam).. Ome tengok la.. a'ah la B.. mana B tau.. pandaii! hahaha.. baikk punya gantung.. hahaha..  klu x pakai comfirm... wa jadi ala-ala mat salleh oooo.. uols fhm2 sendiri ajelah.. huhu.. #APTB!

9.30 mlm - lepas dh dpt barang-barang yang di hajati.. masa untuk manjakan diri.. kalau kat Malaysia urut kaki stgh jam pun rm30 kn.. kat sana 250 baht (lebih kurang RM26) untuk 1 jam.. giler murah kan.. ape lagiiikk! jom kte massage! huhu.. n En. hubby.. amik Thai Massage.. no worry.. yang urut En. Hubby lelaki.. so, tade la takesima sgt.. almaklumlah.. tmpt urut kaki dgn urut satu badan lain-lain.. so, tadela buruk sangka sgt kan..kan.. ehek ehek :p
11.00 mlm - Puas berurut moh la balik hotel.. sebab esok pagi2 nak kena membangunkan diri.. klu kat sana jam mereka lewat 1 jam dari kita.. klu kat Malaysia jam 6.00 pagi kat sana baru jam 5.00 pagi.. dari awal sampai ke balik dok confius.. timing jam Malaysia dengan jam Thailand.. sabor je lah!

12.00 mlm - zzzzZZZZzzzz (kroooh kroooh)

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. Peace! *kandaaa.. dindaaa.. burung pun turut menyanyi.. hehehe.. excited dapat naik motor scooter nih.. sebab masa kat Hat Yai ritu xsempat naik.. dapat bergambar je.. ahaks :p #kbye
yeahh! vroomm.. vroom.. bila dh siap isi minyak nampak ade motor fink tuh!! aishh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...