19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 April 2014

Cuti Cuti Cuti!




Hollaaa.. Assalamualaikum.. Hari ni takmo story mory panjang lebaQ.. tapi hari ni just nak bgtau uols.. esk Ome cuti.. Lusa Ome cuti!!! tulat Ome cuti!!! telattt pun Ome cuti!!! yahoooo.. rasa lama sangat tak bercuti.. banyak benda nk dibuat.. banyak benda nk diselesaikan.. lalalalala.. Anyway selamat bercuti kawan2.. yang mana balik kampung tu berhati-hati di jalan raya.. semoga selamat pergi dan pulang ke destinasi yang ditujui.. muahhhhh!!!! *lompat2 kuda*

yihaakkk!!! gedegang dedegang gedegang !

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *rindu my Jemah.. sob sob sob.. mummy miss u Jemah.. deep deep.. huhu.. #kbye

22 April 2014

~Kedai Mamak Pun Tak Dapat Der~

Assalamualaikum... eeeeeooo (teletubbies).. ehhh.. hari ni takmo gosip.. just nak sharing.. 




sweetness sgtt kan.. alololo.. oh ye.. hari ni start puasa ganti.. klu berjaya ada 4 days to go.. the problem is sejak tengok air suam ibarat tengok air tembikai laici ais, Ome ada masalah kehausan yang sgt kronik.. seriously.. semalam Ome terpaksa batalkan hasrat puasa.. sebab tak tahan tengok air suam kat atas meja berderet2.. padahal baru jam 8 pagi.. klu tak makan Ome tahan lagi dikkk non.. tapi haus Tuhan je yang tau.. memang pantang nampak air putih skg ni.. klu dulu 1 liter air mineral tu pun susah nak habes.. tp sjk mengamalkan hidup sihat ni mmg air putih menjadi kawan sahabat Ome.. huhuhu.. 

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *keep calm and dont disturb others life.. go live ur own  life la.. haishhh.. #kbye

comel pulak tengok menatang ni.. fav channel Ome suatu ketika dahulu.. Ome suka si Po! sbb dia yang paling kecik.. dia yang paling comel.. eeeoooo.. ngeh3x..

15 April 2014

~Life's Lesson~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Para Sahabat Yang Dimuliakan Allah...


Just love to share this video.. let's cekedot..


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *tik tok tik tok.. bln 9 adik bongsu Ome nak kahwin.. yeahh! semoga semua urusan dipermudahkan Allah.. tema kali ni.. green emerald! walaweii.. my lovely mummy sponsor kain untuk kami anak beranak.. lalalala.. #kbye


11 April 2014

~Kepochis~

Hollaa.. Assalamualaikum.. hehehe.. hari ni hari jumaat!!! bila hari jumaat masing-masing akan senyum sampai ke telinga.. ini menandakan esok cuti!!! yeahhh.. 


tengahari tadi sempat lari2 anak ke Alamanda.. hp tu asyik la berbunyi sebab 3 orang sahabat dari Poly Ome ni.. sesuai dengan whatsapp group.. Kepochis.. tapi lepas tu ditukarkan menjadi "say No to ...by"..  klu pandai sila isi tempat kosong.. hahaha.. #ideadarilis

 bila dah bertemu mata seme jadi sepet.. terima je la kenyataan.. masing2 mata ank cina..
ohhh ooo.. klu dh kepochi bertemu haruslah bila balik ofis masing2 bahu berat sebelah.. kah kah kah.. kiri atau kanan.. lu pk la sendiri.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAN MADU LEBAH.. peace! *sis mira, baby bet, manja lis.. terima kasih atas lunch date hari ni.. semoga ukhwah yang dibina berkekalan hingga akhir hayat.. adik Ome lap lap uols 4eva.. hahaha.. daaaaaaaaaaaa... #Kbye


