19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2014

~Terima Kasih 2014~



2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...
Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...


Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...


 
Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...

Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...


Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...

Satu persatu KAU bongkarkan...


 

Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...


Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...


Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...

Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...

Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...

Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...


2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...


Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...

MH370... Kami masih menantimu...
MH17... Kami harap kamu tenang di sana...
QZ8501... Dalam ingatan kami
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...

Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014...

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Ya Allah.. Akhiri hidup kami dengan islam.. Akhiri hidup kami dengan membawa iman.. Akhiri hidup kami husnul khotimah.. Aamiin Ya Rob.. 


22 December 2014

~Selamanya Harimau Malaya~

We had so much fun.. thank you Malaysia!!!
Assalamualaikum.. Hollaaa... sound check sound check.. 1,2,3.. 1,2,3.. ahaks.. ade yang demam ka? almaklumlah.. balik dari stadium masing-masing kehilangan suara.. dh la hilang suara.. hilang kata-kata plak.. apapun, tahniah untuk pasukan Thailand.. u are deserve.. and to Malayasian Players.. Tahniah sebab uols memang berjaya buat kami merasakan games kelmarin tak berasa hambar.. setiap minit.. setiap serangan.. setiap pertahanan.. buat kami cukup teruja.. dari minit pertama sampai minit ke 90 perlawanan sangatlah menyakitkan jantung. tip top.. cuma hanya 10 minit terakhir tu.. hmmm.. susah nak cakap.. dh tertulis kan.. Thailand tiba2 bangkit.. 2 gol yang mereka dapat saat2 terakhir buatkan penyokong2 Malaysia rasa nak gugur jantung.. tapi apakan daya.. menang kalah kan adat bertanding.. mungkin di masa akan datang, mutu corak permainan player2 Malaysia akan lebih baik dari sekarang..  ewahhh.. sejak pandai tengok bola ni, tetiba pandai plak jadi pengulas sukan.. hahaha..
penyokong kuat dari anak Aminuddin dan Zaharah.. Adik sorang lagi je takde dalam ni.. klu tak dh cukup korum.. menchih! sokmo tak cukup.. iishhh..
Tapi kan tapi kan tapi kan.. uols rasa tak apa yang Ome rasa.. Ome rasa lepas Indra keluar, games terus jadi huru hara.. Ini pendapat peribadi Ome je tau.. walaupun kdg2 Indra ada tersasar dari corak permainan, tapi Ome rasa dia la yang paling banyak membantu pasukan skuad Harimau Malaya selain daripada Safiq Rahim, Shukor Adan dan Amri Yahyah.. tapi e2lah kn.. mcm yang Ome ckp tadi.. sudah tertulis yang Thailand akan menang.. so buat la macam mana pun.. keputusan tidak akan berubah.. Apapun, sebagai supporters Malaysia.. Hopefully kita semua dapat terus menyokong Harimau Malaya untuk selamanya.. ewahhhh.. terngiang2 Ultras Malaya pukul gendang, nyanyian seirama..  nak2 bila nyanyian lagu patriotik di nyanyikan bersama-sama hampir 100 ribu penyokong Malaysia.. terbaik!!! perghh.. menusok kolbu uols.. *tabik spring*

hubby kte ada service printing sendiri.. jadi kte guna hubby kte punya peralatan kerja.. ahaks.. Tq hubby! muahhh ciked!!!

Kesimpulan daripada apa yang Ome dapat daripada perlawanan akhir  untuk kali ni.. jom kte cekedot!

1. 1st time Me masuk stadium Bukit Jalil.. tengok bola plak tu.. i repeat! Tengok bola.. Bukan bola jaring.. bukan bola tampar.. bukan bola-bola api.. ahaks.. 

1st time g Stadium! Selalu g Stadium Bukit Jalil tu g Sure Heboh je.. kali ni kte kasi gegear stadium.. ahaha..
2. Naik LRT mcm dok dalam tin sardin.. Umakngaih.. nasib  baik la 2 stesen je nak sampai ke Stesen Bukit Jalil tu.. klu 10 stesen? Pengsan.. Ome park kereta kat Bandar Tasik Selatan.. jam 2.30 ptg Ome dh keluar dari rumah.. padahal jam 8 malam games baru start.. e2pun masa kami sampai kat stesen LRT BTS tu manusia dah start memenuhi ruang2 LRT.. mcm mana tu??? giler kentang putar semangat warga2 Malaysia ni kn.. huhu..

bayangkan kami yang macam ikan sardin  dalam LRT.. pfffttt..

3. Tujuan utama ke stadium memang niat nak melompa,t melonjak, terkinja-kinja, menjerit dan merasa sendiri debaran di dalam stadium.. tapi tak sangka uols.. macam disampuk dek setan bila dok dalam stadium.. tetiba masing2 bagaikan histeria.. kat umah nk tgk cenggitu? Comfirm! Kena sound dengan en hubby.. kah kah kah.. Lulz.. 
 
tara!!! bowdigat me yang muncul di saat2 akhir.. ahaks.. Thank you bowdigat!
4. Jangan tanya Ome pasal referee malam tu.. kte mmg sakit hati wak.. tapii.. xpe.. bak kata Prof Madya Muhaya.. Jangan salahkan orang lain..Jangan tunding jari pada orang lain..  nama pun manusia..  Apapun, Maafkan saya En Ref.. mlm tu kte byk maki awk.. rsnya berbakul2 awk dpt makian dari kte.. astagfiruhalazim.. maafkan saya.. please 4gv me.. huhu.. 

Faghani Alireza Mohammad.. Referee yang banyak membuatkan penyokong Malaysia naik hantu.. ahahaha..
5. Sumpah!!!  Happening giler kat stadium ni.. 5 jam dok dalam stadium tu x rs lnsg.. rs mcm skejap sgt masa berlalu.. thank you Ultras Malaya.. thank you supporters Malaysia.. u rock!!! Disebabkan mereka2 ini la games tak jadi hambar.. Disebabkan mereka2 ini jugaklah rasanya player2 Malaysia cuba berjuang berhabis-habisan.. dan kerana mereka2 inilah rasanya player2 Thailand tak dapat beraksi dengan baik pada permulaan games.. siapa setuju???? muahhhh ciked! hehe..

