19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 April 2014

~Skytrex Adventure On Weekend~


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Weehuuu.. Happy Working guys.. Sihat??? Ome alhamdulillah.. sihat walafiat.. Hari ni nak story telling aktiviti weekend Ome.. yeahh yeahh.. finally! we did it.. after a year menunggu and finally sabtu hari tu Ome and the gangs berfoya-foya di Taman Pertanian atau lebih dikenali sebagai Bukit Carakah di Shah Alam Selangor.. Nak tau kat mana? boleh cekedot this link.. kat situ macam2 aktiviti boleh diadakan.. Bersukan sambil enjoy the environment.. seriously worth it!

nexttt!!! ATV at Kemensah pleaseee.. huhu..
Actually dah lama sangat rasanya Ome tak buat aktiviti mencabar ni.. Ome rasa la kan last Ome buat flying fox ni masa Ome sekolah.. bayangkanlah dekat 10 tahun kot.. aigooo.. masa mula2 cuba aktiviti ni hanya Tuhan je yang tau.. tinggi gilakk skytrex ni.. hah! nk tau mcm mana rasa burung-burung bebas terbang.. boleh la try kat sini.. jantung nk gugur dikkk.. 1st try tu mulut tak lekang sebut nama Tuhan Yang Maha Esa.. huhu.. ala-ala naik kapal terbang yang sedang goyang sebab langgar awan.. pernah rasa? tak pernah? pernah naik roller coaster? hah! ibarat lebih kurang mcm tu lah.. Ome bukan jenis gayat tapi Ome jenis tak boleh aktiviti yang boleh sebabkan jantung ni rasa nk berhenti.. mcm roller coaster tu.. lbh kurang mcm tu la.. tapi!! Ome ada satu tabiat... suka cabar diri sendiri.. orang kata time ni la kte nk cabar diri kte samada kita mampu buat atau tidak kan? push the limit.. and i did it! WEHUUUUU.. i loike der! 

 nampak tak muka orang cuak kat situ??? haha.. *jingkit2 kaki*

So, next aktiviti? hmmm.. banyak benda lagi sebenarnya Ome nak buat.. Ome nk buat sementara takda anak ni.. sementara husband izinkan untuk buat aktiviti yang Ome suka.. ATV... hiking.. diving.. e2 antara aktiviti yang Ome nak sangat buat dari dulu.. tengoklah macam mana nanti.. inshaAllah.. murah rezeki panjang umur Ome nak buat aktiviti-aktiviti ni seme.. oh ye.. aktiviti ni sebenarnya Ome dh plan dgn Juna ngn Angah (Angelz) dari last year.. setiap kali nk pergi setiap kali tu la ada je halangan yang tak dapat dielakkan.. Tetiba kali ni menjadi pulak.. e2pun Angah tak dapat follow sebab semua orang dh tau kan Angah dh pregnant.. so adalah hikmah kenapa sebelum2 plan ni tak dapat dilaksanakan.. Angah tak boleh join kot yang.. sebab mungkin tahap kesihatan angah tak mengizinkan untuk buat aktiviti lasak ni.. inshAAllah.. next time klu Angelz nk reunion kat sini, Along sangat galakkan.. bukan saja boleh enjoy tapi kita boleh kuarkan peluh dan bersukan.. 

selfie katanya.. abahhh diaa.. dia sorang je yang sanggup pegang hp.. 
orang lain seme takut jatuh.. hahaha..  #JunaJaniSenget

Experience yang sangat2 la best.. mana pernah lagi sebelum ni flying fox tinggi macam tu yang Ome pernah cuba sebelum ni.. klu orang yang takut gayat Ome rasa mmg pergerakan atas terbatas.. sebab perasaan takut tu wujud dalam diri kn.. tapi jangan risau uols.. mula2 je uols akan rasa gayat.. lepas tu uols akan enjoy setiap kali uols merentasi halangan-halangan sepanjang skytrex tu.. amazing!!! bila dh di gariasan penamat.. uols akan rasa "wahhh! best best best".. tp hakikatnya penat jgk weiii.. nk2 klu part panjat ank2 tangga tu.. Allahurabi.. xpyh ckp la.. sakit otot2 tgn akakkk ni dikk.. tapi yang penting apa? worth it!

hahaha.. masa ni mmg terpaksa buat2 happy.. padahallll! takooott.. 
hahaha.. abaikan part last tu.. tetiba termelatah pulak.. aduyaii.. coiii..

So, next time inshAAllah nak pergi lagi.. nk try yang big trill pulak. oh ye.. setiap aktiviti yang disediakan berbayar ye sayang2ness.. bukan FOC.. biasalah.. klu masuk jamban pun kena bayar kn.. apatah lagi tempat2 yang mcm ni.. tapi percayalah uols.. worth it.. inshAAllah.. next time nk jadikan aktiviti bulanan Ome.. sape yang teringin nak join Ome and the gangs.. let's go!!! hehehe :D .. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *balik dari pecahkan lemak we ols terpaksa menambah lemak di Restoran Mee Ketam di Seksyen 7 Shah Alam.. ini pun dah lama teringin nak makan.. kira hari tu semua yang Ome teringin dapat la Ome rasa dan buat.. syukur.. alhamdulillah.. thank you Ya Rob.. #blessed #kbye
Gilalah bersama si Gila.. haha.. #JunaOme
video

4 comments:

John Khor said...

Tak tahu kamu ada blog yang begitu cantik. So nice! :)

OmeAnat Aminuddin said...

hihihi.. tq John.. blog membebel namanya ye.. sbb i suka membebel.. huhuhu.. :D

Nanis Rajuna said...

Sila menabung untuk next activity yer...

OmeAnat Aminuddin said...

will do.. inshAAllah.. nextttt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...