19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 August 2014

~4 Endurance Challenge~

Holllaaaa.. Assalamualaikum.. Hari ini Ome nak story mory pasai 4 Endurance Challenge yang telah kami redah pada hari sabtu yang lalu.. 23.8.2014 sekali lagi terukir kenangan yang mana kenangan ni tak ada dalam mana-mana buku.. Bak kata Sis Sarina Pengalaman baru tiada dalam buku tapi boleh di jadikan buku cerita.. E2 yang Ome nk story mory dengan uols.. im happy and enjoying with this ride. Im gonna miss this ride.. Walaupun mission incompleted..  Macam-macam halangan dan cabaran di lalui sepanjang ride kali ini.. sebanyak 17 biji motor yg follow ride kali ni.. mcm2 jenis.. termasuk la kuda kenonet kami #babyfoxieboo Ome dgn #babyfoxiebee Juna.. 

U & I R Bikers T-Shirt.. tomey!
Disebabkan Ome dari Putrajaya.. Ome decided untuk RV di Petron Sg Buloh je.. jam 8.30 we ols dh terpacak kat Petron Sg Buloh tu.. janji dgn depa jam 9 pagi.. .dari Putrajaya around 7.45 pagi.. Bayangkan lah punya excited kn.. lagipun takut tertinggal dengan abg2 kakak2 bikers. kuda kami ni cenonet.. paling laju pun setakat 120km/j.. e2pun ada sorang kawan sekolah menengah Ome kata ternampak Ome atas highway.. laju giler Ome bawa katanya.. e2 baru 120 wei.. klu tengok dorg bawa superbike dorang ni.. zassssss.. putus urat kentut dibuatnya.. paling2 pun 200km/j tu normal je bagi dorang.. huhuhu.. 

Dah macam adik badik dh kami ni.. WE CARE EACH OTHER..
Sempoi Bak Angg

Bak kata sis Sarina.. group ni sesiapa pun nak join boleh join.. tade masalah.. sbb dorang ride santai.. tengok rama2 katanya.. keh keh keh.. santai la sgtttt.. dalam 10 Minit je Ome bleh follow dia.. bawa Z10 der.. tak terkejar #babyfoxieboo Ome.. tp jgn risau.. dorg dh siap briefing awl2.. dorg akn tunggu setiap check point yg dh diberi.. 2nd check point R&R Tapah.. satu setengah jam dari R&R Jejantas Sg Buloh.. habes trotter Ome dok pulas.. haduyaiii.. tapi nasib baik sepanjang perjalanan ada je yang guard.. dalam 30-45minit Wak Lu guide Ome.. ewah ewah ewah.. tunjukkan betapa santainya awak ye Wak Lu..  yang Eira plak jangan ckp la.. dia dh cucuk2 Sis kat dpn.. mmg 'santai' habesss (santaiiii sgttt awk tu Eira.. hahaha).. bw kuda pinky.. dari jauh dh bleh kenal kuda pink dia.. dalam 30 Wak Lu dok santai2 dgn Ome, .lepas tu  KY plak amik alih..  dalam 15 - 20 minit gak la dia bersantai2 dgn Ome.. Yang Wak Lu plak disebabkan dia dh lama sgt bersantai dengan Ome,  turn Wak Lu plak nk asah bakat jadi Valentino Rossi,, xsampai 5 minit hilanggg dari pandangan.. ala2 misteri nusantara.. #Jangan biarkan hidup anda diselebungi misteri..  keh keh keh.. Wak Lu.. Wak Lu.. 

Mencekik dulu.. laporrr.. org yang paling makan banyak tapi tak besar2.. KY! pffttt..
Lepas KY guard, abg Sha datang dari belakang.. Abg Sha lead sampai la kat R&R Tapah.. walaweiii.. jgn tanya boring ke tak.. mmg boring sgttt.. beza sgt bila layan corner dgn jalan atas highway.. klu tau la boring mcm tu.. mmg awl2 dh tutup lubang telinga dengan earphone.. mcm2 lagu Ome dok nyanyi.. nasib tak terbelahak.. bak kata Eddy.. klu terbelahak takut visor di tutupi dengan kabuss.. keh keh keh.. tapi jangan risau.. no worry la klu kena tinggal.. sweeper selalu je dok belakang.. klu bukan belakang kte pun dia akan make sure lg 15 minit nk smpai checkpoint dorg dh kat belakang.. mcm chipsmore.. e2 la tanggugjawab sweeper.. thorbaikk sweeper2 ni.. dorg jg kte mcm kakak2 abg2 dorg sendiri.. tq marshal2 ride U & I R Bikers.. luv uols ketat2.. hihihih :)

