19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 November 2013

~Watch Out!~


Tepuk dada tanya selera.. watch out dude!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *nauzubillahminzalik.. daaaaaaaaaaaaaaaaaa #kbye

see u 'there' haters.. *bajet retis dohh* hahaha

~Encik Mimpi - Rindukanlah~



Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Adalah
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *wordless Thursday.. daaaaaaaaa #kbye

25 November 2013

~Good News Vs Bad News~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. haiiii uols.. ok.. hari ni ada 2 story telling yang Ome nk corat coretkan kat sini.. uols nk tau yang bad news or good news dulu??? hahh! bad news??? hmmmm.. ok.. moh Ome story telling news hari ni k..
 

Bad News..

Semalam Ome dapat tau.. HERO dah meninggal.. sapa HERO??? ohhh oooo.. Hero ialah kucing jalanan yang di potong dua belah kakinya akibat mencuri ikan di salah sebuah restoran.. nak tahu citer lanjut pasal HERO ni?? uols boleh klik kat sini.. kat sini ada macam2 citer pasal kucing jalananan yang di bela oleh seorang Hamba Allah yang bagi Ome sangatlah baik sebab mampu menjaga HERO selama 9 tahun.. Allhurabi.. tak tahu Ome nk gambarkan perasaan Ome sekarang ni.. sedih.. pilu.. pagi2 lagi dh dok berendam air mata sebab tengok video pasal HERO ni.. tacing habess uols.. walaupun Ome tak pernah bersua atau kenal owner yang menjaga HERO ni tapi Ome pasti dia lagi sedih sbb kehilangan kucing yang paling dia sayang.. uarghhhhh.. hari ni hari nanges saje ke.. pedih dh mata ni dok sedu sedan psl HERO nih.. huhuhu.. apapun, salam takziah pada keluarga HERO.. RIP sayang.. semoga tenang disana.. *sebakkkk gilerrr* :(
X henti2 air mata ni mengalir bila baca blog kakimotong dot com ni.. agk terkejut bilamana semalam dpt berita kucing yg dipotong kakinya d sbbkn curi makanan di salah sebuah restoran dan diselamatkan oleh seorang lelaki yang dipanggil PAPA HERO telah meninggal dunia.. sebab? DR Vet sahkan HERO mati di sebabkan penyakit leukemia yang dihadapinya..Allahurabi.. mgkn akn ada org gelakkan aku sbb nanges hny krn seekor kucing tapi inilah hakikatnya.. saya mampu menanges hanya kerana kucing.. ok fine.. tamo ckp byk2 lagi.. tacing gilerzz!!!

Good News

Actually, good news ni untuk tatapan uols saja.. sebabnya yang good tu untuk Ome.. hehehe.. ok.. jgn marah eh.. hari ni Pakcik Tony buat promo lagi.. kebetulan semalam Fifi dah remind kat Ome.. if Ome nk g Korea (Korea lagiii?? yeee.. Korea lagiii!) bgtau dia.. n kebetulan adik Ome Muadz dan Annas memang dh sebulat suara nk follow.. so, pg ni (yeahh! duit gaji habesssss.. pffffttt) trus laju2 transfer duit kat Fifi.. and finally.. wuuwuwuwuwu.. Feeza Sabri aka Fifi dapat jugak grab ticket ke Korea Selatan.. yuhuuuu.. sila jangan jeles k.. ini semua gara-gara kegilaan me terhadap Lee Jun Ki.. hahaha.. semua org pelik nape Korea Selatan menjadi tempat kegemaran Ome untuk bercuti.. ini jawapannya!! sebab i love Korea Selatan!!! hehehehe.. n inshAAllah.. bln 11 tahun depan (lama lagi oiiit) sekiranya tiada aral melintang, kami akan fly fly away ke Seoul-Jeju Island Korea Selatan.. alhamdulillah.. oh ye.. kali ni En. Hubby Ome nk follow jugak tau.. hoyeahhh!!! semua skali yang join trip ni 12 orang.. memang fifi dh ckp dh.. trip ke Seoul-Jeju dia hanya akan limitkn kepada 12 orang sahaja.. sebab?? e2 kena tanya Fifi.. yg penting thn dpn fifi jugak dpt blk ke kampung halamannya 2x,.. rezeki Fifi uols.. thn ni bln 10 dan 11.. thn dpn dia kn blk ke kampung halamannya di Korea Selatan pada bulan 11 dan 12.. dua2 bulan tu dh org booked awl2 lagi ye.. sekian.. harap maaf! huhuhu.. apapun, hari ni Ome sedih bercampur gembira.. xtau nk ucapkan bagaimana perasaan ni.. cuma yang mampu berkata "TERIMA KASIH YA ALLAH"..

 trip kali ni kerabat pakcik Aminuddin dan makcik Zaharah yang conquer ye.. hehe :D

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah Ya Tuhanku.. Aku bersyukur atas kurniaanMu kepadaku.. Aku bersyukur atas rezekiMu kepadaku.. Ku redha atas takdirMu kepadaku.. Cuma aku memohon kepadaMu Ya Rob.. kau permudahkanlah urusanku samada di dunia mahupun di akhirat kelak.. ameenyarobalamin.. daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

20 November 2013

~AKRAB VS LEGO~

Assalamualaikum.. Hollaaaaa.. Omeanat datang lagiii.. hahaha.. oh ye.. lama sangat menyepi.. sebab tak tahu apa yang nk di story mory kn.. but.. hari ni nk story mory psl beberapa perkara yang telah berlaku pada minggu sebelum ni.. Let's cekedot.. 

