19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 June 2013

~RINDU CINTAKU PADAMU - NIRWANA BAND~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Uols.. semangat! semangat! semangat! jom layan lagu ni plak.. wuwuwuwuw.. karat habesss nih.. hehe :)


Lirik Rindu Cintaku Padamu oleh Nirwana Band 

Jarak yang memisahkan
Engkau dan aku
Terlukis sebuah rasa
Berbingkai rindu
Gelisah karnamu
Ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu

Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini, kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu
Berharap esok hari
Kita bersatu
Menembus dinding waktu
Menghalang rasaku
Gelisah karnamu
Ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu

[*] Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini, kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu

Repeat [*] (2x)
Rindu cintaku padamu


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *click click click.. habes daaa.. hatoyaii.. macam air.. cuba teka ape tu? hehe.. main teka teki plak.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuu.. weeeeeeee.. #Kbye

24 June 2013

~Welcome to the Pet World~

Hollaa.. Assalamulaikum.. Selamat Pagi.. aiyarkkk.. Jerebu semakin teruk kan uols.. uols sihat dak ni? Ome alhamdulillah.. sihat walafiat.. cuma kekadang tu sakit gedik datang.. boleh? huhu.. Muor dan Ledang di Johor telah di wartakan sebagai darurat.. n sekolah di sekitar Putrajaya, Selangor, Johor dan Melaka dah di tutup untuk sementara waktu.. aiyarkkk.. bestnya.. bila kte2 ni nk dpt cuti jgk eh? huhu.. serius waktu skg ni Ome tengah ngntok tahap cipan.. hari ni Ome puasa ganti.. 4 hari lagi x ganti uols.. kebetulan hari ni jgk jatuh Hari Nifsu Syaaban.. So, di galakan berpuasa sunat kan..Selamat Berpuasa kepada yang sedang berpuasa tu ya.. sabar.. hari masih muda.. huhu.. *mata ini seperti di gam gajah.. ngntok!*

Semalam Ome g Pet World di Exhibiton Mid Valley.. excited! ape taknya.. dapat tengok macam2 jenis haiwan yang dipelihara.. ada menatang tu sebijik mcm landak.. seriau plak Ome tengok.. tp sebenarnya menatang tu x bahaya.. nama menatang tu  Hedgehog.. 1st time Ome tengok.. e2pun sebab ade sepasang couple ni bawa untuk bergambar.. serius cumil.. tp takut Ome nk pegang.. sebab landak ni kategori landak.. klu dh nama pun landak haruslah dia ade duri kat badan dia kn.. Juna kata x sakit.. tp Ome ade baca dalam blog2 org, katanya sakit jgk.. so, tamo amik risiko.. tengok dr jauh.. hehehe
nampak macam comel kan..
Bayaran masuk pameran tu RM5.. act ni kali ke3 kot Ome tengok pameran haiwan.. sebelum2 ni xpulak pnh kena bayar.. tp xkesah la.. mungkin RM5 ni donation untuk haiwan2 ni kn.. banyakkkk giler hanjing uols.. ada yang besar.. ada yang kecil.. ada yang comel.. ada yang comot.. macam2 jenis anjing ade.. Ome klu tengok anjing yang jaga kebun, jaga umah tu mmg Ome takut.. sebab ada pengalaman kena kejar anjing kn.. tp klu jenis yg comel2 tu  Ome suka.. klu boleh nak pegang.. ada je org2 melayu yang pegang anjing2 tu.. tp Ome x yakin la.. malas nk samak-samak.. serious sangat cumil!!! rs nk picit2 pun ye.. uols klu g pameran haiwan ni uols jgn terkejut eh.. anjing2 lalu sebelah kte je.. relaxxx je.. tp ade satu scene tu Ome tgh nk byr litter untuk Ocha.. Ome nampak la sekor anjing bulldog ni.. cumil mmg cumil.. tp mgkn sbb dia bulldog kn.. Ome tengok ajela tp dlm hati ckp.. ishhh.. garangnya muka ko ni bulldog.. so, masa Ome berpalling ke belakang tu, anjing ni boleh plak berdiri sebelah Ome.. terkejut monyet Ome di buatnya.. kebetulan masa tu Juna depan mata.. mmg peluk habesss la.. klu boleh dukung, mmg Ome suh Juna dukung.. giler punya fobia Ome dgn anjing2 ni.. org2 sekeliling Ome terus gelakkan Ome.. Juna kata nasib dia yang dok dpn Ome time tu.. klu  pakcik perut buncit yang dok sebelah Ome tu??? mmg beruntung pakcik tuh.. hahaha.. sabar je lah..

