19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 July 2013

~2nd year result! hwaiting!~

Holla.. Assalamualaikum.. Hari yang dinanti telah pun tiba.. finally!!! i got the result.. huhuhuhu.. nak menanges pun takde guna.. so, masih ada lagi ruang dan peluang untuk memperbaiki result yang akan datang.. kemon gurl! jangan putus ada.. ada lagi 2 tahun (inshAAllah) nak kena hadap.. hadoiii.. setengah perjalanan telah di lalui.. so, ada lagi setengah perjalanan yang perlu ditempuhi.. onak duri berliku perlu dibolosi. so, bolosss aje dinding ituuu!!! *sedang memberikan kata-kata semangat kepada diri sendiri* hahaha
lihatlah tuan tanah yang mood suam2 kuku.. haha..
Jangan terkejut ye kengkawan.. En3 hari ni terlebey semangat! keh keh keh.. Hari ni nak kata happy sangat tak jugak.. Nak kata sedih pun tak jugak.. kira suam-suam kuku je mood hari ni.. Walau apapun, Ome tetap bersyukur kehadrat Allah SWT.. alhamdulillah.. #blessed


sebenarnya tak mo kasi tatap result kali ni.. Ome segan la plak.. hahaha.. tapiiiii.. nak tengok ke?? adehhh.. jap eh.. jap.. malunya saya.. huhuhu.. *pipi saya dah merah pink*

thn ni byk sgt cacing! pfftttt..
hahhh! jangan ketawakan Ome ye.. yer.. memang tahun ni tade beza sgt pun pointer dr thn lepas.. tapi alhamdulillah.. Ome bersyukur sebab Ome rasa tahun ini adalah tahun yang sgt kritikal untuk Ome.. mcm2 yang berlaku.. Ome mmg bajet tahun ni pointer Ome kelauttt.. paling tinggi Ome target 2.5.. tp bila tengok result, Ome bersyukur sgt.. tp agk terkilan sket sebab kawan-kawan Ome pointer dorang semua naik.. esp kak Aida.. terbaekk! pointernya mmg sgt memberangsangkan.. Pointer Ome pun naik jgk.. tapi naik 0.2 je.. hahaha.. apepun, tahniah kawan-kawan.. tahun depan kte struggle lagi yer.. we have 2 years to goooo! #daebakkk!! 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ada lagi 2 tahun nak ngadap dengan 77 jam kredit.. aiyarkkk.. thn ni pun dh amik 36 jam mata kredit.. thn dpn nak amik brp plak ni? 40??? pengsaaannn! daaaaaaaaaaa... cauuu cinnn cauuuu.. #kbye

30 July 2013

~Pria Band - Kasih Jangan Pergi~


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *hari ni terpaksa mengELkan diri.. ada urusan yang perlu diselesaikan.. semoga segalanya dipermudahkan Allah SWT.. daaaaaaaaaaa.. cau cin cau.. #kbye

29 July 2013

~It's Mine! Weeeeee~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Alhamduillah.. Dah masuk 20 Ramadhan.. macam mana uols? puasa tahun ni? Ome terpaksa berhenti seketika.. beri laluan pada bendera merah berkibar2.. hadoyaii.. baru tengah excited nak feelink2 raya kan.. tapi xpe.. raya tetap raya! hakakk x kira dikk.. En3 hari ni Ome nk story telling psl persiapan raya!uols dh ready untuk berhari raya? dh beli persiapan raya? Let's cekedot apa yang Ome dapat sampai rasa nak patah kaki nih.. huhu..

Weekend lepas, Ome plan nk ke KL.. konon2 nk cr brg2 persiapan raya la kn.. plan dgn hubby dr Putrajaya ke KL naik ERL saje.. sebab tau dah.. klu bw keta jem nya satu hal.. parking satu hal.. mmg klu naik pengangkutan awam ni comfirm kaki rasa nak patah.. tp xpe.. yang penting puasa hati.. apa yang dihajati dapat! oh ye.. Juna pun kebetulan nak follow.. bagus jgk.. atleast klu En. Mijie nk tarik muka dia masa kat sana nnt, dia terpaksa pk 10x.. sebab mst dia segan Juna ada  klu2 dia nk buat muka kn.. oh ye.. hubby Ome jenis x bersuka sesak2 ye uols.. dia xsuka klu keadaan tu merimaskan dia.. comfirm! mukanya mcm cekodok.. huhu.. 

