19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 May 2014

~Celebrated Birthday With My Love Patzi~



Selamat Pagi.. Assalamualaikum Para Sahabat Yang Dimuliakan Allah SWT.. alhamdulillah.. syukur syukur syukur.. masih diberi kesempatan untuk terus bernafas di muka bumi Allah..


Sabtu malam ahad lalu, Ome and my love patzi celebrated birthday Ome dan anak buah Ome, Nur Farhani Batrisyia Andi Baso.. hahh!! senang kan.. celebrated together2.. kebetulan pulak Hari Ibu.. Bagi Ome hari-hari ialah Hari Ibu.. Ada sesetengah pendapat mengatakan Sambut Hari ni haram hukumnya.. Kerana Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wasallam pernah bersabda : “Sesiapa sahaja yang menyerupai sesuatu kaum itu , maka dia itu termasuk di dalam golongan mereka”..   wallahuallam..  akan tetapi Ome lebih suka bercakap dari soal niat.. 'Innama A'malu Bin Niat' Sesungguhnya amal perbuatan itu bergantung pada niat (gigih ni search and google.. takut salah.. bab agama tak boleh main2kan.. hehe..) niat Ome satu je.. untuk gembirakan hati ibu Ome.. kebetulan kami sekeluarga dapat meluangkan masa bersama-sama.. niat kami untuk gembirakan Ibu.. niat kami untuk eratkan tali silaturahim antara kami sekeluarga.. kasi ikat ketat-ketat kasih sayang antara kami supaya utuh sehingga jannah.. kebetulan nk celebrated birthday kan.. just bagi ibu hadiah sebagai memperingati bahawa ibu adalah segalanya.. walaupun iols ni uols jenis tak pandai nak meluah secara face to face pada ibu ayah betapa deep deep my heart ni uols.. Ibu ayahla segala-galanya pada Ome selepas En. Hubby Ome.. tanpa mereka sapa lah Ome.. tanpa mereka En hubby tak mungkin kenal Ome.. tak mereka Ome tak kan berjaya menjadi manusia untuk agama bangsa dan negara..inshAAllah..

InshaAllah.. niat itu penting..
aLa sentiasakan doakan ibu ayah diberikan kesihatan baik yang berpanjangan untuk kte saling menyayangi hingga jannah.. ameenyarobalalamin..

Italian and Western Food The Grato Seksyen 3 , Bangi.. Thorbaikk!
Birtdhay Girl Hani dan Anis Endut yang notty
Rizkin yang bam putih gebusss.. my nephew.. cumil takkk??
Ome tertarik dengan konsep kedai makan ni.. haha.. Ni betol2 nak suh kami mengertakan kasih sayang ni..  PLEASE TALK EACH OTHER.. NO WIFI! Faham tak??

salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *two weeks to gooooo.. final exam menjengah lagi.. yang bestnya satu buku pun tak pegang lagi.. boleH?? im bz uols.. im bz.. bz dengan bisness yang baru nak merangkak.. nnt i story mory kat uols biznes ni k.. daaaaaaaaaaa.. #kbye

cukuplah sekadar doa untuk ibu bapa yang telah meninggal..  kalau sebegini rasanya dah lari dari landasan.. ke guane?? Apapun bacaan Al-fatihah bukan sahaja untuk orang yang sudah meninggal akan tetapi boleh dibacakan setiap kali lepas solat tanda mendoakan kebaikan buat ibu ayah.. Buat Ibu Ayah dan Mertuaku, semoga kalian sentiasa dibawah lindungan Allah SWT..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...