 


free je.. aksi gedik! haha



Jun 23, 2013 | si dumok! gewaam! by ochamey on Keek.com



 
Lepas jadi cenggitu trus fobia.. dr langsung x takut, trus jd takut lalu sebelah anjing.. xkesahla yang cumil ke yang x cumil ke.. takut bukan sebab kena geget tp takut sebab malas nk samak balik.. boleh? hehe.. seriously uols.. cumil.. siap ada yang pakai baju.. macam2 gelagat.. eeeee.. gewamm! enjoy mmg enjoy.. puas hati jgk sbb dpt beli litter untuk Ocha.. litter untuk uk uk.. klu se bag 5liter tu rm14 selalu Ome beli.. tp kat sana mahal sket rm16 tapi beli 2 percuma 1.. so jimat jgk kan? wet food pun dpt jgk.. Ocha semakin ngegade lately nih.. Ome rs dia start nk menggatal.. ape taknya.. hari2 dok bersinggung dpn sliding tu dok bercintun dengan bf dia.. Ocha.. Mummy nk letakkan syarat2 untuk Ocha.. nk kawen? bolehhh..  syaratnya tunggu Ocha dh cukup 6 bulan.. & bf Ocha tu mesti handsome mcm Lee Jun Ki hokay.. hehehe.. 

rules for dating my daughter.. haha..
Bos Ome tnya Ome, pergi x Pesta Flora kat Putrajaya ni.. Ome cakap "saya suka haiwan dari bunga".. terus dia gelakkan Ome.. huhu.. Ome cakap Ome g Pet World nih.. Ome xsuka bunga sebab bagi Ome bunga ni x brapa nk serasi dengan jiwa Ome.. boleh? baik Ome layan kucing dari dok hadap bunga kan.. kan... nak2 lepas exam ni kn.. masa untuk hilangkan stress katanya! huhu.. Oh ye.. hari ni En. Hubby balik dari Terengganu.. candak sotong katanya.. hailahhh.. En. Hubby.. muntah ke dak tuh..? hopefully perjalanan abg selamat pergi & selamat pulang ya.. walaupun En. Hubby Ome tade.. Weekend Ome tetap dipenuhi dengan aktiviti.. Hari sabtu pergi umah ayah.. seperti biasa.. melaporkan diri bertugas dan  berkhidmat (masak) untuk ayah dan ibu.. Ptg tu blk dr umah ayah sempat singgah umah kawan Juna.. tengok kucing! we finding NEMO! hehe.. kucing lagi.. mesti uols bosan kan.. xhabes2 kucing je Ome ni.. nak wat mcm mana.. Kucing la penenang jiwa raga Ome uols.. nak2 dgn adanya Ocha skg nih.. nk kemana-mana klu bermalam tu, kena pk 10x.. pk sape nk bg mkn Ocha.. sp nk tengok2kn Ocha.. dh mcm anak uols.. klu nk bw ke hulu ke hilir pyh jgk kn.. nsb la klu Ome blk kmpung or g mana2 dgn En. Hubby, Juna la yang tlg tgk2kn Ocha.. terima kasih mama Juna! jasamu dikenang.. Ingatkan nak kahwinkan Nemo dengan Ocha.. tapiii.. huk3x.. Nemo dah di KASI kan.. huhu.. xpelah Ocha.. nnt Mummy carikan Ocha bf yang encem lagi taough k.. :)


hye.. nama saya Nemo.. hensem x saya?