10 April 2014

~No Plastic Surgery Hokay!~

Hahaha.. gelak besar Ome hari ni.. gara-gara tepek pic lama-lama kat en3 sebelum ni.. jadah sangat hokay.. Tak cukup tepek kat FB meh sini aku tepek kat en3 aku plak ye Juna.. hahaha.. 
si gila dengan si gila2.. hahaha..
Plastic Surgery??? Solotep ??? hahaha.. puihhh!!! haram jadah sangat tau statement.. Ada dia kata Ome buat plastic surgery.. sebab dia kata mata Ome dulu sepet sgt.. skg ni makin bulat.. tapi bila Ome tengok balik pic-pic lama Ome kn.. a'ah la.. nape dulu sepet sangat.. kah kah kah.. no wonder la dia tanya Ome.. ke sebab Ome suka pakai eye liner? Ome memang suka pakai eye liner kasi tebal sket.. sebab bila pakai eye liner nampak sikit mata kte lebih bulat daripada biasa.. ada faham???? ko faham tak juna?? tips free aku bagi kat ko *tunjal2 pale dia*

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *I dont care if you're going to tell everyone about what i have done to u.. But please.. just dont forget to tell them about what u did to me.. #kbye
#justjuna

~Happy Secretary Day~


Hollaaaa.. Assalamualaikum.. uols.. uols.. nak tanya.. siapa tahu sebenarnya bila tarikh secretary weeks ni sebenarnya? semalam bos tanya.. bila tarikh secretary weeks.. pastu Ome tercengang.. boleHHH??? pfffttt.. Ome mana la tahu.. sebab Ome rasa ada sekali tu je Ome follow satu kursus kat hotel di KL.. e2pun Ome tak ingat tarikhnya.. so dengan confidentnya Ome jawab.. act bulan 4 ni la secretary weeks.. pastu Ome sengih je.. 

memories with our classmates
ehek ehek.. zaman study dulu.. time ni baru 19 tahun.. almost 10 years.. oemji..
masa ni seme kira paling hot and cun la.. cun kan??? lalala..
lis!! aku nk gelak nih..  hahaha *gelak guling2x*
sebab tu dulu kurus.. dulu sangat aktif hokay.. skg??? pftttt..
this is my buddies.. rindunya korang.. 2004-2006
Rupanya ada sebab.. SUSK tanya kat my bos kelmarin, kat sini memang tak buat event utk secretary weeks ke.. Ooemji.. finally ada jugak orang usulkan perkara ni.. jadi tak jadi belakang citer.. yang penting this year mungkin akan ada satu celebration untuk semua PA di sini.. weeeeeehuuu.. macam best je.. n katanya Menteri nak bagi hadiah pada semua secretary atleast sekuntum bunga mawar.. eceehhh.. macam menarik je kan.. 
ms ni k terpilih antara 8 orang finalis untuk kategori apa ntah.. kena cat walk hokay! huhu..
oh ye.. to all Personal Assistant.. Ome nk ucapkan selamat hari setiausaha.. walaupun tugas secretary nampak macam senang tapi hakikatnya kita je yang tau.. betol tak? setiap pekerjaan yang diamanahkan adalah tanggungjawab yang perlu dipikul.. mungkin sesetengah ofis bos jarang gunakan khidmat PA untuk buat keje2 tapi pernah sedar tak apa je yang berlaku pada bos PA yang dulu perlu ambil tahu.. im proud to be secretary actually.. sebab apa??? kat umah ome secretary pd En. T.. kat Ofis ome sercretary pada my bos.. n sometimes Ome jgk secretary pada family Ome.. apa2 event je, muka ni la yang kena handle.. pada yang suka cakap PA takde keje tu.. mengangkang je kat ofis tu.. meh sini dok tempat kami.. nak tengok tahan ke tak tahan..
Happy Secretary Day Guys
salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! some people pretend to care just so they can get a better seat to watch u struggle.  A helping hand does not always mean they are there to help (pinjam quote dari manja Ome Lis (aku panggil ko manja hokayyy) #hakktuiii .. Manja Lis.. royalti minta pada sis mira or baby betty k.. adik Ome kena menabung untuk masa depan).. hahaha.. #kbye




08 April 2014

~OOTD~

Hollaa.. Assalamualaikum.. uols tau maksud OOTD? selalu orang akan letak caption kat insta twitter fb dorang #OOTD .. hah!! Ome pun xtau sebenarnya.. hari tu juna ada tanya.. bila ome letak caption #OOTD .. pastu dia tnnya OOTD tu apa.. dengan confidentnya Ome jawab Outfit Of The Day.. betol ke?? hahaha.. whatever!