PENTAULIAHAN AKRAB

Alhamdulillah.. setelah berjaya mengahadiri Kursus Pra AKRAB pada awal dan pertengahan bulan yang lalu, Ome kini telah di tauliahkan sebagai Ahli AKRAB.. who know's bout AKRAB? anyone? kalau nk tahu lebih lanjut sekarang ni xpayah susah2.. google saje.. hahaha.. giler malas nk type panjang lebar.. yang penting cukuplah uols tahu AKRAB bermaksud Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam.. oh ye.. setakat ni Ome takdelah expert dalam menilai dan mendengar masalah-masalah orang.. tapi inshAAllah.. kalau minta pendapat atau pandangan Ome cuba buat yang terbaik.. yerrrr.. AKRAB ini ialah dibawah unit kaunseling.. so, anyone yang rasa perlu meluah perasaan boleh la jumpa Ome k.. inshaAllah.. Ome sedia membantu uols.. hihihi.. kalau Ome tak dapek nk nolong, Ome boleh suggest orang yang lebih mahir dan pakar dalam membantu uols.. eceeehhh.. *tepuk2 dada*

 Berjaya WeterFront Johor Bahru
 Congrats uols! :D


PERTANDINGAN LEGO

hoyeahhh!!! klu ckp psl LEGO semua orang ingat LEGO tu permainan untuk kanak-kanak ribena kan.. salah!!! sapa kata LEGO hanya sesuai untuk kanak-kanak.. inilah masalah orang-orang melayu khususnya.. please think out of the box (kan dh speaking london.. huhuhu).. sebenarnya sempena bulan Inovasi di KeTTHA, bahagian Inovasi telah melaksanakan satu kempen dimana bagaimana untuk berfikiran secara kreatif dan inovatif.. hah!! gtu kekdahnya.. barulah kita dapat melihat betapa gigih dan bijaknya seseorang tu kn.. seriously.. tak rugi pun.. and Ome suggest sgt pada ayah, ibu, papa, mama, daddy, mummy, umi, walid or what eva la yang dinamakan penjaga kepada anak2 tu.. silalah beli LEGO ni.. time2 free tu boleh luangkan masa bersama anak2 main LEGO nih.. worth it! oh ye.. act untuk pertandingan LEGO ni, ada 9 kumpulan yang bertanding.. setiap kumpulan ada 4 orang ahli.. Oleh kerana Ome bekerja di bawah Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, jadi kami telah diberikan task berkaitan dengan cara untuk kita menghijaukan dan menjimatkan tenaga demi masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang.. ahhhh.. lebih kurang gtu la citernya.. sebab Ome tak ingat tajuk yang we ols kena buat.. panjang berjela.. hahaha.. apapun, memang semua group yang bertanding sangat kreatif!! Dan yang paling penting! kami dapat no 3.. yeahhh! *happy*
kreatif tak kami? hehe :D
we did it! yeahhh.. impian kami untuk bina Green Island Resort.. wuuhuuu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!*musim meroyan telah tiba.. assingnment banyak menggila.. marilah cekal dan tabah mengharungi tahun ketiga.. daebakkk!!!! daaaaaaaaaaaaaaa #Kbye

 tara!!!! bam bam Awisy!
ohhh..ini anak buah ke3 me.. namanya Muhammad Darwisy Rizkin bin Mohammad Mu'dz.. Muahhh! cayang budak ucuk bam bam ni.. cucu tok ibu tok ayah and nenek! :D

06 November 2013

~HAPPY BIRTHDAY EN TARMIZI ABDULLAH~

Alhamdulillah.. hari ni genap umur en suami saya, TARMIZI BIN ABDULLAH yang ke-33 tahun.. 

En Hubby.. I wish.. Abang sentiasa dipanjangkan umur, di murahkan rezeki dan bahagia dunia akhirat.. semoga abang sentiasa dapat menjadi suami yang terbaik, anak yang soleh kepada kedua ibu bapanya dan menantu yang baik untuk ayah dan ibu orang juga.. orang sentiasa doakan perkahwinan ini dirahmati dan diberkati.. berikan orang kekuatan untuk menepis anasir yang tak elok diluar sana agar orang terus dapat berjuang  mengukuhkan perkahwinan ini yang telah kita bina selama 7 tahun.. berikan kekuatan dan sokongan padu untuk orang terus berkhidmat menjadi isteri yang solehah dan dapat membahagiakan abang di dunia mahupun di akhirat kelak.. salam kasih salam cinta untukmu suamiku.. have a blast day En hubby! Happy Birthday !!! :D muaahhhhh

tuan tanah bersama hubby di sisi.. auwwww.. ngeh3x..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. *kadang-kadang terfikir tak kenapa kte ni hidup dengan pelbagai masalah? pernah tak kita terfikir kenapa kita diuji dengan pelbagai ujian? sebab Allah sayang kita.. sebab Allah sentiasa ingin lihat kita selalu mengingatiNya.. selalu meminta padaNya.. selalu dekatkan diri kita padaNya.. so, moral of the story, bertabahlah wahai hamba Allah.. inshAAllah.. Allah menolong hambaNya yang sabar.. #selfreminder daaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...