 
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *this week turn Ome plak nk fly fly fly.. hmmmm.. En. Hubby dh bg green light.. ke mana??? tungguuu.. nnt Ome update ya... daaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuu.. #kbye

besar kan? xtau jenis baka apa.. tp x garang mcm anjing orang buat untuk keselamatan tuh..
geram btol Ome tengok dia nih.. mcm arwah ozha.. cumanya bulu dia pendek.. Ozha bulu panjang.. :(
 

21 June 2013

~GALAU - 5 MINUTES~


nak share sebuah lagi lagu yang Ome suka baru-baru ni.. 5 Minutes nama kumpulan nih.. kenal? Ome xkenal.. tapi suka dengar lagu nya.. i tot kumpulan 6 sense yang nyanyikan lagu ni.. jom! dengar lagu nih.. kalau suka jom sepseptomtom ngn Ome.. ehek ehek..


 Penyanyi : Five Minutes Judul lagu : Galau
Katakan saja, jangan kau sembunyikan
Bila diriku tak lagi di hati
Kenanglah aku pernah singgah di hati
Mesti sekedar mengukir hatimu
*courtesy of lirik-lagu-dunia.blogspot.com
Sepi hatiku, galau jiwaku
Saat kau katakan putus dengan aku
Sepi hariku tanpa dirimu
Menemani aku galau

Jangan katakan kisahmu saat ini
Karena bisa sakiti hatiku
Kenanglah aku pernah menjaga hatimu
Meski hanya kau dan aku yang tahu

Sepi hatiku, galau jiwaku
Saat kau katakan putus dengan aku
Sepi hariku tanpa dirimu
Menemani aku galau

Sepi hatiku, galau jiwaku
Saat kau katakan putus dengan aku
Sepi hariku tanpa dirimu
Menemani aku galau

(sepi hatiku, galau jiwaku
Saat kau katakan) putus dengan aku
(sepi hariku tanpa dirimu
Menemani aku) galau

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *oh ye.. lagu-lagu yang Ome update tiada kena mengena ngn yang hidup atau yang telah meninggal.. meruntun Qolbu katanya.. ngeh3x.. daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuuuuu.. #kbye


~LOMPAT-LOMPAT BINTANG!~

Holla.. Assalamulaikum.. Salam Jumaat uols.. hehehe.. Ome dah habes exam untuk tahun ke2.. alhamdulillah.. hahh!!! jgn tnya Ome boleh buat ke tak eh.. skg ni usaha dah.. doa dah.. n now! time to tawakal.. seriously!!! Ome stressssss.. huhu.. tapi tak sangka kan.. pejam celik pejam celik.. dh berakhir tahun ke2.. klu tiada aral melintang bulan 9 ni masuk tahun ke3.. hohoho... klu rezeki Ome baik, cepat lah habes.. klu rezeki tak berpihak pada Ome.. maksudnya... kte extend la ye.. tapiii.. jangan menyerah sebelum kalah! ukenduit Ome.. daebakkk!!! *lompat-lompat bintang*


hohoho.. nampak x muka happy tuan tanah? oh ye.. muka tuan tanah untuk hari nih.. konon2 nk bg nampak kuwus kan.. keh keh keh.. hahh! so uols.. happy weekend ya.. this weekend Ome buat ape??? hmmmm.. nnt Ome update dari semasa ke semasa eh.. yang penting next week ada plan nak di buat.. masih dalam perancangan.. nak tau plan ape??? klu jadi Ome update ya.. melepaskan tension selepas exam katanya.. woohoooo! 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *lagi tinggal beberapa hari je lagi dh nak puasa kan.. uols dah ganti puasa? Ome? 4 hari to gooooo.. wooohooo.. inshaAllah.. Ome akan langsaikan sebelum puasa untuk tahun ni.. uols pun jgn lupa ganti hokay.. daaaaaaaaa.. cau cin cauuuu.. #kbye

cumil gilak!
when i was your man .. cutenyeeee  ;)

17 June 2013

~RELAKAN JIWA BY HAZAMA~


Lirik Lagu Relakan Jiwa : Hazama 

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkian setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tangkap jiwang karat ini lagu.. woohooo.. daaaaaaaa.. cau cin cauuuuuu.. #kbye