Adik2 masyam saya.. ehhh.. Marshal lah.. Dari Kiri Eddy, Rabbit, Hafiz Panjang dan Hafiz Kecik.. syg uols ketat2 dik.. hero2 akak.. hihihi :D
Klu nak story mory dari A-Z sampai esok tak habes.. tapi ride kali ni mmg sgt2 mencabar.. pagi2 Ome keluar rumah.. dkt jam 1 pagi esknya baru sampai umah..  within 20 hours jgk la ride kali ni.. e2pun 2 bukit kena skip.. tak dapat nk diteruskan gara-gara kekangan masa dan keadaaan.. kte hanya merancang.. Tuhan yang menentukan segalanya..  Kecederaan..  Ketidaksihatan.. Kesejukan..  Its hard but alhamdulillah.. kami hadapi cabaran bersama.. Dari siang bawa ke malam.. Dari cerah bawa ke hujan lebat.. dari jalan rata bawa ke bukit bukau.. walaweeii.. jgn tanya Ome tak penat ke??? penat mmg penat..wlupun Ome cedera sikit, tahap kekentalan dan semangat perlu ada.. jgn tnya mcm mana boleh cedera.. panjang ceritanya.. tapi yg pasti Ome enjoying this ride.. disebabkan kental dan semangat nk truskan endurance ni, xpsl2 dh dh dpt gelaran.. and officially dorang bg tittle.. BikeR Gugurl Kental.. *nyorok belakang langsir*.. group ni dh mcm adik badik.. bergelak ketawa sedih sakit rasa sama2.. msg2 ada tanggungjawab masing-masing.. we care each other.. sorg jatuh.. semua akn tunggu.. sorang tak sihat.. semua akan tunggu.. klu rs tak mampu tunggu e2pun atas sebab musabab yang penting.. bukan selfish ye.. bayangkan la jam 10 malam baru turun dari Fraser Hills tu.. klu sorang2 mmg tak dapat laaaa..  e2 yang masing-masing memang kental habes.. hahaha..

yeahh!!! WE did It!
Next ride??? dorg ajak jgk 6 Sept ni.. tapi.. Ome dh ckp awl2.. bln 9 ni Ome bz dgn urusan belajar dgn family.. Ome bagi laluan pd abg2 kakak2 kental untuk habeskan misi yang tak tercapai.. hopefully dorg berjaya la kali ni.. act sebelum Ome join dorg dh pnh cuba nk ride untuk 4 endurance tu.. tp still tak bleh nk completed kn mision.. almaklumlah.. nama pun group santai.. mmg tak bleh nk bajet timing.. lepak makan  sejam.. mmg santai habess.. mcm mana nk complete kn mission kn..  hahaha.. mcm2 peel.. mcm2 ragam.. mmg baru kenal.. tapi dh mcm lama giler kenal budak2 nih.. yg mana jenis friendly tu mmg ramah habess.. no worry la.. semua satu kepala.. boleh ' in' ..  yg penting hormat menghormati esp hormat pada yg lebih tua dan otai-otai seperti abg Sha dan Sis Sarina.  They just like my brother and sister.. sentiasa berikan ilmu yang berguna untuk kami.. kata-kata nasihat yang diberikan akn kami simpan.. promise!


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *next time nk  ride sampai Cameron Ome tunggu uols kat R&R Tapah terus k.. klu tak nanti ada orang nanges kena tinggal.. keh keh keh.. sorry #babyfoxiebee tade niat nak tinggalkanmu.. tapi me pelik nape mu tak bleh nk kejar #babyfoxieboo.. klu tak bleh kejar 650 Ome faham gak.. nasib abg Sha tak tarik guna tali.. bahaha.. klu  nk suh kejar 650 pun mmg terkincit Ome dibuatnya..  haduyaii.. daaaaaaaa.. #kbye




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...