Bila ada Ome disitulah Juna.. Buddy takkan terpisah katanya.. puihhh!
6. The truth is kan.. Tengok bola kat stadium lagi sakit jantung dari tengok kat umah.. klu kat umah kte bleh lari2 g mana la, boleh tukar channel tv ikut suka hati kte.. bleh g buang hajat besar dan kecil.. mcm2 boleh dibuat utk TIDAK memikirkan sgt dengan games yang sangat la mendebarkan.. TAPI kat stadium nak pergi toilet pun uols akan pk 10 juta kali.. klu bleh tamo berganjak langsung mata ni dr tengok setiap aksi setiap game yang di tonjolkn oleh player2.. baik player malaysia mahupun player Thailand sendiri.. oppss.. sy peminat Indra.. sblm dorang gembar gembur pasal si Chilas ni Ome mmg dh beli tiket final hokay.. no no no.. bukan sbb si Chilas Ome g stadium.. eh.. apa ke namanya? main taram je Me ni kan.. Haha.. apapun, tak dinafikan.. player no 7 tu mmg handsome oiii.. klu sesiapa yang cakap dia tak handsome tu.. mmg mata uols spedo.. terima je la kenyataan yang mamat tu handsome.. ahaks.. 

hye chilas! awk memang ensem.. sado.. congrats! :p
7. Hah!! Cakap pasal makan dan minuman.. Minuman berbotol tidak dibenarkan masuk ke dalam ye uols.. habes air2 botol yang kononnya dibawa dari luar stadium terpkasa di kuarkan.. so, next time klu nak g tengok bola, melenggang kangkung je.. xpyh beriya2 bawa air yang dalam botol.. mmg tidak dibenarkan langsung.. kat dalam mmg ada orang jual air minuman dan makanan.. tapi harganya.. nauzubillah.. no wonder orang selalu sebut BURGER stadium mmg "terbaik" dari ladang.. roti, sos, daging.. RM3..  Air mineral kosong yang diletakkan dalam cawan plastik RM3.. mampu??? nasib baik time kteorg beli tu air mineral dalam cawan tu dia jual RM1 je.. klu Rm3 mmg rasa dapat siku kot.. achik dia mahal.. tapi jangan risau.. bila balik seme jadi murah.. konon2 penghabisan stok la kan.. ppfffffftt.. 
Inilah dia.. tukang ambil video yang nampak sangat Me histeria bagaikan dirasuk setan..  konghajo Mu ni kan.. xpe.. xpe.. next time tade maaf bagimu.. Meh seligi sket gigi tu.. biar tercabut braces tu.. hahahaa..
8. Terima kasih Ermira Hashim dan suaminya Zul sebab 'cop kan'  tempat duduk untuk kami.. asalnya zanzi dengan Mira nak jmp kat stadium jam 3.30 petang.. bygknlah jam 3.15 tu still kat Bandar Tasik Selatan.. stuck dekat LRT sebab manusia penuh dalam LRT.. 2, 3 kali train lalu, baru dapat masuk dalam LRT.. e2pun mmg sardin.. jam 4.30 baru sampai stadium..  klu ikutkan, jam 4 petang bila pintu dh buka, penyokong2 Harimau Malaya dh boleh masuk.. so, pasangan sherasi bershama ni la yang masuk stadium dulu dan 'cop kan' tempat kteorang.. dorang la dulu yang masuk stadium carikan tempat terbaikkk untuk kami tonton sepanjang perlawanan.. klu depa ni takde, silap hari bulan mmg duduk kat tangga la jawabnya.. ada tu plak,  tak dapat tengok dari dalam stadiu pun uols.. ada yang xdpt masuk langsung tgk bola.. padahal ade je tiket.. yang tu Ome tak faham.. dorang jual tiket ikut seat ke ikut suka hati mak ayah atok sebelah nenek tiri adik beradik dia eh??? haishhh.. musykil.. musykil..
Pasangan Sherashi Bershame.. Thank you guys..
9. Penat! Kecewa! Tapi kami gembira.. player2 Malaysia dah buat yang terbaik.. Malaysia menang tapi tewas di saat akhir.. should be, kte semua sepatutnya menyokong Harimau Malaya untuk selamanya..kerana inilah Tanah Tumpah Darah Air Kita.. Yang penting jugak Malaysia tewas bermaruah..proud to be Malaysian! muahhhh cikedd lagiiii!!!

muka2 kecewa.. uhuk uhuk uhuk..
10. Apapun semuanya telah berakhir..menang kalah adat bertanding.. kepada pemain2 Thailand.. syabas diucapkan..  kepada player Malaysia.. u always in our heart.. sayanggg Malaysia ketat2..  kekalkan prestasi kurangkan kontroversi bermain dengan penuh semangat jati diri.. ewahhh.. insyAAllah.. jumpa lagi pada tahun 2016 klu Malaysia dapat ke final.. serious! x serik langsung.. lepas ni klu ade game2 best cenggini akan Me jejakkan kaki ini ke stadium ini lagi... yeahhaakk! go Malaysia go! Aaaaummmm.. 

Congrats Guys.. Well Done!
Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *missing all the memories.. let it go.. let it go.. let it go... daaaaaaaaaa.. #kbye



17 December 2014

~Pak Belang Do Ur Best!~

Nah!!! Kepada semua rakyat Malaysia.. today is the day.. Me takut + Excited!!! huhu.. alahaii.. malam ni tak dapat tengok sampai habes.. tuntutan dari En. Hubby.. nak tengok fav movie dia malam ni.. huarghh.. xpe.. Sabtu ni kte ngedate ye pemain2 Malaysia.. apapun, kepada player2 Malaysia.. pls do ur best!!! kami di sini sentiasa doakan kalian.. kalah menang adat bertanding.. yang penting buktikan kesungguhan dan semangat yang tinggi bila beraksi di sana ya.. trust Wak Dol.. Wak Dol tahu apa yang terbaik untuk strategi hari ini.. Wake Up Harimau Malaya! Wake Up!!! *gogah2*

go malaysia go!