~Virgin Coconut Oil by Everlynn~

Holla.. Assalamualaikum.. hahh! Ome nak share lagi satu produk untuk makluman uols.. pernah dengar nama produk ni? Virgin Coconut Oil.. xpernah? VCO? pernah??? yeaahh! sama lettew.. VCO adalah singkatan dari Virgin Coconut Oil atau dalam bahasa Melayu nya Minyak Kelapa Dara.. Untuk ape VCO ni? hahh! nanti Ome jelaskan.. tapi yang pasti VCO adalah salah satu suppliment untuk semua golongan.. lelaki ataupun wanita.. tarak hall.. boleh je makan..  jom! kte tengok apa khasiat VCO.. Let's Cekedot!

jom beli VCO!
 Kelebihan Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil)
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
hah!! amacam? ada yang berminat? kalau ada sesiapa yang berminat boleh hubungi kakak Ome di talian 0123537089.. namanya Farah Hayana.. sebotol rm40.. dalam botol tu ade 60 biji capsule.. sehari makan 2 biji sahaja.. boleh ambil lepas makan.. inshaAllah.. dijamin halal.. satu botol cukup untuk sebulan.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *oh ye.. Ome mengamalkan suppliment bukan untuk cantik luaran sahaja ye uols.. Ome ambil suppliment sebagai produk kesihatan untuk dalaman jugak.. ok guys.. selamat mencuba!!! daaaaaaaa.. cauuu cinnnn cauuu.. #kbye

~HARI MENGEMBIRAKAN AYAHANDAKU YANG TERCINTA~

pic terkini tuan tanah.. holla!!! :)
Holla.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi uols.. sihat ka? alhamdulillah.. Ome sihat walafiat.. demam pun dh semakin kebah.. cumanya migraine yang paling x tahan sekali.. bila dh migraine + gastrik.. mula la satu gelombang halilintar di dalam perut nih.. naik hingga ke kepala dan akhirnya muntahhhh! huhu.. so, skg ni mmg kena jaga betol2 bab pemakanan.. nak2 lepas operation buang appendiks dulu.. hailahhh.. pantang klu TAK mkn, comfirm migraine + gastrik + muntah... hilang dietku.. huhu.. 

oh ye.. semalam Ome and my love patzi dinner di Bagan Lalang Sepang.. Kebetulan Hari Mengembirakan Ayah kan.. act niatnya bukan nk sambut sgt pun.. tapi asalnya adik Ome Muadz nk banjer kami sekeluarga.. & kebetulan masa kami free jatuh pada Hari Bapa Sedunia.. so, just niat untuk meraikan ayah dan ibu yang telah banyak berjasa dimana melahirkan, membesarkan, mendidik dan menyayangi kami adik beradik dari kecil hinggalah dewasa ni.. pengorbanan ayah??? terlalu besar uols.. tak boleh dinilaikan dengan wang ringgit.. sebab ayahlah kami jadi manusia skg  nih tau.. dats y org dulu2 klu ngajar anak tangan2kan.. ini tak.. Ome tgk mak bapak zaman skg ni beza sgt.. terlalu manjakan anak.. & jgn terkejut eh one day ank2 yg dimanjakan tu naik kepala.. seriuos! Ome xfhm.. ye.. btol.. Ome blum ade anak.. tp Ome percaya mcm mana pun kte sygkn anak.. tolong la ye uols.. jgn la di manjakan sgt.. pepatah mengatakan meluntur buluh biar dari rebungnya (terima kasih angah kerana membetolkan peribahasa ni.. ekekeke.. ade org x prasan.. jd.. shhhttt.. diam tau.. diam tau.. muahaha).. betol x? klu uols x setuju, e2 hak masing2.. tapi bg Ome.. zaman skg ni ada cara untuk mengajar nilai-nilai moral yang positif di kalangan anak2.. ibarat pepatah melayu sayang isteri tinggal-tinggalkan.. sayang anak tangan-tangankan.. lu pk la sendiri!!Anyway, Selamat Hari Ayah kepada Ayahku Aminuddin bin Omar.. Ayah mertuaku Abdullah Bin Mohd Amin.. Abang iparku Ashari Bastian bin Andi Baso.. dan daddy to be.. Adikku Muhammad Muadz bin Aminuddin.. Semoga kalian sentiasa diberikan kesihatan yang baik untuk menjaga keluarga kalian hingga akhir hayat.. ameen.. To En. Hubby.. Tarmizi b Abdullah.. Terima kasih menjadi papa yang baik kepada Ocha Omeyna.. Walaupun dulu abg x suka kucing.. tapi skg ni org nampak yang abg sangat sayangkan Ocha.. walaupun Ocha bukan anak darah daging kita.. Terima kasih sebab sayangkan Ocha.. lebiuuuhhh! 

