19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 September 2014

~Congratulations Both Of U~

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni Ome kena keja.. padahal klu cuti bleh direct smpai esk kn.. esk kan Public Holiday.. Cuti Hari Malaysia.. huargghh.. cuti Me tinggal nyawa2 cipanzi ni.. bln 11 nak bawa buku merah.. mmg kena save cuti la.. klu cuti byk lagi mmg hari ni Ome cuti.. huhu.. takpelah.. keep smiling and happy working je k.. moh kte keje sekueknya.. apa ada hal..  staff pun tak ramai hari ni.. kte ontok2 skejap..  Keje dh selesai dari awal pagi.. hari jumaat lepas Ome cuti.. so masuk je keje hari ni, tunggang langgang gak la tgk meja ku ini.. ewah ewah ewah.. baru sehari tak de orang ganti.. klu seminggu takde orang ganti, memang huru hara agknya.. wlupun kdg2 Me ni orang tgk mcm tade keje.. tp orang tak tau sebaliknya.. ehhh.. biarlah apa orang nak kata.. yang penting Me cari rezeki yang halal.. yang lain Me tolak tepi.. and I happy with my life.. #IamSecretary

Alhamdulillah.. selesai majlis di sebelah perempuan.. syukur ya Allah..
Hari ni Ome nk story telling wedding adik Ome last weekend.. alhamdulillah.. semua urusan telah dipermudahkan Allah.. walaupun ayah terlupa bawa wheel chair ibu ( ayah excited dpt menantu gojes tu..hahaha) nasib la kat masjid tempat mereka nikah tu ada sediakan kerusi roda untuk ibu yang tak boleh berjalan jauh sgt... setakat sekangkang itik tu gagah jgk ibu nk berjalan.. tapi masalahnya sekangkang gajah.. bygknlah itik dengan gajah bila berjalan.jauh beza kan.. hahaha.. apapun, kami semua bersyukur sgt2.. dengan 2x akad nikah (afdal katanya hokay.. hihihi), adik bongsu ku kini menjadi hak milik Nurul Shahieda.. syukur alhamdulillah.. Terima kasih Ieda.. sebab menerima adik kami dengan seadanya.. welcome to our family.. semoga dengan bertambahnya ikatan ini dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara kami sekeluarga... aamiin..

Ini cerita my lovely ayahanda & ibondaku.. depa nak habaq apa lagi kn.. finally.. anak2 semuanya dh kahwin.. lps ni dorg bleh g honeymoon ber2 plak.. ke nk jgk bw kami ayah? Ayah klu g mn2 dengan ibu jarang sgt x bw kami adik bradik.. dr kecik smpai dh kawen ni pun still ajak g bercuti bersama2.. tade makna istilah honeymoon.. e2lah ibu dan ayah.. they are always in our heart.. luv u ibu.. luv u ayah.. deep inside.. love both them until jannah.. insyaAllah.. Ya Allah.. panjangkan umur ibu dan ayahku.. luaskan rezeki mereka.. lapangkn hati mereka.. dan lindungi mereka dari azab api nerakaMu.. muahhh!
Ini pulak cerita kami adik beradik.. kami ber4.. 2 lelaki 2 perempuan.. alhamdulillah.. syukur.. kami semua dh berkeluarga.. completed! Finally.. adik bongsu dh bersatu dan ditemukan jodohnya.. yang penting ibu ayah bleh tarik nafas lega bilamana mereka dpt melihat semua anak2nya sudah berkeluarga..
Ini pulak cite pasal pengantin lama.. absolutely dh dpt halal certificate.. 8 thn melayari bahtera alam rumahtangga.. pelbagai dugaan onak duri ditempuhi.. ini la lelaki yang menjaga me sepanjang 8 tahun ni.. yang melayan karenah Me dari dulu hingga kini.. oh ye.. lelaki ni x berapa suka bergambar.. klu suh bergambar mmg mukà dia poyo cenggini.. nampak kan muka dia bila bergambar kebanyakan standard je kan kan kan.. terima kasih En Suami kerana menyayangi Me seadanya..

Ini cerita kawan baik Me.. She still single and available.. agk2 berkenan and nak masuk meminang tapi malu nk direct pm dia.. uols boleh pm me laju2.. ciri2 lelaki idaman.. sederhana.. sedap mata memandang.. xkaya sgt pun xpe yang penting bertanggungjawab dalam menjaga amanah yang dipertanggungjawabkan.. yg pntg.. hormat ibu bapanya dan boleh membimbingnya ke syurga.. ecewahh.. yang nk kawen Me ke dia? Bahaha.. :p

This weekend insyaAllah.. resepsi sebelah kami.. semoga segala urusan dipermudahkan Allah.. last wedding sebelum ibu ayah dapat menarik nafas lega.. alhamdulillah.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *Nampak kan mata me yang mcm dracula tu... hah!! nak nampak lain punya pasal oMe pakai contact lense dari Auramawarlensjb.. Ome pakai jenis Prada Brown..sesiapa yang berminat boleh direct pm this beautiful lady.. comment dari me? Apa yang me rasa tentang contact lense ni? Honestly, contact lense ni tak mengeringkan biji mata mcm contact lense sebelum ni yang OMe penah pakai.. contact lense sebelum ni mmg kena spare eye more sbb contact lense tu akn menyebabkan mata Me kering.. yang paling penting Me selesa.. tak memedihkan.. Inilah versi tampak comel mcm dracula.. uols hade? tade kan.. #kbye

Jangan main giler dengan Ome eh.. Ome garang hokay.. tak caya??? tak caya sudah.. hahaha.. jangan garang2 eh.. jangan marah2.. nnt muka byk kedut2.. tak shantek! #kbye



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...