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! * ehhh.. salah info la plak.. KL Bike Week 2014 bukan kat Bukit Jalil la.. tapi kat Lanai Matic Jalan Ampang KL.. patut rasa mcm hari tu Kak Alyn ade sebut.. tapi lupa.. cissss.. bowdigat!!!! jom kte terjah.. pleaseeeeeeeeeee.. huhu.. *hentak2 kaki* #kbye

dedicate to all players!!! #sayateamMalaysia


15 December 2014

~Aummmmmm~

Bangun... bangun.. bangun harimau bangun... ewahhhh.. xcited pulak kte hari ni.. ahaks.. 1st time ni nk mengaum kat stadium Bukit Jalil hari sabtu ni.. siapa yang dh beli tiket??? angkat kaki!!! hehehe.. tak tau nape kali ni semangat kesukanan berkobar2.. teringat last 4 years.. Harimau membaham Garuda.. masa tu Ome tengok sorang2 je kat hall umah.. En. Hubby? ade.. dok dalam bilik main game bola dia.. mana dia nak layan games Malaysia.. nama pun tengok bola kan.. wlu sorang2 pun menjadi gak la gila me time tu.. menjerit tak hengat donia.. ms tu rs mcm single mingle..padahal laki dalam bilik.. tetiba En.hubby kuar bilik.. dengan muka sememeh dia ckp kat Me.. bleh jangan jerit tak? diam sket boleh??? ya Allah.. sentapnya rasa masa tu.. dh la tade semangat kesukanan.. pastu marah org tengok bola plak.. pfffttt.. sjk tu klu tengok bola tak tengok dpn2 dia.. takut kena marah punya pasal.. pendam je hasrat tengok bola dpn diaa.. sakit hati kte wakk.. nampak??? perbezaan me dgn dia.. nampak?? haha..

saya sudah.. anda??? jom!!!
N now.. Harimau bakal bertemu dengan Gajah Putih.. ewahhh.. disebabkan nak rasa sendiri ngauman harimau Malaya.. redah jgk la kali ni.. dengan minta keizinan dari En. Hubby,.. Tq hubby!!! finally!!! i got the ticket.. yabedabeduuu!!! 1st time hokay g stadium tengok bola.. masa semi final hari tu terpk gak la nk tengok kat Stadium.. tapi disebabkan rakyat Malaysia ni ada yang sangattttt 'beradab' jadi takut plak nk tengok  kat stadium time tu.. tp kali ni.. takut ke tak takut ke tolak tepi.. yang penting bolosss aje dinding itu.. pakat2 ajak kwn2 yang dh biasa turun stadium.. esp Mira.. Mira ni time pregnant pun sanggup turun stadium hokay.. time tu dh la pregnant anak pertama.. giler kentang.. kebetulan laki dia ada.. dia dgn laki dia sama je.. giler bola..  tp me sedih.. kali ni my bowdigat tak dapat join bersama sabtu ni.. 1st time hokay bowdigat me takde klu me g buat aktiviti2 gilak cenggini.. sedih pun ada.. tp nk buat mcm mana.. takkan la 24 jam dia nak follow me kn.. dia pun ada life dia jgk.. takpe bowdigat.. me bagi cuti rehat k.. belajar rajin2.. sambil mentelaah buku tu make sure doakan Malaysia menang tau... oleh kerana bowdigat sado me tade.. kte ganti dgn kakak sado kte.. siapa lagi klu bukan kakak Me.. dia punya xcited lagi teruk dr Me tau.. dari awal hingga la final ni.. dia la pengulas sukan kat FB ..  nak tahu menang kalah g je page FB dia or wechat.. comfirm ade status terkini.. me takut siapa yang kena jaga siapa je nanti.. dia punya xcited tu tak bleh dijangka.. ahaks :p

Bangun.. Bangun.. Bangun.. Harimau Bangun.. meooww.. ehhh.. #kbye
ni ape cite plak ni?? puihhh! hahaha..
jangan tanya mana En. Hubby kami.. nak wat camne.. bini2ku 'gangster' ni lagi excited dari En.2 suami..  yang penting En. Suami tahu dan izin kan... bukan g mana pun.. bagi semangat pada skuad Malaya Harimau... tapi orang kata.. jangan excited sangat.. takut kalah satu hal.. takut ada halangan dan rintangan pun yer gak kan.. apapun, segala perancangan Allah itu kan perancangan yang terbaik.. btol tak.. kalah menang adat bertanding.. insyAAllah.. mudah2an skuad Harimau Malaya dapat beraksi dengan lebih cemerlang gemilang dan terbilang di kedua2 negara nanti.. 1st pusingan di Bangkok Thailand manakala pada 20hb di Stadium Bukit Jalil KL.. Bismillahirahmanirahim.. semoga segalanya dipermudahkan Allah.. aamiin.. ppstt.. dgr kata ada event big bike di tempat yang sama kan? macam menarik jew.. hmmmm.. sob sob sob.. nape la time2 cenggini bowdigat me exam.. :(

Finally! ada guna jgk jersi ni Ome beli 2 thn lepas tak silap.. masa tu g holiday dgn my love patzi.. masa tu ibu pun still bleh berjalan.. windu giler waktu tu.. pusing satu perlis.. ade 2 jersi Ome beli time tu.. jersi MU dengan jersi Malaysia ni.. Ome pun tak tau nape jersi Malaysia ni Ome beli.. dh la jarang pakai kn... tp yang geramnya sekali sakala pakai pun lambang Malaysia tu punah dek seterika.. pffttt.. mampu??? jersi pun ko nk gosok.. motip??? hahaha.. takpe.. malam ni kasi otter.. nak letak nama kat belakang dgn sisi lengan.. nampak??? acane nk wat lex wat peace ni??? pffttt.. #Kbye
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *jumpa uols di sana.. disana.. disanaaaa... daaaaaaaaaaaaaa.. #kbye

nah!!! to sweet talker.. janji manismu katanya.. puihh!