Ocha Omeyna with papa
adik ipar dan bakal adik ipar.. woot woot..
keluarga bahagia.. Ashari Bastian & Farah Hayana..
yeahh! keluarga Aminuddin & Zaharah
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Dan Sebenarnya inilah masa untuk berkenal-kenalan dengan bakal adik ipar jugak.. inshaAllah.. klu jadi dan tiada halangan, bakal di tunangkan selepas raya.. waalahuallam.. e2 hanya perancangan awal.. yang selebihnya ketentuan ilahi.. jodoh, ajal maut di tangan Allah.. daaaaaaaaa.. chauu chinn chauuu.. #kbye

07 June 2013

~Cuti Sekolah & Kahwin~

Assalamualaikum.. holla.. hye guys.. selamat pagiiii.. now 2 pagi ye kwn2.. ada yang masih terjaga? haha.. jadilah mcm Ome.. malam adalah segala-galanya bagiku kini.. selagi belum cecah jam 2.. jangan tido ye Ome.. sejak final exam ni kena korbankan masa tido.. e2lah pengorbanan pertama untuk jadi student.. tido ku di korbankan.. uhuk uhuk.. 

yerr.. Ome baru mentelaah satu bab.. ade lagi 10 bab to gooo yang perlu di telaah.. sebabnya next paper ialah esok.. meaning hari sabtu.. ye!!! hari sabtu Ome ada paper.. 2 paper plak tuh.. pfttttttt.. habesss weekend ku.. pengorbanan keduaku.. weekend ku habesssss.. huhu.. tapi xpe.. hanya untuk beberapa tahun je.. lepas graduated inshaallah.. pengorbanan ini berbaloi-baloi kan.. so i have 2 years to go guys.. please.. wish me luck!!! 

disebabkan kepala ni dh xboleh focus.. so, mari kita tititpkan story mory di entry Ome yg kiut miut nih.. ada org kata Ome ni bajet cun.. hellooo? komengaaa... tang mana hakakk ni bajet nok? hahaha.. astagfiruhalazim.. no no no (jari telunjuk kiri kenanan) xbaik mendabik dada apatah lagi nak angkat bakul sendiri.. cun tu tade.. tapi cumil tu inshaaAllah.. ade la sket.. ehek ehek.. alhamdulillah.. sentiasa bersyukur dengan kelebihan & kekurangan yang Allah berikan.. terima kasih ibu & ayah.. kalau bukan sperm & ovum ibu ayah Ome, Ome x dilahirkan sebegini... apepun, syukur  sebab Ome dilahirkan dengan cukup sifat.. ada mata.. ada hidung.. ada mulut.. ada telinga.. ada tgn.. ade kaki.. ehhh.. sumenye adalah.. alhamduillah.. 

ehhh.. nk cite psl cuti sekolah & kawen.. dh melalut ke lautttt kan.. meh kte kembali ke pangkal jalan ye.. klu org lain suka sgt cuti sekolah.. tp bukan Ome.. nak2 dua tahun ni.. sebab??? sebab bulan 6 bulan yang menstressssskan diri.. final exam uols.. time tu la org sibuk nak kawen kan.. last year adik Ome kawen bln 6.. sehari dua lepas tu nk exam.. thn ni sepupu Ome plak kawen.. nk x nk kena la menghadirkan diri kn.. nnt kata lupa daratan... Ome dh warning kat adik bongsu Ome.. nk kawen thn dpn make sure bukan bulan 6 ye.. stress btol la klu org kawen bln 6 ni.. hailahhh.. sabar aje lah kn..

