19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 November 2014

~Autumn in My Heart (Finale)~

Hollaaa... Anneyeoo.. Assalamualaikum.. yeahh! Finally! Finally!! Slot terakhir untuk e3 story mory di Korea.. yeahh! slottt la sgt kn.. jenuh nak menghabeskan corat coret sepanjang di sana.. syukur.. alhamdulillah.. nk habes dah.. hahaha.. ini baru 6 hari di Korea.. klu sebulan??? x jenuh nak menaip?? silap hb assignment pun kelauttt.. ehhh ckp psl assignment satu hape pun tak ready lagi untuk Intenasif tahun depan.. matilanakkk.. mana pergi nya semangat berkobar2 awal sidang hari tu.. this is final year Ome! wake up!!! huhuhu..

#throwback #Jeju2014 #1stday #SeoulJejuSouthKorea
Ok2.. hari ni citer laju2.. pastu nk focus untuk assignment yang tertunggak.. jom!!! kte terjah last day in Korea.. bismillah..
 

10.11.2014 (Day 6)

phewww.. seperti biasa bangun seawal 5.30 pagi.. liatnya ya tuhann.. nasib 6 hari je.. sumpah!!! kangen bangat sama Malaysia.. walaupun Ome ni suka dengan negara Korea.. tapi untuk stay lama2 kat sana idak la saya.. cukuplah setakat 6 hari.. e2pun rasa lama sgt dh.. i miss nasi lemak! i miss roti canai! i miss my parents! i miss all about Malaysia!!! hahaha.. nampak tak kat situ betapa ku merindui tanah airku.. dimana bumi dipijak disitu langit kujunjung.. ecewahhh.. bermadah pulak kte kat situ kn.. Misi diteruskan di hari terakhir di tanah Korea.. should be penerbangan pulang ke tanah air jam 8.30 pagi.. tp disebabkan kekangan keadaan, Air Asia telah tukarkan penerbangan kami di jam 4.25 ptg.. ewahhh.. ada masa untuk beronok2 sebelum pulang ke tanah air kan.. so, mmg dh plan pg2 tu nak g Nandaemun Market semula.. sebabnya masih ada sourvenier dan kiriman dari kawan2 yang belum dibeli.. wlupun penat, gagah tetap gagah.. tapi macam biasa la.. En. Hubby me je yang takmo pergi.. faktor usia agaknya.. almaklumlah.. dia yang paling senior dikalangan kami.. muka je bajet babyface tapi hakikatnya kudratnya sebab atok2 face.. hihihi.. ampun... ampun.. haipp! tak baik derhaka Ome.. sekeh pale lutut kang! hihihi..

Kasih daddy kepada arjuna nya.. #nephew #brother #AmizahFamily

Ni nak story pasal budak kenit yang namanya Awisy.. kat sana mmg dia jadi perhatian orang.. smpai la pagi terakhir we ols nk keluar g shopping kat Nandaemun Market.. ada satu awek Korea ni punya la suka sangat dengan budak bam bam ni... berapa kali dia keluar masuk dari bilik dia semata2 nk tengok Awisy.. sampaila we ols keluar dari hotel tu, baru mummy Awisy ckp dia masuk bilik dia.. siap tunjuk perut dia.. xtau la samada dia nk baby or dia mmg tgh pregnant.. yepppooo.. yeopppo.. aigoooo.. pastu yang tak tahan tu.. dia siap guna hp dia translit balik apa yang dia nk bgtau kte tu.. nak bgtau la apa yang dia nk ckp.. nk ckp english  mmg tak la kn.. sbb bukan semua orang sana fasih berbahasa inggeris.. Ome rs bodoh2 org Malaysia ni, pandai lagi orang kte.. hahaha..  tp kan tapi kan mmg awek ni cantikk.. berkenan sungguh dia dgn Awisy.. siap bagi duit kat Awisy.. mcm kte la kn.. nmpk baby kdg2 kte hulur duit kat baby tu.. dia punya takut kte fikir lain, siap translit bgtau konon2 duit tu sebagai penghargaan dia.. untuk baby.. lebih kurang mcm tu la ayat dia.. daddy awisy?? gigit jari leeerr.. tak dpt bergambar dgn awek korea.. bahahaha..