11 December 2014

~Warung Bunian~

Hollaaaaa..  hari ni Ome nk share dengan uols satu kedai makan di area Sg. Merab Kajang.. Kedai makan ni terpencil.. padahal nama asal kedai ni Kedai Makan Tapak Sulaiman.. pandai-pandai je dorang ni dok panggil warung bunian.. konon2 misteri sgt lettew.. cehh.. hahaha.. apapun,  yang pasti kedai ni mmg thorbaik!!! Ome bagi 5 bintanggggg!!! ahaks :p

contact person.. selamat mencuba!
Act sebelum2 ni Ome pergi makan waktu lunch je.. e2pun setiap kali nk g makan sini, wajib booking tempat ye uols.. jangan nk gedik2 datang berlenggang.. nan hado nya tempat duduk.. full house!!! klu dulu walau x booking jam 1 lbh dtg pun tetap ada lauk pauk.. depends on nasib.. tp skg ni.. nan hadoo!!! apapun kena reserve tempat dulu ye uols sebelum datang.. sebab apa kedai makan ni ramai orang??? sebab lauk pauk yang disajikan mmg terbaikk! kampung style.. and yang penting harganya berpatutan.. bagi Ome klu lauk pauk ada 4/5 jenis dan seorang hanya perlu bayar dalam RM10- RM15 seorang (depends on lauk pada hari tersebut) still worth it kn.. yang specialnya kedai ni misi utamanya fair & square.. sebab apa Ome ckp fair & square?? sebab lauk yang disajikan pada sekian-sekian hari adalah sama dengan orang lain makan.. kiranya mcm ni..  klu uols tengok meja sebelah makan sama dengan lauk yang uols makan..  contoh hari isnin lauk nya ikan masak sambal, ayam masak lemak cili api, sayur kangkung goreng belacan, ulam2, sambal belacan, so meja lain pun akan makan lauk yang sama.. fair and square kan.. e2 belum lagi citer psl ketam dia.. waaallaaa.. n setiap hari lauknya adalah berbeza.. Ome tak pasti sabtu ahad kedai ni buka atau tidak sebab Ome tak pernah pergi on weekend.. bg Ome worth it..

video
Nampak tak kat situ.. dh la langgar pantang.. order sampai 3.. orgnya ade 2 saja.. hahaha.. tamak!!! *nasi lemak share*

e2 baru mukadimah story pasal lauk tengahari.. la ni Ome nk story pasal menu bfast yang disajikan.. hari ini plak 1st time Ome bfast di sini..   disebabkan hari ni bowdigat cuti (public holiday birthday sultan selangor) so, Ome ajak dia teman Ome bfast.. dh lama giler rs nk g makan bfast kat sini.. alhamdulillah.. hari ni dpt jgk merasa.. ewahhh.. mcm ade isi je.. aamiin.. mudah2an kn.. makbul doaku di hari khamis yang mulia ini.. mcm mengidam plak bunyinye ye.. hahaha..  mau tak mengidam.. lately ni ramai plak yang dok selfie makanan dari kedai warung bunian ni.. hari2 dok ngadap benda yang sama.. siapa tak teruja kn.. mmg kampung style habesss oo.. nasi lemaknya waallaaa.. habes diet Ome.. konon no nasi on weekdays.. tengok nasi lemak tadi terus lupa daratan.. kah kah kah.. balik ni buat push up 100x .. haipp!!! bese nih.. langgar pantang.. huhuhu.. selain dari nasi lemak, kat sini juga ada jual roti canai.. bagi Ome klu roti yang berjenis2 tu mungkin tak berapa sedap kot.. tp klu makan roti canai kosong dia sedap!!! pelik tak pelik.. lain daripada yang lain kan.. i told u.. *usap perut lawan arah jam*

tersandar kekenyangan.. berghhhh.. alhamdulillah.. :D
Dan Disebabkan lama dh tak ride kemana disebabkan kekangan waktu dan keadaan.. untuk kasi lepas rindu punya pasal, Ome ajak bowdigat ride dkt2 dgn babyfoxie.. mcm biasa la kn.. berdua lebih baik.. mmg saje huru harakan perut hari ni.. heavennn!!! hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peaace! *awan berarak mendung.. hujan menyembah bumi.. alhamdulillah.. syukur kepadaMu ya Rob.. akhirnya dia kembali kepangkuan orang yang sebelum ini.. welcome back to ur "life".. take care.. have a great life..  daaaaaaaaaaaaaaaaa.. #kbye


04 December 2014

~#Throwback~

Anneyeooo.. huhu.. Hello Disember.. Goodbye November.. walaupun dh 4hb Disember.. teeetaapp Ome nk update en3.. pedulik!! sebab bln Disember ni la bulan terakhir bagi tahun 2014... banyak kenangan manis dan pahit dilalui dari sehari ke sehari.. banyak kenangan yang terukir.. banyak halangan.. banyak cabaran.. tapi alhamdulillah.. setakat ini Ome masih mampu bertahan.. selagi nyawa dikandung badan.. selagi tu Ome akan berdiri teguh.. eceewahhhh.. dh mcm YB.. puiihhh! *kolkolah 10 harkat* hahaha..

Setiap cerita.. ada memorinya..
Errmmm.. bila masuk je Disember.. mesti kte semua akn terkenang segala memori yang terjadi tahun ni kan.. begitu jgk bagi Ome.. untuk tahun 2014 pelbagai kenangan suka duka dilalui.. antara kenangan yang Ome takkan lupa yang masih dalam ingatan 1st skali of coz la kerana Ome dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.. walaupun Ome tahu tahap prestasi Ome takdela sebagus orang lain, tapi alhamdulillah.. klu dh org kata rezeki.. mmg rezeki tu takkan kemana kan.. setelah berkhidmat selama 7 thn akhirnya masih ada lagi insan2 yang menghargai diri ini.. Ome rs penghargaan ini diberi kerana berkat keikhlassan kte bekerja dengan orang lain.. rezeki Ome tidak berpihak di jabatan lama tetapi di sini akhirnya Ome diberi penghargaan untuk terus melakar memori terindah.. syukur ya Allah..

