19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 August 2014

~On The Bike~

Assalamualaikum.. Hollaa.. Uols sihat?? Ome?? tak berapa nak sihat.. mungkin sebab main hujan hari sabtu lepas.. tapi im happy!!! hehe.. mesti uols terpk kan tajuk hari ni mcm gempaQ sgt.. padahal.. Ome bukannya bw superbike.. Scramb  je.. e2pun 150cc je uols.. tapi Ome nk story mory jgk dengan uols.. how happy i am on last saturday.. seriously.. pembelajaran yang tak dapat dilupakan.. best and enjoyed! hIhihi..
Kepala2 kami! :D
Act Ome segan sgt2.. sbb my #babyfoxieboo bukan superbike 650cc mcm orang lain.. but!!! one of superbike kental tu kwn USM Ome.. dr start Ome beli #babyfoxieboo tu dia ajak Ome g ride.. katanya dorang ride santai (santai la sangattt kan Eira..90km/j je ye?? nk kena geget nih.. ahahaha).. dorang ride tak kira CC.. bila dh byk kali ajak, kte plak lama2 jd malu.. last2 Ome decided follow jgk.. tp dalam hati ni tuhan je yang tau.. in deep my heart.. rs mcm kecik sgt2.. hahaha.. tapi yang bestnya.. bila dorg tgk kteorg bw scramb.. dorg plak nmpk xcited tgk kteorg bw scramb yang kecik kenonet tu.. hahaha.. jarang kn kat sini tgk perempuan bw scramb.. 

Ni la abg2 kakak2 adik2 yang dah jadi sebahagian warna warni kehidupan Ome.. Thanks guys.. See Ya Next Ride
My 1st attempt di sambut baik dgn biker2 kental nih.. bak kata Juna walaupun kuasa kuda kami tak setanding dorg, tp dorang tak tinggalkn kami terkapai2 makan asap.. bahaha.. dari Gombak - Bentong tu Sis  Sarina lead kami.. Abg Sha plak jaga kat belakang.. almaklumlah.. kuasa kuda kami kecil.. Abg Sha pun 1st time bw kami.. so, abg sha xbg we ols bw lelaju.. nk2 kami ni kanak2 ribena yang baru nk belajar how to ride.. dalam sekitar 90km/j je hokay.. nama pun ride santai kn.. tapi sampai je kat kaki bukit Fraser time untuk kte layan corner.. kali ni Abg Sha plak lead.. yang jd sweper mcm biasa abg2 kental.. eh silap..adik2 kental.. nmpk je mcm bapak orang tapiiiiii adik2 lagi ye uols.. pandai adik2 jaga kakak.. like uols ketat2 la.. haha.. abg sha suh ikut je.. klu ke kiri ke kiri.. klu ke kanan ke kanan... sampai je Fraser Hills abg sha tnya.. ewah ewah.. abg saje test.. btol2 korang mengikut ye.. abg laju korang pun laju.. abg amik lap korang pun amik lap ye... kteorg takut jgk Abg Sha marah kn..  rupanya dia suka and tak tau sebenarnya brp laju motor tu bleh pegi.. nk2 tgk kteorang yg paling relax layan corner tu.. adik kental Eddy dh cramps kaki.. tak tau kuasa kuda kami ni nmpk je kecil.. tapi diorang punya suka tengok kteorang layan corner.. bak kata sis Sarina.. kuda kecil tapi hati besar.. hahaha.. 

hah!! inila awek cun yang ajak Ome dengan Juna ride tu.. Inspektor Zuhairah.. sorry.. single but not available.. hehehe.. :D
 
bygkn la kteorg kuar umah jam 11 pagi.. start on the bike jam 1.30 ptg.. dari garage abg Sha & sis Sarina  kteorang start gerak.. act warm up (warm up la sgtt kn) sepatutnya ke Cameron.. tp disebabkan hujan, abg sha decided panjat Fraser Hills je.. sebab masa sgt mencemburui kami.. e2pun jam 11 malam baru Ome sampai umah.. 12 jam hokay.. perasaan Ome??? bercampur baur.. happy!! excited! enjoyed! tapi umakngaihhh.. sakit muntot bak angg.. wlupun sisa2 pepejal ni masih melekat kat muntot Ome ni, tapi tak mampu nk tampung kerakusan seat motor tu mengigit2 muntot ni.. hahaha.. nampak tak situ.. Ome dh kurus.. nampak?? ehhh.. #kbye

rider2 kental.. happy nau muka tu Ome! pfftt..
Berhenti makan durian.. tukang selfie tu tak makan durian.. busuk katanya.. bahaha..sabar je la..
Ini la ladies2 yang join this ride.. see ya this week kakak2ku.. muahh!

Apapun, Ome nk ucap terima kasih pada Eira.. sebab dia la kami dpt merasai nikmat 'On the bike'..  terima kasih sifu2 bikers yang sgt kental.. terima kasih buat bodyguard2 kami.. terima kasih buat kakak2 abang2 yang join this ride.. seriously!!! im so happy.. pengalaman dan sesi pembelajaran yang takkan dilupakan.. terima kasih sgt2 uols.. we are really appreciate it.. yes!!! kteorang tak rasa pun asap2 tu.. cuma dpt rs mkn asap Sis Sarina dgn Abg Sha.. sebab kami follow dia dari belakang.. dpt la rs aura2 sifu tu.. ngeh3x.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *next endurance.. 4 bukit nak kena panjat.. sempat ke nk panjat empat2 bukit tu?? klu tiada aral melintang sampai la kami.. kalau tak.. Allah lebih tahu sebaik2 perancangannya.. btol tak?? apapun, we r so happy brother and sista.. bak kata eddy.. we r brotherhood and sisterhood.. bak kata Eira #pedulikanapaorangnakkata #usahatanggakejayaan and Ome plak kata #peacenowar #kbye :D

kampung durian kot nama tempat ni.. tp mmg kiri kanan org jual derian.. menyesal plak tak makan.. tp mmg time ni tekak takmo menerima.. klu paksa jgk, rsnya ada yang muntah tgh jln.. nk2 nk lyn corner plak pastu.. mampu??? oh no..
#babyfoxieboo Vs #babyfoxiebee yang paling kenonet.. hihihi :p
yah yah yah.. sampai jgk akhirnya.. hehe :)

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...