19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2013

~WE R SO CONFIDENT~

Holla... Ingat TAK en3 sebelum ni Ome cakap yang Ome dengan Juna mengalami sindrom blur, sengal, stupido dan overCONFIDENT.. nak tahu apa yang berlaku??? hahahaha.. seriously mmg rasa sakai sgt.. jom ikuti kisah kami.. punggahhh!!! #APTB!

Semalam Ome dengan Juna ke Pavi KL.. alkisahnya nk jumpa Fifi aka BFF Ome masa Ome belajar kat poly dulu.. sebabnya en3 yang sebelum ni Ome jgk bgtau uols kn bulan 10 ni inshAAllah sekiranya tiada aral melintang Ome, Juna, adik Annas (LilBro) akan ke Busan Korea Selatan.. tapii.. bukan kami ber4 je.. tapi ber 18.. hahaha.. mmg rombongan cik Melah sungguh kn.. semuanya kwn2 si Fifi.. Fifi dah booking kan tiket utk kami 18 orang ni kesana pada pertengahan bulan 10 ni.. inshAAllah.. 

Tapi bukan itu isu utamanya.. isu utamanya apabila kami decided utk naik kenderaan awam.. sebabnya uols sendiri tau kan Ome mmg paling xsuka drive dalam kawasan KL tuh.. aishhh.. seboleh2nya nk elak dr bw keta.. nak2 g tempat yang crowded dengan manusia.. mmg mcm2 alternatif Ome akan gunakan utk tidak bw keta... ngeh3x.. so, nk dijadikan story morynya we ols parking keta kat LRT Sg. Besi dan jalan laju2 dengan CONFIDENT nya naik la LRT Sg Besi.. 
LRT oh LRT
CONFIDENT!!! hhahaha..
Masa nk beli tiket tu, tengok kaunter tade org.. so, g la kat mesin nk beli tiket.. mmg dh prepared duit syiling kot2 klu kaunter penuh boleh la guna mesin je kn.. dulu2 setahu Ome klu nk guna mesin kena pakai syilling.. so, sebelum kuar umah tu mmg Ome korek tabung en hubby yang penuh dgn duit syilling tu.. hahaha.. sampai je kat mesin tu kami ber2 dh pandang satu sama lain.. sbb pening dgn mesin tu.. gilernye perak (jakun) .. agk lama jgk la nk beli tiket tu.. ms tu msg2 blur.. rsnya mcm baru je lg naik LRT.. tp d sbbkn blur terus g beli ticket ke LRT KL Sentral.. bila tengok direction sebenar2nya weols dh salah.. hahaha.. kat situ mmg dh sumpah seranah dh.. sebabnya xtau dan xingt lnsg yg LRT mana ada menghala ke KL Sentral.. lgpun klu menghala blk ke KL Sentral kira weols dh patah balik.. sebabnya should be weols trus amik direction ke Jalan Hang Tuah.. Jalan Hang Tuah tukar LRT amik Monorail menghala ke Bukit Bintang.. so, dri Bukit Bintang trus je jalan kaki ke Pavi.. sampai!!! e2 sebenarnya direction yg benar lagi membenarkan..

PERHATIAN.. ini direction terkini di mesin ya..


syilling.. wang kertas.. mesin dh terima semua ya.. PERHATIAN!
Tapi disebabkan weols, yang sgt overCONFIDENT mengalami tahap ke "blur" an yang tak tahu nk kata apa kn.. kena la kuar balik kat LRT Jalan Hang Tuah and beli tiket naik monorail plak.. klu tak seorang hanya kena byr rm2.90 dari LRT Sg Besi dan sampai di Monorail stesen Bukit Bintang.. Part yang paling bangang skali kat Stesen Bukit Bintang.. nyaris gak la bergado dengan pak guard yang bajet bagus.. ni pun kes over CONFIDENT. hanya kerana kesilapan Ome salah masukkan duit syilling dlm mesin pengimbas keluar dari stesen tu, Ome di marah2 Pak Guard.. Ome pelik mula2 nape pintu pengimbas tu tak buka2.. rupanya Ome silap yang Ome CONFIDENT g masukkan duit syilling 50 sen.. malu tu satu hal.. tp yg lg malu bila pak guard yang tak tahu pape tiba2 sound.. Dia ckp mana bukti yang Ome dh beli ticket... act skg ni dorg x guna ticket.. tp dorg guna ticket mcm bentuk token.. bentuk syilling..  kebetulan dlm poket seluar Ome ada duit 50 sen.. d sbbkn kebiadapan pak guard tu, mmg Ome sound balik pak guard tuh.. Ome ckp ngn dia klu ye pun, xpyh nk marah2.. ckp elok2.. lgpun bukan Ome sengaja g masukkan duit 50 sen tu.. bila check blk dlm poket seluar mmg token tu ada dalam seluar Ome.. sbb Ome g masukkan duit 50 sen.. mmg jadah haaar sgt la pintu pengimbas tu nk buka kan.. ms tu mmg rs nk sumpah seranah.. apa? dia ingat dia pak guard dia berkuasa sgt??? nak2 dia ckp dialek kelantan.. perghhh! lagi bara-bara la kan jiwa ni.. Ome ni dh ler agk allergik sket dgn org Kelantan.. bukan nk kata apa.. tp seriously kebanyakan eh Ome jumpa org Kelantan ni, ada satu sikap dia yang sgt annoying.. seriously!!!! astagfiruhallazim.. mengucap..mengucap.. Ome minta maaf sgt.. tp seriously mmg sgt2 allergik.. nk2 klu yg sgt biadap tu.. perghhh.. rs nk cakarrr je muka dia.. tp pk SATU MALAYSIA sgttttttt kan.. terus sabar sabar dan sabar.. 