Alhamdulillah.. rezeki Allah luaskan.. #throwback
Selain daripada tu, Ome bersyukur jgk kerana Ome mampu memiliki harta sendiri.. wlupun tak semewah hidup mcm orang lain, tapi bila kte bekerja kerana Allah Taala, ianya juga satu ibadah kan.. syukur.. Ome dapat beli motor Ome sendiri.. motor apa lagi klu bukan my #babyfoxieboo .. klu orang lain mampu pakai superbike.. Ome mampu pakai scrambler je.. orang kata mengukur baju biar di badan sendiri.. am i right?? biarlah motor tu tak bleh bawa laju pun.. sekurang2nya i can feel when i ride with my own 'bike'.. feel seorang rider tu dapat diselami.. keh keh keh.. sumpah! Ome memang minat bidang permotoran ni dari dulu uols.. klu dulu popular dgn TZM kan.. klu tgk abam2 sado bawa bike cenggitu, memang melopong gak la mulut ni.. bukan tgk abam2 sado.. tp teruja dpt tengok motor2 bike tu.. klu bleh buat pusingan 360 darjah, mmg dh berpusing2 agknya kepala ni kn.. selagi bayang2 bike tu x hilang mata ni tak lekang dari pandangan.. huhu..

Inilah kekasih hati kita.. Cik Babyfoxieboo.. cayang dia ketat2! #throwback
bowdigat me.. terima kasih sentiasa ada bersama Me.. thank you.. muahh! #throwback
Selain daripada tu, tahun 2014 juga tahun penambahan ahli keluarga baru bagi Amizah Family.. Alhamdulillah.. tahun ni kami dapat seorang lagi adik ipar.. comey lotey org nye oiiii.. dan ini adalah perkahwinan terakhir untuk adik beradik Ome.. semua dh berkeluarga.. ayah ibu dah boleh tarik nafas lega.. syukur alhamdulillah.. 


Adik Beradik Ome.. 2 lelaki 2 perempuan.. #throwback
This is my love patzi.. Amizah Family.. #throwback
Last but not least.. throwback mcm la hari ni dh 31.12.2014 kan.. hahaha.. the best memory ever.. wlupun dh 3x menjejakkan kaki ni dibumi Korea.. Bumi Korea jugak yang menjadi pilihan untuk bercuti.. aishhh.. bila dapat jumpa Lee Jun Ki ni??? geram plak kte dengan awok nih.. 3x tau kte sampai Korea.. xpernah sekali pun kte jmp awokk.. trip kali ni trip adik beradik namanya ye uols.. almaklumlah.. sebahagian yang pergi trip ni adik bradik ipar duai Ome.. nasib la kakak Ome tak pergi.. klu tak satu keluarga nk hangkut skali.. hahaha.. 


Seoul - Jeju Island Korea Selatan 05.11.2014 - 10.11.2014 #throwback
Tragedi November di Nami Island.. pfftt..  #throwback
Miss this moment so much.. bila dapat repeat balik??? nexxxtttt.. #throwback

Act banyak kenangan dan memori yang tak mungkin dapat dilupkan sepajang tahun 2014.. segala memori yang tercipta akan disematkan sehingga akhir hayat Ome.. baik memori terindah mahupun memori yang tidak terindah skalipun.. ianya tetap akan jadi kenangan untuk diabadikan.. nexttttttt.. apa plan tahun depan? act banyakkk.. mcm2 benda dalam kepala ni nk buat.. kte tengok dan lihat aje ye.. sebaik baik perancangan manusia perancangan Allah SWT tu adalah terbaik.. I Trust Him! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *apabila umur semakin meningkat tahun kematian semakin pendek.. semoga kita semua dipulangkan kepadaNya dalam keadaaan yang baik.. aamiin.. #kbye


How do u feel today??? Jangan marah hah.. sejak dari kecik kte suka bergambar.. #04.12.14




28 November 2014

~Rania The Pinky Roumang~



Holla.. Anneyeoo.. Assalamualaikum.. hari jumaat hari segala penghulu hari.. n im blessed.. im still here.. I woke Up.. I am aLive.. I am Healthy.. n Im really really love it.. thank you bowdigat.. for this lovely gift.. daripada main2 rupanya btol2 dia belikan Ome this cute Roumang.. 

 I love it.. thank you.. :D
Im a  happy girl today.. terubat hati yang lara.. ehhh.. mcm best plak klu letak Rara.. tapi mcm sama plak dgn nama anak Scha & Awal.. hmmmm.. tukang bagi gift ni dia suh letak Roziah.. Roziah??? hhhhmm.. namo namo namo.. Ome nak letak Rozita.. keh keh keh.. dh mcm che'ta plak.. tukar tukar la.. tukar Rania.. hah!!! Rania.. sebab apa Rania.. sebab suka hati Ome la.. hihihi..


Khas untuk Lisz.. Dia tanya mana tempat letak tangan.. nah!!! Special video 4 u.. hahaha..

Thank you bowdigat.. sayanggggg ko ketat2.. dalam  keadaan hati tengah lara ni ko buat kejutan untuk aku kn.. that's y im always telling everyone.. u r my bestfriend 4eva.. thank you for being there.. anytime.. anywhere.. thank thank you thank you thank you.. im really appreciate it.. sayang ko ketat2.. ciummmm ciiikeetttt.. muahhh! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Everything gonna be ok.. Every miles we go through have a reason.. Trust Him.. Trust Him.. Trust Him.. insyAAllah.. daaaaaaaaaaaaa.. #kbye

Keep Calm and Keep Smiling.. Trust Him.. InsyaAllah..


 

26 November 2014

~Terbaik Bagimu~

kesinambungan dari cover album terdahulu.. hahaha..
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *percaturan Allah itu lebih baik dari kemahuan dan keinginan kita sendiri.. setiap kepahitan pasti ada kemanisan.. indeep my heart.. akan ku simpan setiap memori dengan kemas.. insyAAllah..

lisma.. aku nak up jugak en3 kali ni.. layaan habesss.. :D

~Team Kieran VS Team Liza~

Hollaaa.. Assamualaikum.. Selamat Pagi.. hmmmm.. hari ini baru ada mood untuk berkarya kembali.. hahaha.. poyo! berkarya la sangattt kan.. hihihi.. corat coret untuk hari ini dijadikan kenangan untuk hari esok.. yang mana pahit dijadikan pengajaran dan pembelajaran untuk mendewasakan.. yang mana manis tu dijadikan memori terindah yang akan dikenang hingga hujung nyawa.. live life laugh love.. that's it! 