ehh ehhh.. sedapnya mengata suami plak ehh.. haippp!!! ampun ya En. Mijie.. tapi mmg hakikat kan.. kn.. nasib ada Juna.. hahaha.. dari ERL Putrajaya - KL Sentral (amik Monorail) - Bukit Bintang jalan kaki masuk Pavi.. round2 Pavi cari kedai Skechers.. tp sedey.. kasut yang Ome nak tade stok.. search N google.. masuk Parkson plak.. Juna kata kat situ ada Skechers.. round dari level 5 sampai level 3, x jumpa kasutnya.. mode Ome trus suam2 kuku.. keluar dari Pavi laju2 menghala ke Fahrenheit sebab katanya ada kedai Skechers.. laju2 meluru ke sana.. KLCC ada stok katanya.. tp nk ke KLCC malas.. lgpun Ome paling xsuka g KLCC tu.. xtau la kenapa.. boleh dikira dengan jari setahun tu brp kali jejakkan kaki ni kesana.. ehhh.. setahun skali pun blum tentu lah.. nasib la Fahrenheit tu sebelah je ngn Pavi kn.. masuk je dalam tu nampak kasut fav Ome ada.. tapi tanya saiz tinggal saiz 8.. hadoiii..  

the other choice..white & red.. cantik?
trus mood lagi down.. testing la jugak kasut saiz 8.. saiz 7 dh habes.. ehhh! ngammmm! mmg longgar sket.. tp blum pakai stokin kn.. ada 2 pilihan yang Ome suka.. yg warna satu lagi tu ada saiz 7.. tengok kat cermin mcm comel je.. tapi bila amik gambar dh mcm kasut mcdonald.. cehhh! atlast amik jgk la kasut kesukaanku ini.. saiz 8 ye uols.. hadoii.. mcm kaki gajah dah.. sabor je lah.. tp mmg promoter tu kata saiz 8 ni kecik sebenarnya.. kira saiz 8 tu sama mcm saiz 7.. ecehhhh.. pandai ye.. nk kasi hati Ome ni berbunga riang kembali lettew.. nasib mmg boleh pakai.. cumanya kena cari stokin yang tebal sket.. N yang bestnya En. hubby banker Ome hari tu.. yuhuu!!! terima kasih en. Hubby.. lebiu lahhh!!! hahaha..


ok tak? this is my fav colour! pinkkk! tp saiznya godang.. saiz 8.. hehe


Pink! im love it!
Lepas dah dapat apa yang dihajati, laju2 ke Sungai Wang.. Tempat fav en. Hubby plak.. Ome tau walaupun En. Hubby x suka shopink, tp dia suka jalan2 kat tempat fav dia.. cuci mata katanya.. nk2 kedai jam.. disebabkan 2,3 hari sblm tu dia dh kesana dengan geng2 dia, so, dia xbeli jam.. yg bestnya Ome dapat jam.. cumil! warna purple.. hehe.. oh ye..selain pink, purple ialah fav colour Ome jgk ye uols.. Juna pun tersampuk jgk beli jam.. GC.. cumil! baju raya xbeli lagi katanya.. beli jam raya dh lah.. haha..yg penting msg2 bw blk 2 barang.. En. Hubby beli stokin keje... Ome rs unfair kan, terus borong 5 helai baju kat PDI.. hahahaha.. baju melayu tak beli tahun ni.. sebab En. Hubby standby.. Juna pun dapat sepasang kasut.. kasut keje katanya.. Ome? dapat kasut raya (kononnny! puihhh.. kasut raya la sgt kn..hahaha) dan Jam purple! yeahh!
Misi persiapan untuk raya sebenarnya x tercapai pun.. lain yang dihajati, lain yg dibeli.. hahaha.. tp persiapan raya tahun ni mmg bersederhana saja.. x macam tahun sebelum tu.. baju raya Ome saje 10 pasang.. gara-gara beli kain byk2.. pastu simpan kain tu next year pny raya.. mau x jd sepoloh psg kn.. tp tahun ni Ome buat 2 pasang je baju kurung.. cukuplah.. dari xde langsung kn.. yg pntg raya pertama Ome raya kat sini.. gara-gara En. Mijie berkerja di pagi raya.. after 2 weeks, baru dpt balik Terengganu.. maaf ya org2 kampung.. tahun ni xdpt beraya di sana.. inshaAllah.. jmp selepas raya ya.. 

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. Peace! *dup dap dup dap dup dap dup dap.. lusa result sepenuhnya akan keluar.. nebesssssss!!! huhu.. daaaaaaaaa.. cau cin cauuu.. #kbye

26 July 2013

~Little White Cafe Bandar Baru Bangi~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Salam Ramadhan Yang Ke17.. wahhh.. hari ni jalan lengang! kuar umah jam 7.45pagi.. sampai ofis jam 7.57 pagi.. hahhh! kan molek tuhh.. wahhhh wahhh wahhh orang Selangor.. dh la dapat sebulan gaji.. cuti umum plak tu.. bravo! bravo! ini yang rasa nk pindah jadi warga Selangor ni kan.. lalalala.. aishhh.. bersyukur Ome.. bersyukur! kan best tu g keje xde istilah jem.. bahagia je rasa memandu kereta kan.. *usap2 dada think positive!* ohoooiii.. kalau mata bertentang mata.. hati di dada bagai nak gilaa.. hoooii.. *happy sgt la kunonnya tu kan* hahaha.. xpyh nk buat happy sgt.. moh kte bekerja dengan gembira ya.. esk dh cuti.. nk jalan sgt boleh jalan esk.. chillll!


