19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 June 2014

~Eagle Ranch Port Dickson~

Hellooo... hehe.. hari ni Ome nk up story telling pasal short vacation last weekend hari tu.. sebab dah lama sgt x mengarang, so hari ni kasi can la Ome merepek raban kat en3 ni kan..kan.. sebelum tu.. Ome perkenalkan my new #babyboo.. hahaha.. 

now im  call her #babyfoxieboo
comel tak? comel tak?? tak sampai sebulan habesss duit dikejekan #babyboo ni.. buat sticker la.. tukar ekzos la.. hah!! yg tu keje adik laki Ome.. dia mmg pantang klu ckp bab motor.. laju je dia mai umah dtg and bw #babyboo g kedai.. amikkk.. boleh tahan gak la lepas tukar ekzos.. klu start enjin tu xpyh nk bercakap sgt.. mmg tak brp nk dgr.. kena dkt2 baru bleh dgr apa yg uols nk ckp..  oh ye.. disebabkan exam was over.. seperti biasa.. setiap tahun mmg akn ada short vacation with my bff.. En. Hubby keje on that day.. so, kebetulan juna pun dh kuarkan #babybee, Ome decide ride dgn juna.. saje test #babyfoxies.. oh ye. ni kwn baik #babyfoxieboo.. we call her #babyfoxiebee .. sbb apa?? sebab kami kembar tapi tak seiras.. ngeh3x.. 

#babyfoxieboo VS #babyfoxiebee

Berbalik pada story telling Ome tadi, Juna teman Ome release kn tension.. after a month berhempas dan pulas hadap exam, Juna teman Ome g jenjalan cari angin.. Juna kn bodyguard Ome.. so dia la yang menemankan Ome.. disebabkan masa sgt mencemburui kami nak2 pulak 1st time ride, so kami decide ke PD saja..  kat situ je yang ada laut.. kat situ jgk yang paling dkt klu nk ride.. klu jauh2 tak berani lagi.. almaklumlah.. #babyfoxie kami ni 150cc je.. e2pun krem tangan dan muntot dibuatnya.. one and half hour perjalanan yang di ambil untuk sampai ke destinasi.. selalu g PD bw kereta je.. 1st time ride, and we did it! yeahh.. alhamdulillah.. pstt..pstt.. En. T kata jgn bawa lebih dr 70km/j.. tp tak sedar plak bleh rembat sampai 120km/j.. my bodyguard sakit jiwa gak la.. hahaha.. maaf ye En. T.. tak sengaja.. lgpun terkesima dok tgk superbike dok lenjan voooshh..vossshh.. dpn mata ni.. sakit plak hati kte ni tengokkan.. huhuhu.. ampun.. ampun.. *nyorok belakang tingkap*

ada ke pengawal tu tanya.. keje polis ke?? ewah ewahh.. ada gaya polis ke??? ingat badan uniform je boleh pakai motor2 cenggini?? dalam hati ni me ni ada taman tau.. pakcik!!! saya setiausaha pejabat tau.. secretary.. silalah percaya!! *geget kuku*
nahhh!!! tepek satu pic awek ensem untuk tatapan uols..  #kbye

Alhamdulillah.. selamat pergi dan selamat pulang.. dari Putrajaya - Port Dickson - Salak Tinggi Sepang - Puchong - Putrajaya..  odw balik dari PD tu, dh zanzi (janji) dgn ayah nak dtg umah tengok ayah ibu.. almaklumlah.. should be hari sabtu niat nk g tgk ayah ibu.. ayah ibu plak tade.. ke melaka katanya.. nk g hari ahad dah plan awl2 dgn bodyguard nk ride ke PD.. saje amik hari ahad sbb hari ahad tak ramai sgt org berbanding sabtu.. alhamdulillah..perjalanan pun smooth je.. tak jem.. klu tak sebelum sampai Nilai nak ke Seremban tu kan jem gilerrr kan.. that's y pilih hari ahad.. and blk hr isnin pun keta  tak byk.. org keje kn.. kami mmg ambil cuti.. dh nama pun short vacation.. ayah siap masak untuk anakandanya yang tercinta ni bila Ome ckp nk singgah utk tengok ibu ayah.. hahaha.. terima kasih ayahandan.. love u ketat2.. kenyang perut hokay.. e2lah ayahand me.. sempoi dan penyayang.. siap pesan sms "ayah dah masak".. hehe.. tq ayah.. tq sgt2.. ala sayang ayah bertubi2.. hehe..

yeahh!!! we did it! Putrajaya - Eangel Ranch PD.. terima kasih Allah atas segala nikmat yang Kau berikan.. #blessed

balik dr umah ayah terus ke Puchong.. nasib la jgk buat appointment untuk SPA.. SPA jgk salah satu aktiviti selama 2 hari 1 malam.. hahaha..  mmg sesuai sgt la.. memandangkan badan pun sengal2 ubi.. bila dpt buat massage, sauna, rendam kaki, body scrub.. hilang sket rs sakit2 badan.. wlupun 2 hari je kami dpt holiday,.  selagi ada masa, kami akn padatkan aktiviti dengan aktiviti yang berfaedah.. e2lah Ome dan Juna.. bab padatkan aktiviti mmg kami campiooonnn.. sekepala..  tapiiii ada satu je aktiviti yang tak sempat kami buat.. karokk!! klu ikutkn lepas g dinner nk g karok kat area2 PD tu.. tp disebabkan nk patah blk ke Eagle Ranch ni sgt scary, kami decide pendamkan niat tu je.. kang ada plak tahan yang dok tgh jalan mintak tumpang.. oemjiii.. bleh bygkn tak?? ala2 hantu bonceng.. puihhhh.. jangan meminta2 sgt.. tak mampu nk lyn.. huhuhu..  so, sblm jam 10 mlm kami dh sampai bilik.. kami tukar aktiviti dengan mencekik doyan dalam bilik.. keh keh keh.. last2 kami kekenyangan macam naga.. semerbakkkk bau durian.. hamikk.. apapun, trip kali ni lagi havoc dr trip sebelumnya.. we r so happy! :D


ketenangan ku cari kutemui disini.. laut adalah tempat fav me.. ingat laut..ingt Ome.. ingt Ome..ingat laut.. abaikan muka selenge me tu.. dh nama pun ride.. mmg jangan haraplah muka tu nk tepek dgn make up.. cair make up der.. huhu..
Eagle Ranch PD mmg sgt2 sesuai untuk aktiviti hari keluarga atau team building.. mmg suasana situ ala-ala koboi.. best best.. sesuai sgt untuk pencinta2 yang sukakan alam semulajadi.. terpelosok dari ibu kota.. yang penting.. kat sini ada mcm2 aktiviti mencabar.. cuma bab nk makan tu susah sket.. klu nk makan kena keluar dari situ.. act ada je restoran yg sediakan utk makan minum.. tp kami decide makan kat luar.. dari Eagle Ranch nk patah balik ke Teluk Kemang PD dalam 10km jgk la.. kata ride kn.. lg senang nk mencelah klu jem sket area2 pantai tu..  salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *tq Juna.. tq sahabat.. tq kakak..  tq bodyguard.. tq for a lovely short  vacation.. tq sebabkan temankan aku release tension.. really appreciate  it.. #kbye

gila bersama si sewel.. haha.. #kbye
nice view.. nice vacation.. i like it!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...