19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 October 2014

~TripleMoon~

Hollaaa.. Assalamualaikum.. Uols sihat? Ome sihat walafiat.. hari ini OMe nk story mory short vacation Ome.. Ome pergi dengan kawan baik Ome siapa lagi klu bukan Juna kan.. BFF merangkap bowdigat yer.. BODYGUARD!!! Bukan hamba abdi.. Bukan kuli batak... and yang paling penting dia bukan setakat BFF tetapi dia jgk dh mcm adik badik Ome sendiri.. Bukan sahaja kami ber2 sahaja yang ke sana, tetapi termasuk seorang kawan Juna.. asalnya trip ini 6 orang.. last minute yang lagi 3 orang tu tetiba tak boleh nak ikut.. Homestay dh siap booking ni.. klu tak pergi kang rugi sangat2 kn.. so, nak tak nak.. tinggal lagi kami ber3 membawa diri ke sana.. Trip ni bukan sahaja untuk bercuti tapi kawan Juna ada misi dan visi.. So, kami ni just followwwww aje.. kebetulan Ome dan Juna mmg plan jgk nk buat short vacation.. almaklumlah.. bln 11 ni Juna tak follow Ome ke Korea.. so kena la upah dia bawa g jenjalan.. ehhh.. nampak word Korea kan..  Korea lagi??? yeee.. Korea lagi.. hahaha.. sila jangan terkejut.. nak buat camne.. Korea tetap dihati.. keh keh keh.. anyway. tQ juna.. Tq Nan.. Im so happy.. Tq.. tq.. tq.. muahhh!

 thank guys for this trip
especially u!!! hei u!!! u laaa! uuuuuuuu...... thank youuuu sooo muchhh!!! nahhh.. flying kisss.. hahaha..
Asalnya nak bertolak pagi sabtu.. jam 3 pagi nak bertolak dari KL.. tp last minit jgk tukar planning.. kami bertolak 11  pagi dari KL.. sampai di Pangkor around 3 ptg.. smpai je jeti trus sewa motor.. sewa motor untuk 24 jam hanya RM35.. dh nama pun bajet trip.. so, selagi bleh jimat, kte jimat.. hihihi.. sampai sana trus check in hotel.. hari pertama tak byk aktiviti yang kami buat.. g makan pastu jenjalan kat pantai pasir bogak.. tenang.. tak ramai pun pengunjung yang dtg kat area sini.. laut pun lebih bersih.. dh nama kaki selfie.. kebetulan time kami sampai tu dh hampir senja.. dpt la snap pic yang cantik2.. mmg ditunggu2 pun.. sunset yang sangat laaa cantik.. SubhanAllah.. rugi la klu pergi laut tak snap pic sunset kan.. Besar sungguh KuasaMu Ya Rob.. 

SubhanAllah.. hanya kata-kata ini saja yang mampu ku titipkan.. *blessed*
On the bike! skuter pun skuter la.. hihihi..
muka excited! hahaha
Malam tu kami pergi makan seafood.. ada satu restoran seafood ni sgt la terkenal kat Pasir Bogak tu.. Restoran Seafood Ye Lin nama kedai makan tu.. kami order udang mantis, butter prawn, ikan stim cili padi, home made tauhu,dgn bihun goreng singapore.. mmg terbaik!!! N fyi, Restoran ni dh dpt anugerah dari Menteri Besar Perak.. Restoran Terbaik di Pangkor.. Tq Nan.. terbaik la.. next time kte repeat lagi eh.. seriously terngiang2 makanan yang kte semua makan tu.. murah pun murah.. worth it la orang kata.. balik dari makan tu, ingt nak g jenjalan.. isi minyak nk dkt full tank.. konon saje la nak menghabiskan minyak.. tapi apakan daya.. tak sampai 15 minit atas motor tu,  Ome pun dh start menguap2.. giler tak penat.. ptg tu dh buat aktiviti laut.. n yang buat lagi mata ni mengantok sbb malam2 sebelum tu Ome memang tido lambat.. nak menyiapkan tempahan untuk Tar Printing Collection.. e2 yang mata dh tak boleh nk buka.. takut nnt ada yang tergolek dog plakkan cepat2 balik Homestay.. mmg balik dari makan tu tersadai terus.. huhuhu..