So, story mory Ome hari ni, cite psl iftar semalam.. kebetulan En. Hubby Iftar bersama teman-teman ofisnya.. so, Ome decide iftar dengan bff Ome.. sapa lagi klu bukan anak Pakcik Jani tuh.. nasib la ada peneman.. klu tak? buka puasa sorang2 la saya.. huhu.. N kebetulan plak kelmarin birthday girl kn.. so, dh alang2 berbuka sama-sama.. marilah celebrate birthday together gether.. hehe.. pilihan iftar adalah di Littel White Cafe Bandar Baru Bangi.. sebab apa?? sebab kat sini ada PAVLOVA!!! i repeat! PAVLOVA!!!! Hahaha.. fav cake Ome yer.. hadoiii.. dumok arh I cenggini.. *usap2 perut* hahaha.. 
Act this is 2nd time we ols try makan kat sini.. yup! 100 % western style.. Sempena Bulan Ramadhan ni, LWC ada buat berbuka secara buffet.. so, Ome decide iftar di sini.. seorang RM45++.. worth it! makanan pun sedap belaka! yang penting ada penghibur dalam cafe tuh.. Mr Hendry from England.. sekali tengok terpaku jgk.. cumil ooooo! 2nd time tengok tetap cumil! masuk kali ke3?? hehehe.. mcm Charlie Chaplin pun ye.. hahaha.. jarang kan nk tgk mat salleh ada misai.. He's so funny.. N kebetulan plak masa tu ada 3 orang customer yang sambut birthday together2.. meriah! walaupun cafe ni x besar mana.. tapi decoration dalam cafe ni sangat style lah! masuk je dalam cafe ni uols akan merasai suasana ala2 berada di London gitu.. No Kampung Food ok.. totally western food! rasa-rasa yang mana nak mencuba tu, boleh la datang ke sini.. for me dari 1 - 10 bintang, Ome bagi 8 bintang.. dari segi harga standard la kan.. nama pun western style.. klu hari tak puasa, mereka ada pelbagai menu yang sgt menarik.. worth it la dengan harga.. so, ape lagi.. jom la try makan di sini.. :)
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *alhamdulillah.. Pak Najib dah umumkan semua staff gomen dapat  RM500 sebagai saguhati untuk buat persiapan raya.. terima kasih Pak Najib.. meskipun target Ome setengah bulan gaji, tapi xpelah.. e2 adalah rezeki dari Allah.. terima dengan hati terbuka.. atleast dapat jgk byr duit langsir.. hahaha.. sekeh pale sendiri.. pandai2 lagi buat langsir kan.. muahahah.. daaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuu.. #kbye 

Birthday Woman! ahaks :p
She's my BFF
Appetizer
Cheese Cracker
Dessert
Main Course.. Spaggheti Olio + Lasagnia + Grill Chicken wish mushroom sos
holla! tuan tanah yang kekenyangan.. berghh.. alhamdulillah :)

24 July 2013

~HAPPY BIRTHDAY REMAJA PURBA~


Hollaa.. Selamat Pagi.. Today ada 2 orang manusia yang rapat dengan Ome yang lahir pada 24 Julai 2013.. Pertama sekali ialah bos Ome.. rapat sebab Ome dok sebelah bilik dia.. ahaks.. pagi2 lagi dh wish kat dia Birthday sambil bawakan air minuman panas + biskut.. lalalala.. bukan bodek eh.. tapi lebih kepada menghormati.. HAPPY BIRTHDAY MR WONG TIN SONG! 


oooohooooiii.. yang ke2 plak mmg sgt rapat dengan Ome.. she is my bestfriendeva! kemana ada Ome disitu ada dia.. kemana ada dia disitu ada Ome.. ahahaha.. dh mcm kembar siam plak kan.. alhamdulillah.. this year she is 30+++.. opsss.. purba sgt ko nih.. ahaks.. anyway, Happy Birthday my lovely Juna.. Semoga di panjangkan umur dimurahkan rezeki dan berbahagia dunia akhirat.. yang penting!!! cpt la cari teman tapi mesra mu itu.. wa x sabar nk jd pengapit lu nnt.. wa x kira.. wa nk jd pengapit lu jgk! klu tak wa guling2 kat dpn lu ms lu sanding.. nak?? jgn main gila ngn wa beb.. hahaha.. ohh yee.. kepada insan-insan di luar sana.. klu masih ada yang mencari.. marilah berkenalan dgn insan bernama Juna Jani ini ya.. pandai masak.. ckp je nak makan apa.. western.. northern.. southern.. eastern.. aisshhh.. semuanya la dia boleh masak! Ome x tipu uols.. nampak je dia ni kasau, tapi dalam hati ada taman.. selembut lembut sutera.. lalalalala.. *lari2 jingkit kaki sambil angkt kain* 