dulu boleh beli dua hala.. skg ni sehala je ye.. PERHATIAN!!!
TOKEN!!! eeeeee.. tengok je token ni mst rs tension..  grrrrr!!!!
citer tak habes takat tu.. lepas weols dh diskuss dgn Fifi.. jalan2 area2 situ.. mmg nk trus blk.. tade dh pk nk singgah KLCC.. Berjaya Time Square.. tade dah.. tade.. sebab mmg pk nk g area2 situ je.. tp kteorg sempat wat foot massage.. almaklumlah.. kaki dh rs nk terbelah.. ni belum lagi jalan2 satu Busan.. hadoiii.. rs nk patah kaki ni.. tp xpe.. exercise!!! 10 ribu langkah maaaaa.. so, masa nk pulang tu konon2 mcm dh CONFIDENT.. dh tahu salah silap kn.. trus la beli token nk balik ke stesen LRT Sg Besi.. ok.. cun.. RM2.90 seorang.. naik la Monorail.. skali dlm pd naik monorail tu ada sekeluarga org Arab tanya ngn budak laki ni.. Monorail ni nk ke Imbi ke.. budak laki tu kata bukan.. side yang sebelah lagi.. Ome tanya Juna.. bukan monorail yang kte naik ni mmg nk menghala ke Imbi? Juna pun buat muka pelik.. tp sbb CONFIDENT sgt kn.. so, wat dek je lah.. sekali tiba ada satu stesen ni, Juna ckp.. "U, i rs kte dh silap naik monarail.. should be kte naik yang the other side" (btol la budak laki tu kata oiiii).. trus Ome pandang luar and tgk signage kat atas pintu msk Monarail.. yesss lahhh!!! CONFIDENT sgtt.. trus lari2 keluar blk amik monorail yang the other side.. nampak tak kat situ? betapa CONFIDENT nya kami?? nampak tak nampak tak??? 
Pengimbas Masuk (IN)
Pengimbas Keluar  (Out)
hahahah.. citer x habes kat situ ye uols.. lepas dh sampai kat stesen Jalan Hang Tuah.. we ols g kat pengimbas keluar.. ok.. Ome keluarkan token.. ok comfirm! token.. tp nasib Ome x mskkn lagi.. Ome tengok pengimbas keluar tu.. ehh.. kn nk naik LRT blk ke Sg Besi.. klu dh msk token acane token tu nk keluar balik.. Ome pandang kiri kanan.. cari org jaga kaunter.. tade org jaga kaunter.. trus Ome ckp kat Juna.. cuba u try dulu.. kot2 token tu keluar dari dpn plak.. yg si Juna tu pun blur tahap tenuk kn, ikut la je la apa yang Ome ckp kn.. bila dia keluar dari pintu tu, automatik kepala Ome teringat.. woii badigol (utk diri sendiri) bukan ke klu nk melalui LRT Sg besi tu just jalan je.. xpyh nk masukkan token tu.. sbb skg ni LRT dgn monorail dh satu link.. so, mmg ada laluan nk ke LRT plak.. (tgh type ni mmg gelak2 guling sbb yg ni mmg tahap CONFIDENT yang paling terserlah.. hahaha).. trus si Makcik ni g beli token baru.. dlm ms dia g beli token baru, Ome mmg dh gelak2 guling kat situ.. seriously.. mmg rs mcm bongokss sgt.. xpsl2 rugiiiii rm1.20 kat situ kn.. nasib rm1.20.. klu rm12?? x ke mmg kena sumpah seranah??? hahahaha.. 

nampak tak? nampak tak??? muka org CONFIDENT! puihhhh
hadooiii.. seriously semalam mmg lawak nak mampuuiihhh.. rs mcm bukan org Malaysia pun ye.. Ome rs bangla indon lagi pandai guna pengangkutan awam tu.. puihhhhh!!! sabar je lah.. sekian.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Juna!!! aku rs mulai hari ni kte jgn bw keta lagi.. kte naik pengangkutan awam.. seriously smpai ke hari ni aku rs mcm bodoh sgt.. hahahahah.. #kbye

heiiii hang jebat!!!! puihhhh.. *melepaskan tensioN*  keep smilling..