peminat Awisy.. cun kan awek ni.. geram nau dia ngn Awisy.. yeppooo..yeoppoo.. katanya. hehehe..
Seperti hari sebelumnya ambil bas 602 ke City Hall.. sampai je sana terjah satu kedai roti.. Paris Baquette tak silap nama kedai tu.. Fifi dah warning awal2 nak beli tu make sure bukan Bab ayam or daging.. klu berkaitan dgn makanan seafood takpe.. bleh makan.. yang penting jgn was2.. cari port area2 berdekatan, bersila, bismillah.. ngap dan terus ngap.. kebetulan pagi tu suhu sekitar 2 darjah celcius.. ya tuhan.. sejuknya tuhan je yang tahu.. sampai ke tulang.. acane nk dok luar negara cenggitu kn.. blum masuuk musim winter tau.. baru autumn tu.. e2 pun dh gigil2 tulang lutut.. idak la saya nk dok luar negara tu lama2.. klu terpaksa, e2 lain cerita kn..  Lepas makan, terus jalan laju2 ke Nandaemun Market.. laju2 kami g shopping apa yang patut untuk di bawa pulang ke Malaysia.. oh ye.. uols jgn terkejut la klu penjual2 kat sana muka mcm cincaicoboeng.. serious.. muka dorang rs mcm nk kena hempuk dgn kaki.. beza hokay dgn penjual2 kat Bandung.. n klu korang rs takmo beli jgn dok parking kat dpn kedai dorg.. mmg kena halau.. dorang tak mcm China.. x macam Indon.. xpyh nk tawar harga sgt.. klu takmo beli, jangan harap dia layan.. klu e2 harga dia letak, e2lah harga dia.. xpyh nk berlakon2 konon2nya takmo nk merajuk bagai.. dorang pedulik hape.. klu nk beli..beli! klu takmo beli sudah! e2 mmg style dorang ye uols.. majoriti cenggitu.. bukan Ome kata semua tau.. majoriti.. klu dpt yg ok.. mmg ok.. mcm ada seorang uncle ni jual t-shirt Korea.. 3 helai baru 10k.. klu kedai lain paling murah 5k sehelai.. jgn la mtk kurang.. mmg tak dapatt.. hahaha.. 

budak bam bam yang tomey to the max.. kesayangan kami semua.. muahhh! Muhammad Darwisy Rizkin bin Muhammad Mua'dz.. aktif kemain dia lagi.. #nephew

