19 August 2006

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 November 2014

~Autumn In My Heart (Part 2)~

Hollaaa.. Aneyeohaseyeo.. Assalamualaikum.. hah! dh tengok kn teaser yang Ome banjer kelmarin... teruja tak??? hahaha.. 1st of all Ome nk ucapkan terima kasih pada one of my sahabat dunia akhirat Ome.. cik Feeza Sabri aka Fifi.. Terima kasih Fifi kerana menjadi tour guide yang sangat la tip top.. walaupun pelbagai dugaan dan rintangan yang dihadapi sepanjang di sana.. dialah satu-satunya tour guide yang sentiasa berfikiran positif.. tak melenting sesuka hati dia.. dan sentiasa menjaga kebajikan kami ketika di sana.. thank you Fifi!!! sayang awak ketat2! oh ye.. Fifi still single and available.. klu ada sesiapa yang berkenan boleh la masuk meminang.. sumpah! tak rugi pun dpt jadikan dia seorang isteri.. ewah.. ewah.. mesti sat gi dia comment "kemain" .. hahaha.. yg penting apa Fifi??? look a like korean kan Fifi? yeerr.. inilah satu2nya sahabat yang die hard fan dengan Korea.. ckp Korea pun boleh.. apa aje yang dia tak tau pasal Korea.. tanya aje.. semua dia tau.. sbb tu nk cr calon suami pun ala2 Korea.. hihihi.. saya doakan hajat awak dimakbulkan sahabat.. siapapun yang menjadi pasangan awak.. dialah lelaki yang paling beruntung di dunia ni.. muahhh!! sayang Fifi ketat2!
Ni la Fifi.. comel kan.. pstt.. abaikan tangan orang yang tak bedung tu.. next chapter Ome akan dedahkan siapakah gerangan tangan tak bedung tu.. keji! hahaha
 
05.11.2014 (Rabu)

Bermula la destinasi pertama kami.. jam 5 pagi Ome dh keluar dari rumah menuju ke KLIA2.. tapi sebelum tu singgah umah ayah dulu sbb ayah yang menghantar kami KLIA 2.. act Ome janji dgn dorang jam 4 Ome bertolak dari rumah.. tp disebabkan jam 2 pagi baru dpt tido gara2 menyiapkan tempahan printing dari customer, gagahkan diri jgk bangun jam 4 pagi.. berkali2 adik bradik Ome call tnya Ome kat mana.. terpaksa membongak bgtau odw odw padahal baru nk keluar rumah.. keh keh keh.. ampun.. ampun.. jam 6 pagi Fifi and the gang pun smpai.. we ols check in luggage, solat subuh and jam 7 terus masuk imigresen.. uols tahu tak nk ke gate masuk perut kapal terbang tu jauh??? Ome rs dlm setengah jam jgk la nk we ols kena menapak sampai gate yang dituju.. ya Tuhan.. punyalah besar KLIA 2 tu.. nsb la we ols check in awal.. e2pun masa kami sampai tu semua passenger dh naik kapal.. we ols smpai2 tak sempat nak tarik nafas terus terjah masuk perut kapal.. 8.25 pagi kami terbang ke Seoul Korea Selatan.. Ini kali ke2 Ome ke Seoul.. perasaan tak se excited mcm masa mula2 pergi dulu.. cuma kali ni more happier than b4 sbb yang pergi kali ni sebahagian dari keluarga Ome.. hahaha.. kali ni keluarga Amizah yang konker.. cuma kakak Ome je yang x follow this trip.. klu dia follow mmg habess anak2 Amizah ke Korea kte katanya.. hihihi.. sebahagian plak lagi sahabat2 Ome.. 

