19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 September 2014

~My Destination #OnTheBike~

Holllaaa.. Assalamualaikum.. Uols sihat?? rasa mcm dh bersawang plak en3 ni.. lama nau rs x update blog.. almaklumlah.. bz woman.. huhu.. Ok.. Jom kte cekedot.. story mory kali ni.. Uols pun dh tahu kn minat/hobi Ome skrg ni jalan-jalan tengok rama2 dengan geng2 bikers.. wlupun CC kecik, ada Ome kesah??? hahaaha.. almost sebulan jgk la bercuti dari ride2 santai disebabkan kekangan masa dan keadaan..

my babyfoxie boo.. kecil2 cili padi.. bak kata Apiz.. nasi goreng Cili padi satu kak.. kakak tu blur..  Nasi goreng Cili Api la Apiz.. dengar mcm sama tapi berbeza kan kan kan.. hahaha
Route kali ni bertukar.. Putrajaya - KL - Karak- Bukit Tinggi - Janda Baik - Genting - Awana - KL - Putrajaya.. completed! dari breakfast bawa ke lunch, lunch bawa ke dinner.. walaupun route tak jauh mana.. tapi mcm biasa la.. nama pun tengok rama2 kn.. wlupun tak ramai join ride kali ni.. tapi tetap meriah.. cukupla ada apiz panjang dengan apiz kecil.. nak2 last destination Pian dah tunggu kat genting.. pergghhh.. membakar2 kalori dibuatnya.. rider cecah lutut tu der.. sakit plak hati kte nih.. hahaaha.. 

layan perasaan.. sengal tapi comel.. kan kan kan..? bluweerkkk ;p
Brothers & Sisters.. Thanks Guys..
Mula2 dari tol gombak naik highway Karak semuanya behave je.. follow sis.. sampai pertengahan Karak, masing-masing tade nafsu nak bersabar.. nk2 sis bagi green light.. ewah ewah Juna.. tau la motor baru lepas kasi setting kan.. bodosup poieee.. wlupun max 130 km/j je.. tapi e2 pun rasa mcm nk tertanggal helmet dibuatnya.. bila naik genting lagi la nafsu keimanan semakin kurang.. tgk rider2 kental dok cucuk2 lutut plak kn.. Tapi jangan risau.. we ols xsanggup cecah lutut.. walaupun mmg dh ready dgn seluar ride yang siap dgn padding.. kami masih sayangkan nyawa.. berlakon sikit2 sudeyyy.. yg penting laaaayaaann..  hehehe.. bak kata sis.. kami sayang lutut! banyak kegunaan lutut.. keh keh keh..

thank you.. after 3 years u still here with me.. my bowdigat!

Ride Santai Tengok Rama2 bertukar jadi Ride Cecah Lutut.. gara2 Pian kasi bakar kolestrol.. pfffttt..
Biila turun genting tu.. tetiba ada masalah sikit pada motor Juna.. Break pad bocor katanya.. Juna kena naik dengan Apiz.. sebab Ome takut bw penumpang turun dr genting.. masa turun tu Ome follow je la Apiz Panjang dgn Abang Piian.. sekali masuk Karak Highway, tak sampai 10 Minit depa hilang bagaikan misteri nusantara.. pfffftttt..  Ome toleh kiri kanan,  tengok Ome sorang2.. Apiz Panjang dgn Abang Pian msg2 bawa Z8 der.. tak terkejar dibuatnya.. pandang side mirror belakang tengok yang lain2 tade.. pelik jgk mana yang lain2 kan.. disebabkan takut kena tinggal, mmg kasi tarik la trotter.. takut ooo sorang2 atas highway.. nk2 kejadian bilamana ada satu lori treler ni panjang giler bawa laju giler mcm highway tu daddy dia yang punya.. ewah ewah kauuu.. bukan main lagi kan tak kasi cannn langsung wa nak rempit..  lg beberapa KM nak sampai tol Gombak,  pandang side mirror nmpk Apiz Kecik kat belakang Ome..Juna kat belakang mmg tak boleh blah.. sampai je tol Gombak.. turun dr motor, melepet dia skejap.. gigil2 tgn.. bila tanya kenapa, rupanya Apiz Kecik bawa 17 sebab nk mengejarkan Ome.. mana Ome tau.. Apiz Kecik dok ngejar Ome.. Ome bajet dorang dh ke depan ke.. dorang tinggalkan Ome.. rupanya Sis dengan Eira jauh kat belakang.. melayan perasaan katanya.. tengok rama2.. hampesss.. Yang kte ni takut kena tinggal,  kasi tarik la trotter.. nk kejar 2 orang senget malaun tu mmg tak dapat laaa kn.. Disebabkan Juna trauma skejap, Juna naik dengan Ome bila dh sampai kat Tol Gombak.. dengan alasan.. takut helmet tertinggal kat belakang.. keh keh keh.. hah!!! baru ko tau nikmatnya kn.. kn.. hahaha


salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace! *my next destination??? hmmmmm.. #kbye














No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...