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ALLAH SELAMATKAN KAMU.. ALLAH SELAMATKAN KAMU.. ALLAH SELAMATKAN JUNA JANI.. ALLAH SELAMATKAN KAMU.. happy birthday my dear Juna.. take care and happy always.. may ur dreams come true.. inshaaAllah.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuu.. #kbye

23 July 2013

~Penangan Ojha Omeyna.. #APTB~

Ome penah story telling x kat uols yang Ome adopt anak baru.. Jantan! namanya Ojha Omeyna.. hailahhh.. Ojha.. Ojha.. ingatkan Ocha tu prangai nye dh mcm jantan.. melompat sana.. melompat sini.. mcm onyettt.. rupanya sekor ni lagi mcm onyett.. n now Ome mmg kdg2 pggl dia onyet.. nama pendek sempena monyet + kenit.. ye.. sgt kenit ini budak.. (pic budak ni setaka ni tak ada.. sebab bila nak amik gambar susah sangat.. xreti dok diam.. so hanya ada video.. hehe)
Last 3 days x salah Ome.. nk dijadikan citer tgh dok melepak tgk tv, dia boleh dtg jerkah Ome dengan cakaran maut dia.. cisss!!! nasib tak kena tendang dengan mummy Ojha.. yang sedihnya tu tempat yang dia cakar tu betol2 dkt muka Ome.. haiyoooo.. Ojha.. dh la skg ni mummy tgh pakai produk yang membuatkan muka mummy ni mengelupas.. Ojha plak g tambah lagi luka kat muka mummy.. seriously! klu gila time tu mmg dh kena sepok dh budak kenit tu.. tp pk perikemanusiaan.. takkan sebab luka nak aniayai haiwan kan.. kesabaran itu perlu ada ya kawan2.. e2lah Tuhan nak train Ome supaya bila ada anak nanti, boleh bersabar.. klu takkkkk.. haiyoooo.. xtau nk kata lah.. mmg budak2 kat umah tu mengajar Ome erti kesabaran.. huhuhu..
nampak X? nampak X? tak nampak ke? meh sini Ome close up sket!
hahhh! yg kat batang hidung tu ada 2 garisan.. yg kat sblh pipi tu pun ada garisan.. nampak dah? hahaha.. pandai anak mummy wat gurisan trengkas.. saaaayanggg dieee nih! huhuhu..
Lihatlah raut wajahku.. hahaha.. alhamdulillah.. masuk hari ke3, makin hilang cakaran ni.. nasib la tak dalam mana dia cakar.. budak2 tengah nak membesarkan.. mcm tu kucing ye uols.. kena banyakkkkkkkkkk bersabar... Ojha.. Ojha.. lepas kes hari tu, trus potong kuku dia yang panjang dan halus tu.. dh la halus tajam plak tu.. kejenye mmg asyikla menggigit dan mencakar.. jgn cakap.. kat tangan kaki ni penuh kesan calar balar.. Ocha pun x ganas mcm ni.. spesis keturunan ape kau ni Ojha.. muka dh la macam kucing SPHINX.. kurang bulu.. telinga capang ke atas.. tau x kucing ape? kucing yg tade bulu tuh.. aiyarkkk.. mmg kucing tade bulu tu ganas2 ke? assabarulminalimannn.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nasib la masa cuci muka dan pakai toner tu tak pedih mana.. klu tak mmg satu taman tu dengar mummy jd tarzan Ojha.. hadoyaiii.. daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. #Kbye

wajah terkini.. huhu.. kesan cakaran makin hilang.. hehe :)

~Sneakers Wedges~

1st choice
ooooemmmjii oooemmjii oooemjii.. nak satu boleh tak En Hubby? kasut raya tahun ni? hahaha.. comfirm kena sepak laju-laju kn.. pe kejadahnya nak pakai kasut raya cenggini dengan berbaju kurung bagai.. hahaha.. haishhh.. meleleh jap tengok kasut2 nih.. oh ye.. trend skg eh.. pakai kasut cengini? serious! tengah mengumpulkan duit untuk membeli sepasang dari gambar-gambar yang ada nih.. haiyooo.. Pak Najibbb.. nak bonus raya!!! huhu.. 
2nd choice
3rd choice
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *okey.. balik korek tabung eh.. spoloh hengget.. duoploh hengget.. tigoploh hengget.. ehhh.. xcukup lahh! B!!! tolong top up! ahaks.. hahaha.. daaaaaaaaaaa.. #kbye