Tepat jam 3.30 ptg.. kami tiba di Lapangan Incheon Seoul.. tapiiiiii.. kami ber5 (Ome, Hubby, Muadz, Wawa & Awisy) kena ber 'running man'.. sebab flight ke Jeju around 5.55 ptg.. pada asalanya flight ke Jeju jam 6.30 ptg.. tapi ntah mcm mana dorg reschedule balik jadual penerbangan.. nk tak nk kenalah ber 'running man'.. dari Inchecon nak ke Gimpo Aiport lebih kurang dalam 30 minit kerana kami perlu naik subway ke Gimpo Airport untuk ambil flight ke Jeju.. dari Incheon Airport nk ke subway tu uols bukan dekat yer.. lbh kurang 15 minit jgk berjalan.. e2pun kami berlari2 anak.. masa ini la kami menggunakan kudrat.. mengimbau kenangan pelari pecut sekolah.. haipp! jgn tak caya.. hahaha.. nsb la yang berlari ni semenya kecik2 (kecil la sgtttt).. sampai di Gimpo Airport around 5.15 ptg.. terus check in bag dan kami berlepas lebih kurang 6.15 ptg.. cissss.. klu tau flight delay, xpyh nk ber 'running man' sgt kn.. hampesss.. oh ye.. mesti uols pelik.. nape kami ber5 je.. mana yang lain kan? yang lain tu flight dorang lambat sket dari we ols.. clash flight dengan dorg..  2nd group Fifi, Afifah, Lis, Ido, Zairi, Annas & Ida terbang jam 7.30 mlm.. alhamdulillah perjalanan mengambil masa satu jam sahaja.. kira hari pertama x byk story mory.. 1st day mmg hanya cite psl perjalanan saje.. 7 jam on flight.. sebu rs perut.. sementara tunggu 2nd group smpai, kami lepak2 di Airport Jeju.. tak jauh beza sgt pun rs sbb kami dpt rest lebih sket sbb dh semput ber 'running man' sebelum tu kn.. 2nd group sampai terus ambil bas ke satu kawasan untuk sewa kereta.. Ome tak tau apa nama tempat sewa kereta ni.. yang pasti sepanjang 3 hari 2 mlm di Jeju kami naik van mpv.. muat untuk 12 seater.. check in guesthouse around 11 mlm.. jauh jgk la dari Airport Jeju nak ke guesthouse tu.. Ome rs dlm sejam jgk perjalanan.. serious mmg 1st day kami penat travel je.. dari pagi bawa ke malam.. sempuuuutttttt.. kami check in di Kodak Kodak Guesthouse.. sampai je guest house terus perut dh nyanyi syahdu.. xsempat nk g makan.. sbbnya time we ols smpai tu seme kedai dh tutup.. Fifi la yang berhempas pulas g cari sesuap makanan untuk we ols alas perut.. dpt la makan Kimbap.. En. Mijie plak bab makan dia mmg memilih.. so, dia decide makan roti.. lepas makan, mandi2 solat tido.. zzzZZZzzz.. time to melepet.. sbb pagi esknya jam 6 pagi dh nk bertolak ke destinasi pertama di Jeju.. jam Korea beza sejam awal ye uols.. klu jam 6 pagi di Korea, di Malaysia baru jam 5 pagi.. so, uols pk eh mcm mana Ome nk setting blk masa tido Ome.. sepanjang di sana, Ome bleh ckp paling lama Ome tido 4 jam je.. sbbnya kte dh biasa tido lambat.. jam 12 mlm baru masuk tido kn.. bila smpai sana pun tido dkt 12 mlm.. bangun jam 4,5 pagi.. tak ke jem pale otak? hahaha.. 

06.11.2014 (Khamis)

Happy Birthday To You.. Happy Birthday To You.. Happy Birthday  To En Hubby.. Happy Birthday to youuuuuuu.. ewahhh.. celebrated birthday di perantauan thn ni uols.. hihihi.. selain dari celebrate birthday we ols celebrate anniversary ke 8 tahun ni.. pejam celik pejam celik rupanya dh 8 thn Ome jadi isteri kepada En. hubby.. mcm tak caya je.. sekejap nau rs masa berlalu..  alhamdulillah.. syukur kehadrat Allah SWT.. B.. orang doakan abang di panjangkan umur, diluaskan pintu2 rezeki, sentiasa dalam rahmat dan dilindungi Allah SWT.. saengil chuka haamida oppa!

 Saengil Chuka Hamnida Oppa! muahhh! 
 
