19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 August 2014

~Raya 2014~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Im back!!!  amacam uols? dh puas beraya? puas dh makan lemang, ketupat, rendang? klu dh puas jom!!! kte puasa sunat pulak.. xpun bg yg ladies mcm Ome ni.. jom kte pakat ramai2 gantikan puasa kte yang tertinggal tu.. ewah ewah.. jgn2 wat lupa ya.. jgn jadi mcm Ome.. last year 3 hari tak sempat ganti.. konon nk settlekan sebelum puasa.. sekali! hamiikkauuu.. tetiba tak boleh ganti sebab munasabab yang sama tak puasa di bulan ramadhan.. bendera Jepun berkibar2 di saat akhir.. lg 5 minit je nk berbuka, sekaliiii.. pftttt.. sedeyyy nyahh.. atlast thn ni kena ganti ye uols.. jgn wat2 lupa hokay.. ehh.. tetiba terngiang2 lagi meatball Ikea.. gara-gara craving giler nak makan meatball.. sanggup ni redah KL cari jalan yang paling cepat untuk sampai ke IKEA.. alhamdulillah.. berkat puasa agknya, dalam masa 45 minit je ambil masa untuk sampai ke IKEA Damansara tu.. walaweeii.. ptg2 weekdays tak pernah ayat,  boleh hadap KL semata2 nk makan meatball.. ada isi ka??? adaa.. adaa.. isi perut.. hahaha.. takde makna ye.. jgn buat spekulasi.. insyAAllah.. one find day... Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk ku dan suami.. kte happy hokay.. En. Hubby kte melayan kte.. nasib la dia nk ikut.. klu tak kempunan la Ome.. huhuhu.. dapp bakk ang.. rasa mcm dh bertahun2 tak pergi Ikea.. ok.. hujung bln nk repeat! tak kira.. sapa nak follow? jom! hahaha.. 

haduyaii.. asal sedap sgt ko ni meatball??
Raya 2014 thn ni Ome beraya bersama Family In Law Ome di Kuala Terengganu.. mcm beselah.. setiap tahun mesti bergilir2.. disebabkn tahun lepas tak balik, tahun ni En. T nk jgk blk Terengganu walaupun tahun ni adik beradik yang kahwin luar semua balik rumah mertua masing-masing.. Seperti  tahun2 sebelum ni juga, klu raya di Terengganu, memang akan solat sunat raya.. tak mcm di sini, Ome tak sempat nk mandi pun sebab sibuk di dapur.. tolong orang dapur kemas mengemas katanya.. kat sana takde istilah dapur.. sebab kat sana malam raya akan sibuk bantu ipar duai siapkan tempahan ketupat palas.. yer.. Mok Tua kita jual tupak palass.. setiap tahun klu 5k tu paling sikit ye uols.. klu anak beranak semua balik, 10K tu biasa dah.. mmg berhempas dan pulas masing2 bantu mok tua siapkan tempahan.. hahaha.. mcm Ome mmg dilahirkan semula jadi tangan tak berapa nk bedung, so, hanya bantu buka daun tupat, potong2 apa yang patut.. tp klu tgk adik bradik hubs Ome, termasuk ank2 buah Ome yang dh biasa tolong tok nye buat ketupat palas, mmg tangan tu ibarat mesin.. zup zap zup zap.. siap!!! hebakk hebakk.. moral of the story, make sure ank2 anda dibedung tangannya.. klu tak jd cam Ome.. tak berapa nk kreatif..  tapi klu bab lain.. insyAAllah.. keh keh keh..
Keluarga Besar In Law di Terengganu.. Baru setengah ye.. ada lagi 6 Family tak balik lagi time ni.. adik bradik hubby kte ada 12 orang semuanya.. Hihihi :D
Muka sememeh sebab En. Hubby jual mahal tamo selfie.. sakit tau hati kte.. eeeeee..
Kalau di tanya juadah pagi raya di Terengganu.. mak mertua Ome selalu tempah.. kalau tak pun, buat nasi minyak makan dengan gulai atau ayam masak merah.. Nasi dagang wajib ada ya.. tp kali ni Ome buat sedikit kelainan.. Ome buat rendang.. tp rendang kali ni tak berapa nk menjadi la.. mungkin sebab dapur orang kot??? bleh?? bg alasan mcm tu.. hahaha.. apapun, rendangku tetap habes... ok! nextttt year kena tingkatkan prestasi.. daebakk! Apapun, tak terlambat kan Ome nk wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin buat semua umat islam yang menyambut Hari Raya Aidilfitri.. Kosong-kosong k! Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *ehhh.. next month dh start kelas.. omejiii.. malasnya nk hadap buku.. malasnya nk hadap assignment.. huhuhu.. daaaaaaaaa.. #kbye






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...