19 July 2013

~Speechless.. Jojessssss~

http://skechers.com.my/collection.php?cat=40
Im speechlesss...! jojes sgttt ni.. fine..tgh berangan pakai kasut ni.. lalalala.. tahu x brapa juta kasut ni??? aiyarkkk.. fitaaammm.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *baru tgh berkira2 nk beli kasut superman yang lebih kurang mcm ni.. tp bila tgk yang ni rasa nk yg ni lah! tamakkk! hahaha.. Cik Juna! tolong carikan maklumat! pleaseeeeee  *Puss in Boots pussy eyes* hahaha daaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuuuuu.. #kbye

16 July 2013

~Keputusan Provisional~


Holla.. Assalamualaikum.. Hari ni ome nk celoteh moteh seket psl perasaan Ome skg ni.. seriously!!! Ome sangat2 bersyukur.. syukur atas nikmat yang diberikan olehNYA kepada Ome.. alhamdulillah.. pagi td Ome dh check result Ome.. untuk tahun ni Ome amik 10 paper and alhamdulillah.. katanya semua lulus.. tapi xtau la klu tiba2 result tu ditukar pada 31 Julai ni kan.. 

Act hari ni baru keluar keputusan Provisional.. ini bermaksud keputusan yang keluar hanya boleh tahu samada gagal atau lulus atau lulus bersyarat.. kalau ada tanda "P*" maknanya lulus bersyarat.. lulus bersyarat ni klu nk repeat paper balik pun boleh kalau2 rasa nak up kan pointer..  and klu rs malas nk repeat paper pun boleh.. tapi!! make sure paper yang ada tanda * tu bukan paper Universiti.. klu paper Universiti kena la repeat paper... 

Ome nak cite betapa Ome bersyukur sgt sebabnya klu uols nk tahu, tahun ni ialah thn yg plg mencabar bagi Ome.. seriously! nak2 paper Sains Politik & OB.. hadoyaii.. dengan carry mark yang macam haaaaarrr.. adehhh.. xbleh nak ckp la.. betapa bersyukurnya Ome.. skg ni Ome xmo pk psl pointer.. sebab Ome tahu pointer Ome mesti lebih rendah dr pointer thn lepas.. gara-gara ujian dan dugaan yang diharungi sedikit sebanyak mencacatkan mental dan fizikal ni untuk memperolehi keputusan yang cemerlang, gemilang terbilang.. skg ni Ome dok pk, klu pointer Ome lebih dr 2.5 dh memadai.. tp klu kurang nk kata apa kan.. sebab Ome sendiri tahu setakat mana usaha yang Ome dh lakukan.. skg ni terpulang pada kehendak yang Maha Esa.. 

Ome ada lagi 2 years to go!!! hopefully semoga semuanya dipermudahkan olehNya.. half way dh settled.. so tinggal lagi half way.. nerbesss hokay nk tahu keputusan penuh pada 31 Julai ni.. cuakkknyaa! tapi apapun, Ome tetap nk ucap syukur.. syukur.. syukur.. terima kasih Allah! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ohhh oo.. skg ni muka Ome sgt selekeh + selenge.. gara-gara produk nih.. hmmmm.. beauty is pain? am i rite?? kesakitan ini sgt menguji kesabaran.. hopefully ianya berbaloi lah.. haiip!!! Ome x cucuk botox k.. haraammm! daaaaaaaaaaa.. #kbye

see! start menggelupas.. huhu
tade secalit make up! selengenyeee.. tp tetap cumil kan??? puihhh.. hehe :)

11 July 2013

~Pak Pung Pak Mustape By Isma, Saiful Apek & Altimet~


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *subhanallah.. klu puasa mmg ngntok yang amat kan??? y? y? y? huhu.. daaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cauuuuuu.. #Kbye

~OLDTIME SENGKUANG CALIT~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. semua umat islam telah mula menjalankan kewajipan tahunan.. ianya hanya datang setahun sekali dalam sebulan.. penantiannya di rai.. itulah dia Bulan Ramadhan Almubarak.. Ahlanwasahlan ya Ramadhan.. syukur... syukur.. syukur.. kerana masih lagi diberi kesempatan untuk meraikan bulan yang sangat mulia di sisiNya.. semoga amal yang dilakukan mendapat keberkatan dan keredhaan dariNya.. inshaAllah..