Dari Dia Kita Datang.. Dari Dia Kita Pergi..
Ok.. hari ni Ome nk story mory pasal last weekend.. Ome dapat call dari Hot FM.. katanya Ome terpilih untuk join explorace di Sunway Lagoon bersama Team Liza.. rezeki jangan ditolak.. musuh jangan dicari.. Disebabkan dorang mtk bawa seorang kawan, mcm biasa.. Ome angkut la bowdiiigaaddd ku yang masyam tu sekali kn.. masa sampai tu.. abam2 sado team Kieran muncul.. mmg ketaq jgk la kepala lutut ni.. lawan tetap lawan! walaupun kudrat kami tak sehebat kudrat abam2 sado.. we fight for our pride.. ecewahhh.. poyooo sgt plak rs kan.. dalam 1 jam setengah aje..  pihak Sunway Lagoon berikan kami masa untuk settlekan 10 task.. umakngaih.. jgn ditnya susah ke tak task2 yang diberi.. dh nama pun explorace.. klu tak berlari bukan explorace namanya kn.. dari 10 task yang diberi.. hanya 7 task aje team Liza dapat selesaikan.. almaklumlah.. kudrat kami ni x sehebat kudrat abam2 sado.. nk2 kebetulan sorang kakak ni baru lepas czer bersalin rasanya.. so, agk terbatas aktiviti di situ.. tapi takpe.. can u see abam2 sadoo.. wlupun kurang sihat kami tetap bersemangat.. hehehe.. antara task yang Ome xkn lupa of coz Vuvuzela.. mula2 je Ome buka mata.. lepas tu.. lepas tu.. kbye.. tamo cite dah.. klu bleh keluar anak tekak ni rs dh tersembul keluar dh anak tekak.. huhuhu.. 


Kemenangan berpihak pada abam2 sado.. dh nama pun abam2 sado kn.. dorang dpt selesaikan 9 tugasan.. tapi jangan risau.. kami tak pulang dengan tangan kosong hokay.. abam2 sado menang dapat 4k.. Walaupun tak menang, kami dapat 1k.. okeylah.. lepas la claim minyak dari putrajaya - Sunway Lagoon - Shah Alam - Putrajaya kan.. hehehe..  hah! balik dari berexplorace laju2 g jumpa Muslim.. Muslim anak my bff Angah.. congrats Angah & Cumei.. 2 minggu lepas angah bersalin di Hospital Shah Alam.. alhmadulillah.. Allah naikkan pangkat dari seorang isteri kepada seorang ibu..Firas Muslim Al- Fateh x silap Ome nama anaknya.. disebabkan permintaan angah and husband.. tak dapat la tepek pic muslim kat sini.. sbb dalam islam pun selagi umur baby xsampai 44 hari.. tak boleh di tunjuk pada public.. apa ya angah ckp ritu.. ada satu perkataan yang disebutnya.. Ome tak ingat.. oooo.. baru Ome tau.. bila dh tau kena praktik! peringatan untuk diri sendiri.. mana tahu tahun depan Ome pregnant.. aamiin.. Muslim.. doakan untuk mummy and Uncle Mijie ya.. teringin nak bagi nama kat anak.. Farisya Anatasia Binti Tarmizi.. Muhammad Faeq Aakif bin Tarmizi.. mampu?? belum ada baby dah pk nak bagi nama anak.. hehehe.. biarlah kan.. atleast berangan lebih mulia dari menabur janji manis.. #AAK *tangan tonjol2*

Friendship isn't about who you've known the longest.. Its about who walked into your life said 'Im here for you and prove it'.. Tq sahabat..

13.4.2015.. perghh.. macam jauh lagi je tarikh tu kan.. padahal lagi satu bln je kte akan menghampiri tahun baru.. takpe.. takpe.. 8 thn bleh tunggu takkan tak sampai 8 bln tak boleh tunggu kan.. mana tau dengan cara ini Allah berikan kami rezeki yang ditunggu-tunggu.. insyAAllah.. the best feeling i will never give up.. im feeling determine! mudah2an Allah permudahkan urusan kami suami isteri.. aamiin ya Rob.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Never let banana fruits two times.. selfie lebih mulia dari selfish. jangan ikutkan hati kelak merana diri.. mulut puaka boleh di longkangkan mulut manis ??? ada udang disebalik mee.. lu pk la sendiri!!!! daaaaaaaaaaaa.. #kbye

awak kat mana awak kat mana? haha.. lagu yang paling rare di abad ini.. pffttt..





20 November 2014

~Knock! Knock!~

Berlari.. dan terus berlari.. mengejar mimpi yang tidak pasti.. mimpi jangan sekadar mimpi.. berlari dan terus berlari mengejar impian yang pasti dimakbulkan ILahi kerana Janji Allah Itu Pasti

 Bulan bintang kau janjikan
Tidak aku teruja
Cakap memang mudah
Semuanya mampu

Kata manis kau beri
Ku terpikat belum tentu
Cakap memang murah
Oh, kau pun tau

Kiranya kau benar mahu
Kiranya kau benar mahuku
One, two ku sayang kamu
Jangan sakiti aku

Knock knock
Mahuku perhatian
Knock knock
Mahuku kau buktikan
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Knock knock
Ku berikan semua
Knock knock
Ku buktikan diriku
Jangan tersalah, jangan tersilap
Jangan abaikanku

Tetiba macam terasa best plak lagu ni.. terlayan plak.. terbuat video syok sendiri plak.. tergoda kerkk?? puihh! salam sayang teramat sayang KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! kadang2 perkataan yang keluar dari bibir tidak selari dengan perbuatan.. kerana apa? kita manusia biasa yang tidak lekang dari buat kesilapan.. bak kata Fifi.. dh buat salah mari kita tebus dengan berkelana.. ewahhhh.. berkelana ke mana tu Fifi? saya nak ikut!!! Next year turn Jepun ya Fifi! I followwwww.. eehhhh.. #kbye




~Autumn in My Heart (Finale)~

Hollaaa... Anneyeoo.. Assalamualaikum.. yeahh! Finally! Finally!! Slot terakhir untuk e3 story mory di Korea.. yeahh! slottt la sgt kn.. jenuh nak menghabeskan corat coret sepanjang di sana.. syukur.. alhamdulillah.. nk habes dah.. hahaha.. ini baru 6 hari di Korea.. klu sebulan??? x jenuh nak menaip?? silap hb assignment pun kelauttt.. ehhh ckp psl assignment satu hape pun tak ready lagi untuk Intenasif tahun depan.. matilanakkk.. mana pergi nya semangat berkobar2 awal sidang hari tu.. this is final year Ome! wake up!!! huhuhu..