#selfiebukanselfish
Hari ni OOTD Ome ala-ala berangan nak jadi pegawai .. sejak boleh pakai seluar slack ke pejabat ni, mmg klu bleh hari2 nak pakai seluar.. nak-nak Ome bawa motor g keje.. lagi senang nk merempit kan..  Orang kata berangan tu tak salah.. mana tau one day Ome dapat jadi pegawai tadbir diplomatik.. who knows rite.. pray 4 me.. inshAAllah.. bak kata lis.. in the making..  klu ada rezeki panjang umur mana tau angan-angan boleh jadi kenyataan.. ye dok? tak salah kan berangan? ok! nak tarik aura2 positif sket.. bleh la.. bleh laa.. hihihi.. oh ye.. terima kasih juna sebab bagi seluar slack ni..  seluar lama dia kata xbleh pakai sebab tang peha tu besar utk dia.. sesuai sgt dgn me yang peha mcm anak gajah.. puihhh.. huhuhu..

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! saya hanya setiausaha pejabat di bawah kementerian di jabatan kerajaan.. walaupun hanya setiausaha pejabat tapi kerja saya bukan mengangkang mcm orang lain fikirkan.. baik buruk sesuatu pekerjaan, itu punca rezeki.. alhamdulillah.. #kbye





07 April 2014

~Gilalah by Stacy~


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *gila takpe.. jangan meroyan k! bak kata lis.. neraka meroyan apakah? neraka jahanam la..  #kbye

~Skytrex Adventure On Weekend~


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Weehuuu.. Happy Working guys.. Sihat??? Ome alhamdulillah.. sihat walafiat.. Hari ni nak story telling aktiviti weekend Ome.. yeahh yeahh.. finally! we did it.. after a year menunggu and finally sabtu hari tu Ome and the gangs berfoya-foya di Taman Pertanian atau lebih dikenali sebagai Bukit Carakah di Shah Alam Selangor.. Nak tau kat mana? boleh cekedot this link.. kat situ macam2 aktiviti boleh diadakan.. Bersukan sambil enjoy the environment.. seriously worth it!

nexttt!!! ATV at Kemensah pleaseee.. huhu..
Actually dah lama sangat rasanya Ome tak buat aktiviti mencabar ni.. Ome rasa la kan last Ome buat flying fox ni masa Ome sekolah.. bayangkanlah dekat 10 tahun kot.. aigooo.. masa mula2 cuba aktiviti ni hanya Tuhan je yang tau.. tinggi gilakk skytrex ni.. hah! nk tau mcm mana rasa burung-burung bebas terbang.. boleh la try kat sini.. jantung nk gugur dikkk.. 1st try tu mulut tak lekang sebut nama Tuhan Yang Maha Esa.. huhu.. ala-ala naik kapal terbang yang sedang goyang sebab langgar awan.. pernah rasa? tak pernah? pernah naik roller coaster? hah! ibarat lebih kurang mcm tu lah.. Ome bukan jenis gayat tapi Ome jenis tak boleh aktiviti yang boleh sebabkan jantung ni rasa nk berhenti.. mcm roller coaster tu.. lbh kurang mcm tu la.. tapi!! Ome ada satu tabiat... suka cabar diri sendiri.. orang kata time ni la kte nk cabar diri kte samada kita mampu buat atau tidak kan? push the limit.. and i did it! WEHUUUUU.. i loike der! 