Oh ye.. semalam Ome dengan sahabat Ome ke Puchong Permai.. gara-gara hanya nak cari sengkuang calit semata-mata hokay.. almaklumlah.. kelmarin cari sengkuang calit di uptown Jalan Reko Kajang.. boleh la plak gerai tu x buka.. so, pk punya pk we ols decide g trus ke Main Branch.. uols tau x rs keenakan sengkuang calit ni? klu dulu, masa kecik2 sepotong sengkuang calit tu harganya sekitar rm0.50 kn.. tp skg dh naik jadi rm2.00 sepotong.. gilernye sedap! sampai rs gian di buatnya... hailahhh.. disebabkan rs ketidak puasan hati tu la Ome cari gerai yang berdekatan.. finally!!! jumpaaaaaa! hahaha.. kali ni siap beli dengan kuah-kuahnya skali.. tp sengkuang tak jual.. so, agk2 rs nk mkn nnt, beli je kat pasar sengkuang.. potong2 dan buat sendiri.. ye dak.. harga untuk kuah hitam & kacang tumbuk tu rm11.80.. klu uols nk tahu kat mana gerai-gerai ni berada, boleh layari di laman blognya disini ya..  terangkat beb!

Dikesempatan ini jugak, Ome memohon ampun dan maaf sekiranya selama uols mengenali Ome, Ome melakukan kesilapan, kesalahan, menguris hati atau apa sahaja yang Ome telah lakukan pada uols yang mana menyakitkan hati jiwa nurani uols k.. we are just human being.. sering melakukan kesilapan.. mudah-mudahan kesilapan ini menjadikan kte semua matang dalam menempuh dugaan dan ujian dari Dia Yang Maha Esa.. inshaaAllah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *rindu.. rindu.. rindu.. daaaaaaaaa.. #kbye



08 July 2013

~BABY GURL ANGELZ~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. Ome masih mampu bernafas untuk terus berada di muka bumi Allah.. Keep smiling and Happy Working guys.. #blessed

Anyway, hari ni Ome nak story mory baby baru Achu.. Achu ialah adik Ome yang ke3 dalam Angelz.. alhamdulillah.. Achu telah selamat melahirkan seorang baby gurl yang diberikan nama Siti Amni Masyirah bt Syaiharani.. yang bestnya kan uols, Achu dh ade sepasang anak.. hoyeahhh! Im happy for u my dear Achu.. Dengan kehadiran orang ke4 dalam rumahtangga mereka, bagi Ome keluarganya dah cukup perfect kan.. so, lepas ni Achu kata nk tutup dulu kilang untuk sementara.. biarkan anak2nya membesarkan dengan penuh kasih sayang.. apapun plan awk Achu, Along sentiasa doakan yang terbaik untuk korang berdua.. inshAAllah..
oh ye.. sebelum kami ke rumah Achu, Ome singgah dulu ke Ikea.. ngidam nak makan meatball.. haha.. ngidam la sgt kan.. dh alg2 odw nk ke Kepong tu, Ome decide nk mkn meatball kat Ikea Damansara.. dh dekat sgt kn dengan kepong.. so, apa lagi.. let's terjah! nak2 lepas ni dh nk puasa.... haruslah kena JJCM sebelum puasa.. klu tak nnt nk solat terawih pun terngiang2 kn.. dh kurang pahala kat situ sebab tak kusyuk.. eceehhhh.. asalan je kan! hahaha..
macam biasa lah.. Juna ialah driver Ome.. disebabkan En. Mijie keje, so, Ome hangkutlah Juna skali.. nasib la Juna boleh "in" dengan kawan2 Ome.. almaklumlah.. makcik tu kan beza umur dengan Ome agk jauh jgk lah.. takut la jgk dia xbleh "in" dengan kwn2 Ome kn..  alhamdulillah.. my Angelz senangi dengan Juna.. sebab Juna ni klu uols tengok, x macam makcik2 pun.. mcm adik2 Ome.. (muntah ijo).. hahaha.. so, disebabkan dh plan dengan angah dan kebetulan plak Ome g mkn kat Ikea berhampiran dengan tempat keje angah.. so decide g amik angah kat ofisnya.. kat Siemens PJ tu je..  alg2 odw kn, pergi satu keta.. jimat! jimat minyak! sekaligus dapat kurangkan kesesakan lalulintas dan pencemaran udara.. ye dak? hahhh! dh mcm pakar kaji alam sekitar.. 
Lepas tengok Achu, decide plak jumpa Ema ngn hubbynya, Mail aka Tomok.. Ome klu dh jmp Angelz, bukan ada satu planning je.. comfirm mmg akan tambah planning.. sebab  jumpa jarang-jarang kn.. so, masa nilah je yang dpt jmp tatap lama2 muka msg2.. nak2 klu dgn Angah.. plan A bertukar jadi plan B.. kebetulan plak, Ema dh nk tutup kedai salonnya di Subang.. so, decide jumpa dkt area2 Selayang...  klu uols nk tahu, Kepong ialah tempat peralihan remaja Ome.. dari Ome darjah 5 hingga tingkatan 3 disitu lah Ome membesar.. dulu Ome tinggal di FRIM.. so, semua kenangan suka duka di situ, sangat menggamit kerinduan Ome.. sebelum keluar dari FRIM tu, sempat jgk bawa Juna round2 dlm FRIM tu.. tunjuk dia rumah lama Ome yang dh dijadikan ofis.. klu uols pernah sampai FRIM, uols tau kot keadaan rumah2 di situ.. horror ok.. umah lama Ome tu panjang ke belakang.. klu dr hall nak toilet tu mmg agk jauh la.. sape2 yang pernah g umah Ome kat FRIM tu dulu, uols akan tau betapa scary nye tu.. huhuhu.. tp alhamdulillah.. selama Ome duduk kat situ, xpnh la di ganggu oleh mana-mana makhluk... tp klu skg ni suh Ome dok situ, mmg Ome tolak mentah-mentah.. takutttt! huhu.. 