Esk pagi2nya kami keluar ngadap pantai.. misi untuk snorkeling!!! hahaha.. tp jgn nk expect la kte bleh nmpk Nemo mcm kat Redang kan.. byr untuk snorkeling pun rm20.. why do u expect more than that right.. boleh la setakat nk bagi makan ikan dalam laut.. tgk ikan keliling.. tapiiiii lepas buat aktiviti snorkeling we ols buat aktiviti lagi mencabar kepala otak.. lg giler dari naik roller coaster la Ome rasa..  kteorang dok blasah main permainan dalam laut yang di panggil Outrigger.. sayangnya time ni mmg tade pic la plak.. sbb tade sape yang nak snap pic.. serious mmg giler! lg giler dr banana boat.. haduyaii.. nasib tak muntah dalam laut.. klu tak ada yang lari.. keh keh keh.. ni keje dua orang tu la.. sibuk nk main sgt kn.. next time katanya nk try 3 game trus.. klu nk try 3 game mmg kena kasi kental habes2an dulu eh.. takut ada yang check in hospital Pangkor.. hahaha..

 Otb nak g snorkeling! hihihi..

duyung VS dugong.. ehhh.. #kbye
Disebabkan aktiviti sgt la padat.. balik dari pantai terus cepat2 check out.. haduyaii.. mmg masa sgt mencemburui.. mandi pun mandi kerbau.. lantak la.. check out lambat sket dari sepatutnya.. terus laju2 terus pulangkan motor sewa naik ferry.. kebtulan ferry mmg tgh menunggu.. smpai aje kat tanah besar terus g cari makan untuk lunch.. walaweeii.. laparrrr ooo.. berendam dalam laut mau tak lapar kn.. lepas makan terus zasss balik.. tapi we ols tak ikut highway.. kami ikut jalan dalam.. dari lumut, turun sitiawan, turun sabak bernam, sg besar, sekinchan, kuala selangor, Setia Alam and last guna NKVE highway untuk hantar Nan balik.. dari perjalan amik masa 3 jam, nk dkt jam 9mlm baru smpai umah.. mmg santai habes... hhuhuhu.. odw nk blk KL tu kami ternampak ada satu bendang sawah.. walaweiii.. jakun siakk.. sanggup tengah2 panas tu dok bergambar kat situ.. ada gak beberapa kereta dok hon2 kami.. hahaha.. sorry ye.. saya ni mmg jakun sket.. nk2 dpt view yang cantik cenggitu.. mmg release habesss.. dr panas rs sejuk je mata ni melihat keindahan ciptaan Allah.. hebat kan sang Pencipta.. betapa uniknya dunia ni.. *blessed*

I love This Pic.. seriously mmg kelakar gilak.. buat drama tgh2 panas tu kn.. bahaha.. LOL!
Inilah Cik Nan.. haipp!!! tengok apa??? hahaha..
lompat si katak lompat.. lompat la tinggi.. cepatlah adik cepat.. bangun pagi gosok gigi.. lalalala.. exercise di tengah bendang sawah.. hahaha..

Salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *congratulations Annas & Cikda.. im happy for both of u.. siapa kita untuk menidakkan kuasa Allah.. rezeki korang ber2.. insyAAllah.. klu ada rezeki turn akak akan menyusul.. klu takada anggap itu takdir Allah.. tak payah nk persoalkan hidup orang lain.. diri sendiri pun tak cukup sempurna, sibuk nak persoalkan hidup dan takdir orang lain.. puihhh!!! ehhhh.. #kbye 

The Less U Care The Happier U Will Be.. the one and only.. Omeanat Aminuddin.. 











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...