 nampak tak muka orang cuak kat situ??? haha.. *jingkit2 kaki*

So, next aktiviti? hmmm.. banyak benda lagi sebenarnya Ome nak buat.. Ome nk buat sementara takda anak ni.. sementara husband izinkan untuk buat aktiviti yang Ome suka.. ATV... hiking.. diving.. e2 antara aktiviti yang Ome nak sangat buat dari dulu.. tengoklah macam mana nanti.. inshaAllah.. murah rezeki panjang umur Ome nak buat aktiviti-aktiviti ni seme.. oh ye.. aktiviti ni sebenarnya Ome dh plan dgn Juna ngn Angah (Angelz) dari last year.. setiap kali nk pergi setiap kali tu la ada je halangan yang tak dapat dielakkan.. Tetiba kali ni menjadi pulak.. e2pun Angah tak dapat follow sebab semua orang dh tau kan Angah dh pregnant.. so adalah hikmah kenapa sebelum2 plan ni tak dapat dilaksanakan.. Angah tak boleh join kot yang.. sebab mungkin tahap kesihatan angah tak mengizinkan untuk buat aktiviti lasak ni.. inshAAllah.. next time klu Angelz nk reunion kat sini, Along sangat galakkan.. bukan saja boleh enjoy tapi kita boleh kuarkan peluh dan bersukan.. 

selfie katanya.. abahhh diaa.. dia sorang je yang sanggup pegang hp.. 
orang lain seme takut jatuh.. hahaha..  #JunaJaniSenget

Experience yang sangat2 la best.. mana pernah lagi sebelum ni flying fox tinggi macam tu yang Ome pernah cuba sebelum ni.. klu orang yang takut gayat Ome rasa mmg pergerakan atas terbatas.. sebab perasaan takut tu wujud dalam diri kn.. tapi jangan risau uols.. mula2 je uols akan rasa gayat.. lepas tu uols akan enjoy setiap kali uols merentasi halangan-halangan sepanjang skytrex tu.. amazing!!! bila dh di gariasan penamat.. uols akan rasa "wahhh! best best best".. tp hakikatnya penat jgk weiii.. nk2 klu part panjat ank2 tangga tu.. Allahurabi.. xpyh ckp la.. sakit otot2 tgn akakkk ni dikk.. tapi yang penting apa? worth it!

hahaha.. masa ni mmg terpaksa buat2 happy.. padahallll! takooott.. 
hahaha.. abaikan part last tu.. tetiba termelatah pulak.. aduyaii.. coiii..

So, next time inshAAllah nak pergi lagi.. nk try yang big trill pulak. oh ye.. setiap aktiviti yang disediakan berbayar ye sayang2ness.. bukan FOC.. biasalah.. klu masuk jamban pun kena bayar kn.. apatah lagi tempat2 yang mcm ni.. tapi percayalah uols.. worth it.. inshAAllah.. next time nk jadikan aktiviti bulanan Ome.. sape yang teringin nak join Ome and the gangs.. let's go!!! hehehe :D .. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *balik dari pecahkan lemak we ols terpaksa menambah lemak di Restoran Mee Ketam di Seksyen 7 Shah Alam.. ini pun dah lama teringin nak makan.. kira hari tu semua yang Ome teringin dapat la Ome rasa dan buat.. syukur.. alhamdulillah.. thank you Ya Rob.. #blessed #kbye
Gilalah bersama si Gila.. haha.. #JunaOme

04 April 2014

~4.4.14~

Assalamualaikum.. Salam Jumaat yang penuh barkah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. masih diberikan oksigen untuk terus bernafas dimuka bumiMu Ya Rob..

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak
yang liar.
----------------------
Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga
harta dunia.
--------------------------
Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang
menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar
kerosakan yang mahal.
-----------------------
Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak
pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.
-----------------
Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik
dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman
dan terjaga segala.
-------------------
Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang
panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.
---------------------
Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki
yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak
dijangka.
------------
Bersabar. Bersyukur. Berusaha. Berdoa.
Bertawakal.
Hanya Dia, Allah Yang Maha Adil
Pinjam 1 minit, baca ayat ni
"Hasbi Rabbi Jalallah..
Maafi Qalbi Ghairullah..
Nur Muhammad Salallah..
Laa ilaa ha ilallah 3x
Muhammadur Rasullullah" 

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *tabahlah wahai hati.. cekalkanlah hati wahai jiwa.. kerana DIA lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya.. #muhasabahdiri #kbye