#throwback #Jeju2014 #1stday #SeoulJejuSouthKorea
Ok2.. hari ni citer laju2.. pastu nk focus untuk assignment yang tertunggak.. jom!!! kte terjah last day in Korea.. bismillah..
 

10.11.2014 (Day 6)

phewww.. seperti biasa bangun seawal 5.30 pagi.. liatnya ya tuhann.. nasib 6 hari je.. sumpah!!! kangen bangat sama Malaysia.. walaupun Ome ni suka dengan negara Korea.. tapi untuk stay lama2 kat sana idak la saya.. cukuplah setakat 6 hari.. e2pun rasa lama sgt dh.. i miss nasi lemak! i miss roti canai! i miss my parents! i miss all about Malaysia!!! hahaha.. nampak tak kat situ betapa ku merindui tanah airku.. dimana bumi dipijak disitu langit kujunjung.. ecewahhh.. bermadah pulak kte kat situ kn.. Misi diteruskan di hari terakhir di tanah Korea.. should be penerbangan pulang ke tanah air jam 8.30 pagi.. tp disebabkan kekangan keadaan, Air Asia telah tukarkan penerbangan kami di jam 4.25 ptg.. ewahhh.. ada masa untuk beronok2 sebelum pulang ke tanah air kan.. so, mmg dh plan pg2 tu nak g Nandaemun Market semula.. sebabnya masih ada sourvenier dan kiriman dari kawan2 yang belum dibeli.. wlupun penat, gagah tetap gagah.. tapi macam biasa la.. En. Hubby me je yang takmo pergi.. faktor usia agaknya.. almaklumlah.. dia yang paling senior dikalangan kami.. muka je bajet babyface tapi hakikatnya kudratnya sebab atok2 face.. hihihi.. ampun... ampun.. haipp! tak baik derhaka Ome.. sekeh pale lutut kang! hihihi..

Kasih daddy kepada arjuna nya.. #nephew #brother #AmizahFamily

Ni nak story pasal budak kenit yang namanya Awisy.. kat sana mmg dia jadi perhatian orang.. smpai la pagi terakhir we ols nk keluar g shopping kat Nandaemun Market.. ada satu awek Korea ni punya la suka sangat dengan budak bam bam ni... berapa kali dia keluar masuk dari bilik dia semata2 nk tengok Awisy.. sampaila we ols keluar dari hotel tu, baru mummy Awisy ckp dia masuk bilik dia.. siap tunjuk perut dia.. xtau la samada dia nk baby or dia mmg tgh pregnant.. yepppooo.. yeopppo.. aigoooo.. pastu yang tak tahan tu.. dia siap guna hp dia translit balik apa yang dia nk bgtau kte tu.. nak bgtau la apa yang dia nk ckp.. nk ckp english  mmg tak la kn.. sbb bukan semua orang sana fasih berbahasa inggeris.. Ome rs bodoh2 org Malaysia ni, pandai lagi orang kte.. hahaha..  tp kan tapi kan mmg awek ni cantikk.. berkenan sungguh dia dgn Awisy.. siap bagi duit kat Awisy.. mcm kte la kn.. nmpk baby kdg2 kte hulur duit kat baby tu.. dia punya takut kte fikir lain, siap translit bgtau konon2 duit tu sebagai penghargaan dia.. untuk baby.. lebih kurang mcm tu la ayat dia.. daddy awisy?? gigit jari leeerr.. tak dpt bergambar dgn awek korea.. bahahaha..

peminat Awisy.. cun kan awek ni.. geram nau dia ngn Awisy.. yeppooo..yeoppoo.. katanya. hehehe..
Seperti hari sebelumnya ambil bas 602 ke City Hall.. sampai je sana terjah satu kedai roti.. Paris Baquette tak silap nama kedai tu.. Fifi dah warning awal2 nak beli tu make sure bukan Bab ayam or daging.. klu berkaitan dgn makanan seafood takpe.. bleh makan.. yang penting jgn was2.. cari port area2 berdekatan, bersila, bismillah.. ngap dan terus ngap.. kebetulan pagi tu suhu sekitar 2 darjah celcius.. ya tuhan.. sejuknya tuhan je yang tahu.. sampai ke tulang.. acane nk dok luar negara cenggitu kn.. blum masuuk musim winter tau.. baru autumn tu.. e2 pun dh gigil2 tulang lutut.. idak la saya nk dok luar negara tu lama2.. klu terpaksa, e2 lain cerita kn..  Lepas makan, terus jalan laju2 ke Nandaemun Market.. laju2 kami g shopping apa yang patut untuk di bawa pulang ke Malaysia.. oh ye.. uols jgn terkejut la klu penjual2 kat sana muka mcm cincaicoboeng.. serious.. muka dorang rs mcm nk kena hempuk dgn kaki.. beza hokay dgn penjual2 kat Bandung.. n klu korang rs takmo beli jgn dok parking kat dpn kedai dorg.. mmg kena halau.. dorang tak mcm China.. x macam Indon.. xpyh nk tawar harga sgt.. klu takmo beli, jangan harap dia layan.. klu e2 harga dia letak, e2lah harga dia.. xpyh nk berlakon2 konon2nya takmo nk merajuk bagai.. dorang pedulik hape.. klu nk beli..beli! klu takmo beli sudah! e2 mmg style dorang ye uols.. majoriti cenggitu.. bukan Ome kata semua tau.. majoriti.. klu dpt yg ok.. mmg ok.. mcm ada seorang uncle ni jual t-shirt Korea.. 3 helai baru 10k.. klu kedai lain paling murah 5k sehelai.. jgn la mtk kurang.. mmg tak dapatt.. hahaha.. 