~TEGAR OR TEAGAR~


hye!!! saya tuan tanah.. nama saya Ome.. :D
Hollaaa.. Assalamualaikum.. Selamat pagiiii uols.. kte selalu sgt sebut kn monday blues.. monday bluesss.. tapi uols tau tak Nabi Muhammad SAW lahir pada hari Isnin? hahhh!!! rupa2nya perkara yang selalu kte sebut tu rupanya adalah salah satu perkara yang tak elok.. bila di pk2 kn blk.. betol jgk Ustaz Kazim Elias ckp tuh.. bila hari isnin je monday blues.. bila hari isnin je monday bluess.. tp sebenarnya hari Isnin tu la hari yang patut kte gembira sebab Nabi lahir pada hari isnin.. jadi! mari kte bergembira ye uols.. skg ni kte tukar word monday bluesss tu happy monday!!!! yuhuuuu.. *keep smilling*

 

oh ye.. hari ni Ome nk story telling psl Tegar.. Tegar atau Teagar??? hahhh! mst uols confius kan.. klu ms sekolah dulu kte belajar konsonan A, E, I, O, U kn.. tapi uols tau kn yang konsonan E jugak ada 2 makna.. satu bunyi nye ER.. satu lagi bunyi mcm bunyi huruf A.. tp lebih kepada mcm bunyi EA.. arghhh.. wat eva la kn.. cikgu Ome plak yang pening hari nih.. hahaha.. samada bunyi Tegar atau Teagar, ikut suka uols nk sebut mcm pun.. tp klu ikut dr interview dari empunya diri bunyinya Tegar.. bukan Teagar..bila sebut psl bunyi ni mst Ome tingat hubby Ome.. klu blk kampung mst akn lalu satu area ni namanya GEBENG.. klu uols org pantai timur yang slalu blk ke Kuantan Pahang uols akn prasan ada satu tempat ni namanya GEBENG.. kat situ Ome slalu kena marah dgn hubby sebab dia kata Ome sebut salah.. hahaha.. sabar je lah.. smpai lani hokay setiap kali lalu situ mst kena marah.. dia kata Ome salah sebut nama tempat tuh.. yolah en. Hubby.. lps ni klu lalu area situ, adinda akan cuba sebut btol2 ye.. GEABENG!!! bukan GEBENG ye uols walaupun ejaannya Gebeng.. hahaha..

so, berbalik pada Tegar.. uols pnh tgk budak kecik 12 tahun yang berasal dari Subang Indonesia nih? Muka comel macam tempe.. serious.. cumil! tau tak yang mana satu?? alaaa.. yang nyanyi lagu aku yang dulu bukanlah yang sekarang.. dulu ditendang sekarang ku di sayang.. hahh!! pandai.. Ome rs bukan kte2 je suka lagu nih malahan kanak2 ribena pun suka dgr lagu nih..walaupun masih anak2 sgt ini budak, tp Ome suka tengok pada kejayaan demi kejayaan yang dia perolehi.. d sbbkn lagu yang dibawanya itu, telah membuatkan dirinya boooommm!!! seee!!! uols nampak x kat situ..  betapa hebatnya rezeki dari Allah Taala.. kunfayakun.. klu Allah kata Allah nk ubah nasib seseorang tu anytime anywhere anybody tak boleh pertikaikan kuasa Allah.. betol???

so, note to my self.. rezeki itu datang dari Allah.. jgn give up! jgn rs diri tu x sempurna kerana kat luar sana tu lagi ramai yang x sempurna hidupnya tapi boleh berjaya... tapi boleh hidup bahagia.. am i rite??? sekian.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! mode for today.. daebakkk!!! *oh ye.. semalam ialah hari blur, stupido, overconfident Ome dan Juna.. hahahaha.. seriously!!! we are senget!! hadoiii.. APEPUNTAKBOLEH!!! #kbye 

18 September 2013

~CONGRATULATIONS!~

Holla.. Assalamualaikum.. Hari ni Ome nk menceceh sikit psl pertunangan adik lelaki Ome yang bongsu.. Hari ini kte straight to the point.. tade mukadimah yang panjang berjela yer.. 