Pagi jam 6 we ols dh terpacak luar guesthouse.. suhu sekitar 5 darjah celcius.. jgn la tnya sejuk ke tak.. mahu tak sejuk.. klu Malaysia pun pagi2 cenggitu paling tinggi pun 20 darjah celcius.. apatah lagi negara 4 musim.. nk2 time we ols smpai ni sedang elok musim luruh.. mmg autumn in my heart sungguh.. tp cuaca di Jeju panas berbanding Seoul.. klu tengahari tu xpyh pakai jacket tebal2.. cukup sweater.. klu nk pakai t-shirt semata2 silakan.. tp yg tu comfirm kulit buaya.. lemak2 tepu mesti bermaharajalela sungguh dalam badan.. sejukkkk oooo.. nk2 waktu pagi dan malam.. klu tenghari tu boleh la pakai sweater nipis.. sbb cuaca dh start panas sikit bila masuk tenghari..  

1st destinasi kami ke Mysterious Road.. hahhhhhhh.. nmpk mcm misteri sungguh jalan ni kn.. agk misteri jgk la bila mana ada some areas tu bila kita matikan enjin kereta dan gear dalam kedudukan "N" dan  yang pasti jalan tu memanjat bukit automatically kereta still lagi boleh lagi berjalan.. sebab apa?? sebabnya area situ di panggil Jalan Misteri kerana ada kesan graviti.. osem kan! see.. kuasa Allah.. siapa kte nak menidakkan kuasaNya.. sebab tu kte digalakkan melihat negara-negara orang lain sambil memuji kuasa dan kebesaran Yang Maha Esa.. sbb tu Ome suka terbang negara orang.. xpyh lama2.. cukuplah setakat 4, 5 hari.. lps tu comfirm nk blk Malaysia.. tak boleh tahan ooo lama2 dok negara orang.. esp yang susah nak dpt makan.. makanan banyakk.. tapi halal dgn tak halal.. mampu dgn tak mampu je nk telan.. pergi la sejauh mana pun.. dimana bumi di pijak di situ langit ku junjung.. ecewahhhh.. ko hade??? hahaha..

Mysterious Road With Love
2nd destination kami ke Jungmun Daepo Columnar Jointed Lava @ Jusangjeolli Cliff.. hahhh!! panjang kauuu nama tempat ni.. daebakk! tak berbelit2 jari ni nk menaip pulak kan.. kat sekitar sini kami puas bergambar sbb berlatar belakangkan laut yang sangat la cantik.. n yang penting kat sini ada satu tebing yang dulunya lava gunung berapi.. tapi lava tu dh musnah and akhirnya jadi tebing.. mmg klu uols tgk tebing ni hitam legam.. nampak la kat situ kesan lava.. puas jgk la kteorg berjalan dari satu tempat ke satu tempat.. tapiiii.. klu tnya Ome mana lagi best dgn Busan.. of coz hati Ome tetap dgn Busan.. sumpah! walaupun namanya Busan tapi tak Bosan langsung.. jauh beza hokay.. klu uols tnya Ome which one yang better.. Ome akan suggest Busan! Busan tetap dalam ingatan.. 
We r Happy Kids
3rd destination on that day.. makan time!!! kat sana kami makan seafood je.. tak makan ayam.. tak makan daging.. BaB lagi la haroooommmm di makan kan..  jgn nk darurat sgt eh g makan benda2 alah tu seme.. selagi ada pilihan.. pilih yang halal.. walaupun makanannya tak kena dengan tekak orang melayu.. nk tak nk telan aje lah.. nsb la Ome awal2 bw sambal hitam.. terubat la sikit tekak ni bila dpt rs sikit makanan melayu.. nk2 kampung style.. ewah.. mix & match gtu.. telannn jgn tak telan.. lapar punya psl.. pedulik.. asalkan halal.. hahaha.. 