budak bam bam yang tomey to the max.. kesayangan kami semua.. muahhh! Muhammad Darwisy Rizkin bin Muhammad Mua'dz.. aktif kemain dia lagi.. #nephew

Dalam jam 10.30 pagi, selesai aje shopping, kami terus ambil bas untuk pulang ke hotel.. sampai di hotel sekitar jam 11.30 pagi.. laju2 kemas beg dan sekitar jam 1 petang kami check out.. lunch siap2 dengan berbekalkn saki baki makanan yang dibawa.. dari area kawasan kami menginap nak ke Incheon Airport dalam sejam perjalanan.. so, masing2 pakat qadaq tido.. ngntok ooo.. tiap2 hari bangun jam 5 pg.. tido mcm biasa hampir 12 mlm.. mau tak pengsan setiap kali ada peluang..  smpai di Incheon Airport sekitar 2.30 ptg.. Fifi bahagi2kn beg supaya bila check in memudahkan urusan di kaunter luggage.. tapiiiiiii lain yang jadi.. dari Ome tak duduk dpn kaunter, terpaksa melangkah ke kaunter sbb rs lama sgt.. bleh plak dorg kata Fifi hanya beli luggage dlm 60kg sedangkan Fifi dh beli luggage untuk 120kg.. tetiba utk luggage Fifi dia kata xcukup lagi 20kg.. hanya 100kg.. ya tuhan.. terpksala keluarkan brg2 liquid yang ada dalam bag hand carry untuk di bawa masuk kabin ke dalam luggage yang nk diletakkan di bawah perut kapal.. penjaga kaunter suh masuk ikut emergency lane.. sbb kami dh lambat.. kaunter tutup jam 4.05 ptg kami jam 4 ptg kami masih di luar kawasan imigresen.. bila smpai kat laluan imigresen, imigresen tak bagi masuk.. katanya kami dh lambat.. ya tuhan.. Ome dh panas hati dh.. Ome explain kat dia yang masalah tu bukan berpunca dari kami.. kami dh smpai awal.. penjaga kaunter tu yang terkebil2 dok buat keje.. time kami smpai tu la time tu la dia nk ngajar budak praktikal.. time tu la dia terhegeh2 check in luggage kami.. pdhal kaunter satu lagi tu dtg sekumpulan group dr Malaysia pun settle lebih awal dari kami.. bila dh lambat nk masuk ke kaunter terus kami disuruh berlari.. nk masuk ke gate tu plak bleh sesat.. penjaga kaunter tu bg arahan salah.. should be ke kanan tapi dia suh kami ke kiri.. nasib tak sampai hujung.. tnya kaunter pertanyaan.. mmg btol sah direction yang dia bagi kat kami salah.. berlari lari lari lari.. smpai jumpa transit train ke gate.. sampai je ke tempat yang dituju perlu berlari plak naik eskelator.. ingat dh sampai.. bygkn la dari kaunter luar tu hny tggl dlm 10 minit untuk kami smpai ke gate untuk masuk ke perut kapal.. naik eskelator smpai kat tingkat 3 nk ke gate tu plak punyala hujung dunia gate tu.. ya tuhan.. smpai je kat gate tgk semua orang baru nak beratur.. achikk dia la.. klu tau la passanger baru nk masuk dalam perut kapal tak perlu la kami tunjukkan kehebatan kami pelari pecut masa kat sekolah dulu kn.. puiihhh! hah! masa ni la ibu mengandung pun tak ingat yang dia tengah pregnant.. hahaha.. yg kelakarknya plak tu, dia yang beriya berlari ke depan, suami dia yang tak pregnant tu bleh wat relax berlari anak kat belakang.. tak terkejut laki dia tgk bini dia mcm watson nyambek.. hahaha.. Ida.. ida.. bila kami smpai je, masing terduduk2.. nk air pun tak de.. sbb dh kena amik dgn lalun checking imigresen kat dpn kn.. last2 nasib Wawa bawa air untuk Awisy.. bagi la sikit kat ibu mengandung tu.. Air awisy pun awisy la.. yang penting tak tercungap2.. hahaha.. sabar ajelah..e2 belum citer masa nk masuk laluan imigresen tu passport Fifi je yang takde.. berlari balik ke kaunter.. tnya mana passport dia.. rupanya dia bleh tak check in passport Fifi.. no wonder tak cukup lagi 20 kg.. hantu btol.. mmg masa smpai gate tu masing2 tercungap2 mcm baru merentas desa.. ya Tuhan.. klu terlepas la flight balik tu, mmg kami tak kira.. AA bagi pampasan.. takmo byr ticket lain.. siapa suruh staff sana buat keje mcm taik hidung.. geram tau kte dgn awak ni.. rs nk picit2 je biji mata tu.. mslhnya dorg tau dorang buat salah.. mcm biasa. no say sorry langsung.. bolehhhh?? biadap! eeee..

Alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. disinilah memori tercipta.. Thank Semua.. Thanks a Exciting journey.. Bestfriend4eva.. muahhh!



 geram tau  kte.. geram tau.. budak2 ni seme ckp bila Ome dh start marah, Ome akan membebel.. bila dh start membebel Ome akan buka balik memori terindah masa kat Busan.. sumpah! jauh beza hokay keadaan Busan dgn Seoul.. klu kat Seoul huru hara.. keje dorg asyik sepak kaki org je kejenya.. klu kat Busan.. tenang setenangnya.. org nye pun baik2..  apapun, alhamdulillah.. jam 10.25 mlm kami touch down di KLIA 2.. perjalanan dari Incheon ke KLIA berjalan dengan lancar.. syukur padaMu Ya Rob.. dalam perut kapal masing2 memang lena habesss.. especially Ome.. lepas makan terus ZzzzzZzzzzz.. walaupun pelbagai ujian onak rintangan di tempuhi.. kami selamat kembali ke Malaysia.. syukur.. Malaysia masih aman.. ehhhh.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Kesalahan pertama adalah pengalaman dan pelajaran, kesalahan kedua adalah kebodohan manakala kesalahan selanjutnya adalah kehancuran.. sekian.. #kbye

Khamsahamnida chingua.. Till We Meet Again.. We r happy kids!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...