16.9.2013 ialah tarikh diadakan majlis pertunangan adik bongsu Ome di kediaman belah perempuan di Rawang Batu 16.. Alhamdulilah.. majlis berjalan dengan lancar.. yang penting sanak saudara sebelah ayah kebanyakkan hadir untuk menghantar rombongan meminang.. bayangkanlah 12 buah keta kesemuanya.. almaklumlah.. adik bradik ayah semenya 8 orang.. e2pun ada lagi 2 keluarga adik bradik ayah xdpt dtg.. klu kesemua waris Omar dan Saodah (atok dan opah) datang mmg penuh la satu dewan.. anak cucu cicit menantu kesemuanya 75 orang.. hailah.. dh besar rupanya kami seme.. sekejap benar masa berlalu kan.. masing-masing dh nk kawen.. ada yang dh beranak pinak.. perghhh. besar sungguh kan keluarga kami.. e2pun tak termasuk keluarga sebelah ibu yang datang dari Johor.. klu campur ngn dorg agk2 brp buah kereta?? satu dewan badminton penuh ngn kami anak beranak je kan.. hehehe.. tp ada jugak la wakil dari keluarga sebelah ibu... Pok Teh dan Mok Teh dtg kerana perlu jadi wakil dari pihak lelaki untuk berbincang dengan pihak perempuan.. kira Pok Teh ni abg kepada ibu Ome.. selalunya orang lebih pangkat tua ni la yang kena berbincang dengan pihak perempuan kan.. Terima kasih Pok Teh sebab dtg jauh2.. :)

ibu & bakal menantu :D
officialy.. engaged! congrats both of u!
Inshaallah.. setelah perbincangan di buat bersama kedua2 belah pihak bersetuju untuk mengikat tali pertunangan ni tidak lebih dari setahun.. n of coz la dlm hal ni, ayah yang paling excited bila anak2 nk kahwin.. nk2 adik Ome ni anak bongsu.. so, haruslah excited kn.. klu dulu ms Ome, ayah jgk yg excited sebab dua2 anak dara dia naik pelamin skali.. masa adik lelaki Ome kahwin, ayah jgk yg plg excited sbb 1st time anak teruna dia kahwin.. bila kali ni adik bongsu Ome nk kahwin, ayah jgk lah excited.. yg kelakarnya ayah nk suh adik kawin awl dr tarikh yg adik Ome decide.. ayah.. ayah.. sabar ye ayah.. inshAAllah.. kte doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar.. ameenyarobalmin..

adik badik kami + anak2 buah
family belah perempuan :)
Alhamdulillah.. Sume bagi feedback yang baik.. semoga bakal adik ipar kami ni dapat menjaga adik Ome dengan baik.. inshAAllah.. Muhammad Annas Aminuddin dan Nurul Shahieda Sabri, akak doakan hubungan kalian berdua kekal hingga ke jannah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *let's counting the day.. weehoooo.. daaaaaaa... #Kbye
Discuss!
alhamdulillah.. pinangan diterima dari keluarga perempuan.. syukur! #blessed
nk interprem jugek! haha
Nurul Shahieda & Muhammad Annas

12 September 2013

~WE ARE NOT HERE TO PLEASE ANYONE~

 

Morning.. Selamat Pagi.. Hollaaaa.. Bagaimana hari anda?? bagus??? bagusssss.. hahh! gtulahhh.. bila hati tenang.. minda jadi semakin sihat.. yeahhh! motip?? hahh! inilah yang I nk bgtau uols.. Uols dh baca bait2 "puisi" di atas? hahhh! gtu kekdahnya..JUST BE YOURSELF.. we r human being.. ada hati ada perasaan.. watch out!!!! WE R NOT HERE TO PLEASE ANYONE.. mana nasihat yang baik2 kte ambil.. tapi mana2 word yang agk2 menjatuhakn tu, meh sini meh. org2 sebegini perlu disekolahkan.. klu rs kurang kasih sayang dalam diri tuh.. meh sini Ome ajar uols how to love others.. how to respect others.. how to love others.. how to nice with others.. how to make them full of loves.. meh sini Ome ajarkan.. almaklumlah.. ms kecik2 dulu berangan nk jd cikgu.. mari! realisasikan impian Ome nih.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! * pstt..psttt.. cuba tanya diri tu balik adakah dah cukup perfect diri tu utk jatuhkan orang lain?? xtau?? nahhh! cermin ajaib! cuba tanya cermin... cermin cermin cermin.. ko tengok aku ni perfect ka?? selagi cermin tu tak jawab.. jangan ingat diri tu perfect hokay! #Kbye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...