sambal hitam ori dari Pahang.. walllaa!
Gendang gendut tali kecapi kenyang perut??? jom jalan lagi.. yeahakkk! kat sini tade istilah rehat ye uols.. selagi boleh jalan kte kasi jalan.. bukan senang nk pergi negara orang.. wlupun vacation tapi vacation ni akan di penuhi dgn aktiviti.. klu pergi dgn Fifi uols takkn rs bosan.. sebab keluar pagi buta balik plak malam.. smpai je guesthouse mandi2 solat terus melepettt.. penatttt.. tapi enjoy jgn kata.. setiap saat dipenuhi dgn aktiviti.. nk2 geng2 yang pergi ni mmg satu kepala belaka.. oh ye.. Ome tak story mory psl gabungan meletops iols dgn roomate2 Ome masa di Politeknik dulu kn.. e2 next entry k.. mmg kami dtg sni nk buat kwn2 seangkatan yang sm2 belajar dulu rs nk sekeh2 pale kami.. bergabung meletops gtu.. tapi sayang tak cukup lagi sorang.. insyAAllah next time boleh plan lagi pergi ber5 plak.. kan yana kan.. kami sgt merindui ko.. Me, Lisma, Fifi, Idora dan Yana sahabat merangkap roomate di Politeknik Sultan Idris ShaH Sabak Bernam.. we ols dulu amik course Diploma Sains Kesetiausahaan.. 2004 - 2014.. 10 years kami berkawan dan tetap akan berkawan sampai bila2.. wlupun kami tak bersua disebabkan kekangan keadaan dan masa, tapi insyAAllah persahabatan ni akan terus kekal hingga jannah.. 4 orang punya karakter tersndri.. Lisma dengan trademark "ada aku kesah???" nya.. Fifi dengan trademark "ayu & brutal" nya, Ido plak lebih kepada "kreatifnya" nya dan Yana dengan trademark  "hati lembik bak sutera tapi penyayang".. hahh!!! gtuuu.. Ome??? tnya ar kengkawan Ome, Ome jenis mcm mana.. org yg btol2 fhm Ome tau dan kenal siapa Ome.. hihihi..

Jeju Island
Nextttt.. kisah satu hari punyala panjang berjela kn.. Ome dh kata.. sehari punya citer ni tak habes disini.. perut dh kenyang kan?? hah! masa untuk exercise! we ols menuju ke Muzium Buah Oren.. mmg sepanjang berada di Jeju dpt tgk banyak giler pokok2 buah oren di tanam sepanjang perjalanan disana.. orang kata Jeju syurga buah oren.. sbb kawasan tanahnya yang subur untuk tanaman buah oren.. sbb tu klu uols pergi Jeju, mana yang peminat buah oren tu.. boleh beli borong kat sana.. ada stgh manis.. ada stgh tu masam.. tgk pd nasib.. tp klu uols peram 2,3 hari lama2 buah tu jadi manis.. menyesal plak tak beli.. Ome nk makan rembat adik Ome punya je.. puas jgk la mencekik buah oren tu.. pg2 buat pelawasan dgn telan buah oren.. mampu??? pastu satu hal plak nk cari toilet.. dh la toilet jenis tade paip air.. air hanya di sinki.. klu uols nk tahu, kemana aje we ols pergi.. mesti dalam beg masing2 ada sebotol mineral water yang kosong.. untuk apa??? pk la sndiri.. hahaha..

satu2 susu yang boleh Ome telan.. susu pisang!!! dapppp ehh.. hari2 dok telan air ni masa kat sana.. melawas katanya.. hehe..
Sebelum balik ke guesthouse.. we ols solat di area muzium tu.. nk solat dgn selesa dalam bilik surau yang disediakan mmg tak jmp la kn.. so kte solat aje di kawasan tanaman buah oren.. agk2 tempat tu diyakini bersih, solat.. islam itu mudah kn.. yg penting cukup syarat! settled! sebelum balik guesthouse, we ols singgah di satu market.. kat situ mcm2 di jual.. terutama buah2an.. klu tgk buah2an yg dijual mmg gerammm.. besar2 uolss.. puas makan.. tp pk malas nk mengangkut batalkan hasrat yang terpendam.. jalan2 cuci mata.. cuci perut.. sebelum blk dpt rembat sepasang kasut yang sgt comel! hahaha.. klu kat sini Ome tak pnh jmp lagi.. so, dh alg2 kn.. Ome bw kasut pun sepasang aje.. mmg dh niat dari Malaysia.. klu dtg Korea nk beli kasut! sbb kasut dorang murah giler! 10k bersamaan dalam RM35.. ok la kn??  

tomey tak kasut kte? hihihi :D
selesai untuk hari ke2 di Jeju Island.. keluar gelap balik pun dh gelap.. mmg lembikk lutut dibuatnya.. tapi enjoy!!! salam sayang teramat sayang.. KEGEMBIRAAN MADU LEBAH.. peace!!! nextttt.. start story mory di Seoul.. apa yang berlaku di Seoul.. banyakkk ooo story mory di Seoul.. esp nk citer psl cover album New Girlz.. ehhhh.. #kbye








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...