01 April 2014

~Racun Kucing? #WhatTheFish~

Hollaa.. Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. weeeee.. alhamdulillah.. terima kasih Ya Rob.. Aku masih bernafas dimuka bumiMU ya Tuhanku.. oh ye.. hari ni Ome nak share satu artikel.. artikel ni buat Ome geram semalam.. seriously!! mana hilangnya perikemanusiaan???


can u imagine? betapa kesiannya orang mcm ni.. kalau ye pun marah kucing2 ni berak kencing merata tapi apa hak kte sebagai manusia buat haiwan2 kesayangan nabi ni sebegini? yessss!!! btol.. bukan semua orang suka kucing.. memang tak boleh paksa orang suka kucing.. Ome faham.. Ome tak minta pun uols yang kat luar sana tu suka or sygkn kucing.. tapi boleh tak fikir dengan waras... mana akal yang Tuhan kurniakn utk kte semua? mana perikemanusiaan yang terdapat dalam diri? Ome sangat menyelar orang yang sokong dengan cikgu yang buat perkara terkutuk nih.. for me! u r not pendidik! tak layak mendidik ank bangsa tapi attitude tak serupa manusia.. hellloo.. nama pun haiwan.. haiwan takde akal.. percaya tak Ome cakap kucing klu kte tak suka dia, dia lagi suka  dekat kat orang yg xsuka tu.. sebab kucing ni ada sifat utk disayangi.. utk dibelai.. utk dimanjai.. masakan Nabi nk solat pun tak sanggup ambil kain pada waktu kucingnya  tido di atas kain tersebut.. can u imagine?? Allahurabi.. 

Kepada owner yang memelihara haiwan kesayangan.. tlg la bertanggungjawab.. zmn skg ni manusia ni cetek akal.. pdhal ms dulu kucing2 ni hidup bebas.. bukannya kena kurung mcm lembu.. tak adil samakan lembu dgn kucing.. lembu tu haiwan ternakan.. bukan haiwan belaan yang dibelai dimanja mcm kucing.. mmg btol kte sebagai jiran tetangga perlu menjaga hubungan baik dan menjaga hati jiran tetangga.. ada cara klu rs kucing2 jiran uols berak kencing kat dpn umah or dalam umah kita.. ada caranya.. tegur jiran yang bela kucing dgn berhemah.. lapor pada pihak yang sepatutnya.. or klu dh pyh sgt g Pet Shop mn2 cari produk yang boleh buatkan kucing2 ni td tak kencing or berak kat tmpt yg sama tu lg.. Tyre Shine spray dr produk Amway katanya mungkin membantu bg sesiapa yang mengalami masalah yang sama... alasan geram sbb kucing berak kencing merata.. hellooo.. manusia ni klu tade akal pun belum tentu lagi berak dlm jamban tau.. silap hb dlm mulut orang lain pun boleh jdkan tempat berak.. dh nama pun haiwan.. tade akal tade otak! plss guys.. yang ada kucing tu.. jaga elok2 kucing uols k.. sebab tu klu tgk skg ni ramai dh pencinta kucing2 kat luar sana jarang biarkan kucing-kucing mereka dilepaskan diluar rumah.. bg Ome biarlah nampak seksa sebab dia duduk dalam rumah je.. berlari dr atas ke bawah.. railing sliding tu pun jd tempat mainan dorang.. tp Ome lagi seksa klu tgk dia kena langgar atau mati dibunuh.. owner yang ada kucing lebih dr 10 ekor tu Ome harap sgt klu tak mampu jaga mandulkan kucing2 uols.. dlm islam pun tak cakap pun haram mandulkan kucing.. tp haram mandulkan kucing orang lain.. fhm? mandulkan pun haram apatah lagi membunuh??? fikirkan!


For me orang zalim pada haiwan Ome takkan panggil manusia.. lu pk la sendiri.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *ada setengah orang anggap isu ni kecil.. tapi bukan Ome.. we r human dude.. ada akal ada otak ada perasaan.. think it! sekian.. mummy bulus sgt marah! pfffttt #kbye


~Bebaskan Marsha Milan Londoh #LetItGo



salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *i love this song so much! bila dengar je lagu ni seperti aura-aura positif meresap masuk dalam badan nih.. percayalah! Let It Go.. #kbye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...