no diet! haha.. durian crepe tu sgt sedap!!!!
Bai.. aku upgrade status ko dr driver ke PA aku bai.. boleh? hahaha
Adam & Amni.. mummy love both of u! cumilll!
Bila dah berjumpa dengan Ema dan Angah, mmg we ols ni x reti2 nak balik.. nak2 klu msg2 dh bercerita.. kedai makan tu mmg hingar dgn ketawa kteorg je.. nak2 klu Ome dengan Ema yang ketawa.. hahaha.. maaf ye.. mmg tade istilah cover! ada je story yang buatkan Ome rs nk guling2 kat situ.. beselah.. we just human being rite.. masing2 ada ujian yang hadir dalam hidup kita.. begitu jgk Ema.. Alhamdulillah.. dengan kehiran kami semalam dapat mengembirakan hati yang sedang lara.. dpt la ketawa2.. org kata dpt lupakan sekejap masalah yang membelengu diri masing2 kn.. nak2 Ema skg ni tgh pregnant anak pertama.. apapun Ema, aku doakan ko, Mail dgn bakal baby akan dapat hadapi ujian dan dugaan ini dengan tabah.. i know ukenduit! semoga tabah sahabatku! *baru perasan tak sempat nk bergambar dengan mak buyong.. huhu*

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * SEPI BUKAN BERERTI HILANG.. DIAM BUKAN BERERTI LUPA.. JAUH BUKAN BERERTI PUTUS.. KERANA ADA SATU IKATAN YANG TAK MUNGKIN PUTUS.. PERSAHABATAN.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cau cin cau.. #kbye


06 July 2013

~Wad Psykatri Hospital Kuala Lumpur~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat Berhujung Minggu guys.. ada yang bekerja  Sabtuday ni? Kalau ada yang bekerja Ome ucapkan selamat bekerja ya.. kerja dengan tenang ya.. ya.. ya.. jangan sedih-sedih.. just happy with our rezeki.. eceehh.. dh mcm pakar kaunseling kan.. tak buleh blah.. haha..

anyway, story mory Ome hari ni berkaitan dengan psykologi.. uols tau apa itu psykologi? klu tak tau google and search okay.. sebelum ni Ome pernah sebut pasal GALAU.. aka JIWA KACAU.. Kali ni, Ome sendiri dapat melihat sendiri pesakit2 sebenar Jiwa Kacau ni di Hospital Kuala Lumpur.. Bagaimana eh Ome nk gambarkan perasaan Ome time tu.. susah Ome nak cakap.. yang pasti perasaan bercampur baur.. klu uols nak tahu, Sister aka Ketua Jururawat yang bagi briefing pada hari tersebut tu mengatakan bahawa, lately ni kebanyakkan yang dimasukkan ke dalam wad tersebut adalah dari kalangan remaja.. kesiaaann tak weiii?? seriussss! Ome kesian.. memamg Ome tengok, yang masuk wad tu kebanyakkan muda-muda belaka.. dan yang paling Ome kesian skali yang ada rupa paras tu.. muka dh cantik.. dh comel.. dh handsome.. tapiiiii.. hmmmmm.. sedikit sebanyak bila Ome dapat lihat sendiri keadaan mereka, mmg insaf uols.. sebabnya sebagai manusia kita diberikan akal fikiran yang waras.. sifat yang diberikan oleh DIA dh cukup sempurna.. tetapi we are human being rite.. sering melakukan kesilapan.. ada hati ada perasaan.. apabila jiwa terganggu.. inilah jadinya.. 
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *uols tahu tak berhadapan dengan bangunan wad psykatri ini ada logo dua ekor ular yang sedang berbelit antara satu sama lain.. uols tahu tak apa makna disebalik simbol logo ni? act Ome pun xtau tapikan Juna kata ular adalah melambangkan snakes are known as international medical assosiation.. tapi nape tak guna tikus ke? tak guna katak ke.. bukan selalu makmal gunakan tikus atau katak sebagai kajian? hmmmm.. so, klu uols rajin, boleh la search eh.. nape dorg gunakan lambang ular... lambang tu dari tahun 1957 hingga kini masih berdiri kukuh kat depan bangunan tuh.. hahaha.. daaaaaaaaaaaaaaa.. cauuu cinnn cauuuu.. #kbye