SELAMAT PENGANTIN BARU ADAM & SUE.. SEMOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT..
ye.. 1hb Jun yang lalu sepupu Ome dari Melaka ni selamat di kendurikan (bahasa melayu ko Ome sangatttttttt.. haishhh..) so, di sebabkan Ome ni ade kwn baik dari Melaka, Ayah Ome suh ajak Juna.. dia follow Ome ikut g kenduri sepupu Ome nih.. n tara!!!! nk tengok raut ayu mokcik ni??? yeahhh!!! (klu dia tau ni comfirm kena terajang.. hahahahaha *gelak jahat*)

MARZURA BINTI JANI :)
shhhtt.. dh la letak pic dia tanpa kebenaran kan.. pastu amik plak dari keek dia.. ngeh3x.. ngeh3x.. (gelak jahat lagi)
 

May 31, 2013 | kira buli ke ni? by justjuna on Keek.com
hahhh !!! comey x kak ton???? sume org kata U cun Juna.. muslimah habesss.. hehehe.. klu uols nk kenal ngn kwn baik Ome nih.. let me know k.. ya.. she's still single & available.. hehe:) (comfirm!!! mmg kena terajang btol2 nih)... huhuhu.. sebelum Ome kena makian bertubi2... baik Ome lari dulu.. uols hadapkan raut wajah cumil kami nih eh.. x cun.. tp cumil tu ade... hehehe.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH... peace!!! *oh yee.. sempat singgah umah mak Juna.. mak Juna masa asam pedas tetel! terima kasih makcik!!! lain kali saya datang lagi saya bawa kepok Terengganu plop ye.. hari tu dok ingat starang nok wi kepok ke mokcik! huhu.. tata titi tutu.. *lariii jingkit2 angkat kain* #Kbye





06 June 2013

~SEBULATNYA - THE FABOLOUS CAT~


Tiada tangisan aku titiskan keringat airmata ku
Manakah silapku nyatakan satu persatu inginku tahu
Bukannya aku salah tafsiri (tak pernah aku mengkhianati)
Mengapa kamu buat begini (tak pernah aku hilangkan diri)
Apakah makna engkau mendua (tiada punca hancur segala)
Aku senantiasa setia (tolonglah percaya)

[*] Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya
Bukan kerana ku sengaja meninggalkan mu
Kau sempurna untukku, untukku
Tapi kini kau salah tafsiri (mengapa engkau mengkhianati)
Salahkah aku buat begini (mengapa engkau hilangkan diri)
Tiada makna
Jadi apakah punca segala (aku senantiasa setia)
Aku tak percaya

Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah sisksamu
Yang pernah sakiti mu
Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya

~FINAL EXAM MAKE ME STRESSSSSS~

 
#noteformyself
7 papers to gooo! sekiannn.. Minggu ni dan minggu depan adalah minggu stress untuk Ome.. paper selang sehari.. yang tak boleh blah.. ada satu hari tu 2 paper skaligus.. well done!!! arghhhh.. xsabarnya nak habesakan final exam nih.. lepas tu nak g travel.. xkira la dalam ke luar negara ke.. yang pasti I want to be freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! huhuhu.. 


rare giler kn muka? pftttt... demam sambil ngadap buku.. huhu.. ;(
Ya Allah.. berikanlah ku kekuatan untuk menempuh hari-hari mendatang.. berikan ketabahan untukku menjalani hidupku sebagai hambaMu.. berikanlah ketenangan untuk ku menjawab peperiksaan ini.. ameenyarobalamin..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *rimas.. rimas.. rimas.. by Fabolous Cat.. laayaann.. daaaaaaaaaaaaaaaa.. #Kbye


#generalreminder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...