Dalam jam 10.30 pagi, selesai aje shopping, kami terus ambil bas untuk pulang ke hotel.. sampai di hotel sekitar jam 11.30 pagi.. laju2 kemas beg dan sekitar jam 1 petang kami check out.. lunch siap2 dengan berbekalkn saki baki makanan yang dibawa.. dari area kawasan kami menginap nak ke Incheon Airport dalam sejam perjalanan.. so, masing2 pakat qadaq tido.. ngntok ooo.. tiap2 hari bangun jam 5 pg.. tido mcm biasa hampir 12 mlm.. mau tak pengsan setiap kali ada peluang..  smpai di Incheon Airport sekitar 2.30 ptg.. Fifi bahagi2kn beg supaya bila check in memudahkan urusan di kaunter luggage.. tapiiiiiii lain yang jadi.. dari Ome tak duduk dpn kaunter, terpaksa melangkah ke kaunter sbb rs lama sgt.. bleh plak dorg kata Fifi hanya beli luggage dlm 60kg sedangkan Fifi dh beli luggage untuk 120kg.. tetiba utk luggage Fifi dia kata xcukup lagi 20kg.. hanya 100kg.. ya tuhan.. terpksala keluarkan brg2 liquid yang ada dalam bag hand carry untuk di bawa masuk kabin ke dalam luggage yang nk diletakkan di bawah perut kapal.. penjaga kaunter suh masuk ikut emergency lane.. sbb kami dh lambat.. kaunter tutup jam 4.05 ptg kami jam 4 ptg kami masih di luar kawasan imigresen.. bila smpai kat laluan imigresen, imigresen tak bagi masuk.. katanya kami dh lambat.. ya tuhan.. Ome dh panas hati dh.. Ome explain kat dia yang masalah tu bukan berpunca dari kami.. kami dh smpai awal.. penjaga kaunter tu yang terkebil2 dok buat keje.. time kami smpai tu la time tu la dia nk ngajar budak praktikal.. time tu la dia terhegeh2 check in luggage kami.. pdhal kaunter satu lagi tu dtg sekumpulan group dr Malaysia pun settle lebih awal dari kami.. bila dh lambat nk masuk ke kaunter terus kami disuruh berlari.. nk masuk ke gate tu plak bleh sesat.. penjaga kaunter tu bg arahan salah.. should be ke kanan tapi dia suh kami ke kiri.. nasib tak sampai hujung.. tnya kaunter pertanyaan.. mmg btol sah direction yang dia bagi kat kami salah.. berlari lari lari lari.. smpai jumpa transit train ke gate.. sampai je ke tempat yang dituju perlu berlari plak naik eskelator.. ingat dh sampai.. bygkn la dari kaunter luar tu hny tggl dlm 10 minit untuk kami smpai ke gate untuk masuk ke perut kapal.. naik eskelator smpai kat tingkat 3 nk ke gate tu plak punyala hujung dunia gate tu.. ya tuhan.. smpai je kat gate tgk semua orang baru nak beratur.. achikk dia la.. klu tau la passanger baru nk masuk dalam perut kapal tak perlu la kami tunjukkan kehebatan kami pelari pecut masa kat sekolah dulu kn.. puiihhh! hah! masa ni la ibu mengandung pun tak ingat yang dia tengah pregnant.. hahaha.. yg kelakarknya plak tu, dia yang beriya berlari ke depan, suami dia yang tak pregnant tu bleh wat relax berlari anak kat belakang.. tak terkejut laki dia tgk bini dia mcm watson nyambek.. hahaha.. Ida.. ida.. bila kami smpai je, masing terduduk2.. nk air pun tak de.. sbb dh kena amik dgn lalun checking imigresen kat dpn kn.. last2 nasib Wawa bawa air untuk Awisy.. bagi la sikit kat ibu mengandung tu.. Air awisy pun awisy la.. yang penting tak tercungap2.. hahaha.. sabar ajelah..e2 belum citer masa nk masuk laluan imigresen tu passport Fifi je yang takde.. berlari balik ke kaunter.. tnya mana passport dia.. rupanya dia bleh tak check in passport Fifi.. no wonder tak cukup lagi 20 kg.. hantu btol.. mmg masa smpai gate tu masing2 tercungap2 mcm baru merentas desa.. ya Tuhan.. klu terlepas la flight balik tu, mmg kami tak kira.. AA bagi pampasan.. takmo byr ticket lain.. siapa suruh staff sana buat keje mcm taik hidung.. geram tau kte dgn awak ni.. rs nk picit2 je biji mata tu.. mslhnya dorg tau dorang buat salah.. mcm biasa. no say sorry langsung.. bolehhhh?? biadap! eeee..

Alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. disinilah memori tercipta.. Thank Semua.. Thanks a Exciting journey.. Bestfriend4eva.. muahhh!



 geram tau  kte.. geram tau.. budak2 ni seme ckp bila Ome dh start marah, Ome akan membebel.. bila dh start membebel Ome akan buka balik memori terindah masa kat Busan.. sumpah! jauh beza hokay keadaan Busan dgn Seoul.. klu kat Seoul huru hara.. keje dorg asyik sepak kaki org je kejenya.. klu kat Busan.. tenang setenangnya.. org nye pun baik2..  apapun, alhamdulillah.. jam 10.25 mlm kami touch down di KLIA 2.. perjalanan dari Incheon ke KLIA berjalan dengan lancar.. syukur padaMu Ya Rob.. dalam perut kapal masing2 memang lena habesss.. especially Ome.. lepas makan terus ZzzzzZzzzzz.. walaupun pelbagai ujian onak rintangan di tempuhi.. kami selamat kembali ke Malaysia.. syukur.. Malaysia masih aman.. ehhhh.. hahaha.. salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! *Kesalahan pertama adalah pengalaman dan pelajaran, kesalahan kedua adalah kebodohan manakala kesalahan selanjutnya adalah kehancuran.. sekian.. #kbye

Khamsahamnida chingua.. Till We Meet Again.. We r happy kids!!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...