04 July 2013

~Welcome to Bandaraya Bersejarah Melaka!~

Hollaa.. bertemu kembali kte di sini.. weeeeeeeeeeeeeeeee.. Assalamualaikum.. uols sihat? how uols weekend? goood???? yeahhh! goood!! Ome pun gooood! hehehe..
Kali ni weekend, Ome berada di sekitar Melaka.. hahaha.. banyak2 tempat untuk melapangkan otak lepas exam hari tu, Ome memilih Melaka sebagai tempat untuk merehatkan kepala otak yang dah tepu nih... almaklumlah.. ade lagi 2 tahun untuk Ome nak hadap USM tu.. so, sebelum dpt result dan daftar untuk 3rd year, Ome decide untuk cuti-cuti Malaysia.. huhu.. 
Tapi #CCM kali ni bukan dengan hubby.. sebab Hubby Ome kena jalankan tugas sebagai pekerja yang cemerlang, gemilang lagi terbilang.. so, Ome decide #CCM dengan kwn baik Ome, Juna.. kebetulan Juna nak balik kampung jumpa mama dan papa nya.. almaklumlah.. minggu dpn dh nk puasa kan.. so, sebelum puasa ni la nk bersalam-salaman dan bercium-ciuman dgn papa dan mama.. papa dan mama Juna asal dari Melaka.. so, ayuh! kte "guna" tour guide dari Melaka ni je.. hehe.. 
KAMPUNG MORTEN
nampak muka excited kami? esp muka jakun Ome? hahaha..
we are happy!
ala-ala FT tak? haha.. lalala
oh ye.. ramai x yg komen pic ni.. ada orang kata nampak kuwus.. kuwus keeekkk??? lalalala.. *lompat2 bintang*
xdpt masuk dapat tengok dari luar pun jd lah.. haha..
yeahh! penantian selama 15 minit berbaloi.. sluurrrpp!
Ome nk sangat #CCM di Melaka ni sebab Ome nk sgt pegi CoYboYtowN dekat A'Famosa Resort tu.. sebelum ni mmg dh pnh sampai A'Famosa Resort tu.. tapi xpnh plak lagi masuk taman tema kat sana tu.. so, dah alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.. ye dak.. baru la btol2 merasai nikmat bercuti.. N cuti kali ni sgt berbaloi.. xsangka rupanya Melaka ni banyak tempat yang menarik boleh dikunjungi.. sebelum2 ni sibuk sgt nk melawat negara org kan.. rupanya kat Melaka tu penuh je tempat2 untuk bercuti dan dilawati.. best! best! Thank you makcik!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Teduhan Kasih dah tamat! -The End- lalalala.. daaaaaaaaaaa.. caau cinnnn cauuuu.. #kbye

Apa Yang Ome Dapat dari Percutian Ni :)
  • Melayari Sungai  Melaka by Cruise dan Monorail.. Murah saje.. 3 in 1 RM20 + 6D teater (tapi xsempat sebab tutup jam 12 mlm)
  • Dapat round2 Bandar Hilir Melaka.. dah lama x pegi area sini.. dulu kecik2 ada la..
  • After 27 Years hidup, 1st dapat Naik Beca! *excited + jakun*
  • CowBoy Town Afamosa Resort (Ini plan yang sangat ditunggu-tunggu!)
  • Klebang Original Coconut Shake (wajib la minum kan.. sedap katanya!)
  • Jonker Walk/Street (mcm Petaling Street je..tade yang menarik.. mungkin sebab siang.. malam mungkin lagi happening kot kn)
  • Jumpa Anak Kucing  Dekat Highway Senawang.. Culik bawa balik umah.. I call him Ojha Omeyna!
  • Dapat makan kuih tempah dari jiran Juna.. Lupa nama kuih tu.. haahaha
  • Yang penting!!! Dapat release kan kepala hotak! yeahhh!
    gila-gila remaja.. remaja ke?? pfftt.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...